Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Prosim za nasvet...Cayin in Canton
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 16:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Namesto neskončnih prerekanj predlagam, da se v Sloveniji čimprej organizirajo objektivni slepi testi.

Testi bodo objektivno rangirali kakovost zvoka ne glede na subjektivne vplive, kot so oblika in videz naprav, blagovna znamka, cene, itd.

Tako enostavno, pa si nobeden ne upa, niti Vklop, ki bi na rezultatih slepih testov lahko dejansko upravičeval visoke cene prodajanih izdelkov in z njihovo pomočjo še povečal promet. Smile

Sam se ponudim za člana komisije, npr. JAZZZ z izostrenimi ušesi in podobni z absolutnim posluhom pa naj ocenjujejo, kaj se sliši boljše in kaj slabše.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 16:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:
Namesto neskončnih prerekanj predlagam, da se v Sloveniji čimprej organizirajo objektivni slepi testi.

Testi bodo objektivno rangirali kakovost zvoka ne glede na subjektivne vplive, kot so oblika in videz naprav, blagovna znamka, cene, itd.

Tako enostavno, pa si nobeden ne upa, niti Vklop, ki bi na rezultatih slepih testov lahko dejansko upravičeval visoke cene prodajanih izdelkov in z njihovo pomočjo še povečal promet. Smile

Sam se ponudim za člana komisije, npr. JAZZZ z izostrenimi ušesi in podobni z absolutnim posluhom pa naj ocenjujejo kaj se sliši boljše in kaj slabše.

Te in drugačne teste se naj ljudje v Sloveniji že končno naučijo delati sami in pri sebi razmislijo kaj je prav in kaj ne.. Naj sami pridejo do spoznanj ,nato pa se naj delijo medsebojne izkušnje. Ne pa da je treba nekaterim skozi nekaj dokazovati in razlagati, ko pa jim svetuješ pa ti hočejo dokazati , da poznajo napravi , ki naredi vse in še bolje za 50% cene.
Live and let live. Wink
Nazaj na vrh
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 16:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Človek je v temi prosil za nasvet ,tema je pa zašla do ..........
Moj nasvet je: naj posluša in če mu bo zvok všeč vzame,najbrž pa s to kombinacijo ne bo zgrešil...
lep pozdrav
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 16:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:
Te in drugačne teste se naj ljudje v Sloveniji že končno naučijo delati sami in pri sebi razmislijo kaj je prav in kaj ne.. Naj sami pridejo do spoznanj ,nato pa se naj delijo medsebojne izkušnje.

Evo berni ravno zaradi tega kar si napisal. Slovenci si ne znamo kulturno deliti izkušenj, kar potrjuje tudi ta forum.

Slepi testi pa so najboljši inštrument za merjenje kakovosti zvoka.

Vem, da jih ne bo dosti junakov, ki bi si to upali. Sploh pa ne med najbolj glasnimi na tem forumu, ki jim veliko megle zelo prav pride v svojem poslu.
Nazaj na vrh
doberman

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 17:19
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 17:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Testi, ki se vršijo na določenih modelih HIFI niso kar tako za popluvati.....res je, da je vsepovsod prisoten biznis, vendar če se določen model popluva ali je ocenjen slabo potem seveda nekaj tudi drži...Preference izbereš in jih potem sam tudi izločiš s svojim poslušanjem različnih sistemov, če ti to seveda tudi uspe, kar je dostikrat zaradi različnih dilerjev in znamk, ki jih pri njih lahko poslušaš praktično zelo težko....no smo pa potem zopet na začetku....vedno si sam tisti mojster, ko moraš zadevi priti do dna, včasih tudi z dobro pomočjo kolegov, kar je pri nas Slovencih bolj izjema kot pravilo...ko bi le bilo kako drugače.... Twisted Evil
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 17:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
doberman je napisal/a:
ajka je napisal/a:
audiofrik je napisal/a:
če hočeš imeti kaj od muzike seveda zavij kilometre vstran od Accuphase, sinonim za sterilni, suhi zvok brez vsakega telesa, tapravo mučenje za ušesa...

LP

Da nebi "pogrevali" kakšnih starih "iskric" pa vseeno ...
Accuphase je vse kaj drugega kot to, kar si naštel ...
Če pa "to drži" za tvoja ušesa, potem si poslušaj še "komponente" tvojega "delodajalca" in če imaš kolikor toliko "sluha" boš ugotovil, da so nekatere še bolj take kot ti trdiš za Acc. in še kakšno drugo lastnost lahko prišteješ zraven ali pa si zelo zelo zelo pristranski !!!

Vidim, da so tukaj na forumu različni tabori - mislil sem, da si lahko med seboj pomagamo....če koga kaj moti pri določenih modelih bi prosil, da zadeve tudi argumentira,,,,,kaj ga tako moti in s kakšnimi komponentami in zvočniki ter ostalim sranjem je uporabljal ali pa vsaj slišal....sodim lahko samo po tistem kar slišim in tudi sam vidim.....mnenja drugih so pa zelo dobrodošla, zato je tudi forum.....in če bi vsak slišal tako kot sosed bi vsi imeli enake komponente....NI KAJ !!!

LP

Ne gre toliko za različne tabore kot za nevednosti, površnosti in hude nezainetesiranosti slišati kaj drugega kar ne sodi v lastno audio filozofijo !!!

Ajka tu se popolnoma strinjam s tabo, le da to velja bolj zate kot pa ostale.
Samo da je pri tebi besedo filozofija treba zamenjati z besedo prodajo.
Priznam da o audiu veš kar nekaj, le da je tvoje znanje precej površno, takšno bolj leksikonsko in komercialne narave in brez pravega poznavanje globine problematike.
Verjetno imaš dovolj izkušenj a jih ne znaš pravilno ovrednotiti in uporabiti.
Če sodim po tem kar pišeš, si eden tistih umetnikov barvanja zvoka, ki ga bolj zanima zvok kot tak in ne glasba in reprodukcija glasbe. Zato kar verjamem, da nisi sposoben slišati kaj je pravzaprav narobe z Accuphase.

Za nameček pa so tvoji komentarji zelo pristranski, ker imaš pri vsem tem tudi komercialni interes. Tvoje mnenje o Accuphase pač ne more biti merodajno, saj to firmo zastopaš in prodajaš. Tvoji primerjavi Accuphase z Demidoff in Zanden je treba dodati še to, da Accuphase zastopaš ti, Zanden in Damidoff pa tvoja konkurenca. In še nikdar in nikoli nisem slišal kakega dealerja izjaviti, da je komponenta konkurenčnega dealeraj boljša od njegove. Ali pa da bi se potrudil v neposrednem slušnem testu čimboljše prikazati konkurenčno komponento.

Tvoj opis zvoka pa raje ne bom neposredno komentiral, saj takšnih izjav kot so “ima med instrumenti več prostora za njihovo izvenevanje” in “pokaže tudi manj svežine, zračnosti posnetka” ter “bas odmev ‘pododerja’ ali kakšni še bolj skriti bas detajli” ali pa “je vse bolj zapacano z manj ataka in vse bolj v vakumu kot v zraku ...” ne razumem in niti ne vem, kaj si s tem mislil. To so samo neuporabne audiofilske blodnje in tako kot se nekaterim vernikom prikazujejo križi in Marije, lahko audiofili slišijo tišino med notami in različne črnine ozadja ali pa zračnost in svežino. Verjamem pa, da lahko uspeš s takšnim besednjakom marsikaterega manj izkušenega audiofila prav dobro zavesti. Če zraven uporabiš še kakšne “močne” audio izraze, kot sta akustika ali akustični problemi in sinergija potem lahko “prodaš” karkoli. Najbolj primerna beseda za to bi bila šarlatanstvo.

Nekateri pač imamo dovolj izkušenj in znanja da ločimo zrno od plevela in Accuphase je žal neuporaben plevel. Saj ne da bi imel kaj proti tej ali katerikoli drugi firmi, pravzaprav bi najraje želel, da bi bile kar vse komponent dobre, ker bi bilo potem vse laže, a na žalost ni tako. To je pač mnenje in vsak ima pravico do svojega mnenja. Le da je pri tebi v igri še finančni interes in verjetno zato tiste ki ne trobijo v tvoj rog kar proglasiš za nevedne in zaverovane v lastno filozofijo.

