Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kateri vrhunski tuner ukv fm stereo
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 16:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
Ste ubrisani na dizajn. V studiju se je za predvajanje uporabljalo Dual CT17 ali Revox. Redkeje pa Rohde&Schwarz za merilne namene.

Zadnja dva bi tudi jaz z veseljem imel. Težava je, da njuna cena verjetno za kakšno nulo presega Sandijev budžet.

LpM.
ZZBOY

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 21:48
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 16:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

veliko o vintage tunerjih je tule; meni doma stoji yamaha T-7; več tukaj: http://www.fmtunerinfo.com/yamaha.html

cena je znotraj meje! več na ZS!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 17:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr sah

lahko to jemlješ tudi kot žalitev, ampak potem ne z....j sofotumašev ko nekaj vprašajo, z tunerji ni nekih problemov z šumi če so vsaj koliko toliko dobri in če se malo potrudiš glede sprejema, ni potrebno takoj vsakega fopati z digijajci če za to ne sprašuje, da o tem kaka j***a potem v večini primerov pokasira ne bi na dolgo in široko.

Verjamem pa da v življenju še nisi ne videl ne imel solidnega tunerja.
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 18:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jebal ga res nisem, sem mu zgolj opcijo dal, kupi si itak sam, tko da ne bi o tem.

Imel sem Densen B-800, in ga prodal ko sem dobil Sonosa.
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 18:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Par let nazaj se je na forumu pisalo, da edino ena radijska postaja pri nas oddaja v solidni kvaliteti (ne spomnim se točno katera, mislim da en program Radia Slovenija ali nekaj takega, naj bi pa sukali resno glasbo). Praktično vse preostale postaje pri nas pa bojda sučejo mp3 ali kak drug izguben format. Tega še potem radijske postaje z-ekvalizirajo vsaka po svoje kot se jim zdi da bi moglo zveneti in ta šprudl miks leti po zraku v tuner.

Če navedeno štima v čem je potem fora vrhunskih tunerjev, če ti dobijo na vhodu solato?

Da ne bo kdo skočil v luft da provociram, samo glasno razmišljam.
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 19:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tu ima audiofill žal popolnoma prav,ampak če ti programi rtv odgovarjajo je vsaj to kar je lastne produkcije dokaj solidno, ostalo pa je res bolj tako tako, zato sem tudi sam top tunerje že odprodal, vsaj dva tri odlične pa še imam- uporabljam, hranim oz prodajam.
Nazaj na vrh
sandi

Pridružen/-a: Sob Jan 2011 22:39
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 19:52    Naslov sporočila: Sandi ODGOVARJA Odgovori s citatom

Malo pozno se javljam - sorry vsem!?

Sedaj imam brezhiben in zame odličen receiver Harman/Kardon AVR 635, zunanjo UKV FM anteno Iskra FM-50 in ukv fm ojačevalec. S sprejemom signalov sem še zadovoljen, želim pa sprejemati nekaj eksotičnih radijskih postaj iz hrvaške. Pri poslušanju fm stereo radijskih postaj pogrešam dinamiko (ne vem kako bi opisal) neko ritmičnost, živahnost,...

V mislih sem imel Sony ES 770 ali vsaj serijo 5XX. Nisem še poslušal obeh naštetih tunerjev, vendar po spletu ju dvigujejo visoko v nebo (skoraj poleg angelov). Vendar se ob tem sprašujem ali sta Sony ES tunerja res toliko boljša npr. za 200 eur boljša kot moj tuner v HARMA Kardon-u 634 ?
Če ima kdo izkušnjo okoli moje dileme PROSIM posredujte.

HVALA
Nazaj na vrh
AUDIO TRALALA

Pridružen/-a: Sre Apr 2011 19:37
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 19:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Par let nazaj se je na forumu pisalo, da edino ena radijska postaja pri nas oddaja v solidni kvaliteti (ne spomnim se točno katera, mislim da en program Radia Slovenija ali nekaj takega, naj bi pa sukali resno glasbo). Praktično vse preostale postaje pri nas pa bojda sučejo mp3 ali kak drug izguben format. Tega še potem radijske postaje z-ekvalizirajo vsaka po svoje kot se jim zdi da bi moglo zveneti in ta šprudl miks leti po zraku v tuner.

Če navedeno štima v čem je potem fora vrhunskih tunerjev, če ti dobijo na vhodu solato?

Da ne bo kdo skočil v luft da provociram, samo glasno razmišljam.

Enostavno. Fora je v tem, da še dodatno ne poslabšaš kvalitete sprejetega signala oziroma informacije.
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 20:23    Naslov sporočila: Re: Sandi ODGOVARJA Odgovori s citatom

sandi je napisal/a:
Malo pozno se javljam - sorry vsem!?

Sedaj imam brezhiben in zame odličen receiver Harman/Kardon AVR 635, zunanjo UKV FM anteno Iskra FM-50 in ukv fm ojačevalec. S sprejemom signalov sem še zadovoljen, želim pa sprejemati nekaj eksotičnih radijskih postaj iz hrvaške. Pri poslušanju fm stereo radijskih postaj pogrešam dinamiko (ne vem kako bi opisal) neko ritmičnost, živahnost,...

V mislih sem imel Sony ES 770 ali vsaj serijo 5XX. Nisem še poslušal obeh naštetih tunerjev, vendar po spletu ju dvigujejo visoko v nebo (skoraj poleg angelov). Vendar se ob tem sprašujem ali sta Sony ES tunerja res toliko boljša npr. za 200 eur boljša kot moj tuner v HARMA Kardon-u 634 ?
Če ima kdo izkušnjo okoli moje dileme PROSIM posredujte.

HVALA

Problem dobrega sprejema je mnogokrat odvisen od lokacije. Jaz na določenih lokacijah na PAGU lahko ujamev VAL 202 z avtoradiom, kar niti povsod v SLO ni možno. Brez predhodnega preizkusa zato ne kupuj.
Kar se tiče visoke kvalitete zvoka, pa nikar ne išči nemogočega. "Internetni" zvok je lahko boljši
makra28

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 11:07
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 20:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sandi, pozabi na Sonya. Sem imel 707ES, nijihov naj tuner, j...a.
Sem prešaltal na Magnum Dynalab FT 101, kot noč in dan proti Sonyu. Se ga pa dobi dobro ohranjenega za slabih 400EUR. Trenutno imam doma Magnum Dynalab MD90 in verjetno bo pri meni ostal do konca, sploh ni več potrebe po čem drugem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 051669524
sandi

Pridružen/-a: Sob Jan 2011 22:39
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 20:34    Naslov sporočila: Kar se tiče visoke kvalitete zvoka, pa nikar ne išči nemogoč Odgovori s citatom

tvoja trditev bo kar DRŽALA - internetni stream bo verjetno najboljša izbira
(pa še gorenjske narave - berite brez dodatnega stroška po novem (rabljenem) tunerju.

Preseneča pa me tditev, da je SONY ES 770 ne prav posrečena izbira?!
Nazaj na vrh
makra28

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 21:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za 770ES ne morem reči. Lastil sem si 707ES in to je bil vsaj za mene ponesrečen nakup.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 051669524
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 21:38    Naslov sporočila: Re: Sandi ODGOVARJA Odgovori s citatom

sandi je napisal/a:

Sedaj imam brezhiben in zame odličen receiver Harman/Kardon AVR 635, zunanjo UKV FM anteno Iskra FM-50 in ukv fm ojačevalec. S sprejemom signalov sem še zadovoljen, želim pa sprejemati nekaj eksotičnih radijskih postaj iz hrvaške.

Predvsem je za sprejem tako oddaljenih postaj, najbolj pomembna antena. Čeprav jo že imaš, ni rečeno da je ta dobra, oz. prava, za to kar želiš. Namreč rabil bi bolj usmerjeno in kvalitetno anteno, in morda rotor, da bi jo nastavil-obrnil v smer, kjer je željena radijska postaja. Poleg tega, mora antena imeti dober gain - ojačanje, sicer ti najboljši tuner nič ne pomaga. Razmerje signal/šum, ti odreja prav antena.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
makra28

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 21:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še par besed o FM anteni. Na žalost sem tudi sam iz krajev, kjer je slab sprejem FM signala. Odkar signal sprejemam z anteno MD ST-02, ni več nobenega problema. Toplo priporočam.
Nazaj na vrh
sg

Pridružen/-a: Pon Maj 2013 10:39
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 25, 2014 01:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odkar imam Revox B260 ugotavljam, da ne bo več potrebe po menjavi tunerja. Bo prej FM izumrl... Deklarirana občutljivost je pol mikrovolta za 26 dB S/N. Zvok je tudi odličen. Cena na eBayu je bila pa ravno malo čez 200 €.
Čisto resno se mu pa po sprejemu precej približa kakšen soliden Blaupunktov avtoradio, recimo Gamma 5 iz VW jev - s preloma tisočletja do 2005 nekje je bila aktualna. Da se jo dobit za par 10 €.
Pa v bistvu dobiš cel receiver z RDSom. Je bilo že par ljudi precej presenečenih, ko so stvar slišali na solidnih zvočnikih !
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu