| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Ned Nov 14, 2010 12:02 Naslov sporočila: |
|
|
| vojcb je napisal/a: | KRELL,,,, a to sploh igra???
enkrat sem ga imel...1 mesec...hvala lepa
LP | Vsaka komponenta sistema je samo "periferija" drugih komponent in obratno in če niso kolikor toliko usklajene, tudi glede kablov, ki so vmes, je štala.
Spomnim se Krella, ki je na nek Electrocompaniet pre lepo igral preko Nordostov srednjega ranga, ampak floori, ki so bili lastniku zelo všeč, so bobneli kot brzovlak in s tem stišali srednje in visoke tone do te mere, da so bili lepi, ker so kište preprosto preglasile številne napake v zgornjem delu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Nov 14, 2010 12:08 Naslov sporočila: |
|
|
| mišolin je napisal/a: | Mogoče pa imamo ves čas samo prisluhe in vsi sedimo pred zvočniki, ki sploh ne oddajajo zvoka? Ker nekaj zgleda kot zvočnik, smo naučeni da bi naj od njega prišel zvok, če prej zavrtimo par gumbov na neki napravi, za katero so nam rekli, da pošilja signal do zvočnikov. Pa baje da je zvok napisan na kosu vrteče se plastike, ki ga potem laser ali pa diamantna igla prebere in potem spremeni v koncert v sobi? Kaj v to očitno traparijo ni še nihče podvomil?  |
Imam rad diskusije v katerih tudi ni nujno, da se nekdo z mano strinja.
Nimam pa rad, če se stvari skušajo takole zbanalizirat!To pomeni, da nekdo stvari sploh ni razumel ali noče(podvrženost placebu?) razumeti!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
Objavljeno: Ned Nov 14, 2010 14:09 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | | mišolin je napisal/a: | Mogoče pa imamo ves čas samo prisluhe in vsi sedimo pred zvočniki, ki sploh ne oddajajo zvoka? Ker nekaj zgleda kot zvočnik, smo naučeni da bi naj od njega prišel zvok, če prej zavrtimo par gumbov na neki napravi, za katero so nam rekli, da pošilja signal do zvočnikov. Pa baje da je zvok napisan na kosu vrteče se plastike, ki ga potem laser ali pa diamantna igla prebere in potem spremeni v koncert v sobi? Kaj v to očitno traparijo ni še nihče podvomil?  |
Nimam pa rad, če se stvari skušajo takole zbanalizirat!To pomeni, da nekdo stvari sploh ni razumel ali noče(podvrženost placebu?) razumeti!  |
What the bleep do we know...right Mišolin
On topic:
če stranice oddajajo kakšen prizvok, se to lahko preveri zelo enostavno. Naglas zavrtiš kakšno klasiko in prisloniš uho na stranico v višini srednjetonca (v slabih konstrukcijah se tu sliši marsikaj).
Potem se vsedeš na svoj priljubljen prostor za poslušanje in če še vedno slišiš ta značilen prizvok je potrebno nekaj storiti na temo dampiranja stranice.
Ako slišiš samo z ušesom na stranici v sweet spotu pa ne....consider yourself blessed
Podlage za zvočnike:
postavi zvočnik na špicah na ploščice in nažgi base. Potem še na laminat isto. Če ne slišiš razlike se z vmesnimi variantami ne rabiš ukvarjati.
Amen.
p.s.: ste prepričani, da vam visokotonec ne popačuje? Odklopite ostale driverje in glasno poslušajte samo visokotonec. Ko boste enkrat slišali ta popačenja, jih boste tudi pri tihem poslušanju in ob vklopljenih vseh driverjih. Poti nazaj ni...you have been warned  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Nov 14, 2010 19:58 Naslov sporočila: |
|
|
What the bleep.
Točno to. Meni je še vedno misterij, da je sploh možno to, kar te skrivnostne škatlice in žičke ter ostala periferija počnejo. Že to, da lahko ena membrana hkrati oddaja zvočne valove za cel orkester, daleč presega moje razumevanje. In da ena mala boga mikrofonska kapsula par mm velika pobere dejansko več informacij, kot jih sam recimo zaznam na koncertu. Dokaz za to je, da na posnetku lahko slišiš stvari, ki so ti ušle, ko je bil dogodek v živo. Resnično wow.
ad Mestn pu) Kar si napisal o prilaganju na konstante dražljaje in 'odpuščanju napak' je načeloma povsem res (vsak kognitivec ali nevroznanstvenik se bo strinjal), je pa hecno, da ravno pri audiu pogosto pademo v vzorce obnašanja, ki so temu nasprotni. Neka mala stvar, ki ji sprva nismo posvečali pozornosti, lahko sčasom postane ornk moteča. Poglej recimo svoje neskončno tvikanje. Po vsaki fazi si prezadovoljen z uspehom. Ampak, nekaj malega pa te vedno gloda, da nadaljuješ. Mar ne? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Nov 14, 2010 20:21 Naslov sporočila: |
|
|
| mišolin je napisal/a: | Mogoče pa imamo ves čas samo prisluhe in vsi sedimo pred zvočniki, ki sploh ne oddajajo zvoka? Ker nekaj zgleda kot zvočnik, smo naučeni da bi naj od njega prišel zvok, če prej zavrtimo par gumbov na neki napravi, za katero so nam rekli, da pošilja signal do zvočnikov. Pa baje da je zvok napisan na kosu vrteče se plastike, ki ga potem laser ali pa diamantna igla prebere in potem spremeni v koncert v sobi? Kaj v to očitno traparijo ni še nihče podvomil?  |
Ha ha ha očitno traparijo
Mišolin, a ti bi kar sonce ugasnil in nam vsem soforumašem zapel tisto: "The sun ain´t gonna shine anymore."
Tole si napisal kot, da ne priznavaš človeške evolucije. Pa dobro ajd, si me malo nasmejal. Tudi to paše na ta forum.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Nov 14, 2010 21:51 Naslov sporočila: |
|
|
jernejc, točno to je bil namen.
Da se nasmejete malo. Me veseli, da ni šel čisto mimo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Ned Nov 14, 2010 23:16 Naslov sporočila: |
|
|
| mišolin je napisal/a: | What the bleep.
Točno to. Meni je še vedno misterij, da je sploh možno to, kar te skrivnostne škatlice in žičke ter ostala periferija počnejo. Že to, da lahko ena membrana hkrati oddaja zvočne valove za cel orkester, daleč presega moje razumevanje. In da ena mala boga mikrofonska kapsula par mm velika pobere dejansko več informacij, kot jih sam recimo zaznam na koncertu. Dokaz za to je, da na posnetku lahko slišiš stvari, ki so ti ušle, ko je bil dogodek v živo. Resnično wow.
ad Mestn pu) Kar si napisal o prilaganju na konstante dražljaje in 'odpuščanju napak' je načeloma povsem res (vsak kognitivec ali nevroznanstvenik se bo strinjal), je pa hecno, da ravno pri audiu pogosto pademo v vzorce obnašanja, ki so temu nasprotni. Neka mala stvar, ki ji sprva nismo posvečali pozornosti, lahko sčasom postane ornk moteča. Poglej recimo svoje neskončno tvikanje. Po vsaki fazi si prezadovoljen z uspehom. Ampak, nekaj malega pa te vedno gloda, da nadaljuješ. Mar ne? | Mene pri audiu nikoli nič ne moti, zato imam na jobu star radio, v avtu original ozvočenje, čeprav imam materijal in možnosti, da bi onoje preflintal, pa imam raje tranzistor zvok..
Pri sistemu gre za čisti firbec.
Sistem hitreje spoznavam, kot pa ga lahko tvikam, sploh pa so bili to že drugi zvočniki v dobrem letu. ki so po tretjem poskusu smiselno stvikani in ker sem vmes firbec nesel še v dipolne, magnetostatske vode, sem si še tu dal duška.
OB+BR parjenje šparam za veliki finale.
Tvikam, ne ker ne bi bil zadovoljen z sistemom, ampak ker je v sistemu toliko možnosti in rezerv.
Danes sem se končno zastrmel(spet) v lampaša in ker imam dva odlična-različna potija in ker je Jernejc zadnjič na obisku ugotovil, da fabrški poti, ki je srednja žalost, malce jemlje hudič, bo lampaš dobil dober potenciometer, direktno vezavo na izhod mimo selektorja za vir(vir je tako in tako pri meni samo en), kasneje še Eichmann Phonopode, po Stromsonicevem receptu bojo ven leteli Nichicon elektroliti in namesto njih pridejo Panasonic FCji, not grejo še žičke, ki jih je Storm preskrbel za par firbčnežev, potem bo prbl. tako kot mora bit. Pa še se bo našlo še par mojih specijalitet hiše in par tvikov z neta zanj.
Špila res odlično, po zaslugi redko posrečene nove kombinacije lamp, s katero sem našel optimum, za sedaj, ampak, ker sem tudi že tube DAC dodelal na isti šimel, bo potem to igralo še zelo malce bolje..
Firbec must go on.
Ekrat vmes si moram narest še hifi mizo..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Ned Nov 14, 2010 23:29 Naslov sporočila: |
|
|
| mitko je napisal/a: | | krokar je napisal/a: | | mišolin je napisal/a: | Mogoče pa imamo ves čas samo prisluhe in vsi sedimo pred zvočniki, ki sploh ne oddajajo zvoka? Ker nekaj zgleda kot zvočnik, smo naučeni da bi naj od njega prišel zvok, če prej zavrtimo par gumbov na neki napravi, za katero so nam rekli, da pošilja signal do zvočnikov. Pa baje da je zvok napisan na kosu vrteče se plastike, ki ga potem laser ali pa diamantna igla prebere in potem spremeni v koncert v sobi? Kaj v to očitno traparijo ni še nihče podvomil?  |
What the bleep do we know...right Mišolin
On topic:
če stranice oddajajo kakšen prizvok, se to lahko preveri zelo enostavno. Naglas zavrtiš kakšno klasiko in prisloniš uho na stranico v višini srednjetonca (v slabih konstrukcijah se tu sliši marsikaj).
Potem se vsedeš na svoj priljubljen prostor za poslušanje in če še vedno slišiš ta značilen prizvok je potrebno nekaj storiti na temo dampiranja stranice.
Ako slišiš samo z ušesom na stranici v sweet spotu pa ne....consider yourself blessed
Podlage za zvočnike:
postavi zvočnik na špicah na ploščice in nažgi base. Potem še na laminat isto. Če ne slišiš razlike se z vmesnimi variantami ne rabiš ukvarjati.
Amen.
p.s.: ste prepričani, da vam visokotonec ne popačuje? Odklopite ostale driverje in glasno poslušajte samo visokotonec. Ko boste enkrat slišali ta popačenja, jih boste tudi pri tihem poslušanju in ob vklopljenih vseh driverjih. Poti nazaj ni...you have been warned  | Ko si enkrat not, si not..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 15, 2010 22:48 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | Ko si enkrat not, si not..  |
Zate bi bolj veljalo: Ko si enkrat nor, si nor..
P.S. Seveda to mislim v pozitivnem smislu!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pon Nov 28, 2011 19:01 Naslov sporočila: |
|
|
Je v tem času kdo posodobil svoj sistem s kakšnim novim HI-FI rackom, nogicami ali čim podobnim in ali ste kaj ugotovili ? _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
Objavljeno: Pon Nov 28, 2011 19:18 Naslov sporočila: |
|
|
bemtiš, moja audio omarica še kr ni finiširana..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Nov 28, 2011 19:23 Naslov sporočila: |
|
|
Tvegam, da me bo kdo od soforumašev razglasil za umobolnega, a bom vseeno obelodanil svojo izkušnjo.
Int. ojačevalec (Sony 707 ES) imam postavljen na masivno granitno ploščo, ta je na tleh.
Pod ploščo sem postavil zračnico od bicikla, ki ni vidna. Zvok se je izboljšal. Ugotovil sem še, da je bolje, če ni trdo napumpana.
Že vidim, kako nekatere srijo prsti, da bi mi postavili diagnozo.  _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Njegoš
Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31 Prispevkov: 331 Kraj: LUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Nov 28, 2011 19:25 Naslov sporočila: |
|
|
Odlična ideja plavajoče platforme.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 28, 2011 19:30 Naslov sporočila: |
|
|
Predvidevam, da nimaš doma kakšnega mladega mačka
. .sicer pa fajn ideja ja. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Nov 28, 2011 19:47 Naslov sporočila: |
|
|
| luka79 je napisal/a: | Predvidevam, da nimaš doma kakšnega mladega mačka
. .sicer pa fajn ideja ja. |
Imam dva psa, ampak ni panike.
Kot sem napisal - zračnica je napumpana samo toliko, da je plošča dvignjena od tal kakšna 2 cm. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|