Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Trenja med slovenskimi audiofili
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2011 11:27    Naslov sporočila: Re: Trenja med slovenskimi audiofili Odgovori s citatom

[quote="ReturnToForever"][quote="mestn pu"]
vintagesonic je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:

Na kanal mi igra kar pet parov visokotoncev.

Mojih deset twitov oscilira in ruži..

Nagradno vprašanje za en sweet:

Koliko tweeterjev ruži v Pujevi sobi?

P.S: nagrado dobi danes v Vklopu tisti, ki mi prvi sporoči pravilni odgovor.
Ne bo uganil, ker število variira glede na probe na kretnici in frišnih driverjih.
Razz
Trenutno poleg dinamičnih twitov še bending wawe in ribbon horn in vsaka od treh tehnologij ima svoje probleme zaradi svojih značilnosti in seveda pluse, napram uniformnim zasnovam, ko to pošlihtaš in jih smiselno združiš.
Wink
Za šahista je problem hrana. Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2011 12:35    Naslov sporočila: Re: Trenja med slovenskimi audiofili Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
Ne bo uganil, ker število variira glede na probe na kretnici in frišnih driverjih.
Razz
Trenutno poleg dinamičnih twitov še bending wawe in ribbon horn in vsaka od treh tehnologij ima svoje probleme zaradi svojih značilnosti in seveda pluse, napram uniformnim zasnovam, ko to pošlihtaš in jih smiselno združiš.
Wink

Mest, pa ti sploh lahko POSLUŠAŠ musko ? To je tko, da uživaš v glasbi in ne poslušaš, kaj je novi tvik naredil z njo Shocked
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2011 13:44    Naslov sporočila: Re: Trenja med slovenskimi audiofili Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:
Razz
Wink

Mest, pa ti sploh lahko POSLUŠAŠ musko ? To je tko, da uživaš v glasbi in ne poslušaš, kaj je novi tvik naredil z njo Shocked
Še kako jo poslušam, ker grem po načelu "zadržanega užitka" kot pri seksu in hrani, kjer je hitra ejakulacija ali basanje z hrano enako katastrofa.
Laughing
Ideje nosim s sabo in se potem šele po dolgih mesecih lenarjenja na sistemu odločim za metodo in scenosled(tviki se ne smejo "prekrivat", torej, eden po eden) tvikov in si šele potem vzamem čas, zalaufam testno obdobje in v tem času opravim večino in samo v tem času sem psihično v dejavno kreativnem in ne v snovalskem modu.
In manj je tako več, raje še kaj tvikov pustim za drugič, da jih še dodatno premislim.
Ne vem, ali si ti ali Hi Musica ali Ajka dal enkrat najboljši High end nasvet kar sem jih kdaj slišal.
"Najbolje je glasbo poslušat spočit in si zanjo rezervirat dovolj časa".

Enako je z novimi tviki.
Novi ribbon horni mi igrajo na najbolj osnovni kretnici, rezani, da se ne prekrivajo z drugimi driverji in so postavljeni namesto prejšnjih klasičnih ribboncev od katerih so k sreči toliko bolje zasnovani, da tudi "nedodelani", da niso v napoto.
Šele po parih mesecih "spoznavanja" bom vedel kaj bi lahko horni zmogli več in ker so KT77 lampe zaradi svoje hibridne posebne zasnove toliko bolj izjemno selektivne, kar se tiče "druženja" z standardnimi ECC predojačevalnimi, zdaj spoznavam KT77, ker da ta lampa preprosto toliko več glasbene informacije od večine EL34 in 6L6, da ti postane kmalu jasno, da si ECC, ki se praviloma obnesejo na EL34 in 6L6, lahko nekam zataknem, prav zaradi hibridnosti KT77. Shocked
Nazaj na vrh
mišolin

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2011 14:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mišolin je napisal/a:

Mestn, no harm feelings.

No harm ali no hard ?....... Wink

No hard. Roka je včasih hitrejša od možganov. Wink
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2011 09:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mišolin je napisal/a:
mišolin je napisal/a:

Mestn, no harm feelings.

No harm ali no hard ?....... Wink

No hard. Roka je včasih hitrejša od možganov. Wink

No harm done. No hard feelings.
Shot first, look after, wild west principle, ima v SLO lepo, že malce pozabljeno domačo ime, togota. Laughing
Anger management je v USA donosna veja ekonomije, pri nas pa ta niša psihologije še čaka, da jo odkrijemo in šele tedaj se bomo zavedli, da sta togota in najedanje, navadno metanje energije skozi okno.
Laughing
Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2011 14:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="mestn pu"][quote="mišolin"][quote="vintagesonic"]
mišolin je napisal/a:
Shot first, look after, wild west principle, ima v SLO lepo, že malce pozabljeno domačo ime, togota. Laughing

SSKJ

togôta -e ž (ó) 1. velika stopnja jeze, razdraženosti

Ko sem napisal repliko nisem bil niti jezen niti razdražen. Tudi namen ni bil deskridetirati sogovornika. Bil je čisti "lapsus lingue" in mislim da je tudi Mišolin tako razumel. Vsaj tak občutek sem dobil z njegovo repliko. Lahko me on sam demantira.

Če si ti razumel drugače je to žal tvoj problem. Je pa seveda to tvoja legitimna pravica in tudi s tem ni nič narobe.

"Anger managment" ne bom komentiral, ker sem kar nekaj časa preživel na drugi strani luže in imam malce drugačne osebne izkušnje in poglede na tako komplekso problematiko. V tem smislu menim, da smo na tem področju v SLO trenutno že daleč pred USA. No ja , vsaj v nečem prednjačimo Smile

BTW....ko tole pišem sem čist "cool". Ali ti mogoče spet najedam? Wink

LP Vintagesonic
Nazaj na vrh
mišolin

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2011 16:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ojla,

vidim, da sem nehote povzročil zbrko. Se opravičujem vsem prisotnim (zlasti mestn puju), če sem slučajno bleknil kaj, kar bi ga užalilo. Moj odgovor je bil mišljen hot hec in pravzaprav spoštujem to, da mestn kar naprej brklja po svojem sistemu. Gotovo je to pot, ki vodi do marsikaterih zanimivih spoznanj.

Tudi ne vidim, da bi vintagesonic mislil kaj nespoštljivega s svojimi posti.
Kje se v vsem skupaj najde anger manegement pravzaprav ne vem. Jaz sem vse mislil zgolj kot hec.

Lahko zakopljemo sekire?
Nazaj na vrh
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2011 18:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mišolin je napisal/a:
Jaz sem vse mislil zgolj kot hec.

Tudi meni se je tako zdelo, zato je bila replika primerno okrašena z "Wink".

Mogoče se iz drugega zornega kota zazdi drugače. Stvar osebne percepcije.

LP vintagesonic
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2011 22:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mišolin je napisal/a:
Ojla,

vidim, da sem nehote povzročil zbrko. Se opravičujem vsem prisotnim (zlasti mestn puju), če sem slučajno bleknil kaj, kar bi ga užalilo. Moj odgovor je bil mišljen hot hec in pravzaprav spoštujem to, da mestn kar naprej brklja po svojem sistemu. Gotovo je to pot, ki vodi do marsikaterih zanimivih spoznanj.

Tudi ne vidim, da bi vintagesonic mislil kaj nespoštljivega s svojimi posti.
Kje se v vsem skupaj najde anger manegement pravzaprav ne vem. Jaz sem vse mislil zgolj kot hec.

Lahko zakopljemo sekire?
Ni blema. Samo poskusil sem na avtoironičen način razložit kako se v slengih uporablja recimo, shot first, look after in če je kdo slučajno pomislil, da leti nanj, mi je res žal in se opravičujem.
Zlepa se ne dam užalit, nasprotno. Imam kar predolgo lajtngo in reagiram samo, kadar vsake svete cajte nekdo najeda in najeda in se kar ne ustavi, pa še takrat najraje vzamem dan ali dva časa, da povem kaj si mislim in nato izstopim iz krega na prvi ali drugi postaji, ker sta za kreg pač potrebna dva in audio je je zadnja stvar, zaradi katere bi se mi zdelo vredno prepucavat ali zamerit. Laughing
Kolikor se spomim, sem s kom na forumu hovdral samo dvakrat in če me je steral v to, me je bilo potem tako sram, da se na koncu neham z njim pogovarjat o čemerkoli in potem iz tega mogoče rata kaka vaška legenda.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2011 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="vintagesonic"][quote="mestn pu"][quote="mišolin"]
mišolin je napisal/a:

SSKJ

togôta -e ž (ó) 1. velika stopnja jeze, razdraženosti

Ko sem napisal repliko nisem bil niti jezen niti razdražen. Tudi namen ni bil deskridetirati sogovornika. Bil je čisti "lapsus lingue" in mislim da je tudi Mišolin tako razumel. Vsaj tak občutek sem dobil z njegovo repliko. Lahko me on sam demantira.

Če si ti razumel drugače je to žal tvoj problem. Je pa seveda to tvoja legitimna pravica in tudi s tem ni nič narobe.

"Anger managment" ne bom komentiral, ker sem kar nekaj časa preživel na drugi strani luže in imam malce drugačne osebne izkušnje in poglede na tako komplekso problematiko. V tem smislu menim, da smo na tem področju v SLO trenutno že daleč pred USA. No ja , vsaj v nečem prednjačimo Smile

BTW....ko tole pišem sem čist "cool". Ali ti mogoče spet najedam? Wink

LP Vintagesonic
Oprosti mi, prosim za nesporazum, niti najmanj ni nič letelo nate, zgolj opisno sem razglabljal zaradi česa pri nekaterih v SLO prihaja do tako hitrega prehoda v najbolj našpičeno stanje razpoloženja.
Hmmm. Kolikor vem, se na neki osebni ravni v USA vseeno lotevajo teh reči z shrinki, torej neka zavest o psihični higieni je prisotna, vsaj pri tistih, ki si jo lahko privoščijo, dočim smo v SLO pravi rekorderji glede bullyinga in malce manj mobbinga, tudi zaradi naših verskih in ideoloških arhetipov in tradicij, ki so v veliko ozirih dobesedno stale na tem in arhetipi sami od sebe ne izginejo.
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2011 23:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mestn,

kdo ignorira klice, da bi se pomenila?

Opravičit se ti pa za tvoje neumne izjave glede delovanja in uporabi mosfetov in KT 77 v mojem sistemu ne mislim.
Seveda dopuščam in mi je vseeno, če so drugim tvoje izjave ql.
Nazaj na vrh
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 01:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
[Oprosti mi, prosim za nesporazum.........

"Mea Culpa"...tudi jaz bi lahko bral z malo bolj odprtimi očmi. Ok se bom drugič bolj potrudil Very Happy .

Lp vintagesonic
Nazaj na vrh
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 01:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
Mestn,

kdo ignorira klice, da bi se pomenila?

Gospoda.......nekaj prijetno ohlajenih pirov za šankom in taprava mlada kelnarca s primerno odpetim in ustreznim dekoltejem bi zadevo zagotovo uredila.

ups, spet se vmešavam v zadeve, kjer mi ni mesta Smile
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 09, 2011 08:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fantje, tole je pa totalni offtopic, zadevo spravite nazaj na tirnice.
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 09, 2011 09:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma vsaj ena tema, o kateri se slovenski audiofili med seboj ne "tarejo"!
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu