| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 10:34 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: |
A pa si snemal, ko ti je padel v vodo? Saj sem rekel, MD je ostal brez praske, le trenutno snemanje je šlo v maloro. |
Jaz sem razumel, da je na tla padel medij. Če je padla naprava, potem je izgubi posnetka lahko botrovala izguba elektrike ali mehanska napaka (nenaden premik snemalne glave, spremenjen položaj diska, ipd ...), kar je po seveda logično.
Sami mediji so izredno hvaležni in trpežni. Mislim, da razen enega primera, kjer je bila reprodukcija prvih nekaj minut prekinjena (najbrž kondenz, šlo je za avtoradio in kakšnih deset stopinj pod ničlo), nisem doživel niti ene nepravilnosti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 11:10 Naslov sporočila: |
|
|
| gerchy je napisal/a: | | Jaz sem razumel, da je na tla padel medij. Če je padla naprava, potem je izgubi posnetka lahko botrovala izguba elektrike ali mehanska napaka (nenaden premik snemalne glave, spremenjen položaj diska, ipd ...), kar je po seveda logično. |
Seveda je logično. Ampak snemalcu to nič ne pomeni-on potrebuje posnetek in jaz opozarjam na možne probleme. Potrebno se je zavedati in se zavarovati.
Koncerte, ki jih delam v Krminu za RAI ponavadi sproti bekapiram- snemam na računalnik in na Edirol R4 pro. Če ni Edirola, potem med snemanjem večkrat pritisnem konec snemanja in potem spet začetek-da zaključi shranjevanje na disk. Po koncu snemanja takoj shranjevanje na drugi disk ... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 11:14 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | before je napisal/a: | | Pri MD-ju je tako, da posnetek dejansko ni zapisan vse dotlej, dokler ne izvržemo diska iz pogona. Takrat, preden snemalnik izvrže disk, ga le ta "zapeče". Če pred tem dejanjem pride do kakršnekoli "neljube situacije", kot je izpad elektrike ali, kot v tem primeru, padec na tla, pa je posnetek izgubljen. |
MDja ne poznam, ampak pisati mora sproti(drugače bi na koncu snemanja čakal nekaj minut, da bi zapisal? Verjetno na koncu zapiše headerje-brez katerih ni nič.
Enako je s CDjem. Kar izklopi elektriko, ko zapisuješ glasbo. Na CDju ne bo nič vidnega. |
Ja tako je, na koncu za potrditev posnetka zabeleži le še te zaključne podatke, headerje - kakor se temu reče. Jaz sem vse skupaj opisal bolj laično, ker ne poznam strokovne terminologije, sem pa mislil natanko to. Je pa vse to glede snemanja opisano v navodilih za uporabo MD-ja, seveda prilagojeno laični javnosti. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 12:25 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da bi vsakega ta-pravega audiofila morale zamikati tudi snemalne "vode".  _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 14:53 Naslov sporočila: |
|
|
| gerchy je napisal/a: | | JAZZZ je napisal/a: |
A pa si snemal, ko ti je padel v vodo? Saj sem rekel, MD je ostal brez praske, le trenutno snemanje je šlo v maloro. |
Jaz sem razumel, da je na tla padel medij. Če je padla naprava, potem je izgubi posnetka lahko botrovala izguba elektrike ali mehanska napaka (nenaden premik snemalne glave, spremenjen položaj diska, ipd ...), kar je po seveda logično.
Sami mediji so izredno hvaležni in trpežni. Mislim, da razen enega primera, kjer je bila reprodukcija prvih nekaj minut prekinjena (najbrž kondenz, šlo je za avtoradio in kakšnih deset stopinj pod ničlo), nisem doživel niti ene nepravilnosti. |
Saj v principu se ne mislim mešati v debato, me je pa nekaj malce zmotilo. Na eni strani je debata o nekih vrhunskih AD/DA konvertorjih, na drugi strani pa imamo kot končni snemalni medij MD.
V principu je bil MD z ATRAC zamenjava bivše analogne kasete, razen v primeru da govorimo Hi-MD opremi. Sony sicer res ponuja kao Professional Portable Hi MD Recorderje, ampak to je še daleč od kakšne resne Pro mašine.
Ali ne bi bilo bolje razmisliti o snemalniku z "flash memory" kartico?
Kakorkoli, to je bil samo medklic, ki ga lahko mirno preskočite.
LP
Vintagesonic |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 15:26 Naslov sporočila: |
|
|
| orc.perc je napisal/a: | Mislim, da bi vsakega ta-pravega audiofila morale zamikati tudi snemalne "vode".  |
Mislim da bi bilo bolje če bi bilo obratno, da bi vsakega snemalca zamikale tudi audiofilske vode. Bi vsi profitirali. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 15:53 Naslov sporočila: |
|
|
Absolutno da. Bolj sem imel v mislih, da bi se poskrbelo za solidno stereo snemanje v vsakem kulturnem domu in podobnih luknjah... _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 15:59 Naslov sporočila: |
|
|
| nomad je napisal/a: | | orc.perc je napisal/a: | Mislim, da bi vsakega ta-pravega audiofila morale zamikati tudi snemalne "vode".  |
Mislim da bi bilo bolje če bi bilo obratno, da bi vsakega snemalca zamikale tudi audiofilske vode. Bi vsi profitirali. |
Uff,......................to je pa nevarna teza, čeprav je v njej absolutna logika.
Menim da je potrebno za takšno debato odpreti popolnoma novo temo.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 16:41 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: | | Saj v principu se ne mislim mešati v debato, me je pa nekaj malce zmotilo. Na eni strani je debata o nekih vrhunskih AD/DA konvertorjih, na drugi strani pa imamo kot končni snemalni medij MD. |
MD je bil samo realni primer, kaj se lahko naredi pri snemanju. Orc.perc je spraševal po snemanju direktno na CD... kjer bi to take p......je tudi lahko prišlo. Nič več. MDja nihče ne poveličuje in tudi ne uporablja v povezavi z vrhunskimi mikrofono in konverterji. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 16:45 Naslov sporočila: |
|
|
UPS je težak. Zakaj ti ne diši snemanje na kartico ali disk? S seboj vzameš še prenosnik in po koncertu zapečeš na CD? Reciva Edirol R44 za pribl.800 evrov in en poceni prenosnik, ki ga verjetno imaš. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 17:40 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: | | V principu je bil MD z ATRAC zamenjava bivše analogne kasete, razen v primeru da govorimo Hi-MD opremi. Sony sicer res ponuja kao Professional Portable Hi MD Recorderje, ampak to je še daleč od kakšne resne Pro mašine. |
V principu.
Drugače pa je MD že par let po predstavitvi dosegel, po mnenju nekaterih pa celo presegel kakovost DAT snemalnikov, ki so bili zmožni napraviti identično kopijo CDjev. Vsekakor pa sta oba prekašala takratne CDR enote. V časuh, ko audio še ni bil tako računalniško podprt, je bila uporaba MD precej bolj množična. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|