| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 14:58 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | Jaz bi v Portorožu, ki si ga dal za primer, pač vozil 30-40, big deal, koliko je pa dolg, 2 kilometra?
Hujše žalitve kot si mi jo dal z Janšo, še nisem doživel, ampak pri prometu sem pa strikten, na prvem mestu varnost, na drugem pa zgolj to da pridem od točke A do B. |
Ja, ce bi peljal 40 bi ze placal 200 evrov najmanj torej ni tako nepomembno ceprav niti ne gre za prehitro voznijo in tudi 2 km v dolzino je dovolj, da te zaustavijo. 30 ali nic. Ko clovek vozi 30 gre lahko zelo hitro tudi 35.
Nikakor te nisem hotel uzaliti (represija pac), kar sem ze nakazal a kot kaze sem te, zato se ti ISKRENO OPRAVICUJEM. in se enkrat prs brez zamere.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 15:02 Naslov sporočila: |
|
|
| dr.sah je napisal/a: |
Blendanje:........ Pač, tu je tudi naša kultura, ki je v tujini ni: ko je nekdo na levi strani, je to njegov pas, pa če vsi crkenjo zadaj |
Ja, v Nemčiji imajo malce drugačno blendanje, imaš prav. Sem že večkrat doživel.
Ko si na zunanjem levem pasu in voziš 190 km/h ti 200 m za teboj že začnejo blendati v smislu, da se počasi "spokaš" na spodnji desni pas.
LP
Vintagesonic |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 15:06 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: | | dr.sah je napisal/a: |
Blendanje:........ Pač, tu je tudi naša kultura, ki je v tujini ni: ko je nekdo na levi strani, je to njegov pas, pa če vsi crkenjo zadaj |
Ja, v Nemčiji imajo malce drugačno blendanje, imaš prav. Sem že večkrat doživel.
Ko si na zunanjem levem pasu in voziš 190 km/h ti 200 m za teboj že začnejo blendati v smislu, da se počasi "spokaš" na spodnji desni pas.
LP
Vintagesonic |
Samo blendajo le tistemu, ki se ni vrnil na prosti desni pas. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 15:09 Naslov sporočila: |
|
|
Ma ne vem, jaz sem že ene dvakrat peljal mimo radarja, recimo z dobrih 65, omejitev je bila 50, po števcu, pa me ni nihče ustavil. Ampak če vidijo da imaš normalen avto, prižgane luči, privezan, mislim da so čisto prebavljivi, vsaj po mojih izkušnjah.
Saj se zezam glede Janše, sarkazem zgolj  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 17:46 Naslov sporočila: |
|
|
STA danes poroča:
Španski vozniki od danes spoštujejo nove hitrostne omejitve na avtocestah, ki jih je uvedla vlada, da bi v luči naftne krize zaradi nemirov v Libiji zmanjšala porabo naftnih derivatov v državi. Največjo dovoljeno hitrost na španskih avtocestah so tako zmanjšali s 120 na 110 kilometrov na uro. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 19:35 Naslov sporočila: |
|
|
potem naj pri nas zmanjšajo kar na 50, toliko da se bom lahko z skuterjem vozil po avtocesti, zakaj pa ne?
Tudi sam sem proti objestni vožnji, in razen da ga kdaj res stisnem, vozim dokaj normalno, sicer malo hitreje kot lahko, pa vendar varno in sigurno, še posebej v mokrih pogojih pa res počasi.
Veliko voznikov dejansko ne zna prehitevati, ko se pripelje na levi pas je pač tam. In velikokrat opazujem, da se nihče ne umakne, čeprav se pojavi vmes 200 m dolga luknja ali več.
Žal pomaga edino če imaš velik črn avto z lepimi xenon lučni, to pa se znajo umikat. Potem se najde kak brihtneš, ki že 500 m oddaljen blenda, da se mu umakneš, to imam tudi rad.
Mi pa ni jasno, da v naši ljubi Sloveniji niso sposobni ene normalne piste narediti?? tako bi se dosti iživljanja preneslo tja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 19:51 Naslov sporočila: |
|
|
Včasih sem imel dirkalni gokart(125ccm, 32KM), ki je potešil moje želje po dirkanju. Bilo je res hitro in adrenalinsko, avto je potem le prevozno sredstvo.
Na drugem forumu(gerchy ve katerem)smo organizirali srečanje kar na kartodromu in se malo pobliže spoznali.Predlog?  _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 19:53 Naslov sporočila: |
|
|
Ko se že ravno omenja politike, pa bi še jaz spomnil, da nam sedanja vladajoča elita daje krasen zgled obnašanja na cesti. In, ironično, ta opazka se nanaša na prometnega ministra in na ministrico, ki upravlja z aparatom, ki je med drugim zadolžen tudi za prometno varnost!  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 20:07 Naslov sporočila: |
|
|
Pa zaparkiran cel vozni pas pred prometnim ministrstvom 24/7  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2011 20:08 Naslov sporočila: |
|
|
| no, ampak ministrici kdaj kaka sollzica priteče.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
robba22

Pridružen/-a: Tor Okt 2010 13:25 Prispevkov: 38 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 12, 2011 11:18 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: |
Ja, ce bi peljal 40 bi ze placal 200 evrov najmanj torej ni tako nepomembno ceprav niti ne gre za prehitro voznijo in tudi 2 km v dolzino je dovolj, da te zaustavijo. 30 ali nic. Ko clovek vozi 30 gre lahko zelo hitro tudi 35.
Lp |
Tole pa mislim da ne bo držalo, razen če spet niso kaj spreminjali zakona (iz leta 2008):
(7) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti v naselju, se kaznuje za prekršek z globo:
a) če prekorači hitrost do vključno 10 km/h, z 80 eurov;
b) če prekorači hitrost nad 10 do vključno 20 km/h, z 250 eurov. Enako se kaznuje voznik, ki do vključno 10 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke.
c) če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h, s 500 eurov. Enako se kaznuje voznik, ki nad 10 do vključno 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk.
d) če prekorači hitrost za več kot 30 km/h, z najmanj 1.000 eurov. Enako se kaznuje voznik, ki za več kot 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Apr 16, 2011 08:30 Naslov sporočila: |
|
|
http://www.kranj.si/dokument.aspx?id=2040
Če bo koga zanimalo. Mogoče je bolj aktualno če ima kdo otroke, ampak ravno delam tam, pa sem naredil še malo propagande. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|