| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 22:01 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala before, za temeljite informacije... Bil sem prepričan, da sem ga kupil 1989... No ja časi tečejo naprej... Nisem prepričan, a se mi zdi, da je moja notranjost nekoliko drugačna... Ne da pa se mi vijačit pokrova, da bi se prepričal...
Before, je to EU verzija ali kaka druga?
Sorri, Numb za majčeno smetenje...
P.S. Če ti je Sony pri srcu, mogoče za prodajo svojega in nakup drugega kontaktiraj Gerchy-a?! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 22:05 Naslov sporočila: |
|
|
Ni panike, je meni tudi zanimivo branje, še bolj ste me prepričali da ostanem na espritu.
Oko sokolovo na e-bay. Čakam na Gerchyja med drugim, ja.
Koliko lahko postavim ceno za mojega? za 100€ ga imam raje za rezervo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 22:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Na ebay-u so med 60 do 85€. Pri nas ga boš za ta denar težko dobil, kar pomeni, da svojega lahko dobro prodaš... Čeprav trenutno se roba ne prodaja... Zgleda, da je recesija udarla... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 22:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Sicer pa če, se ne motim, so se pred kratkim na Bolhi prodajali 559 in celo 779. Cena je bila visoka, čeprav, če ti zdrži toliko kot moj, potem je ta denar dobro naložen... Razen, če ciljaš na kako večjo hi-end zverino... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 22:33 Naslov sporočila: |
|
|
To je tisti ki je kupil komplet za 499 in sedaj prodaja vsako komponento za 799  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 22:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja za onega vem, ampak pred njim je eno serijo 5 prodajal nekdo iz Hrvaške... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 22:43 Naslov sporočila: |
|
|
| Sam sem se hotel zapeljat pogledat in po moje kar iskat sistem, in bi lepo ponosno igral sedajle. Tako bo pa nekje ležal in čakal par let da se najde kupec in da nekdo zasluži 50€, sem skor malo jezen. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Sob Avg 15, 2009 07:43 Naslov sporočila: |
|
|
| That's life... Čeprav tole ne gre več za med... Folk je nekoliko brez denarja in kot sem omenil že prej, kupna moč nekoliko upada... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sob Avg 15, 2009 11:26 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | Hvala before, za temeljite informacije... Bil sem prepričan, da sem ga kupil 1989... No ja časi tečejo naprej... Nisem prepričan, a se mi zdi, da je moja notranjost nekoliko drugačna... Ne da pa se mi vijačit pokrova, da bi se prepričal...
Before, je to EU verzija ali kaka druga?
Sorri, Numb za majčeno smetenje...
P.S. Če ti je Sony pri srcu, mogoče za prodajo svojega in nakup drugega kontaktiraj Gerchy-a?! |
Tale, ki sem ga imel jaz je "evropski", so pa za kanadsko in ameriško tržišče ponujali različico z lesenimi stranicami. Te lesene stranice so nekdaj odražale žlahtnost, sedaj pa tega skoraj ne srečaš več, le pri Yamahi z serijama S-2000 in S-1000, ki pa sta tudi sicer zelo retro izgleda.
In še komentar na PS:
Sony mi sicer je (bil) pri srcu, a kakega starega (sicer odličnega) modela ne bi kupil, ker ne predvaja SACD-jev, pa tudi izrabljenost laserja je treba upoštevati, novejšega modela pa ne bi kupil, saj vgrajujejo vanje (tudi v serijo ES, o kateri je tukaj govora) povprečne mehanizme.
Svoj sedanji predvajalnik pa bi zamenjal le za kakšnega Teac-Esoteric, Accuphase..., seveda 2-channel CD/SACD. Ampak to stane...  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Sob Avg 15, 2009 13:36 Naslov sporočila: |
|
|
Sem se odločil da bom iskal kar sony ali marantz cd player.
kaj pa izkušnje s tem SACD playerji?
Sony SCD-XB serija, obstaja kar nekaj modelov sem videl.
Ali pa kak Marantz CD16, CD17...
Predvsem me zanima jo izkušnje z branjem cdrjev, potem bom pač nabavil nekega ki mi bo prišel ugodno pod roke, čim boljši model pač kolikor bo šlo denarno čez.
Pa še Marantz 7001 KI, to je pa res čisto zgornja meja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Avg 15, 2009 18:35 Naslov sporočila: |
|
|
Če kje najdeš dobro ohranjenega Marantza 63-KI je za spodobno ceno to lahko zelo dober nakup. Ostali Marantzi iz podobne ere niso tako dobri (razni SEji in nevemkajševse...).
Kako se proti temu obnesejo današnji Marantzi ne bi znal povedati.
Cene na ebay-u niso merodajne. Dovolj sta 2, ki si želita neko stvar in cena poskoči dosti nad samo vrednost. Dodaj k temu poštnino (ki nikakor ni poceni!) + tveganje, da boš prejel stvar v koščkih (cd playerji konec koncev niso tako robustne zadeve). Je pa res, da pri nas ni tako široke ponudbe...
Glede na to, da si omenjal, da ti gre na živce počasnost, bi zelo preveril odzivnost novejših SACD/CD playerjev - večinoma namreč veljajo bolj za počasnete (če ima kdo drugačne izkušnje, naj jih le poda)!
Kar se tiče starejših Sonyjev - preden se odločiš za kakšnega višje klase dobro preveri dobavljivost mehanizma/laserja. Predvsem serije 5xx in 7xx so uporabljale bolj eksotične mehanizme, ki danes niso več dobavljivi (npr. CDM9PRO in podobne) - lahko namreč ostaneš z dragim obtežilnikom za papir/štoperjem za vrata...
Meni sicer oba moja Sony-ja (XA3-ES in pa XE-900 QS) brez problema bereta vse mogoče. Nekih znatnih razlik med njima niti ni bilo, dokler ni XA3-ES romal na predelavo k Acoustic Preference, tako da si tudi pri QS seriji lahko brez skbi).
Sicer pa roko na srce, cd playerji zadnje čase bolj kot ne samevajo - jih je uspešno nadomestil SB+, tako da mogoče premisli tudi v "streaming" smeri... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Sob Avg 15, 2009 19:23 Naslov sporočila: |
|
|
Sem razmišljal o 63Ki, vendar kar ne verjamem da igra v rangu dobrih espritov in kakega cd 17, mogoče je pa zgolj predsodek.
Cd player kupujem ravno iz razloga ker uporabljam SB in bi imel pač rad en player namesto sedaj dveh, se pa še vedno zavrti cd ali nekaj njih, vsaj vsak drugi dan. Mogoče sem prelen za presnet vse cdje na disk, pa tudi diska nimam ve prostega.
Prav starih playerjev pa tudi ne mislim kupovat, tam okoli 90tega leta.
Berem sedaj tudi o SACd, se mi sploh splača to kupit ker si lastim zgolj navadne cd-je, mislim da imam en hibriden cd v celotni zbirki.
Sicer sem pa odprt za predloge vseh vrst še vedno.
Na netu sem porajtal tudi upgrade za 63, kaj je s tem, na koncu stane tak player tudi tisoč funtov (level 4) ?
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pet Avg 21, 2009 08:20 Naslov sporočila: |
|
|
Je možna menjava laserja kateri bere cdrje v trenutnem playerju?
Ker se očitno teh dveh ne bom znebil  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Avg 21, 2009 09:50 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav.
Čeprav tu ne najdem za kateri model playerja gre, ampak dobiš laserje, če ne pri nas pa preko ebaya.
Glede Marantza 63KI, katerega sem imel pred ...8leti, ter model 63SE...skor ista zadeva, je pa tako.
Lahko ga uporabiš kot drug player za posnetke, ki niso ravno v audiofilskem rangu, ki zvenijo trdo in plehko, ker pač želiš poslušat glasbo, ki ti je všeč.
Še zdaj imam v ušesu mehek, malo obarvan, zvok, ki je nardil ostre posnetke malo bolj poslušljive. Po (ultra) predelavi...tnt, Macura... je zvenel že bolj iskrivo, hitro, čisto, manj obarvano.
Vsekakor pa to ni player, ki bi zadostil audiofilske zahteve po *pravilnosti* zvoka ter nevtralnosti. Pa še Philipsov mehanizem je po moje zelo povprečen.
Kak sony es je boljša izbira. Vsaj glede transporta, zvok pa je stvar okusa.
Še zdaj nisem prepričan, če bom jutri dobil prosto, da bi se oglasil na Vranskem, kjer bi slišali par taktov predelanega PIONEER dvd-ja. Znal bi te presenetit in bi mogoče nadaljeval v tej smeri. Namreč igra še dvd-a, sacd, mp3 ...pa še kak fillm si lahko pogledaš.
l.p. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Avg 21, 2009 10:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | Je možna menjava laserja kateri bere cdrje v trenutnem playerju?
Ker se očitno teh dveh ne bom znebil  |
Mislim da stvar ni tako preprosta, da bi menjal le laser in bi player kar uspel prebrati podatke z CD-R diska. Če bi temu bilo tako, bi ljudje masovno menjavali laserje v svojih sicer odličnih predvajalnikih, ki pa niso zmožni branja omenjenih diskov. Najbrž bi bilo treba menjati kar celoten dekodirni sklop (ta je običajno sestavni del mehanizma).
Če še nimaš veliko posnetih CD-jev, je bolje namesto v nakup novega predvajalnika (če si z trenutnim zadovoljen), investirati ta denar v nakup originalnega CD diska, ki bi ga sicer presnel. Vprašljiva je tudi obstojnost CD-R-jev. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|