| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 16, 2009 10:25 Naslov sporočila: |
|
|
Nič ne piše sicer ali je tisto cena na kos ali par... Če je 850EUR za par, je dejansko izredno ugodno...
Zanimiva zadevca so tudi že omenjeni AVIji. Sicer "malenkost" dražji, ampak imajo še vgrajen DAC in pa daljinca... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pon Nov 16, 2009 10:48 Naslov sporočila: |
|
|
| V tisti temi, kjer sem jaz iskal integrirc z HT bypassom, jih je vec kot polovica v rangu 1000 EUR. Splaca se za kaksnim rabljenim pogledat, se da dobit kaj zelo zanimivega in znatno boljsega kot pa nov za 1000. lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 16, 2009 10:53 Naslov sporočila: |
|
|
| gwb je napisal/a: | | Zanimiva zadevca so tudi že omenjeni AVIji. Sicer "malenkost" dražji, ampak imajo še vgrajen DAC in pa daljinca... |
Sonično gledano pa imajo FOCAL-i večjo glasnost (+5dB) in boljši frekvenčni razpon (40Hz) ...
Sicer pa so integrirani ojačevalniki v sedanjem času izgubili primat osrednjega dela sistema in se počasi spreminjajo v nišni produkt. Integracija sistema dandanes poteka na drugih nivojih, kar pomeni, da tako velikim škatlam v univerzalnih audio sistemih enostavno ni več mesta.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zoran

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 15:12 Prispevkov: 138 Kraj: Prevoje
|
Objavljeno: Pon Nov 16, 2009 11:44 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | pasuljaris je napisal:
Kaj porečejo na zgornje mnenje lastniki linkwitz pluta? |
Pluto zvočniki so aktivni zvočniki in ne integrirani ojačevalnik, zato nisem navdušen nad tem, da bi tukaj karkoli globlje razpravljal o njih. A ker sem bil direktno vprašan (kolikor je meni znano sem v SLO edini lastnik - aktiven na forumu), bom vsaj par besed povedal. Čeprav je sistem zelo dodelan, še vedno je to DIY projekt. Torej vedno obstaja možnost kakršnih koli sprememb in prilagoditev. Cenovno izredno ugoden in z izjemnimi performansami. Sicer sem pa že veliko krat ponovil, pridite in boste slišali.
| Citiram: | audiofil je napisal:
Jaz pa nekako ne bi mogel shajati z aktivnimi boksi. Takšna solucija se mi zdi nekreativna, omejujoča, nefleksibilna. Ko to enkrat kupiš si pečen. Tu ni več špileraja ...
|
| Citiram: | numb je napisal:
Ni boljšega, kupiš postaviš, poslušaš. Manj kablov, manj porabe štroma, manj komponent. Čista uživancija ...
|
Kdo ima prav? Oba!
LP, Zoran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pon Nov 16, 2009 11:58 Naslov sporočila: |
|
|
Zoran, jaz pa bi se ti res rad enkrat oglasil če lahko, da slišim kako to dela. Sem videl luštne forumske fotke z obiska pri tebi in me res zanima.
Te kontaktiram preko zasebnih sporočil.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Nov 16, 2009 17:04 Naslov sporočila: |
|
|
hvala za zanimive odgovore
bo še potrebno razmislit , sem se bolj odločal v smeri integrirc + zvočniki
delfinček, kateri so v rangu 1000-1200 eur iz tvojega spiska?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Pon Nov 16, 2009 17:58 Naslov sporočila: |
|
|
Kumer:
v grobem takole. Pripisal sem v oklepaju (nov), da bi dobil v tvojem cenovnem razponu novega. Za ostale pa, kjer ni komentarja v oklepaju, pa velja, da dobis v tem rangu second hand. Pri nekaterih ojacevalcih pa je tudi jasno, da so starejsega datuma in se seveda dobijo zgolj samo se second hand po ceni, ki ti pade v tvoj rang.
Cambridge Audio Azur 840A (nov v UK)
Cambridge Audio Azur 740A (nov)
Denon PMA-1500AE (nov)
Harman Kardon HK 990 (nov)
Krell KAV-300i
Marantz PM7001
Marantz PM7001 KI
Marantz PM7003 (nov)
Marantz PM8003 (nov)
Marantz PM-14 MKII
Marantz PM-14 MKII KI
Marantz PM-17 MKII
Musical Fidelity A3.5
Musical Fidelity A5
Naim Nait 5i (nov)
Primare A-10
Sony TA-F707ES
Sony TA-F808ES
Vincent SV-234
Yamaha A-S1000 (nov)
Yamaha A-S2000 (nov)
Nazadnje urejal/a delfinus Pon Nov 16, 2009 18:06; skupaj popravljeno 4 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Nov 16, 2009 18:00 Naslov sporočila: |
|
|
| Zoran je napisal/a: | | Citiram: | pasuljaris je napisal:
Kaj porečejo na zgornje mnenje lastniki linkwitz pluta? |
Pluto zvočniki so aktivni zvočniki in ne integrirani ojačevalnik, zato nisem navdušen nad tem, da bi tukaj karkoli globlje razpravljal o njih. A ker sem bil direktno vprašan (kolikor je meni znano sem v SLO edini lastnik - aktiven na forumu), bom vsaj par besed povedal. Čeprav je sistem zelo dodelan, še vedno je to DIY projekt. Torej vedno obstaja možnost kakršnih koli sprememb in prilagoditev. Cenovno izredno ugoden in z izjemnimi performansami. Sicer sem pa že veliko krat ponovil, pridite in boste slišali.
| Citiram: | audiofil je napisal:
Jaz pa nekako ne bi mogel shajati z aktivnimi boksi. Takšna solucija se mi zdi nekreativna, omejujoča, nefleksibilna. Ko to enkrat kupiš si pečen. Tu ni več špileraja ...
|
| Citiram: | numb je napisal:
Ni boljšega, kupiš postaviš, poslušaš. Manj kablov, manj porabe štroma, manj komponent. Čista uživancija ...
|
Kdo ima prav? Oba!
LP, Zoran |
Zoran - da se razumemo - moje vprašanje ni bilo mišljeno posmehljivo, nasprotno. Iz do sedaj napisanega sklepam, da je problem ki ga navaja Audiofil pri pluton projektu rešen dokaj dobro. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zoran

|
Objavljeno: Pon Nov 16, 2009 18:09 Naslov sporočila: |
|
|
pasuljaris - da se razumemo - tudi jaz ga nisem razumel posmehljivo. Kar se pa tiče problema, ki ga navaja audiofil - sam se prepričaj.
Mimogrede, tudi jaz imam rad pasulj.
LP, Zoran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Nov 17, 2009 07:27 Naslov sporočila: |
|
|
| Zoran, je kakšna možnost da tvoje izdelke predstaviš v nedeljo na Vranskem? Če prideš, častim pasulj! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zoran

|
Objavljeno: Tor Nov 17, 2009 10:32 Naslov sporočila: |
|
|
Pasuljaris, kljub tvoji mamljivi ponudbi, ne bom se mogel udeležiti srečanja. Ta vikend bom varuška svoji 7 letni vnukinji in ni je stvari, ki bi me od tega odvrnila. Mogoče kdaj drugič ...
LP, Zoran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03 Prispevkov: 419 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Ned Dec 06, 2009 22:48 Naslov sporočila: |
|
|
| Eno vprašanje, ima kdo kaj izkušenj z kombinacijo B&W in Musical Fidelity? Imam namreč zvočnike DM603 S3 in me zanima kako bi to zvenelo recimo z MF A5. Sedaj imam Receiver H/K AVR 445 in je zvok kar topel in prijeten, vendar bi rad kak konkretnejši integrirec in o tem modelu sem bral kar dobre ocene. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Dec 07, 2009 01:14 Naslov sporočila: |
|
|
Pri s3 se hitro zgodi da visoki toni začnejo sikat ter bit agresivni. Za a5 ne vem, sem pa slišal že kar nekaj svetlih MF ojačevalcev. Na pamet bi recimo rekel da ne gre.. Ampak, brez poslušanja ne bi upal trdit. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
madox
Pridružen/-a: Čet Maj 2008 10:36 Prispevkov: 22
|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 11:40 Naslov sporočila: |
|
|
Rabim pomoč,
zelo me matra int. ojačevalec Musical Fidelity kw550. Težava je v tem, da ga ne morem sprobati, ker bi ga kupil v Avstriji.
Imam zvočnike JM Lab Electra 920 pa so zelo zahtevni za poganjat in rabijo zelo veliko zalogo moči.
Bistvo, kar bi rad pričakoval od ojačevalca je da bi z lahkoto pognal zvočnike sploh v spodnjem delu pri kakšnem zahtevnem CD-ju.
Drugi ojačevalec, ki mi je padel na izbiro pa je Mcintosh mc6900 samo, da je ta bistveno švohnejši od predhodnika v ceni pa sta si enaka.
Hvala za pomoč |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Pon Feb 15, 2010 11:58 Naslov sporočila: |
|
|
To je huda bestija od ojacevalca v vseh ozirih. Pomoje ni zvocnikov, ki jih ne bi mogel poganjat. Takoj bi ga mel, ce bi plac doma imel, pa da bi kdo se dinarcek dal . Glej podatke spodaj.
Output: Voltage, RMS 70 Volts 20Hz to 20 kHz
Voltage, Peak-to-peak 201 Volts
Power 630 Watts per channel into 8 Ohms (28dBW),
910 Watts per channel into 4 Ohms
Current peak-to-peak 200 Amps
Damping factor 200
Output devices per channel 12
Pre-out impedance 50 Ohms
Weight: 23 kg + 28kg PSU unit
sicer pa vec podatkov na zadnji strani omenjenega manuala. KLIK.
Sicer pa eni preferirajo KW500 drugi pa KW550. Pomoje je pa oboje ubijalsko dobro. Stvar okusa, dobavljivosti pa denarja tudi seveda. Tule je ena primerjava na hitro: KLIK. Iz konteksta v primerjavi z KW500: "The kw550 is a different animal. Its presents more punch and drive in bass and percussion that makes it more forward."
EDIT: Na Ebay.de je sedaj ena iber ugodna ponudba z Belgije. lp, d.
lp, d.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|