| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 13:53 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Lowter in vse njegove izpeljanke pod drugimi imeni so HI-END pogonske enote najvišjega ranga ...Temu primerne so tudi cene ... Zato se je potrebno lotiti le teh z veliko, veliko izkušnjami in s podporo v ostalem delu sistema...
Uspe le redkim !!!!
Primerjava z Mangerjem je malo krivična,ker ima Manger le malo ožji frekvenčni razpon v basu in s tem posledično večjo možnost odzivnosti !!!
Je pa Manager v novejšem času ena boljših "pogruntavščin" !!!
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 14:03 Naslov sporočila: |
|
|
mangerji delajo nekje od 100 hz naprej še bolje je 140Hz.
vem da so zelo odzivni , lastim si 3 kose(1x še za center) Je pa res da je Mnager zelo nezahteven za Diy ohišja.Postavitev je dokaj enostavna (bolj zaprta , vsak k sebi, srečujeta se naj pred poslušalcem cirka 1-2 m,) pomemben je sub , ki mora bistveno višje igrati in lahko hitro postane moteč oz prezenten...Upam da mi bo s Peerless xxl 12 , pasivno membrano in downfire uspelo vse povezati v eno celoto. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 14:14 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Glede na odzivnost bi mu morda bolj pasal kakšen SCAN-SPEAK Illuminator ali Revelator,ki so hitri in odzivni zvočniki...
Tudi tovarna uporablja Scanspeak...
Seveda od okusa je odvisno kaj si želiš...Scanspeakova kombinacija zna biti malo bolj trdega in suhega zvoka !!! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 14:21 Naslov sporočila: |
|
|
| ravno trdega basa spodaj ne maram, hočem da je točen a uglajen...dovolj nizek a ne pumpast...Scanspeake in tudi Vifa uporabljajo, kolikor je meni znano... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 15:27 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | | ravno trdega basa spodaj ne maram, hočem da je točen a uglajen...dovolj nizek a ne pumpast...Scanspeake in tudi Vifa uporabljajo, kolikor je meni znano... |
LP
Se mi je zdelo,da je tako ... Tudi meni tisti sintetični trd bas ni všeč ...
Morda je boljša rešitev še SEAS,ki dela bolj prijazen bas a še zadosti trd in hiter...
Prava rešitev za taparvi klasičen poln bas pa je španska produkcija BEYMA zelo kvalitetnih pogonskih enot,ki obstaja že od davnega leta 1969...
Pri audiofilih je manj znana...V pro verzijah je pa zelo cenjena in prekaša po kvaliteti bolj znane produkcije...
Zadnje čase pa se vgrajuje v ultimativne HI-END zv.sisteme ...
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 17:29 Naslov sporočila: |
|
|
beyma mi je poznana, misliš da Peerless ni dovolj dober? Kakšna je sploh slišna razlika med xxl12 in xxx12?
Odvisno je pa tudi od ojačevalca ki ga za sub uporabiš, moj aktivni je alps, dodatno obdelan in mogoče še z vgrajenim HöFEX exciterjem(studijski , firma ki žal ne obstaja več.
http://www.soundonsound.com/sos/1997_articles/dec97/hofex.html
Mangerje drugače dobro poznaš? Saj so že zelo dolgo "zunaj" le njihove začetne bolezni so morali popraviti, sam koncept punktualnega izvora je pa res nekaj posebenga.In kar je zanimivo tip membrane je zelo podoben našim bobničem...?!! Ko jih prvič poslušaš se ti zdi da ni dovolj visokih tonov, ker smo vsi navajeni sikajočih kovinskih membran, a hitro vidiš da so vsi detajli več kot prisotni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Pon Feb 01, 2010 23:24 Naslov sporočila: |
|
|
| berni je napisal/a: | beyma mi je poznana, misliš da Peerless ni dovolj dober? Kakšna je sploh slišna razlika med xxl12 in xxx12?
Odvisno je pa tudi od ojačevalca ki ga za sub uporabiš, moj aktivni je alps, dodatno obdelan in mogoče še z vgrajenim HöFEX exciterjem(studijski , firma ki žal ne obstaja več.
Mangerje drugače dobro poznaš? Saj so že zelo dolgo "zunaj" le njihove začetne bolezni so morali popraviti, sam koncept punktualnega izvora je pa res nekaj posebenga.In kar je zanimivo tip membrane je zelo podoben našim bobničem...?!! Ko jih prvič poslušaš se ti zdi da ni dovolj visokih tonov, ker smo vsi navajeni sikajočih kovinskih membran, a hitro vidiš da so vsi detajli več kot prisotni. |
LP
Peerlees je odličen za svoj denar... Vseeno pa nima take kvalitete,ki jo Manger zasluži za partnerja ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Tor Feb 02, 2010 08:33 Naslov sporočila: |
|
|
bi bilo fino še več slišati....  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Ned Feb 21, 2010 10:41 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | | berni je napisal/a: | beyma mi je poznana, misliš da Peerless ni dovolj dober? Kakšna je sploh slišna razlika med xxl12 in xxx12?
LP
Peerlees je odličen za svoj denar... Vseeno pa nima take kvalitete,ki jo Manger zasluži za partnerja ... |
A veš da si me zdaj spravil v dvome in razmišljam da bi kompletni sistem Mangerjev posodobil.
Se pravi sedaj imam Manger Swing(edino moje ohišje) +Peerles, bi pa raje šel na Zerobox109 s Scanspeakom. Zanimivo se mi zdi da uporablja kretnico prvega reda z 6dB, nekaj je Daniela MANGER razlagala zakaj, a sem pozabil pomen..
Glede na to da Peerless xxls12 že imam, kaj meniš da bi ta sub obdržal , in imel Scanspeake v 109 spodaj še rezane ali bi razvili boljši zvok ali je to moje razmišljnje zgrešeno.
Bi bilo ugodno če bi bil SCANSPEAK rahlo nagnjen navzgor(podobno kot focal utopia) da bi bla skupna slika bolj punktualna ali je to spet zgrešeno?
Vem da imam samo čudna vprašanja...Samo bolje ta kot samo ekonomska... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Čet Mar 11, 2010 14:13 Naslov sporočila: |
|
|
Odločil sem se za izgradnjo enako Mangerju v originalu Zerobox 109. Se pravi bas modifiziran Scanspeak, edina razlika da bo sub ostal aktiven pod 50 Hz.
Trenutno iščem primeren ojačevalec , ki bi moral biti zelo hiter , detailiran , dinamičen , da ne pokvari zmožnosti Mangerjev
ožji izbor:
Audia Flight fl50 ali fl100, zanimiv celo 3.100 (3 kanalni še za Manger center
Parasound JC-1,
ÁSR Emitter 1, moti me cena + akku
upam da še najdem kaj v nižjem cenovnem rangu
Napotki priporočeni.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
glasba
Pridružen/-a: Tor Dec 2009 12:30 Prispevkov: 62 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Mar 13, 2010 18:33 Naslov sporočila: |
|
|
jaz bi vprasal samograditelje boxov, kje kupujete furnir in kako debeli se uporablja pri boxih?
hvala
glasba |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sob Mar 13, 2010 21:31 Naslov sporočila: |
|
|
Vsi ne furniramo... (lak, poliester, HPL)
Drugače pa ima velik izbor Javor na Celovški(tudi eksote, bubinga...)ali
J.U.A.FRISCHEIS Celovška cesta 492
Odvisno od kvalitete in vrste furnirja se izbere tudi debelina. Uporablja se od 0.6 do 2.5 nekatere celo več.. pa odvisno kakšno prešo uporabljaš ker debelejšega včasih težje pritisneš na površino.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|