Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Poceni rabljen integrirani ojačevalnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 29, 2009 15:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tisti Rotel na Bolhi je videti lepo ohranjen.
Za lažjo odločitev še izkušnja audiofila (našel sem jo na netu):
Pravijo da človek obrača, Bog obrne. Res je zanimivo kako se stvari obračajo. V srednji šoli sem užival v družbi Jamo 407 zvočnikov, Rotel RA931 ojačevalcu in Technics CD player ter Ortophon kablih. In bil dolga leta srečen s sitemom.

Po selitvi v svoj novi domek sem na novo začel gradit sistem in imel v treh letih čuda robe doma. Od zvcočnikov, kablov do ojačevalcev in CD playerjev. No in po treh letih trenutno doma zopet začasno igra stara "zmagovita" kombinacija (no kabli so v celoti drugi in tudi CD player je drug). Priznam, da me je zvok presenetil in to v pozitivnem smislu. Je izredno muzikaličen, širina odra je odlična in tudi barve inštrumentov niso tako napačne. Seveda ni na nivoju vrhunskih naprav (ni zraka, ni volumna, ni globine, ni tiste sladkobe,...), hočem le poudariti, da z pazljjivo izbiro naprav lahko dobimo zelo dober sistem za malo denarja. Konec koncev so zvočniki in ojačevalec nekajkrat cenejši od recimo zvočniškega kabla Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 29, 2009 16:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pasuljaris je napisal/a:
Po selitvi v svoj novi domek sem na novo začel gradit sistem in imel v treh letih čuda robe doma. Od zvcočnikov, kablov do ojačevalcev in CD playerjev. No in po treh letih trenutno doma zopet začasno igra stara "zmagovita" kombinacija (no kabli so v celoti drugi in tudi CD player je drug). Priznam, da me je zvok presenetil in to v pozitivnem smislu. Je izredno muzikaličen, širina odra je odlična in tudi barve inštrumentov niso tako napačne. Seveda ni na nivoju vrhunskih naprav (ni zraka, ni volumna, ni globine, ni tiste sladkobe,...), hočem le poudariti, da z pazljjivo izbiro naprav lahko dobimo zelo dober sistem za malo denarja. Konec koncev so zvočniki in ojačevalec nekajkrat cenejši od recimo zvočniškega kabla Smile

Pa bi sedaj, ko si okusil dosti boljši zvok lahko živel s starim?
Tudi meni je všeč zvok AE kombinacije (dva visokotonca in sub), ki jo imata otroka priključeno na računalnik. Za 180 evrov dela čuda. Ampak, takoj se lahko poslovim od kakih 90% glasbe, ki jo danes poslušam.
Tudi Adam Artist aktivni zvočniki dlajo odlično za svoj denar(in namen). Včeraj sem jih uporabil na snemanju Tori Tria v Creinativi in so igrali kot tavelki. Ampak s tem doma na daljši rok ne bi živel.
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 29, 2009 17:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
pasuljaris je napisal/a:

Pa bi sedaj, ko si okusil dosti boljši zvok lahko živel s starim?
Tudi meni je všeč zvok AE kombinacije (dva visokotonca in sub), ki jo imata otroka priključeno na računalnik. Za 180 evrov dela čuda. Ampak, takoj se lahko poslovim od kakih 90% glasbe, ki jo danes poslušam.
Tudi Adam Artist aktivni zvočniki dlajo odlično za svoj denar(in namen). Včeraj sem jih uporabil na snemanju Tori Tria v Creinativi in so igrali kot tavelki. Ampak s tem doma na daljši rok ne bi živel.

Malce smetiva, pa vseeno. Najprej - zgoraj opisana izkušnja ni moja, se pa pod njo podpišem.

Pri napravah za reprodukcijo glasbe je tako kot pri avtomobilih, fotoaparatih in drugih tehničnih zadevah, ki nam lepšajo (?) življenje. Ko sem se vozil z Jugotom, mi je to predstavljalo kar lepo dozo zadovoljstva. Ko sem presedlal na Škodo Favorit, sem nekaj časa mislil, da sem v devetih nebesih, potem pa sem se tega avta navadil in mi ni prinašal nič več užitka kot prejšnji. Zgodba se je nadaljevala pri vsakem novem modelu, ki sem ga kupil. No, ko sem potem navajen Peugeota ponovno sedel v Jugota, nisem mogel verjeti, kako slab avto je to in ali je sploh možno, da sem se kdaj vozil v takšni kišti. Občutek je trajal med vožnjo iz MB v LJ. Ko sem se vračal, sem se spet navadil nanj tako, da se mi je spet zdel čisto OK avto. Laughing Nekaj podobnega je tudi v hifiju.
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 29, 2009 19:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Za 150 - 200€ se da dobit zelo dobro ohranjene vintage Sansui,Technics,Kenwood,
Pioneer,DENON,JVC ... iz 80desetih ,kasnejši letniki niso ne vem kaj ...
Se je treba potrudit in se malo pozanimat kaj ima dober zvok !!!

PrimozS

Pridružen/-a: Pon Jan 2009 10:00
Kraj: VG

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 29, 2009 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ajka, sklepam, da si mislil "iz 70ih" - ker mi ojačevalniki na tvojih fotografijah delujejo bolj iz 70ih ...

V rangu 100-150EUR priporočam Sansui AU-317 (mkII), potem pa še nekaj 10EUR za kvalitetne nove elektrolite (priporočam zamenjavo vseh razen napajalnih 2) in pa kak vikend časa, da se jih zamenja in bo uspeh garantiran.
Če bi uspel dobiti za 200EUR model 517 ali celo 717 - še toliko bolje. Ampak za ta denar je to danes postalo skoraj misija nemogoče. Sta pa tudi za refresh mnogo manj uporabniku prijazna, ker sta precej bolj kompleksno fizično sestavljena ...

LP

Primož
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 29, 2009 20:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PrimozS je napisal/a:
@ajka, sklepam, da si mislil "iz 70ih" - ker mi ojačevalniki na tvojih fotografijah delujejo bolj iz 70ih ...

V rangu 100-150EUR priporočam Sansui AU-317 (mkII), potem pa še nekaj 10EUR za kvalitetne nove elektrolite (priporočam zamenjavo vseh razen napajalnih 2) in pa kak vikend časa, da se jih zamenja in bo uspeh garantiran.
Če bi uspel dobiti za 200EUR model 517 ali celo 717 - še toliko bolje. Ampak za ta denar je to danes postalo skoraj misija nemogoče. Sta pa tudi za refresh mnogo manj uporabniku prijazna, ker sta precej bolj kompleksno fizično sestavljena ...

LP

Ja poznih 70ih in zgodnjih 80ih cca odvisno od modela !?

Je pa treba biti malo potrpežljiv ker se za 200 € dobi zelo dosti !!!

http://cgi.ebay.de/Technics-SU-8055K-kraeftiger-Vollverstaerker-1J-Garantie_W0QQitemZ320466735598QQcmdZViewItemQQptZDE_Elektronik_Computer_TV_Video_Elektronik_Verst%C3%A4rker?hash=item4a9d4e51ee

http://cgi.ebay.de/Kenwood-KA-701-Dual-Power-Supply-High-Speed-Verstaerker_W0QQitemZ370311977700QQcmdZViewItemQQptZDE_Elektronik_Computer_TV_Video_Elektronik_Verst%C3%A4rker?hash=item5638505ae4

http://cgi.ebay.de/Kenwood-KA-907-High-End-Bolide-26-kg-Top_W0QQitemZ200422551946QQcmdZViewItemQQptZDE_Elektronik_Computer_TV_Video_Elektronik_Verst%C3%A4rker?hash=item2eaa1d718a

http://cgi.ebay.de/KENWOOD-KA-5500-Stereo-Amplifier-fuer-Bastler_W0QQitemZ350295043228QQcmdZViewItemQQptZDE_Elektronik_Computer_TV_Video_Elektronik_Verst%C3%A4rker?hash=item518f362c9c

http://cgi.ebay.de/Sansui-AU-717-Verstaerker_W0QQitemZ320468031364QQcmdZViewItemQQptZDE_Elektronik_Computer_TV_Video_Elektronik_Verst%C3%A4rker?hash=item4a9d621784
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 04:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na E-BAYu se res kdaj kaj dobi zelo poceni, ampak zanima me koliko jih ima izkušnje s takimi nakupi, in kakšne so?
Sam dostikrat vidim stvari, ki bi jih takoj vzel, a si ne upam nakazati denarja v napr. Nemčijo ali Nizozemsko.
Vem ,da je malo ven iz teme, ampak tudi sam gledam točno take stvari in bi jih imel že vsaj 5 doma če bi si upal nakazat denar.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 07:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
Na E-BAYu se res kdaj kaj dobi zelo poceni, ampak zanima me koliko jih ima izkušnje s takimi nakupi, in kakšne so?
Sam dostikrat vidim stvari, ki bi jih takoj vzel, a si ne upam nakazati denarja v napr. Nemčijo ali Nizozemsko.
Vem ,da je malo ven iz teme, ampak tudi sam gledam točno take stvari in bi jih imel že vsaj 5 doma če bi si upal nakazat denar.

''Nimam toliko denarja, da bi kupoval poceni!''

(stara ljudska modrost)

Wink
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 08:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam NAD 3020, zamenjal sem kondenzatorje, driverske in močnostne tranzistorje in zadeva igra, da je veselje.

O ebayu je že odprta tema. Jaz imam dobre izkušnje z nakupi.

LP Jernej
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 09:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiomaniac je napisal/a:
MitjaF je napisal/a:

''Nimam toliko denarja, da bi kupoval poceni!''

(stara ljudska modrost)

Wink
Kaj pa je razlika če kupiš isto stvar tam za 70€ pri nas pa identična stane 200€? Ebay s Paypalom je čisto varna zadeva. Sam imam nekih 30 nakupov brez problema, čeprav sem zadnjič imel eno malo nezgodo, vendar nima nobene veze z kupovanjem iz tujine.
Tako, da go for it, tudi če se enkrat opečeš na 20 izdelkov, še vedno prihraniš. Da ne govorim o stvareh katerih pri nas niti ne dobiš.
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 09:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem kupil skoraj vso sedanjo forsterkerijo preko E-baya, NL, D, UK. Vse dosedaj je blo brez najmanjsega problema in pripeljano direktno na dom.

lp, d.
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 10:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pajac je napisal/a:
Mogoče kakšen določen model? Malce sem gledal po oglasih na portalu in na bolhi. Za 120€ sem našel model RA-931. Kaj pa recimo NAD 302? Naj omenim še da je soba precej majhna, 12-14 kvadratov.

Pred (davnimi) leti smo s fanti primerjali NAD 302, Arcam Alpha ONE in Rotel 931. NAD je bil zvokovno prijeten ampak malce podhranjen, Arcam je bil malce temnejši in bolj "rockerski". Rotel je bil najbolj delikaten in svež. Vsi smo se strinjali, da je Rotel zmagovalec testa. Cenovno pa je bil Rotel takrat dražji od NAD (400DEM) in cenejši od Arcam (600 DEM).

Zvočniki so bili 3-sistemski Wharfedale Waldus 500, CDP je bil NAD 502. Testna plošča: Dire Straits - Love Over Gold (Mercury)

To je bila ena prvih primerjalnih audio seans v mojem življenju, zato se je zelo v živo spominjam.
Vili
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 10:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa še to: soba v kateri smo testirali je imela (in še vedno ima) točno 14m2 Very Happy

V.
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2013 22:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trenutno imam doma integrirca NAD 314 (takrat najvišji model), nanj imam priklopljene System Audio 5010 Signature (ene top kompaktov z Nordost Red Dawn notranjim ožičenjem) in samo gledam kako zadeva špila. Niti en današnji model NAD-a ni sposoben tolikih detajlov in dinamike. Sem imel doma NAD 352, 355 in podobno pa... čisto druga zadeva. Predvajam CD romunskega kolega Ioana Chindea in samo....
Človek posluša razne high end sisteme, potem ti pa taka kombinacija, ki je cenejša od interkonekta v dražjem sistemu potegne nasmeh na obraz.
Vglavnem da se sestavit odličen sistem za ugodno ceno.
mito11

Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2013 22:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem imel že stare in novejše NAD ter ROTEL integrirce, vendar niti eden ni prišel do kolen reciverju NAKAMICHI SR4. To je čisto drugi svet. Če bi kupoval rabljen integriran ojačevalec v tem cenovnem rangu bi brez oklevanja nabavil nekaj od NAKAMICHI SR ali TA serije. To so reciverji s STASIS tehnologijo, ki jih je užitek poslušati.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041955456
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu