| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2010 21:27 Naslov sporočila: |
|
|

Nazadnje urejal/a DOLAR Tor Maj 08, 2012 15:15; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2010 21:31 Naslov sporočila: |
|
|
Kar je za lase privlečeno, so primerjave v stilu, da "je razlika me kablom za 1000€ v primerjavi s takim za 100€" kot "med Audijen A.... in Marutijem".Tule bom samo še ponovil (in to navkljub vsemu gnevu, ki ga s tem pri dotičnih povzročam!), da lahko zaradi mene seveda razvijate filozofije kakršne hočete, a sam se kar tako nateg..... ne dam in se tudi ne mislim dati!Če pa bo kdaj razlika takšna kot med Audijem in Marutijem, potem pa to seveda ne bo nateg, temveč dejstvo, ki ga velja upoštevati pri nakupu!
Kar pa seveda nekateri tule s svojim enosteznim in izključujočim pojmovanjem stvari ne morete(nočete?) dojeti, pa je dejstvo, da nikoli nisem trdil, da kabli nimajo vpliva na zvok(predvsem interkonekti in zvočniški)!Trdim le, da je prioritetno pri vsakem sistemu porihtati zvočniški sistem, nato pa izvore zvoka!In seveda akustiko sobe, kjer se vse skupaj nahaja!
Sicer pa:običajno se ne vozim z Audijem, temveč z bistveno skromnejšim avtom!Nosim tudi no-name majice.Morajo pa seveda biti bombažne!
Tudi kable ne koristim čisto vsake.Morajo že imeti nizko dušenje.Ali je to doseženo z 99,97% Cu ali z 99,99% ali celo s čistim srebrom, mi je pa vseeno!Le zaslužit ne mislim s tem nikomur dat niti 500% kaj šele 1000%.Za stvar, ki je ne bom, oz. jo bom komajda slišal!To je vse! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Ned Feb 14, 2010 21:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Mislim, da si ti tisti, ki določenih stvari noče ali ne zmore dojeti. Še enkrat, nisem pisal o kablih, temveč o (tudi cenovnih) razlikah med blagovnimi znamkami, ki v veliki večini so. In to z razlogom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 01:36 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | | Tule bom samo še ponovil (in to navkljub vsemu gnevu, ki ga s tem pri dotičnih povzročam!), da lahko zaradi mene seveda razvijate filozofije kakršne hočete, a sam se kar tako nateg..... ne dam in se tudi ne mislim dati!Če pa bo kdaj razlika takšna kot med Audijem in Marutijem, potem pa to seveda ne bo nateg, temveč dejstvo, ki ga velja upoštevati pri nakupu!! |
Krokar. Nepoboljšljiv si. Gnev izgleda povzročamo mi tebi Kar nekako ne moreš in ne moreš preboleti dragih kablov. Se bom že stotič ponovil: Nihče, ampak res nihče ti še ni rekel, da moraš kupiti drage kable.
| krokar je napisal/a: | | Kar pa seveda nekateri tule s svojim enosteznim in izključujočim pojmovanjem stvari ne morete(nočete?) dojeti, pa je dejstvo, da nikoli nisem trdil, da kabli nimajo vpliva na zvok(predvsem interkonekti in zvočniški)!Trdim le, da je prioritetno pri vsakem sistemu porihtati zvočniški sistem, nato pa izvore zvoka!In seveda akustiko sobe, kjer se vse skupaj nahaja!!! |
OK. Ampak zakaj se potem ne spravljaš na drage ojačevalce, drage CDPje, drage predojačevalce ... zakaj samo kabli?
Tudi zagovorniki dragih kablov že lajnamo, da mora biti dober sistem tudi v akustičnem prostoru. Razlika je samo v tem, da mi dobrega sistema ne vidimo s slabimi kabli.
| krokar je napisal/a: | | Sicer pa:običajno se ne vozim z Audijem, temveč z bistveno skromnejšim avtom!Nosim tudi no-name majice.Morajo pa seveda biti bombažne! |
Kako prideš do tega, zakaj je npr. Audi boljši od Marutija? Verjetno ne samo z vožno po makadamu-tam bo mogoče Maruti celo boljši? Verjetno tudi ne s samo eno skromno vožnjico?
Bi mogoče dobrim kablom dal tako možnost še preden širiš svoja filozofiranja?
| krokar je napisal/a: | | Tudi kable ne koristim čisto vsake.Morajo že imeti nizko dušenje.Ali je to doseženo z 99,97% Cu ali z 99,99% ali celo s čistim srebrom, mi je pa vseeno!Le zaslužit ne mislim s tem nikomur dat niti 500% kaj šele 1000%.Za stvar, ki je ne bom, oz. jo bom komajda slišal!To je vse! |
Prav imaš, če ne slišiš razlike ni nobena komponenta vredna niti najmanjše investicije. Tudi do te ugotovitve smo že davno prišli. Vprašanje pa je, zakaj ne slišiš razlik?
P.S.: Drugače pa je lepo, da se spet oglašaš na forumu. In ne misli, da komu povzročaš gnev Za to se boš moral bolj potruditi in ne samo ponavljati svojih že stokrat izrečenih besed  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 09:32 Naslov sporočila: |
|
|

Nazadnje urejal/a DOLAR Tor Maj 08, 2012 15:15; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 10:04 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | You have to order hundreds (or even thousands) of meters of cable before
they are interested in doing business with you, either their designs or
yours. They can't sell you cables they made for a cable company, because of
the legal contracts between them and the cable company.
The point of the article was that the companies selling the cables don't
make them themselves, but have large manufacturers do it for them. If you
order enough, you can do this yourself, and then put your name on it, and
sell it for any price you can get, no matter how little you paid for it.
lp |
Zdaj si jih pa razkrinkal, barabe pokvarjene, a, le kako morejo ... LOL
Predlagam ti kakšno dodatno ekonomsko-marketinško šolanje, da boš dojel bistvo biznisa. Vsekakor je cena za končnega kupca na prepihu trga in znaša točno toliko kot je kupec pripravljen plačati za izdelek. Ker če bi bila previsoka se ne bi nič prodalo in vstopna cena ne bi bila pokrita. Procent zaslužka je pa odvisen od 1000 faktorjev in ja lahko znaša tudi 1000%, če se firma uspe prebiti čez celotni marketing in biti primerljiva s konkurenco. V tem pa je čar biznisa, kdor se bolje znajde, bolje kasira.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 10:50 Naslov sporočila: |
|
|
To, da so vsi dragi kabli nateg je očitno. Nikogar nisem razkrinkal, samo vedel nisem, da kable "proizvajalci" ne proizvajajo sami.
Kdor da 5000 EUR za kabel je bil v mojih očeh že od nekdaj bedak Ma kaj 5000, že tisoč je huda neumnost
hohohohoho |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 11:55 Naslov sporočila: |
|
|
To da kable proizvajalci ne proizvajajo sami je jasno, ko noc ker, ce ves kako se zice delajo potem najbrz tudi to, da se takih strojev ne splaca imeti za nekaj metrov zice. Naredijo jih pa lahko po specifikaciji oz zahtevah kupca t.i. izdelovalca avdiofilskih kablov, to pa ja.
Spet smo tam, da se na forumu deli audiofile na bedake in na tiste, ki so najbolj podkovani v vsem. Skoda, da si ne mores privosciti dragih kablov, kam bi se potem umestil?
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 12:13 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | To, da so vsi dragi kabli nateg je očitno. Nikogar nisem razkrinkal, samo vedel nisem, da kable "proizvajalci" ne proizvajajo sami.
Kdor da 5000 EUR za kabel je bil v mojih očeh že od nekdaj bedak Ma kaj 5000, že tisoč je huda neumnost
hohohohoho |
HAHAHA ... Čestitam za korajžo ob taki izjavi ...
No jaz sem podobno trdil za lastnike dragih športnih avtov ... dokler se nisem prvič vozil s Porschem ...
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 12:47 Naslov sporočila: |
|
|
| V februarsky številki Hifi News & Record Reeview je na zadnji strani članek Ken Kesslerja o kablih. Obdeluje prav iste zadeve kot mi tukaj. Pravi, da je takšnih ki na kable samo pripojajo svoje ime kar 2/3 od vseh ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 13:26 Naslov sporočila: |
|
|
| nomad je napisal/a: | | V februarsky številki Hifi News & Record Reeview je na zadnji strani članek Ken Kesslerja o kablih. Obdeluje prav iste zadeve kot mi tukaj. Pravi, da je takšnih ki na kable samo pripojajo svoje ime kar 2/3 od vseh ! |
Ali jih je poimenoval? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 13:28 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | To, da so vsi dragi kabli nateg je očitno. Nikogar nisem razkrinkal, samo vedel nisem, da kable "proizvajalci" ne proizvajajo sami.
hohohohoho |
He he. Čez nekaj let boš pogledal v ogledalo in videl ... le kaj že? V bistvu bi to že videl danes, pa imaš zarošen pogled  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 14:04 Naslov sporočila: |
|
|
a se kdo upa napisat po proizvajalcih? Tale 2/3 meni osebno nič ne pomeni. So med njimi uveljavljena imena, ali neke leve znamke? _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 14:39 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | nomad je napisal/a: | | V februarsky številki Hifi News & Record Reeview je na zadnji strani članek Ken Kesslerja o kablih. Obdeluje prav iste zadeve kot mi tukaj. Pravi, da je takšnih ki na kable samo pripojajo svoje ime kar 2/3 od vseh ! |
Ali jih je poimenoval? |
Ne. Saj to je ta problem, ker imajo sicer nekateri mediji dovolj podatkov, da to razkrijejo, pa tega ne storijo.
Sicer pa bo slej ko prej prišlo na plano.
Če ne drug bo to izvrtal Dolar, ko se je že tako zagrel.
Mene pa ne skrbi, da sem komu plačal 10.000 % profit, ker nimam tako dragih kablov, da bi bilo to mogoče.
Nazadnje urejal/a nomad Pon Feb 15, 2010 14:41; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 14:41 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | nomad je napisal/a: | Bolje bi bilo če bi se vprašali kolikšen vpliv na zvok imajo interkonekcijski in zvočniški kabli ?
Če imajo velik vpliv, in je napredek večji kot pa pri menjavi katerkoli druge komponente za isti denar, potem se seveda splača investirati v kable. Ali pa bo zvok boljši, če bom enako vsoto porabil za menjavo druge komponente, recimo zvočnikov in ostal pri poceni kablih. |
Kabli so enakovredna komponenta. Tvoje vprašanje je po mojem mišlenju bolj v stilu ali je npr. bolj investirati v boljši predojačevalec ali ojačevalec ali v zvočnike ali gramofon ... Dejstvo je, da brez dobrih kablov ostale komponente ne pokažejo vsega, kar znajo. Ali kar je še hujše, včasih se pokažejo moteče napake, zaradi katerih komponento menjamo. Mogoče pa ob "pravilnih kablih" te napake ne bi bilo .... |
Če imajo kabli enkovreden vpliv kot druge komponente, potem je nakaj narobe s kabli in sistemom. Oboje, kabli in sistem so slabi in napačni.
Prvo pravilo pri kablih je namreč: kabli zvoka ne morejo izboljšati, lahko pa ga poslabšajo. Tudi zato kablov ne moremo postaviti na isti nivo kot komponente.
Idealen kabel nima nikakšnega vpliva na zvok, zelo slab kabel pa ima velik vpliv.
Večji vpliv kot ima kabel na zvok, slabši je.
Torej izbrati je treba kable, ki imajo čim manjši vpliv na zvok sistema (idealnih pač ni), torej čim bolj nevtralne kable. Razlike med takšnimi kabli bodo minimalne.
Taktika ko se skuša kompenzirati dve napaki pa je zgrešena v nulo. Vem, da je popularno kombinirati na primer kak mehek ojačevalec (recimo na lampe) z ostrimi kabli (recimo srebrnimi) in rezultat naj bi bil ravno prav. V takih sistemih najbolj trpi definicija, pa tudi ostalo.
Tak sistem je preprosto napačen, saj je setavljen iz napačnih komponent. V takšnih sistemih imajo kabli res tolikšen vpliv kot druge koponente. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|