Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kakšen ojačevalec potrebujem ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
denis

Pridružen/-a: Pon Apr 2014 17:38
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2014 12:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

razumem ampak res nočem šparat pri ojačevalcu/reciverju tako da bi tam do max 1000eur vzel nekaj kar bi max potegnilo iz zvočnikov Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
artofsound

Pridružen/-a: Ned Mar 2014 18:47
Kraj: Dramlje

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2014 22:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Klipsh RB 81 II poganjam zYamaho as500.
Moči in glasnosti je več kot preveč.
Nazaj na vrh
denis

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2014 23:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po dolgem pogovarjanju smo v ožji krog izbrali

YAMAHA R-S700 in B&W 683
YAMAHA R-S700 in KLIPSCH RF-82 II
ONKYO TX-8050 in JAMO 628

Uporabljal naj bi se samo par zvočnikov in po potrebi se dokupi en sub. Zdaj pa le potrebujem mnenje katero se bolj splača oz je boljše da grem in kupim Very Happy

Nazadnje urejal/a denis Čet Apr 24, 2014 00:10; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Antun

Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2014 23:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če boš kupoval B&W potem daj tudi Rotel ojačevalec v ožji izbor.
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 24, 2014 08:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

denis je napisal/a:
Po dolgem pogovarjanju smo v ožji krog izbrali

YAMAHA R-S700 in B&W 683
YAMAHA R-S700 in KLIPSCH RF-82 II
ONKYO TX-8050 in JAMO 628

Uporabljal naj bi se samo par zvočnikov in po potrebi se dokupi en sub. Zdaj pa le potrebujem mnenje katero se bolj splača oz je boljše da grem in kupim Very Happy

Sem imel Onkyo TX-8050, ni slaba zadeva, sploh če rabiš vse v enem...preko sprednjega usb porta bere tudi HI RES posnetke (flac do 24/96), tako da sam vtakneš en usb ključ ali pa kak zunanji HDD in gasa..
JAz sem z njim fural Jamo D570 in Jamo C607 in je bilo solidno. To so pač moje izkušnje...
Zakaj ne vprašaš za ceno C607 v trgovini A do Ž? Ne bo ti žal res....Jamo 628 nimajo za burek v primerjavi z c607---to je že koncertna serija in za ta denar nimaš kaj falit. Če že kupuješ novo seveda. Jaz sem tudi bil tako zagret in prepričan, da bom sam izbral super kombinacije...boš ja. Dokler nisem slišal nekaj drugih sistemov, kjer sem samo Shocked Shocked

P.S - šele zdaj videl, da se prodaja par Jamo D570 med oglasi..morda te bodo prepričali. Cena novih je bila okrog 1200€...razmisli..
Nazaj na vrh
denis

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 24, 2014 09:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo JAMO izpade iz ožjega izbora zato ker mi bo oče svoje s608 dal Very Happy . Te bom seveda uporabil v drugi dnevni sobi ki jo imam v drugem nadstropju tako da mi je brez veze še ene Jamo kupiti. Tako da so ostali le še KLIPSCH IN B&W v vprašanju ki jih bom imel v 11.5x6 prostoru Wink
Nazaj na vrh
artofsound

Pridružen/-a: Ned Mar 2014 18:47
Kraj: Dramlje

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 24, 2014 15:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Klipsh .
Dober izkoristek,dober bas,dobra resolucija ,za vloženi denar.
Nazaj na vrh
denis

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 24, 2014 16:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po nekih branjih sem prebral da dajo ojačevalci moči 50w več kot kakšni reciverji 130w tako da v poštev pride le ojačevalec .. al KLIPSCH RF-82 II z YAMAHO R-S700 (2X100W) ali B&W 683 z MARANTZ PM7004 (2X70W) al MARANTZ SR-5023 (2X80W)
Nazaj na vrh
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 24, 2014 16:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo v vedenje..za 1000€ se dobi kaj dosti boljšega od omenjenih yamah in marantzev.
Izogibaj se zahtevnih b&w serije6,ker so zahtevni za poganjat(sem imel 683).

ZA moje pojme vsaj klaso naprej od omenjenih,ki si jih postavil v ospredje :
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=13320
ali pa http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=10747

Mogoče bi šlo skozi za tisočaka celo http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=526 - EX DEMO

Sam navijam za tega zadnjega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
denis

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 24, 2014 16:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aleksander je napisal/a:
Samo v vedenje..za 1000€ se dobi kaj dosti boljšega od omenjenih yamah in marantzev.
Izogibaj se zahtevnih b&w serije6,ker so zahtevni za poganjat(sem imel 683).

ZA moje pojme vsaj klaso naprej od omenjenih,ki si jih postavil v ospredje :
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=13320
ali pa http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=10747

Mogoče bi šlo skozi za tisočaka celo http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=526 - EX DEMO

Sam navijam za tega zadnjega.

hvala za opomin glede 683 glede na to mi drugo potem ne ostane kot da vzamem Klipsche Wink ti ojačevalci so rang 450-500eur tako da po vsej verjetnosti ne bom več kot 500 zapravil.Zdaj je le vprašanje kateri izmet teh treh se najbolj ujame z Klipschi oz če se najde boljši za do 500eur.
Nazaj na vrh
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 24, 2014 19:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdej če hočeš da je MARANTZ pa YAMAHA pa ONKYO pa ta razna kobajagi top šit BigBang roba za 500 € (pa brez zamere) in ki bo nasledn dan vredn 0 €, pol najbolš da se sam odločiš, vzameš tistga ki ti je najbl "všeč" pa tistga ki ma največ WATT RMS Smile
V nasprotnem pa kontaktiraj enega izkušenega audiofila in ga vljudno prosi, da naj ti naprej malo razloži za kaj se sploh gre pri hi-fi-ju...
Če boš upošteval ali ne, za ta denar seveda second hand, morda konkretno res kaj od Unisona. Enega ugodnega v tem rangu imaš na Audio-markt.de
lp G
Nazaj na vrh
denis

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 01:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekako sem z komentarjev razbral da so B&W zahtevni za poganjat in potrebujejo večjo zalogo moči ... Za KLIPSCHE pa ni nekih slabih komentarjev tako da bo težka odločitev.Prebral sem da je tudi glede ojačevalcev tudi odvisno kakšna je kvaliteta in ne samo wataža tako nevem kateri je bolj kvaliteten YAMAHA R-S700 al MARANTZ PM7004 cena je nekako ista nekje 500eur.
Nazaj na vrh
simonceli

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 8:36
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 05:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pojdi v trgovino in založi kupnino za oba ojačevalca. Doma sprobaš na svojih boksih in to je to... Ali se motim..?
Nazaj na vrh
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 08:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

denis je napisal/a:
Nekako sem z komentarjev razbral da so B&W zahtevni za poganjat in potrebujejo večjo zalogo moči ... Za KLIPSCHE pa ni nekih slabih komentarjev tako da bo težka odločitev.Prebral sem da je tudi glede ojačevalcev tudi odvisno kakšna je kvaliteta in ne samo wataža tako nevem kateri je bolj kvaliteten YAMAHA R-S700 al MARANTZ PM7004 cena je nekako ista nekje 500eur.

cena ista = kvaliteta ista Very Happy
Nazaj na vrh
ro-bi

Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55
Kraj: črna

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 08:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri ojačevalcih za 500 euro ni neke grozne razlike. V sistemu z dobro resolucijo so vsi po vrsti neposlušljivi.
Za 500 euro pa dobiš kaj rabljenega, ki bo delalo dosti bolje. Pa ne gledat toliko podatka o moči, ker to ni zelo važno.
Lahko, da bo določene zvočnike bolje poganjal ojačevalec , ki ima deklariranih 50w, kot pa drugi, z napisanimi 100w.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu