Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Multimedia HIFI SHOW 2015
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2015 09:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jacoby je napisal/a:
nomad je napisal/a:
NLP in Jacoby, lahko pišeta na REL (sales@rel.net) in jim povesta da se motijo in da že 25 let narobe postavljajo sube.
Predvidevam, da so vajino teoretično znanje in NLPjevi teksti podkrepljeni z obilico praktičnih izkušenj. Če soliš pamet nekomu, ki se s tem ukvarja že 25 let, potem verjetno to ne delaš na suho. Torej fanta, z besedo na plan:
katere sube sta že imela doma ali jih instalirala pri komu ?

Sam ne uporabljam suba, ker je to po domače povedano "crap"...
.

Če ne potrebuješ sub-a je to ena stvar, da je sub crap, pa drži samo v primeru da ga ne znaš izbrati, postaviti in nastaviti. Sistemi s subom niso drugi za nobenim. Ni pa to stvar za neizkušene, to drži. Dober sub, pravilno uštiman dobesedno izgine, ni slišen kot tak - da ga lociraš in da solira po svoje. V sobi ATC nisem zaznal problemov s subom, v tiste pol ure ko sem bil tam.

Ne morem mimo, da ne bi posvetil nekaj besed ATC predstavitvi. Da zmorejo več kot je bilo slišati se tudi strinjam, a to je po načelu da nikoli ni tako dobro, da ne bi lahko še bolje Smile .
Jasno in glasno predstavijo vso strukturo zvoka. Takoj sem dobil vtis, da ni glasbenega materiala, ki bi ga spravil v tilt. Naj bo masivni orkester ali solo flavta ali rock. Zelo všeč mi je bil klavir, lifesize, kot v živo: polno, kompletno, živo, transparentno in dinamično z zavidljivim timingom. Nisem ga še tako slišal na zvočnikih.
Če na kratko opišem kako sem doživel razliko z Bowers 802 (ki me je tudi 'ugriznil') je Bowers kot okno skozi katerega poslušaš kaj je na drugi strani, pri ATC pa si tam, ni okna vmes. Oboje mi je všeč.

Pri sestavi sistema za ATC za osebno uporabo bi edino poskusil doseči nekoliko manjši kontrast, bolj soft obrise zvokov, ki so se mi zdeli nekoliko preveč poudarjeni. Kot bi harmoniki bili bolj poudarjeni. Čisto možno, da bi za to bilo dovolj uporabiti gramofon.

Poslušam .. aha, visokotonec pretirava - menjava glasbe, visokotonec izgine. Lepote monitorja, ne skriva 'mozoljev' posnetkov.

Nazadnje urejal/a ambasador Čet Okt 15, 2015 08:36; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gero

Pridružen/-a: Sob Dec 2011 15:03

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2015 13:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

TUTTI je napisal/a:

No, da obelodanimo kaj to bo! Srečni izžrebanec bo dobil za 1/2 cene akustičnih aplikatov, 1/2 podarja proizvajalec, za potrebe njegove poslušalnice in dodatno brezplačno meritev.
Nagrado prispeva slovenski proizvajalec akustičnih aplikatov podjetje RW acoustics.

Sicer me nič ne briga, ampak, "jaka nagrada" čisto slovensko-prevarantska.
Dobiš nagrado, potem jo moraš pa še polovico plačati...haha. Question

Sejem ...Ok.
Nazaj na vrh
gero

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2015 14:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma se strinjam, da je posredoval administrator, je bilo malo preveč.

Me je na sejmu zmotilo....zelo malo gramofonov..CDP...vse na računalnikih...

Zvok je bil digi-dagi, povsod se ga je slišalo, mogoče nekateri mislijo, da so tisti slovenski audiofili z malo več kilometrine gluhi, ma ne bo držalo. Sem imel smolo, da nisem slišal nobenega gramofona, potem bi lahko malo več povedal.
Načelno vse dobro...pa spet drugo leto...
Nazaj na vrh
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2015 15:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

komoditet, @gero@, komoditet...razstavljalci so že v letih... Laughing ...
JJAB

Pridružen/-a: Sob Apr 2014 0:05
Kraj: Moon

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2015 15:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

TUTTI je napisal/a:
Se opravičujem za tiskarsko napako ...

Ker se ne tiska, ni tiskarska, ampak tipkarska napaka.

Pa res nisem prejel prijavnice za srecelov ob nakupu karte.
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2015 16:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JJAB je napisal/a:
TUTTI je napisal/a:
Se opravičujem za tiskarsko napako ...

Ker se ne tiska, ni tiskarska, ampak tipkarska napaka.

Pa res nisem prejel prijavnice za srecelov ob nakupu karte.

To je pa tudi jaz nisem prejel... Sem pa izpolnil prijavnico v Sonus Art sobi. Je bilo to za isto žrebanje?
Nazaj na vrh
gero

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2015 18:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fjaka je napisal/a:
komoditet, @gero@, komoditet...razstavljalci so že v letih... Laughing ...

Glede na to, da so gramofoni ponavadi nizko postavljeni,... verjetno bo to razlog, ko enkrat počepnejo, težko vstanejo... Wink
Nazaj na vrh
leko1

Pridružen/-a: Ned Maj 2013 20:13
Kraj: tržič

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2015 20:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni ljubitelji glasbe

Predelal sem vse vaše komentarje okrog letošnjega sejma in dobil zelo mešane občutke.Glede na strokovnost ki jo premorete vsi skupaj, se čudim, da še niste spoznali, da se na sejme bolj hodi gledat kot poslušat in secirat do iznemoglosti.Poraja se mi tudi vprašenje, ali sploh še znate poslušati in uživati ob glasbi, pa kakršen koli žaner je.Predlagal bi vam malo sprostitve in potem poslušanje glasbe morda ob kaki dobri kapljici, ne boste verjeli,kako se potem dobro sliši.

Meni osebno je bilo na pogled ok,pogrešal sem le razstavljalce iz prejšnjih let.
Vesel pa sem bil, da ni bilo opaziti fascinantnih kablov PM acoustics ( S na koncu imena pomeni slabo) in to ste verjetno že vsi dojeli,razen nekaterih, verjetno je vklopljena računica.

LP Marjan
leko1

Pridružen/-a: Ned Maj 2013 20:13
Kraj: tržič

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2015 21:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Že nekaj časa mi na misel hodi ideja, da bi organizator namenil eno sobo za razne debate o hifiju, ter tako ne bi bili moteči za tiste, ki bi pa radi v miru poslušali glasbo .Prav tako bi lahko v tem prostoru organizirali menjavo,prodajo ali nakup rabljenih plošč ali pa razne rabljene opreme. Mislim da bi bila to lahko močna popestritev sejma in ne nazadnje novačenje novih,predvsem mladih ljubiteljev glasbe.

Upam, da bo ta predlog g.Ignjič opazil in razmislil do naslednjega sejma.

LP Marjan
mito11

Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 15, 2015 00:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sejem obiskujem zadnje štiri leta in letos se mi je zdel najboljši. Pogrešal sem edino nekaj lanskih razstavljavcev.
Sejem sem obiskal v petek in kot lahko razberem iz nekaterih postov, sem se izognil gužvi.
Veseli me, da je letos v povprečju kavliteta zvoka na višjem nivoju kot leta nazaj. Letos bi si upal vzeti domov skoraj vse sisteme, kar za prejšnja leta ne morem trditi.
Izgleda, da se naši hi-fi dilerji iz leta v leto bolje prilagajao neprijaznim sobam M-hotela. Se pravi, da se tudi dilerji učijo kako postaviti HI-Fi v prostor, kar pa je za nas kupce vsekakor pozitivno, saj nam potem dilerji lahko iz svojih izkušenj svetujejo o postavitvi sistema.
Vedno se najde nekaj nergačev, katerim se ne da dopovedati, da sobe hotela niso njihova domača poslušalnica. Nobene škode ne bo, če ti nergači naslenje leto ostanejo doma Twisted Evil
Hvala za sejem. Nasvidenje drugo leto.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041955456
TUTTI

Pridružen/-a: Tor Mar 2010 19:56
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 15, 2015 00:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Objavili smo izžrebane kupone in imena srečnih nagrajencev letošnjega Multimedia HIFI SHOW-a!

Več izveste, če pokukate na tale link:
https://www.facebook.com/MultimediaHIFI

Hvala vsem, ki ste sejem obiskali in seveda, vidimo se ponovno prihodnje leto, v enakem času.

Vaš MHS team
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: +38631665138
JJAB

Pridružen/-a: Sob Apr 2014 0:05
Kraj: Moon

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 15, 2015 00:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsi osebni podatki ime/email/tel/naslov, kar javno objavljeni? Lahko bi malo zablurali vse druge podatke, razen imena in priimka.
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 15, 2015 09:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Od vsega sejma mi je najbolj škoda, da se nisem imel časa vrniti v sobo AudioAlto.
Rad bi bil slišal nekaj 'moje' glasbe na njihove nove zvočnike, ki so me tako prepričali v prvem vtisu. Čeprav niso igrali naglas, je vokal izstopil v vsej kompletnosti, polnosti in 3D, kot tudi vsa glasba. Zelo relaksanten zvok, ki me ni silil v napetost in 'obdelovanje' slišanega. Pa ravno tako kompleten in poln z veliko resolucije.

Ta kombinacija (polnost+resolucija tudi na basu) je redka in me zelo privlači. To je imel v še večji meri Gallusov mega zvočnik, samo da so cene že v stratosferi (112.000, če sem prav slišal). Takoj ko sem vstopil v Gallusovo salo sem imel občutek kot bi vstopil v koncertno dvorano, kar se mi še nikoli ni zgodilo na sejmu. Pa mi je že na vratih izletel vzklik: oo, to je pa kot v koncertni dvorani. Po pogledih poslušalcev sodeč, sem jim vzel besedo iz ust. Tako velik zvok gre že v rang velikega SoulSonic-a, ima na grobo vzeto podobne atribute in občutke pri poslušanju, z razliko v tem, da je pri SoulSonicu tračni visokotonec z vsem kar to nosi.

Bravo AudioAlto, bravo Gallus.
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 15, 2015 13:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Od vsega sejma mi je najbolj škoda, da se nisem imel časa vrniti v sobo AudioAlto.
Rad bi bil slišal nekaj 'moje' glasbe na njihove nove zvočnike, ki so me tako prepričali v prvem vtisu. Čeprav niso igrali naglas, je vokal izstopil v vsej kompletnosti, polnosti in 3D, kot tudi vsa glasba. Zelo relaksanten zvok, ki me ni silil v napetost in 'obdelovanje' slišanega. Pa ravno tako kompleten in poln z veliko resolucije.

Me pa preseneča, da si prvi, ki je malo bolj "resno trznil" tudi na ta zvok. Sem tudi že sam v uvodnih predstavitvah napisal, da so mi bili zvočniki zelo poslušljivi pa tudi sama predstavitev s strani S.Buriana korektna ter na nivoju "sobne jakosti." Resnično zvok "modularcev" v katerem ni ničesar preveč in ničesar premalo kot nek meni blizu old school kvaliteten vintage. In če me slušni spomin ne vara je bil sound kljub skoraj identični postavitvi kot lani tudi precej boljši.

Je pa tudi meni žal, da nisem poslušal njihovih "full rangev." Mogoče me pa enkrat premami, da se povabim na predstavitev, ker gledam po spletni strani in imajo "salon" tudi v Ljubljani.

ambasador

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 15, 2015 13:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@nek_do:
Lani me ni bilo na sejmu, tako da je bilo to zame novo. AudioAlto prejšnje modele sem večkrat poslušal (tudi na srečanju avdiofilov v Ronkih (Italija)) sem označil to kot zvok za gospode - uglajeno, umirjeno, fino.

Ta zadnja stvaritev pa ima tisto nekaj več, ko ti naslika glasbenika pred tabo. Tudi elektronika mora biti zelo dobra, da je tako izpadlo. Eno brez drugega ne gre.

Če je, je, ne gre skrivati. Sploh pa meni, ki nisem sklenil pogodbe z nobeno tehnologijo, usmeritvijo ali predsodki. Premalo se zaupa ušesom, pa so ob novitetah avdiofili raje tiho, ravno tako kot so glasni pri zagovarjanju stereotipov.
Toda AudioAlto sala je bila polna, veliko jih je poslušalo dolgo časa. Tudi to dosti pove.

Nazadnje urejal/a ambasador Čet Okt 15, 2015 13:48; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16  Naslednja
Stran 14 od 16

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu