| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pon Okt 13, 2008 13:08 Naslov sporočila: |
|
|
Problem doma narejenih raznoraznih antivibracijskih podlog je lahko, če dušijo samo neko področje. Mogoče nam to zaradi slabosti sistema celo paše, ampak slejkoprej bomo stopili na mino. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ak
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 22:25 Prispevkov: 72 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Okt 13, 2008 18:38 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, saj se strijnam, da DIY podloge niso vedno (ali skoraj nikoli) tako vrhunsko preračunane (ali pa sploh ne) kot profesionalne ali industrijske. Težava je v ceni.
Recimo: imam sistem, kjer je CDP vreden recimo €1k, ojačevalec in zvočniki vsak po €4k. Vse skupaj je na home made stojalu - solidnem, premišljenem po mojih najboljših močeh, ne pa na kavni mizici stare mame. Kaj se mi bolj splača: kupiti dobro ali vrhunsko stojalo za €3k-€5k ali pustiti vse skupaj na mojem stojalu in nabaviti CDP za €3k?
Osebno sem na strani boljše komponente in da pustim solidno (ne pa vrhunsko) stojalo.
Mislim, da je pomembno tudi to, kje vse skupaj stoji. Če je postavljeno v nadstropju stare hiše z lesenimi podi, ki plavajo, je verjetno treba loviti nižje frekvence večjih amplitud. Jaz imam sistem postavljen v dnevni sobi, ki leži na temeljni plošči. Računam (vem pa ne), da je večina vibracij višjih frekvenc in manjših amplitud. Nisem pa meril ali računal, da ne bo pomote.
Bom pa enkrat v srednji prihodnosti gotovo poskusil še kake posebne nogice pod CDP in gramofonom. Tako, za hec. _________________ Have fun!
ak |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pon Okt 13, 2008 20:52 Naslov sporočila: |
|
|
AK, ne govorim, da tvoja omarica-podloga ni OK (ju nisem sploh nisem slišal in tako ocene ne dajem). Opozarjam samo, da je pri samogradnji potrebno računati, da testiramo na svojem sistemu, mogoče še kolegovem in da če tu dela, še ne pomeni, da je dobro. Če imaš izostren sluh in odličen HIEND sistem, potem je lahko ocena dobra, v nasprotnem primeru pa te bo lahko(poudarjam) lahko čakalo presenečenje. Recimo, sistem je preveč oster, podloga bo to ostrino zmanjšala(manjko srednjih) in igralo bo boljše kot brez. Ko pa sistem začne igrati nevtralno, bo podloga dušila... In najslabše je to, da ne bomo vedeli, kdo je kriv. Ja, podloga je, ko smo jo prvič testirali odlično opravila svoje delo in to mnenje nosimo s sabo. Na to opozarjam. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ak
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 22:25 Prispevkov: 72 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Okt 13, 2008 21:46 Naslov sporočila: |
|
|
Saj nisem rekel, da si rekel....ni blema...pravim samo, da so vrhunska stojala (recimo razne pagode, pa naimi, pa G8 od Definitive audio, pa...) običajno grdo dragi. Verjetno res pokrivajo širši spekter vibracij in bolj pašejo širšemu naboru sistemov...in z veseljem bi jih imel....samo da zadenem na lotu
Do takrat pa se mi boljša naložba zdi boljša komponenta, kot boljša podloga za staro komponento (za isti denar, seveda). samo to sem hotel reči. Še najverjetneje pa bom še nekaj časa počel tako, kot počnem zdaj: kupim najboljše, kar si lahko privoščim od komponent, nato pa sam malce eksperimentiram s homemade podlogami, postavitvami, kabli (zvočniškimi, da ne bo pomote ) in stojali.
in ja, ko bom priplezal do kompleta komponent, kjer bom rekel "OK, to je to za nekaj časa", bom verjetno stojalo za komponente povišal v status komponente in nabavil nekaj v rangu cene ene od komponent.
Do takrat pa nameravam s homemade variantami preizkusiti filozofijo stojala, ki bi mi najbolj pasala. A je to rigidna zadeva z veliko mase ali segmentirana zadeva na špičkah in kroglicah, ali so to napete "zajle", ki držijo polico,...ali je to les, marmor, steklo, mivka...Z vsem tem se lahko igram sam, za ne velike "dinarje". _________________ Have fun!
ak |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|