| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Goran_82
Pridružen/-a: Pet Jul 2008 21:35 Prispevkov: 79 Kraj: štajerska
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 01:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Zadnjič mi je nekdo razlagal, da izdeluje to napravico en slovenec, baje za cca. 100 EUR. Če kdo ve kaj o tem, lepo prosim za kak kontakt, da zadevo nabavim (pa čeprav imam doma low-budget sistem). Razlika je baje res neverjetna... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 02:40 Naslov sporočila: |
|
|
Mene isto zanima ?!kaj sploh je ta stvar in kako deluje?Sem nekaj bral pa ne razumem lih najbolj ..... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 10:47 Naslov sporočila: |
|
|
Napravico izdeluje tudi Rudi Korošec iz Primorske (ESE lab), mislim pa, da jih trenutno nima na zalogi. Pri njemu je cena res okoli 100€, vsaj bila je. Jaz sem za svojega RR-77 odštel okoli 400€.
Razlika je očitna, ne gre pa za misliti, da bo nek sistem drastično izboljšala. Gre bolj za subtilne detajle, ki jih človeško uho sicer ne dojame. V audiofilskem smislu je to nekakšna "začimba" in prav zaradi tega je napravica vredna svojega denarja.
Koliko pa se izplača investicija v cenejših sistemih?
Gre za to, da napravica ni v povezavi s sistemom ampak ima psihološki učinek na organizem. Torej jo lahko uporabljamo tudi drugje in za druge potrebe, kot nekakšno uravnavanje simbioze z naravo. Nekateri jo imajo v spalnici, za boljši spanec, nekateri za študij, za boljšo koncentracijo ipd.
Simon iz Canyon audia je navadno voljan posoditi napravo na dom, sploh članom foruma. Pozanimajte se, sicer pa toplo priporočam!
Vili |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Čet Mar 26, 2009 22:43 Naslov sporočila: |
|
|
koncno sem prisel do ese lab-ovega schumanovega resonatorja in kar lahko povem, da tu ne gre za psiholoski ucinek. ce napravica generira neko frekvenco, potem ta frekvenca 'moti' vse ostale proizvedene frekvence zvocnika.
tole 'motenje' pa je zelo zanimivo ker je rezultat tak, da postane poslusanje glasbe naravno, instrumenti so izoblikovani, barva instumentov je izrazito naravnejsa in to se se posebej odrazi pri poslusanju klasike kjer vsak instrument slisimo z njegovim zvenom, barvo, timbrom, velikostjo, globina predstave se poveca, ...
skratka ucinek je tak, da dobimo zvok v smeri naravnega, ker omogocimo zvocniku, da dela v 'cistem' naravnem okolju. seveda je to verjetno odvisno tudi od tega koliko sistem zmore in ce zmore vec je ucinek se bolj opazen.
tale ese lab-ov, ki si ga lastim ima moznost izbire dveh schumanovih frekvenc 7,83 in 14,.. hzov.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Mar 26, 2009 23:18 Naslov sporočila: |
|
|
Cena?
Sem pa bral "science not voodoo" razlago šumanove frekvence. Zanimiv fenomen. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 00:51 Naslov sporočila: |
|
|
cena? nisem se vprasal, vsekakor pa ne kot rr-77. prejsnji so bili po 100 evrov tako, da bo ta gotovo kaj vec.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 01:26 Naslov sporočila: |
|
|
Torej kar ugodno:)
Pa je kdo opazil razliko v počutju? Čisto tako me zanima, ob ugasnjenem hifi-ju ali televizorju. Ali ni še nihče probal? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 01:41 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Schumanova "frekvenca" je 7,83 Hz...To je pravzaprav "frekvenca" naše zemlje,ki enakomerno pulzira s to frekvenco...
Osnovna frekvenca je bistveno največja ostale se v "valovih" iznihajo.
Razprave o ekologiji potekajo tudi po vprašanju našega zemeljskega elektromagnetnega valovanja,ker verjetno z našim napredkom biokemičnega;svetlobnega; zvočnega in elektro magnetnega onesnaženja;nepremišljeni gradnji bivališč škodujemo "naravnim a nevidnim silam" in si tako sami sebi škodujemo...Seveda posredno tudi na našo poslušanje glasbe...
Kar se tiče "Schumanovega resonatorja",ki ga hočemo imeti doma pa
PREVIDNO !!!
~
Ali ni to tudi "onesnaženje"!?
Kako vedeti kdaj mašino vklopiti,da bo sinhrono delala z našo zemljo !!??
Ali veste s kakšno jakostjo dela resonator in s kakšno jakostjo "zemlja"!!??
Home_made mašine ... se ne ve ali so frekvence točne 7,83 Hz !!??
Napačna frekvenca ogroža vaše zdravje !!!!!!!!!!!!!!!!!
7 Hz škoduje vašim možganom;povzroča glavobole,utrujenost,slabost
8 Hz škoduje vašemu ožilju in srcu (je resonanca ožilja) ,zato lahko
povzroči neenakomerno bitje srca in možgansko kap _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 02:40 Naslov sporočila: |
|
|
Ravno zato sprašujem o počutju
Tista schumannova frekvenca naj bi bila pozitivna - umetno generirana frekvenca na katero smo navajeni zaradi samega planeta. In to naj bi bil ta plus. Umetno odstranjevanje negativnih valovanj, ter dodajanje bolj naravnih. Bom moral ekrat probat, ko bodo sredstva.
Če koga po tem boli glava ali se ne počuti OK, potem mislim da nima to kaj početi v hišah. Če pa pozitivno vpliva na človeka je uporaba lahko več kot samo "audiofilska." |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 03:06 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | LP
Schumanova "frekvenca" je 7,83 Hz...To je pravzaprav "frekvenca" naše zemlje,ki enakomerno pulzira s to frekvenco...
Osnovna frekvenca je bistveno največja ostale se v "valovih" iznihajo.
Razprave o ekologiji potekajo tudi po vprašanju našega zemeljskega elektromagnetnega valovanja,ker verjetno z našim napredkom biokemičnega;svetlobnega; zvočnega in elektro magnetnega onesnaženja;nepremišljeni gradnji bivališč škodujemo "naravnim a nevidnim silam" in si tako sami sebi škodujemo...Seveda posredno tudi na našo poslušanje glasbe...
Kar se tiče "Schumanovega resonatorja",ki ga hočemo imeti doma pa
PREVIDNO !!!
~
Ali ni to tudi "onesnaženje"!?
Kako vedeti kdaj mašino vklopiti,da bo sinhrono delala z našo zemljo !!??
Ali veste s kakšno jakostjo dela resonator in s kakšno jakostjo "zemlja"!!??
Home_made mašine ... se ne ve ali so frekvence točne 7,83 Hz !!??
Napačna frekvenca ogroža vaše zdravje !!!!!!!!!!!!!!!!!
7 Hz škoduje vašim možganom;povzroča glavobole,utrujenost,slabost
8 Hz škoduje vašemu ožilju in srcu (je resonanca ožilja) ,zato lahko
povzroči neenakomerno bitje srca in možgansko kap |
vse lepo in prav, samo ali je ese lab-ov resonator home made? oz je acoustic revive industrijski ali kaksen ze in zaradi tega bolj tocen se vklaplja ravno v pravem casu itd, je bolj zdrav? samo vprasam.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 09:51 Naslov sporočila: |
|
|
Edina neprijetna reč, ki sem jo opazil ob navzočnosti šumanovega resonatorja je ta, da te tako močno umiri in zrelaksira, da je včasih kar težko poslušati muziko, sploh kako umerjeno klasiko, pa nisem ravno nagnjen k spancu v sede .
Napravo imam priklopljeno že tričetrt leta in še nikdar me ni bolela glava, nikdar obšla slabost ... aja - pa rože dobro uspevajo - dracena je bila že skorajda pogubljena, sedaj pa se je čudežno pobrala.
Močno priporočam.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 17:03 Naslov sporočila: |
|
|
mi jo je enkrat prinesel kolega na dom za probat, venadr nisem opazil nikakršnih sprememb. Ne v zvoku, ne v počutju. Tudi ko je prišel do mene, sva naredila "blind" test in nisem zaznal kdaj je vklopljen in kdaj ne. on je razliko slišal.
Tko da je treba sprobat. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 17:34 Naslov sporočila: |
|
|
| Mogoče ima v mestih kjer je več onesnaženja večji vpliv itn. Potem se lahko vsi preselimo v hribe, pa ni treba tega kupit. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ak
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 22:25 Prispevkov: 72 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sob Mar 28, 2009 22:51 Naslov sporočila: |
|
|
Gotovo je v mestih "v zraku" več EM smetja, tako, da bi načeloma res zadevica lahko imela večji efekt v urbanem naselju in manjši na deželi....
Me pa bolj zanima nekaj, kar je bilo sicer že omenjeno v tej temi, pa ne povsem dobro obdelano: ali tile generatorji merijo "signal zemlje" in se mu potem prilagodijo tako, da nihajo z njim usklajeno (torej v fazi)? Ali pa imajo tako močen signal (amplitudo), da je povsem vseeno, kakšno je dejansko nihanje "signala zemlje" (oz njegova faza), ker enostavno generatrosji šumanove frekvence preglasijo naravno frekvenco?
Prva možnost bi bila gotovo bolj "čista" in ekološka... _________________ Have fun!
ak |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|