Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Naim vs Rotel
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 05:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dotični review Nuforca s strani Sanderja Sassena sem komentiral že neštetokrat. Da ne bom še enkrat pisal, evo copy/paste mojega teksta z drugega foruma:

Gre za to, da je Sander Sassen zaprosil Nuforce da mu za testiranje odstopijo monobloke Reference 8. Nuforce je testiranje odklonil ker pozna bedarije ki jih je počel Sassen ter za njih preprosto ni bila kompetenten ocenjevalec. Za tiste ki ne vedo o čem govorim in jih to morebiti zanima, naj v google vpišejo Sander Sassen in tovarno grafičnih kartic ATI in se bodo na lastne oči prepričali kaj je ta človek napravil tej tovarni. Normalno da mu Nuforce ni odstopil svojih izdelkov, saj pa niso butasti.

Sassena je odklonitev močno potolkla ter je napravil maščevanje na način, da je monobloke Reference 8 in kasneje Reference 9 prikazal v najslabši možni luči. Kolikor je meni poznano, je to edini negativni review Nuforcovih monoblokov na svetu oziroma dostopnih medijih ki kaj veljajo po svetu. Vse ostalo je superiorno ali najmanj boljše od večine ostalih proizvodov iste cene. Zanimivo da pa edino neki Sassen popljuva do nezavesti mar ne? V tej zvezi je udarno kontra Nuforca deloval na nekaterih forumih po svetu. Vsaj tako sem slišal, dočim sem osebno pred kakšnim letom naletel samo na en tak forum, pa še tam ga niso jemali resno.

Še zanimivost, na njegovi strani se nahaja test Hypexovih ojačevalnih modulov. Ti moduli so okej ampak nič posebnega, kar dobro ve vsak ki jih je kdaj poslušal. Poglej kaj je človek napisal o njih. Dozdeva se mi da bi lahko šlo za čisto kolaboracijo s Hypexom (ali pa se motim) da škodujejo zvočno kilometre naprednejšemu Nuforcu. Imam občutek da Sassen v audio svetu ne uživa nikakršne kredibilitete.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 06:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če koga zanima kako dela Nuforce, lahko dobi na probo. Trenutno imam doma na long term testiranju dva njihova integrirca IA-7 V2 in štiri monobloke Nuforce Reference 8 V2. Lahko dam na probo tudi moje osebne monobloke Reference 9SE V2 (vse izključno resnim interesentom s čutom odgovornosti do tujih stvari, saj ne gre za poceni zadeve).

Ne tega vzeti kot reklamo, saj nisem trgovec, diler, zastopnik ali ne vem kaj. Sem samo velik ljubitelj hi-tech audia in kot takšen imam dostop do nekaterih stvari ki me zanimajo. Pri tem pa zadeve rade volje posodim na probo tudi ostalim ljubiteljem dobrega zvoka, da si razširijo horizont, saj tega pri nas ni mogoče videti/slišati. Če jih novotarije zanimajo seveda.

lp
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 08:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot lastnik na slovenskem trgu močno razvpite digitalne končne stopnje BC&Mosfet, bi resnično rad preizkusil tudi Nuforce. Že večkrat sem imel v mislih testirati te male pošasti in jih primerjati z mojim digitalcem na mojem sistemu.

Glede na kritike s strani ocenjevalcev audio komponent in nekaterih "kompetentnih" audiofilov , naj povem, da svojega digitalca ne bi nikoli nabavil. Pa vendarle me je v kombinaciji z mojo elektroniko močno prepričal. Tako močno, da sem moral tik pred nakupom vrniti enega najboljših lampašev, kar sem jih v življenju slišal.

Digitalne končne stopnje so gotovo prihodnost, ali pa vsaj del nje. Prijatelj iz Milana ima dostop do vsega in je menda pretresel svet, na koncu pa končal z digitalcem. In kako je zadovoljen!

V.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 08:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vili, noben problem. Če imaš čas in voljo prileti v Celje pa ti posodim.

lp
Nazaj na vrh
Saxofon

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 14:29
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 08:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej je ta Sander Sassen malo čez les. Sicer pa sem še nekje druge bral o RF onesnaževanju Nuforce opreme. No saj ni da sem proti nuforceu le to je bila prva stvar ki sem se jo spomnil da sem nekoč bral. Review-ov ala what hi-fi ipd. se izogibam saj jim stežka sploh kaj verjamem.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 12:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saxofon je napisal/a:
Torej je ta Sander Sassen malo čez les. Sicer pa sem še nekje druge bral o RF onesnaževanju Nuforce opreme. No saj ni da sem proti nuforceu le to je bila prva stvar ki sem se jo spomnil da sem nekoč bral. Review-ov ala what hi-fi ipd. se izogibam saj jim stežka sploh kaj verjamem.

Ne bi rekel da je malo čez les. Da je hinavski, to pa ja. Tako kot maščevalne partnerice ko ugotovijo da jih je človek enkrat posral kje drugje (pa čeprav je del krivde dostikrat tudi njihove), ali bog nedaj da človek naredi konec. Takrat zna človek postati državni sovražnik številka ena in vsaj naslednjih par let nima mira hehe. Tako je bilo tudi v tem primeru. Njegova ekselenca gospod Sassen se je počutila globoka užaljena ker si ga je takrat v javnosti še nepoznana in nerenomirana dvojica Tranh in Casey imenovana Nuforce drznila zavrniti.

Glede RF motenj, tudi to sem komentiral že dostikrat. Nuforce je zdizajniran tako da funkcionira z ozemljitvijo. Rravno obratno kot naprimer Hypex, ki je zdizajniran tako da se ne ozemljuje. Če ima človek doma to slabo pošlihtano, potem Nuforce komplicira, kar je normalno, saj za normalno funkcioniranje potrebuje ozemljitev. Ko se mu to privošči, potem problemi v 99% izginejo. Oziroma samo tu in tam še interferira s kakšnim tunerjem, če se ta nahaja side by side z Nuforcom in je priklopljen na žično antenco ki pride v kompletu. Ko se tunerju privošči zunanja antena, potem problemi izginejo. Zadevo pa je čez maksimum potenciral ravno užaljeni Sassen.

Zgoraj opisano se nanaša le na prve monobloke ki jih je Nuforce leta 2004-2005 lansiral na tržišče v katerih so vgrajene še prve revizije ojačevalnih modulov V1 generacije. Vsaka naslednja revizija modulov te generacije je rezultirala z boljšim zvokom in manj RF motnjami. Sedaj aktualna V2 generacija pa ne seva nič RFI. Nič od nič. Mogoče gre zahvala za to ravno užaljenemenu Sassenu ki jim je dal nov zalet hehe.

Sicer pa brez veze da nakladam. Če kdo želi lahko kamot dobi na probo in vidi kako to funkcionira.

lp
Nazaj na vrh
Seth

Pridružen/-a: Sob Jun 2008 15:18
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 15:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se tiče ROTEL znamke sem jaz popolnoma zadovoljen z integrircem in z cd playerjem. Po mojem mnenju dobiš za ta denar še več kot bi pričakoval. Sam sem imel star model, ga zamenjal za novejšega in sem zadovoljen. V tem cenovnem razredu me je najbolj prepričal.

Kar se pa tiče teh "strokovnjakov" za Hi-fi, še posebno tistih, ki sami izdelujejo svoje komponente; jaz na njihovo mnenje ne dam veliko oz. nič, ker njim enostavno nič ni dobro, razen njihovih izdelkov. Pač niso objektivni, podobno kot nekateri članki v raznih Hi-fi revijah. Zato bi tudi bilo prav, da si vsak izbere sistem po posluhu, ne pa glede na ceno ali pa znamko kot to večina počne.

Na koncu pride do tega, da zvok sploh ni pomemben, važen je sistem in bolj ultra-high-end ko je, več veljaš. Da o denarju ne govorimo.

Zato bom jaz v kratkem poslušal to Naim kombinacijo in če bo meni zvok res neverjetno boljši od sedanjih komponent, bom zadevo nabavil.
Če pa ne, potem ostajam pri sedanjem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031 780 378
Saxofon

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 14:29
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 16:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

citat:

Kar se pa tiče teh "strokovnjakov" za Hi-fi, še posebno tistih, ki sami izdelujejo svoje komponente; jaz na njihovo mnenje ne dam veliko oz. nič, ker njim enostavno nič ni dobro, razen njihovih izdelkov. Pač niso objektivni, podobno kot nekateri članki v raznih Hi-fi revijah. Zato bi tudi bilo prav, da si vsak izbere sistem po posluhu, ne pa glede na ceno ali pa znamko kot to večina počne.

Meni je bilo zanimivo poslušat možakarja ki je nerad dajal primerjave in se nasploh izogibal temam kaj je boljše in kaj je slabše. Povedal je kaj pozna kaj ne in kakšne izkušnje je imel s čim. Edino na ROTEL-u je začel majati z glavo. Zanimivo, saj ostalim zadevam tudi lastnim ni namenil ogromno besed. Povedal je kaj je vse slišal da igra super in je neverjetno poceni in kaj je za mnogo denarja prav zanič (glasbeno). Še nekaj svojih stvari je pokazal kako se človek lahko fajn zezne v dizajnu in to demonstriral. Definitivno ni bil tip ki bi hvalil svoje in pljuval čez drugo. Daleč najbolj objektiven avdiofil kar sem jih kdaj srečal, če to sploh obstaja. Very Happy
Nazaj na vrh
11duc

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 22:40
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2008 20:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bil sem lastik digitalnega ojačevalca sharp sm-sx1, ojačevalec je odlično delal, malo mu je manjakalo moči (deklariraih 2x50w). najbolj se mi je dopadlo da si v enem paketu dobil kvaliteten ojačevalec in DA konverter. z veseljem bi ga še danes ponovno primerjal z sedanjimi komponentami.
Nazaj na vrh
mako1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 7:30
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 05, 2008 16:53    Naslov sporočila: Nuforce Ikon Odgovori s citatom

Pred kratkim sem zasledil članek na 6-moon o nuforce ikon amp-u. Dobre kritike so me napeljale, da poiščem še kakšno mnenje na naših forumih. Kje se pri nas ali v bližini lahko nabavi tak ojačevalec? Ima že kdo izkušnje z njim itn...?
Kakšne zvočnike lahko poganjam z tem ampom?
Hvala za odgovore
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 05, 2008 21:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tamalega Nuforcovega Icona nažalost še nisem imel priložnosti testirati, obstaja pa možnost da pride konec meseca. Kar slišim od drugih, pa so izključno impresivni komentarji v stilu da gre za čisto hi-end performanso za smešen denar. Treba ga je samo uparit z visoko občutljivimi zvočniki ki niso težko breme in mirna Bosna.

Prijatelj ga kontra logiki tera z malimi Mark & Daniel Ruby zvočniki ki so s svojim nikakršnim izkoristkom problematični za poganjati tudi s parkrat močnejšimi ojačevalniki od Icona in pravi da to v mali sobi funkcionira skupaj za znoret. Seveda do nekega nivoja glasnosti, potem pa se konča. Vendar pa je ta nivo presenetljivo visok in dosti večji kot bi človek pričakoval.

Glede na to da pa gre za isto zasnovo ki se nahaja v Nuforcovih flagship monoblokih ki stanejo 5000 eur (le da Icon nima pridodanih izhodnih tranzistorjev, ostalo je podobno), sklepam da gre tudi za podoben zvok. Torej izredna nevtralnost, rezolucija, transparenca, hitrost, dinamika, soundstage. Kaj več bom lahko rekel ko ga dobim v roke.

lp
Nazaj na vrh
mako1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 7:30
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 05, 2008 22:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kje pa se bo dalo kupiti to napravico pri nas?
Ali je kdo sploh zastopnik za nuforce v SLO?
Se bo dalo amp kje slišat?
Hvala za odgovore !
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 06, 2008 19:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nuforce pri nas nažalost nima zastopnika.

Se pa da Icona naročiti preko neta, evo link: http://amazon.nuforce-icon.com/ , vendar pa je treba čakati, saj je od prve pojave na tržišču povpraševanje enormno in ne folgajo proizvajati tako hitro.

Čez 14 dni pride mališan na test, kar je že potrjeno in lahko prideš naokoli.

lp
Nazaj na vrh
gligo

Pridružen/-a: Ned Jul 2008 15:26
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2008 18:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill,

Z velikim zanimanjem sem prečital vaš prispevek o Nuforce komponentah. Tudi jaz se že preko trideset let ukvarjam z HiFi tehniko in vsem kar spada zraven, zadnje čase pa bi si želel sestaviti nekakšen sistem, ki bi trajal dalj časa. Doma sem imel že kar precejšnjo zbirko raznih komponent in tudi zvočnikov, da ne govorim o nakupih, ki so bili povsem zgrešeni, največkrat ravno zaradi tega, ker marsičesa ni bilo možno prej preizkusiti. Sem že malo starejše generacije in mi menjave ne grejo več tako od rok in denarnice, želim pa si resnično sestaviti nekaj, ki bi vsaj približno odgovarjalo mojim predstavam.
Kar nekaj časa že prebiram o digitalnih komponentah različna mnenja, možnosti da bi to sam preizkusil pa do sedaj ni bilo. Zanima me nekaj podobnega, kot imate vi, nisem se pa še odločil, integriran ojačevalec ali pa pred in končna. Zvočnike imam modificirane Magneplanarje in ti zahtevajo ojačevalec, ki je sposoben dobre amperaže.
Sedaj pa razlog zaradi katerega vam tukaj pišem, prosil bi vas, če bi bila kakšna možnost dobiti integrirani ojačevalec in monobloke za en vikend na preizkušnjo, pripomnil bi rad še to, da mi je izgled in očuvanost komponent še posebej pomembna, tudi sam čuvam komponente, če pa imam kakšno na preizkušnji, pa še toliko bolj.
Doma sem v Slovenj Gradcu, tako da tudi razdalja ni nobena ovira, sam imam trenutno integrirec Jungson, čista A klasa, dvakrat osemdeset watov, problematična je njegova velikost in ga zelo težko integriram v dnevno sobo.
Prijetno sem bil presenečen, ko ste omenili, da bi Nuforce komponente tudi dali komu na dom, kaj takega do sedaj še nisem zasledil, vsekakor pa je to na naši sceni nekaj neobičajnega.
To bi bilo zaenkrat vse, pisal sem vam tudi na vaš email naslov, pa bo verjetno tule bolj primerno.
Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2008 22:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spoštovani,

prejel sem vaš mail in vas tudi že dvakrat klical na posredovano telefonsko številko, vendar je ta bila nedosegljiva. Vsled opisanega sem vam odgovoril na mail.

Pokličite me prosim na mojo tel. številko, da se govoriva za prevzem.

Lep pozdrav iz Celja!

Aljoša
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu