| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 25, 2014 21:57 Naslov sporočila: |
|
|
| Akrobat je napisal/a: | Lep pozdrav.
Zanima me, ali je imel morda kdo izkušnjo z retipannimi JICO SAS iglami. Študiram, da bi kupil SAS iglo za JVC Z1-S gramofonsko glavo, pa ne vem, koliko bi kaj takšnega dejansko prispevalo k boljšemu zvoku. Pararelno razmišljam tudi o nabavi boljšega gramofona. Trenutno JVC QL-A2.
Hvala in lep zmiski pozdrav iz štajerskega konca  |
JICO SAS ni retiping...to je nova igla...take it...vredna je vsakega centa...mogoče ne bo prispevala boljšemu zvoku...vsekakor bo bolj kompatibilna ploščicam....vzročno , posledično bo boljši sound...nekje...nabava boljšega gramofona je odlična ideja...ampak ostane vprašaj ?!?...tudi boljša glava...never ending storry... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
a112albert
Pridružen/-a: Sob Maj 2012 22:16 Prispevkov: 10 Kraj: raj
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 00:54 Naslov sporočila: |
|
|
Kolega je imel na JVC gramofonu namesto orginal z-1 iglo shure V 15
zadeva je igrala krasno bolje kot orginal igla |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 11:09 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Pozor, zamenjava s SAS iglami napram originalom lahko prinese popolnoma drugačne nastavitve. Npr. kolega ,ki ima eno od Tehnicsovih legend epc 205 se je kar čudil kako drugače sedaj ročka mora stati .
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 11:51 Naslov sporočila: |
|
|
nisem še nikjer zasledil da bi negdo govoril o spremembah...da moraš vse nanovo nastavit po spec. proizvajalca, OK...da ročka drugače stoji ?...bo _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 13:29 Naslov sporočila: |
|
|
| Ne V15 in ne slabše 95ED niso nikoli pele kot kašen original Linn, bodite pošteni in kritični. Vinil je mehanično veselje in draga, trenutno kultna igrača. Do pravega stage zvoka v sobi pa je še zelo dolga pot. Clamp zvok spremeni, ga pa ne izboljša in pravi mojstri ga ne marajo. Ali nimate vinila, ali pa nimate ušes. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 13:54 Naslov sporočila: |
|
|
joztom
Kako pa si ti prepričan v svoja ušesa.zame V15 z JICO SAS igra precej bolje kot večina Linn, sploh pa mm ki so daleč od česa presunljivega, verjamem pa da na gramofonu kot si ga dal par postov nazaj teh razlik ni, žak bo potrebno za to kaj boljšega od gramofona... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 13:59 Naslov sporočila: |
|
|
| dvomim pa da JICO SAS za JVC sploh obstaja, še navadne JICO nisem na hitro opazil, SAS pa jih delajo samo nekaj, pa še to vse po naročilu za najpopularnejšo shure V15/3 sem čakal skoraj dva meseca... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 14:07 Naslov sporočila: |
|
|
Jože, od kod naenkrat toliko nestrpnosti v tvojih postih ???...včasih si bil bolj zabaven... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 14:09 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | | nisem še nikjer zasledil da bi negdo govoril o spremembah...da moraš vse nanovo nastavit po spec. proizvajalca, OK...da ročka drugače stoji ?...bo |
LP
"Verjami", je kolega velemojster od tega, se celo jezi na nekatere proizvajalce, celo dragih in prestižnih odjemnih doz, da so igle včasih nenatančno "denjene gor", pri nekaterih pa celo prepogosto in tako splošna navodila žal ne veljajo. Nastavitve na posluh in s tem vnos koloracij v sistem pri njem ne "pijejo vode"
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 14:22 Naslov sporočila: |
|
|
ajka@, nisi mi odgovoril na vprašanje...in dal si drugo sliko...koliko je že razlika v ceni teh ročk ?...7, 8 kil evrov ??
to da so kantileverji in igle včasih neprecizno vpete je prastara fora...če ti Japonc iz JICA pošlje sfalirano iglo, jo vrneš in dobiš novo...to ni nakup brez garancije...
konec koncev, oglejte si njihovo stran pa gremo naprej... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
a112albert
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 14:27 Naslov sporočila: |
|
|
dopoldan sem skočil kolegu ,da se prepričam če ma še na JVC z-1 iglo
shure V 15 in naredil te dve fotki . Popila kavo zavrtela dve plošči nato pa odhitel domou na kosilo ampak zadeva res dobro špila .
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 14:37 Naslov sporočila: |
|
|
| a112albert je napisal/a: | dopoldan sem skočil kolegu ,da se prepričam če ma še na JVC z-1 iglo
shure V 15 in naredil te dve fotki . Popila kavo zavrtela dve plošči nato pa odhitel domou na kosilo ampak zadeva res dobro špila . |
katero V15 ?...niso vse kompatibilne...že V15Vmr in V15Vxmr nista enaki...
aha,...zdaj vidim...a je to V15 IV ? _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
a112albert
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 14:45 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka ,lej nisem strokovnjak za igle rad bi ti povedal katera igla je pa ne vem odgovora je to prevelik zalogaj zame nisem strokovnjak na tem področju čeprav so mi gramofoni že od nekdaj bili všeč in sem še vedno pristaš gramofona mi nekak bolj sede v uho čeprav nimam nč proti CDjki |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 15:05 Naslov sporočila: |
|
|
| a112albert je napisal/a: | | fjaka ,lej nisem strokovnjak za igle rad bi ti povedal katera igla je pa ne vem odgovora je to prevelik zalogaj zame nisem strokovnjak na tem področju čeprav so mi gramofoni že od nekdaj bili všeč in sem še vedno pristaš gramofona mi nekak bolj sede v uho čeprav nimam nč proti CDjki |
OK...samo glasno razmišljam...mi pa ni jasno kako je zatlačil Shure kvadratni (romb) priklop v okroglega ?!?
mea culpa...na igli je okrogla cevka...priklop na glavi je kvadrat (romb)...torej, Shure gre noter... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Akrobat
Pridružen/-a: Pon Maj 2010 23:03 Prispevkov: 14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 18:43 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | | a112albert je napisal/a: | | fjaka ,lej nisem strokovnjak za igle rad bi ti povedal katera igla je pa ne vem odgovora je to prevelik zalogaj zame nisem strokovnjak na tem področju čeprav so mi gramofoni že od nekdaj bili všeč in sem še vedno pristaš gramofona mi nekak bolj sede v uho čeprav nimam nč proti CDjki |
OK...samo glasno razmišljam...mi pa ni jasno kako je zatlačil Shure kvadratni (romb) priklop v okroglega ?!?
mea culpa...na igli je okrogla cevka...priklop na glavi je kvadrat (romb)...torej, Shure gre noter... |
Igle z rombom ne gre zatlačit v Z1-S glavo, čeprav ima "rombast vhod"; sem probal z Nagaoka mp-110 iglo pa ne gre... by the way, sem naročil SAS iglo za omenjeno glavo... _________________ And it's true we are immune, when fact is fiction and TV reality... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|