| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Dec 05, 2010 20:18 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: | | vojko je napisal/a: |
AR-LST so izjemni zvočniki. Edino to bi še kupil, če že kaj.
Enega žicam že par let, da mi jih proda. Te zvočniki dajo izjemen vpogled v glasbo. So izjemno precizen "inštrument". |
Vojko, a jih morda poznaš tudi po zgradbi in še kakih tehničnih lastnostih? Morda kdo drug od soforumašev?
Zakaj sprašujem?....Že pred leti sem bral o teh/takih/podobnih (se več ne spomnim) zvočnikih in kar me je pritegnilo in ostalo v spominu je dejstvo, da je notranji par srednjetoncev igral nekaj dB glasneje kot zunanji par in zato ju je bilo treba postavit pravilno...levi in desni. To naj bi pripomoglo k lažjemu umeščanju zvočnikov v prostor in boljši/pravilnejši stereo sliki.
Je kaj na tem?
LP Jernej |
LP
Pred leti sem imel v rokah "komplet načrt" tako za servis kot za "samogradnjo" mislim, da v njihovi "zadnji verziji" LST MkII , če se ne motim ... Če nekoga "res" zanima mislim, da bi se še dalo "literaturo" dobit v CTK v Ljubljani ...
Kot zanimivost povem, da se je dalo v CTK dobit vse načrte za Klipsch, Tannoy in še marsikaj  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Dec 05, 2010 21:40 Naslov sporočila: |
|
|
@jernejc
za LST ne vem kaj veliko, imajo pa iste driverje kot AR3a, v drugi konfiguraciji jasno.
Tukaj je najboljši "guide" za restavracijo AR3a, z njim sem si pomagal ko sem rihtal moje AR6.
http://www.classicspeakerpages.net/_Media/restoring-the-ar-3a-2.pdf
KAkor se glede na leta smešno sliši, so izjemno precizni in veristični glede na mix. Pa "dead silent" glede ozadje in interference frekvenc Izjemno pravilni , čisti in tonalno pravilni znotraj frekvenčnega odziva-pri vseh glasnostih enako.
Običajno pri zvočnikih navajajo response glede na nominalno občutljivost, kar pa ne pove veliko. Bistven je " power bandwidh respons" - energetski odziv (sevanje) zvočnika preko spektra. Tedva sta lahko drastično različna. Povsod pod ali nad nominalno občutljivostjo zvočnika se lahko zvočnik prične (predvsem dinamika) obnašati povsem drugače in povsem menja obnašanje(povsem različno pri različnih močeh)
Ta pa nima problemov s tem, in z verističnim podajanjem prave dimnamike in razmerji med koncertom, ko ga snemaš v živo.
Zna biti, da je notranji glasnejši-zaradi reliefa in globine slike, takrat so se igrali in na koncu naredili glede na uho in prakso pri snemanju (imajo izjemen relief).
Lahko vprašam, ima jih en tonsko "starosta" na Tv, ki je med drugim snemal tudi vse Rončele. Vsakič je master nesu domov, da je doma sčekiral če je ok. postavil razmerja. Pravi da se na Genelecih čisto nič ne sliši, nima nobene kontrole in si z njimi ne more čisto nič pomagat.
In drži! Delal je že na vsemu, pa pravi da je to daleč najboljše. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 10:16 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | | jernejc je napisal/a: | | vojko je napisal/a: |
AR-LST so izjemni zvočniki. Edino to bi še kupil, če že kaj.
Enega žicam že par let, da mi jih proda. Te zvočniki dajo izjemen vpogled v glasbo. So izjemno precizen "inštrument". |
Vojko, a jih morda poznaš tudi po zgradbi in še kakih tehničnih lastnostih? Morda kdo drug od soforumašev?
Zakaj sprašujem?....Že pred leti sem bral o teh/takih/podobnih (se več ne spomnim) zvočnikih in kar me je pritegnilo in ostalo v spominu je dejstvo, da je notranji par srednjetoncev igral nekaj dB glasneje kot zunanji par in zato ju je bilo treba postavit pravilno...levi in desni. To naj bi pripomoglo k lažjemu umeščanju zvočnikov v prostor in boljši/pravilnejši stereo sliki.
Je kaj na tem?
LP Jernej |
LP
Pred leti sem imel v rokah "komplet načrt" tako za servis kot za "samogradnjo" mislim, da v njihovi "zadnji verziji" LST MkII , če se ne motim ... Če nekoga "res" zanima mislim, da bi se še dalo "literaturo" dobit v CTK v Ljubljani ...
Kot zanimivost povem, da se je dalo v CTK dobit vse načrte za Klipsch, Tannoy in še marsikaj  | Vem. Sem kot mulo kar lep čas delal tam in dobi se tudi zeloooo stare audio revije.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Dec 06, 2010 21:12 Naslov sporočila: |
|
|
@Ajka in Vojko: hvala za koristne informacije. Si bom vzel čas in še v CTK pobrskal.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 02:21 Naslov sporočila: |
|
|
| trancedeejay je napisal/a: | Evo zvočnike za test sem dobil danes:
 |
No in kako so ti všeč tile Klipsch-i?Ker sam moram priznat da mi niso bli všeč ,ko sem jih poslusal v Technomarket-u.Zelo tanki visoki, srednjih skoraj ni... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 09:12 Naslov sporočila: |
|
|
| Prav nič nočem branit Klipschov(tehle malih sploh ne poznam) in bi isto rekel za vsake:ne si ustvarjat vtisa na osnovi poslušanja v okolju supermarketa!Prostor je neprimeren, vprašljiva je komponenta, na katero so priklopljeni, vpliv tonskih kontrol in glasnostiitd.Dovolj je, da so le na enem zvočniku poli kabla narobe obrnjeni, pa stvar že ne pije vodo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 09:20 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | | Prav nič nočem branit Klipschov(tehle malih sploh ne poznam) in bi isto rekel za vsake:ne si ustvarjat vtisa na osnovi poslušanja v okolju supermarketa!Prostor je neprimeren, vprašljiva je komponenta, na katero so priklopljeni, vpliv tonskih kontrol in glasnostiitd.Dovolj je, da so le na enem zvočniku poli kabla narobe obrnjeni, pa stvar že ne pije vodo. |
Tu se pa 100% strinjam !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 09:46 Naslov sporočila: |
|
|
@MitjaF
Zvok kakršnega opisuješ je verjetno res posledica tega, kot domneva tudi krokar, da je en zvočnik priklopljen napačno. To je res neposlušliv zvok, ob katerem te v trenutku prične boleti glava. In take napake se lahko v velikih nakupovalnih središčih zlahka pripetijo, čeprav sam še nimam takšne izkušnje. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 11:13 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | @MitjaF
Zvok kakršnega opisuješ je verjetno res posledica tega, kot domneva tudi krokar, da je en zvočnik priklopljen napačno. To je res neposlušliv zvok, ob katerem te v trenutku prične boleti glava. In take napake se lahko v velikih nakupovalnih središčih zlahka pripetijo, čeprav sam še nimam takšne izkušnje. |
Poleg vsega naštetega so zvočniki verjetno tudi neuigrani. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Sob Dec 11, 2010 18:26 Naslov sporočila: |
|
|
Evo, točno 1 teden je mimo kar pričakujemo od našega administratorja rezultate njegovih testov na Klipschih RF-52, ki naj bi dali končni odgovor na to, ali je to znamka, ki sploh (še) zna delati uporabne zvočnike (za rock...) ali pa ne(kot menijo nekateri) in je torej bolje, da brskamo za 30 ali 40-letnimi boxi.
Sedaj so ga nekoliko prehiteli pri nemški reviji AUDIO, ki je v novi številki objavila primerjalni test RF-52.Konkurenti so bili trije nemški boxi in to od proizvajalcev Elac, Heco in Quadral.Dodeljena jim je bila ocena za razmerje kakovost:cena "izvrstno" in tudi sicer je bila ocena zelo ugodna.Pri tem je seveda zanimivo, da so računali za ceno za par 800€, pri nas pa za ta denar dobiš že RF-82 in še ostane denar za en BR DVD player!
Seveda je treba to oceno vzeti z velikanskimi rezervami,saj so nekateri tule vmes že odkrili, da so možakarji pri AUDIU (oz. sesterskem Stereoplayu) tudi po 30 letih izdajanja še vedno nepopravljivi brezvezniki, ki sedijo na ušesih!
http://www.audio.de/testbericht/klipsch-rf-52-329150.html |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

|
Objavljeno: Sob Dec 11, 2010 18:48 Naslov sporočila: |
|
|
Tale admin pa res mečka !
Ne spomnim se sicer, da je kdo ''strokovnjake'' pri Audiu imenoval brezveznike itd. kot praviš ti (se mi pa tudi ne da brskati za nazaj) a tudi oni so, konec koncev, samo ljudje, ki so za to kar delajo plačani (in to verjetno ne slabo) tako, da je potrebno vsake take ocene vzeti z rezervo!
''Only trust your ears!''
Ker pa si ti, očitno, zvesti bralec revije predlagam, da namesto, da se greš ''Klipsch odvetnika'', raje navedi nekaj zvočnikov, ki so jih v Audiu, v zadnjih 30 letih ''raztrgali'' ali vsaj dali negativno oceno in zakaj !? Tako, da bi se ljudje vsaj znali varovati pred ''slabo robo'' !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Dec 11, 2010 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Testiranja v revijah se bere med vrsticami ...
Veliko pomeni dober opis, točke za oporo in potem cena ...
Drugače pa je revijo treba spremljat več časa, da jih spoznaš, da jim odkriješ "okus" ,kje "kuhajo" in "kakšen pribor" uporabljajo ... Njihov okus in rezultate primerjaš z svojim in tako potem točno veš katera komponenta kam sodi in ali ti bo všeč ali ne, oziroma kaj "točke" pomenijo v "praksi" ...
Tako kot "mi" so nekateri bolj "površni" nekateri bolj "zavzeti" pa naj si bodo to revije ali posamezniki ...
Vedeti je treba, da je pravo testiranje drago, zato cenejša komponeta ne more biti deležna velike pozornosti, ker testiranje lahko preseže večkratno vrednost same komponente ... Če je komponenta namenjena masovni prodaji se to splača, drugače pa ne !!!
Tiste bolj zavzete revije, ki imajo renome ali si ga skušajo pridobiti, v zadnjem času so to v velikem številu revije iz vzhoda in dalnjega vzhoda se testiranj lotijo v vseh pogledih kompletno ... Nekateri ,ki živijo od stare slave pa velikokrat prepišejo kar od soseda ... Posebno poglavje pa so manjše "publikacije" vključno z našimi preteklimi in bojim se tudi sedanjimi, da potekajo testiranja večini v popolnoma neustreznih prostorih velikokrat površno in s premalo "širokimi izkušnjami" in tako skušajo "spraviti skupaj nekaj" ?!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
@ audiomaniac
Tale admin pa res mečka !
Testiranja se ne dela od danes na jutri !!!
Si je pa admin "naprtil" veliko odgovornost  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Dec 11, 2010 20:39 Naslov sporočila: |
|
|
@ ajka
Glede 'admina' je bilo, vsaj po moje, mišljeno bolj šaljivo, kot odgovor na krokarjevo pripombo, da je ''že'' en teden minil !!!
Glede tastiranja imaš seveda prav, da se ga je treba lotiti celovito !
Admin je pa res korajžen fant !  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

|
Objavljeno: Sob Dec 11, 2010 20:53 Naslov sporočila: |
|
|
Seveda je bilo mišljeno šaljivo !
Me pa že prav 'matrajo' rezultati adminovega testa !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Sob Dec 11, 2010 21:17 Naslov sporočila: |
|
|
Nič si ne grem odvetnika za Klipsche, to sem že večkrat zapisal.Vedno stvari gledam v relaciji s ceno, sicer jih še v lastni bajti postavljam za muziko šele na 3.mesto(ne bom ponavljal, katere postavljam izpred, da to zopet ne bo kak povod za očitke kot je že bilo).Pa za HT na prvo, posebej v setu(govorim o RF-82)!
Nič drugega ni kot da mi je stvar padla v glavo, ko sem danes zagledal test in se spomnil, da ga tudi tule čakamo!
Upam le, da admin ne bo uporabil kakega levega napajalnega kabla, da že zaradi njega ves zvok nebi šel k vragu!
V vsaki številki AUDIA in Stereoplaya pa je sicer objavljena lestvica komponent, od najboljših in najdražjih navzdol.Koga res zanima, lahko riskira tistih nekaj EUR in si revijo kupi recimo enkrat na leto.
Pa vseeno:slabše od stare serije RF-52 so od poznanih boxov uvrščeni recimo Focal Chorus 714V, Tannoy Mercury F4, JBL Northbridge E 100/80/60, heco Victa 700, Dali Concept 8, Cabasse Tobago, Monitor Audio Bronze B4 itd.
Še 10000-krat!Za 800€ RF-52 nikoli nebi kupil, za manj kot 400€, kolikor stane pri nas, pa bi presneto razmislil! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|