| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2013 15:02 Naslov sporočila: |
|
|
Za pasivne ATCje so najboljša varianta rabljeni (novih ni) AVI ojačevalci.
Cene se gibljejo okoli 500 EUR za monobloke in podobno za predojačevalec.
http://www.luxurie.me/sold-avi-s2000m-monoblock-power-amplifier-pair/
Podatki pa so:
Input sensitivity: 2V
Input impedance: 10k
Power output: 150W rms into 8 ohms
Load range: 4 - 16 ohms
Damping factor: >10,000
Distortion (THD + IMD): -96dB mid band
Frequency response: Full power bandwidth DC to100kHz
Dynamic range: 127dB
Alternative so vse dražje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lastexit
Pridružen/-a: Pon Feb 2013 18:49 Prispevkov: 6 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Feb 15, 2013 19:57 Naslov sporočila: |
|
|
| joztom je napisal/a: | | Ampak da Tannoya nisi slišal, to je z ojačevalci kaj fejst narobe. 10" woofer se ne primerja z manjšmi, če vse štima. |
Tannoy Eaton niso primerni za rock glasbo. Sem jih poslušal in res niso zveneli lepo. Mogoče za kakšen jazz. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46 Prispevkov: 677 Kraj: bunga bunga
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
VCC
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:39 Prispevkov: 21 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 18, 2013 10:36 Naslov sporočila: |
|
|
| lastexit je napisal/a: |
Tannoy Eaton niso primerni za rock glasbo. Sem jih poslušal in res niso zveneli lepo. Mogoče za kakšen jazz. |
Bejž bejž... Ne vem kaj si ti tole poslušal, glede na to da je bila (včasih) vsa UK produkcija ne-klasike (vštevši rock) skoraj brez izjeme miksana in monitorirana na Tannoyce. Klasika pa na B&W....  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Feb 18, 2013 10:59 Naslov sporočila: |
|
|
| VCC je napisal/a: | | lastexit je napisal/a: |
Bejž bejž... Ne vem kaj si ti tole poslušal, glede na to da je bila (včasih) vsa UK produkcija ne-klasike (vštevši rock) skoraj brez izjeme miksana in monitorirana na Tannoyce. Klasika pa na B&W....  |
LP
Fantje dejto no, a mislite , da "nalepka" Tannoy na zvočniku že garantira dober zvok ??? _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 18, 2013 15:27 Naslov sporočila: |
|
|
| Pri tem modelu pa že. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
VCC
|
Objavljeno: Pon Feb 18, 2013 17:00 Naslov sporočila: |
|
|
| joztom je napisal/a: | | Pri tem modelu pa že. |
A veš, joztom, da ma tokrat pa ajka prav. Nalepka res nič ne pomaga  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 16:04 Naslov sporočila: |
|
|
| Verjamem izkušnjam, ampak tu je vedno težava v pogonu, 100% ziher. Uporabljate zakrivljene, omejene ojačevalce na komaj 20-20K, ki ne pojedo tranzientov in smernih karakteristik, imajo fazno razliko 20-20k na več kot 10°, prilagojene tako vtičnicam kot interkonektom kot zvočniškim kablom, pa ocenjujete nevtralnost??? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
VCC
|
Objavljeno: Sre Feb 20, 2013 08:47 Naslov sporočila: |
|
|
| joztom je napisal/a: | | Verjamem izkušnjam, ampak tu je vedno težava v pogonu, 100% ziher. Uporabljate zakrivljene, omejene ojačevalce na komaj 20-20K, ki ne pojedo tranzientov in smernih karakteristik, imajo fazno razliko 20-20k na več kot 10°, prilagojene tako vtičnicam kot interkonektom kot zvočniškim kablom, pa ocenjujete nevtralnost??? |
joztom, ono zgoraj sem se šalil (sama nalepka Tannoy res nič ne pomaga)
Sicer pa serijo ABCDE s HPDji zelo dobro poznam, A si celo lastim.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lastexit
Pridružen/-a: Pon Feb 2013 18:49 Prispevkov: 6 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 22:41 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Moj predlog za nove zvočnike je Klipsch (se tudi ne brani klasike). Večina današnje ponudbe ima bolj ko ne 'polizan' zvok, brez 'grip-a' in prepričljivosti za rock. Tudi cene še padejo znotraj tvojega budgeta, tako da ostane še za ojačevalec, lahko vintage.
Raje nove zvočnike kot stare - ker če nažgeš rock se ti stare preperele membrane razpadajo, da - o zarjavelih kontaktih, oksidiranih žicah, posušenih kondenzatorjih v kretnicah in gnilih ohišjih - ne govorim. |
Ambasador, imaš morda v mislih kakšen model Klipsch? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 23:21 Naslov sporočila: |
|
|
RF 82mk2. Samo preveriti moraš kako se bo 'oženil' s tvojim prostorom. Kot velikost in postavitev v prostoru, ker rabijo plac okoli sebe.
Če se boš odločil zanj, je potrebno tudi izbrati ojačevalec, ker je presenetljivo resolutiven po celem spektru in je zato delikaten s čim boš poganjal. Lahko je vintage ojačevalec, samo preveri ga prej. Tudi bodi pripravljen da lahko ne bo šlo hitro in enostavno. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 12, 2013 01:13 Naslov sporočila: |
|
|
| VCC je napisal/a: | | lastexit je napisal/a: |
Od kje pa tebi ta podatek? Mi lahko na nek način dokumetiraš ( internet, pro audio revije, knjige ) ?
In še nekaj, kaj pri tebi pomeni "VČASIH" , da ne bi govorili o različnih časovnih obdobjih ?
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
|
Objavljeno: Čet Mar 14, 2013 14:17 Naslov sporočila: |
|
|
| Tannoy z vtisi me spremlja iz ene demonstracije izpred mnogih let v ZG na Velesejmu, kjer sem slišal vse tipe, od vstopnega Eclipse, z ono znano zlato obrobo visokotonca, ki pobaše z vso primerljivo konkurenco (takrat večinoma Wharfedale in B&W, v samogradnjah pa Dynaudio pa KEF), pa do ta hudih njihovih koaksialcev. Tudi mi delitev na zvočnike za klasiko in za rock ne gre v lajšto. Tu je boga amplifikacija, če se že kaj da ločiti. Dynaudio od nekdaj ima najboljše podatke, konfekcioniranega zvočnika pa nobenega kaj prida. Rešitev je v direktnem pogonu na monitorjih, kjer pa itak vse za 300% bolje poje, kot čez pasivne kretnice. Zanimivo, da vas aktivna tema ne zanima toliko, kot ta pasivna štala, no nekaj lampašev razumem, pa vseeno bi šlo s kombinacijo FETov za basovce. Zvočniki so prva in končna postaja vsakega HighEnd sistema in so vodilni v izplenu kvalitete reprodukcije, žal je tako. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acjom
Pridružen/-a: Čet Apr 2010 21:55 Prispevkov: 2 Kraj: Prebold
|
Objavljeno: Ned Avg 11, 2013 08:48 Naslov sporočila: |
|
|
Si že kupil zvočnike?
Glede ATCjev, kakšen ROKSAN Kandy K2 je za njih super (pa tudi za kakšne druge zvočnike)
Osebno ti priporočam Klipsch RB 81 II |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kastel
Pridružen/-a: Pet Avg 2013 16:17 Prispevkov: 2 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Pet Avg 30, 2013 17:37 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav
Odločam se za nakup HI-FI sistema tam do 450€, uporabljal bi ga za poslušanje glasbe (Rock, pop, jazz, hause, vglavnem skor vse zvrsti), sobo imam dimenzij: 3x4m. Receiver bi priklopil na računalnik-stacionaren (intengrirana zvočna kartica), prek činč na 3,5 ali pa HDMI če bi blo možno, rad bi imel tudi ojačevalec in FM sprejemnik v enem.
Namen imam kupit zvočnike Wharfedale Diamond 10.1-kukr berem po formih, so baje najbolše rezmerje med kvaliteto in tem cenovnim razredom, se strinajte? No za receiver se pa zaradi neznanja nemorem odločiti, gledam po internetu Pioneer VSX-527-K (5.1) in Pioneer SX-20-K (stereo)
No zdaj imam pa en kup vprašanj :
-Kakšna je razlika med stereo(2.0) in AV (5.1 ali več) receiverju glede na kvaliteto zvoka in izkoristkom moči zvočnikov, vsekakor bi raje uzel VSX-527-K, ker ima več opcij, vhodov( LAN, USB, HDMI...) za skoraj isti denar, kaj vi menite, vseeno raje stereo?
-Ali je sploh možno prek činčev ali kako drugače priklopit Pioneer SX-20-K na PC?
-Kakšni so kaj nizki toni-basi pri Diamond 10.1-če jih je že kdo v živo slišal-so vredu?, koliko ima ta zvočnik RMS moči? - ne najdem nikjer ta podatek, piše samo priporočena moč receiverja 20-100W
Prilagam linke artiklov:
http://oskarveliki.si/index.php/pioneer-vsx-527-s-silber.html / http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/VSX-527-K/page.html
http://www.mimovrste.com/artikel/1200007212/avdio-sprejemnik-pioneer-sx-20-k-crn#galerija / http://www.pioneer.eu/uk/products/62/98/405/SX-20-K/page.html
http://playroom.si/Zvocniki/Wharfedale/Wharfedale_Diamond/Wharfedale_Diamond_10_1
Se opravičujem za neumna vprašanje, v tem sem lajk in bi se rad prepričal kaj sploh kupujem
Hvala
Lep pozdrav, Kastelic |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|