| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Sep 17, 2008 16:35 Naslov sporočila: |
|
|
| Triglav je napisal/a: | http://www.jamo.com/Default.aspx?ID=6360&M=Shop&PID=15707&ProductID=17862
Za moje pojme zelo zanimiv zvočnik, ki pa ga še nisem slišal. Ali ga je kdo že slišal oziroma morda ve kje se ga da slišati. Mogoče zelo zanimiva copy DIY varianta, zaradi relativno preproste zgradbe in dobavljivosti vseh driverjev. tudi kretnica je na netu nakako ''razkrita''.
Torej, morebitne izkušnje in komentarji.
lp
K
p.s.: najbrž se ga ne bo dalo slišati na MMS-ju, al pač |
Driverji v prosti prodaji? A si to ziher?. Že pogled na srednjetonec ti vse pove.
Jaz bi se namesto kloniranja raje odločil za kak preverjen open baffle projekt npr. Linkwitz-ove Orione. le ti naj bi igrali perfektno. Kako je Jamo to uspel rešit z pasivno kretnico tudi meni ni še jasno... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Sep 17, 2008 17:24 Naslov sporočila: |
|
|
O teh Jamo zvočnikih boste našli več slušnih vtisov na audiofil.netu. To je kakšni dve leti nazaj špilalo v eni od Zagrebških hifi trgovin in forumaši ki so to tam poslušali so se razpisali na njihovem forumu. Če se dobro spomnim so bili komentarji odlični.
Prav tako so ti Jamoti kakšni dve leti nazaj bili prikazani na Zagrebškem hifi showu, vendar v času mojega obiska showa nažalost niso igrali. Bi pa v arhivu moral imeti nekaj njihovih bližinskih fotk s tega showa. Če koga zanima bom probal najti.
Se pa en par teh Jamotov nahaja v eni izmed A-Ž trgovin, v kolikor jih že niso prodali. Pred kakšnima dvema mesecema sem jih še gledal v njihovi celjski trgovini (v Citycentru), sedaj pa jih tam več ni. Ali so odšli novemu lastniku ali v kakšno izmed njihovim ostalih poslovalnic pa ne vem.
Upam da sem vsaj malo pomagal.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
|
Objavljeno: Sre Sep 17, 2008 20:42 Naslov sporočila: |
|
|
Tole sem pofotkal 2005 leta v Sheratonu. Na žalost so bili postavljeni le kot razstavni eksponat...
Gre pa za starejšo verzijo z magnezijevim srednjetoncem.
Kot je že omenil audiofil, jih občasno imajo tudi v A-Ž. Pred poletjem sem jih opazil v njihovi trgovini na Viču. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sre Sep 17, 2008 21:29 Naslov sporočila: |
|
|
Kot sem prebral test v eni reviji (ne vem več kateri, saj je od takrat kakšna tri leta), so ti zvočniki precej dobri glede kvalitete zvoka, a so zelo težavni kar se tiče postavitve v prostoru. Ti zvočniki namreč dopuščajo le malo manevrirnega prostora za optimalno postavitev. V nasprotnem primeru namreč ne dobimo adekvatne reprodukcije nizkih frekvenc. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Triglav
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 8:08 Prispevkov: 10 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2008 08:00 Naslov sporočila: |
|
|
| audio_holic je napisal/a: | | Triglav je napisal/a: | http://www.jamo.com/Default.aspx?ID=6360&M=Shop&PID=15707&ProductID=17862
Za moje pojme zelo zanimiv zvočnik, ki pa ga še nisem slišal. Ali ga je kdo že slišal oziroma morda ve kje se ga da slišati. Mogoče zelo zanimiva copy DIY varianta, zaradi relativno preproste zgradbe in dobavljivosti vseh driverjev. tudi kretnica je na netu nakako ''razkrita''.
Torej, morebitne izkušnje in komentarji.
lp
K
p.s.: najbrž se ga ne bo dalo slišati na MMS-ju, al pač |
Driverji v prosti prodaji? A si to ziher?. Že pogled na srednjetonec ti vse pove.
Jaz bi se namesto kloniranja raje odločil za kak preverjen open baffle projekt npr. Linkwitz-ove Orione. le ti naj bi igrali perfektno. Kako je Jamo to uspel rešit z pasivno kretnico tudi meni ni še jasno... |
Mogoče sem malo prehitro bleknil... Driverji so sicer modificirane variante serijskih zvočnikov.
http://6moons.com/audioreviews/jamo/909.html
...in če malo pobrskaš po internetnih trgovinah se dobijo praktično identični driverji. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2008 14:28 Naslov sporočila: |
|
|
Srednjetonec je od SEAS-EXCEL,mislim,da imam en par na zalogi ! _________________ TRGOVINA AUDIOEXPERT V CELJU !
www.audioexpert.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2008 17:21 Naslov sporočila: |
|
|
| AUDIOEXPERT je napisal/a: | | Srednjetonec je od SEAS-EXCEL,mislim,da imam en par na zalogi ! |
Hja, tegale uradno Seas nima v prodaji...morda! gre za W15CH001 model, a kaj točno je vgrajeno ve le Jamo.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|