Soforumaši pa se naj kar sami odločijo komu bolj verjamejo, trgovcu ki hvali lastno robo in sesuva konkurenčno ali audiofiloma z večletno prakso v audiu in profesionalnem ukvarjanju s koncerti in brez kakršnihkoli interesov v prodajanju audio komponent.
Nazaj na vrh
MELODY

Pridružen/-a: Pon Nov 2010 13:28
Kraj: Izoka

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 17:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

doberman je napisal/a:
MELODY je napisal/a:
Antun je napisal/a:
Ni druge variante kot, da se priklopi in posluša. Če je možno bi bilo najbolje, da bi imel možnost doma to slišati in poskusiti s par kabli.

Vem, da ti nisem nič novega povedal ampak to tako je. Koliko stane ta ojačevalec? Osebno bi dal še možnost Unison researchu UNICO 100, ki je prav tako hibrid.

Smile Živijo Antun.
Ja imaš prav,da bi bilo najbolje to stvar doma poslušat....hmmmm...
Samo jo nima nobeden v bližini Crying or Very sad Ko se bom odločil , bom moral po ojačevalec v Italijo,zvočnike pa v Avstrijo.
Od teh komponent je ojačevalec tisti kateri je na spisku.Zvočniki bi pa bili lahko tudi kateri drugi...
Cena ojačevalca pa je 3.450,00 €

V kolikor se misliš voziti pri naših južnih sosedih (Zagreb) bi ti toplo priporočal glede na ceno, ki jo nameravaš dati za ojačevalec, da vržeš oko na naslednji ojačevalec in verjami, da ti ne bo žal....Accuphase E-250, če te moti malce nostalgičen izgled pa stopi stopničko višje E-350....dobiš poezijo glasbe...O firmi je pa škoda izgubljati besed....sinonim vrhunske glasbe !!!

Živijo!
Hvala za nasvet.Nekaj sem gledal ta dva ojačevalca,pa se mi zdita malo preveč € Confused
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 17:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predlagam, da tematiko vrnemo na prvotno tematiko - Cayin - Canton.
Poznavalci ali lastniki katerekoli od komponent oz. zvočnikov teh dveh firm lahko nekaj več poveste o svojih izkušnjah s temi produkti.
Have a nice Day

Matt
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 17:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:
Sam se ponudim za člana komisije, npr. JAZZZ z izostrenimi ušesi in podobni z absolutnim posluhom pa naj ocenjujejo, kaj se sliši boljše in kaj slabše.

Hvala ti član komisije Mare za izostrena ušesa in absolutni posluh Laughing
MELODY

Pridružen/-a: Pon Nov 2010 13:28
Kraj: Izoka

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 17:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:
@MELODY!

Ker imaš ravno tak zanimiv nickname, sem se spomnil na firmo Melody Very Happy, ki je bila ena od mojih preferenc (odločil sem se sicer za srbski Trafomatic Audio) pri izbiri ojačevalnika za pogon Avantgardov.

Tule imaš zanimivo reportažico iz obiska v podjetju na Kitajskem: http://www.6moons.com/industryfeatures/melody/melody.html

Google tudi zna veliko povedati o Melody. Ojačevalci so pobrali nekaj nagrad, za svojo ceno pa ponujajo veliko.

Slaba stran je, da v Sloveniji ni dilerja, imam pa zelo dobre izkušnje pri komunikaciji s Kitajskim dilerjem Cattylink.

Primer: http://www.cattylink.com/page236aa.html

Naprave imajo EU deklaracijo, napišejo tudi manjšo fakturo, posledično je manj carine in dajatev. Tu se lahko dogovoriš tudi za nakup izdelkov Cayin in (po mojem mnenju zelo solidnih) Consonance, s katerimi imam dobre izkušnje.

Malo prebrskaj, morda najdeš kaj primernega!

Vili

@ hi_musica Very Happy
Živijo.
Ja, sem se spomnil imen,da je bila firma z audio komponentami Melody
Ampak to že dolgo tega.Tako ,da nisem vedel ,če še obstaja...
Glede Cayina,me je ujezilo to ,da je stvar Kitajska Mad
Bom izbral nekaj ,da na kišti na bo pisalo Made in Kina Evil or Very Mad
Hvala za nasvet Vili.
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 20:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mare007

sem mislil, da si se z svojimi nebulozami že malo utrudil, pa še zmeraj težiš s svojimi blind testi, kar pridi kamor želiš, tudi na Parmovi te verjetno ne bo nobeden pognal čez vrata, ne vem pa ,kaj bi rad dosegel, ali misliš, da boš dosegel znižanje včasih res previsokih cen, trgovci jih ne določajo povsem svobodno, kot si najbrž predstavljaš, verjami v kar verjameš in usti drugim živeti..

Ajka
nič nimam proti tebi ne izdelkom, ki jih prodajaš,dokler ne postaneš prepameten, Accuphase sem poznal prej kot tebe in najbrž prej kot si ga ti, zame je bil vedno pojem zgrešenosti dojemanja zvoka, sploh ko sem se skušal večkrat prepričati, da ima mogoče katera nemška revija prav in se jaz motim, ampak to firmo povzdigujejo v nebo samo nemci in nikjer drugje , tudi to ti lahko da malo misliti.

Z odmevanjem pododerja, zrakom med notami in podobnimi cvetkami pa se definitivno samo smešiš, sebi v prid se strezni in bodi fajn.
Nazaj na vrh
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 21:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:

Accuphase sem poznal prej kot tebe in najbrž prej kot si ga ti, zame je bil vedno pojem zgrešenosti dojemanja zvoka, sploh ko sem se skušal večkrat prepričati, da ima mogoče katera nemška revija prav in se jaz motim, ampak to firmo povzdigujejo v nebo samo nemci in nikjer drugje , tudi to ti lahko da malo misliti.

Thanks god, da je še nekdo na tem forumu, ki posluša z ušesi in ne z očmi.
Včasih sem tudi jaz padal na finte iz Stereoplaya in podobnih drekastih revij.
Pravljice za lahko noč...

LP,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 21:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MELODY je napisal/a:

@ hi_musica Very Happy
Živijo.
Ja, sem se spomnil imen,da je bila firma z audio komponentami Melody
Ampak to že dolgo tega.Tako ,da nisem vedel ,če še obstaja...
Glede Cayina,me je ujezilo to ,da je stvar Kitajska Mad
Bom izbral nekaj ,da na kišti na bo pisalo Made in Kina Evil or Very Mad
Hvala za nasvet Vili.

Tudi angleški Cambridge audio, avstrijski Ayon ali pa slovenski System Fidelity (itd.) je narejen na Kitajskem, le da tam ne piše Made in Kina. Če ti je to bolj pri srcu ... Smile.

Unison, o katerem je govora (ne vem kaj se je pisalo v temi offtopic - to navadno avtomatsko preskočim) je italijanski, prav tako Pathos. Mogoče bi ti pa ta zvok ustrezal. Dogovori se z Ajko (Unison) oz. v Vklopu (Pathos). S Pathosom imam več izkušenj v svojem sistemu, je hibrid, zelo lično izdelan s svežim in nekoliko sladkobnim zvokom.

Nekaj govora je bilo tudi o italijanskem Blue Note Demidoff. Lahko rečem samo - kapo dol. Po mojem mnenju fantastični ojačevalnik (poslušal sem ga na Burmester 001 CDP in Avantgarde Duo G1).

V.
Nazaj na vrh
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 21:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
Mare007

sem mislil, da si se z svojimi nebulozami že malo utrudil, pa še zmeraj težiš s svojimi blind testi, kar pridi kamor želiš, tudi na Parmovi te verjetno ne bo nobeden pognal čez vrata, ne vem pa ,kaj bi rad dosegel, ali misliš, da boš dosegel znižanje včasih res previsokih cen, trgovci jih ne določajo povsem svobodno, kot si najbrž predstavljaš, verjami v kar verjameš in usti drugim živeti..

Ajka
nič nimam proti tebi ne izdelkom, ki jih prodajaš,dokler ne postaneš prepameten, Accuphase sem poznal prej kot tebe in najbrž prej kot si ga ti, zame je bil vedno pojem zgrešenosti dojemanja zvoka, sploh ko sem se skušal večkrat prepričati, da ima mogoče katera nemška revija prav in se jaz motim, ampak to firmo povzdigujejo v nebo samo nemci in nikjer drugje , tudi to ti lahko da malo misliti.

Z odmevanjem pododerja, zrakom med notami in podobnimi cvetkami pa se definitivno samo smešiš, sebi v prid se strezni in bodi fajn.

Samo Nemci ???
Uhhhh, ta je pa huda !!!! Tega je vse posod !!! Poglej net ako obvaladaš !!!
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 22:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Melody je zastopal Mezek-Pear audio. Pokliči.

Demidoff pa je tudi po mojem mnenju izjemen.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu