| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Čet Jan 27, 2011 09:07 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | Pred leti sem bil zelo ogret za zvočnike Lowther in čeprav jih nisem slišal sem vedel, da so poslušljivi edinole v kombinaciji z single-end nizkovatažnimi lampaši z lampami, kot so 300B ali 2A3 in v akustično dobro tretiranem prostoru, da dobimo zadovoljivo mero nizkofrekvenčne razširjenosti. |
Med zanimive lampe bi uvrstil še angleško PX25. Zanimal sem se pri Art Audio (UK), ampak nekako nismo prišli skupaj (hotel sem integrirca). PX25 je menda favorit za pogon ZU Audio.
http://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/0801/artaudiopx25.htm
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Jan 27, 2011 11:22 Naslov sporočila: |
|
|
@hi_musica
Ajka, jaz mislim, da lahko kupiš nekaj kar prej nisi slišal. Malo moraš imeti občutka in morda nekoliko več prebrati in se zanesti na ljudi, ki ocenjujejo posamezno komponento. Npr. jaz "na pamet" vem kako bo igral nek Sonus Faber .
Na zgornji sliki se lepo vidi moj Trafomatic E2 z ZU Audio. To zna biti luštna kombinacija. Žal mi je, da je ti nisi slišal, ti si poslušal le z BelCanto digitalci. Sicer pa sem tudi sam nabavil omenjeni TA E2 ojačevalček brez, da bi ga prej poslušal. Seveda sem prej nekoliko podebatiral s konstruktorjem in prebral nekaj člankov.
Se pa strinjam s tabo: zvočnik obvezno potrebuje enega kjut 10W lampaša.
Vsake oči imajo svojega malarja - meni so ZU dizajnersko blazno všeč. Klasičen dizajn, ampak na nek način malce odbit z zanimivo paleto barvnih odtenkov.
V.[/quote]
LP
Seveda, če poznaš "okus" in "opisovanje" nekoga ti to že da veliko smernic in vedenja o "zvoku" komponente še veliko bolj,če nekdo pozna tudi tebe in tvoj okus in ti lahko opiše tisto kar razumeš in iščeš v zvoku ...
Vendar posploševati tako ne gre ... Že na primeru Sonus Faber, ki je imel v svoji zgodovini kar nekaj serij že ne moremo govorit o njegovem tipičnem zvoku ... Vsak si pa po nekem modelu ustvari "zvočno sliko" ...
Vsi Sonus Faber a zvočno so si zelo zelo različni !
Kateri ima tipičen "zvok" Sonus Fabra  _________________ ~ ** ~
Nazadnje urejal/a ajka Čet Jan 27, 2011 11:29; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 27, 2011 11:24 Naslov sporočila: |
|
|
| Oblikovno se meni zdijo nekaj svežega, novega in predvsem so všečni in pašejo v marsikatero novejše opremljeno stanovanje, kar večina drugih proizvajalcev ne ponuja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 27, 2011 11:27 Naslov sporočila: |
|
|
OT:
Ali je kdo med nami, ki ima ali je imel, SF Extreme? _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Čet Jan 27, 2011 13:07 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: |
Kateri ima tipičen "zvok" Sonus Fabra  |
SF imajo skupni imenovalec - igrajo sladkobno, dopadljivo. Če je to prav ali ne, naj presodi vsak posameznik, ampak za vse Sonuse, kar sem jih doslej slišal bi lahko trdil enako. Najbolje doslej so se mi zdele Cremone na ljubljanskem sejmu v AK sobi pred 3 leti na Burmester elektroniki. Z Iztokom (jazzz-om) sva bila oba začudena, kako nevtralni so bili, ampak tisti - sweet karakter je bil še vedno prisoten. Ob tem, da dajejo po mojem mnenju vsi večji in dražji sonusi nekako izumetničeno podobo muziki - muzika ni več naravna, ampak nekako predelana tako, kot bi svinjsko stegno sfaširali in zapakirali v lepe šajni vrečke in to plasirali ljudstvu. Kakor za koga ... jaz imam rajši svinjski zrezek kot polpet iz faširanca , kekemu atu s slabimi zobmi pa paše obratno.
Podobno je z zvokom panelov. Vsi magneplanarji od SMG do 20.1 imajo skupne točke, ki delajo zvok MG razpoznaven. Enako ML, čeprav ima drug karakter kot MG. Kljub temu ima ML nekaj stičišč z MG in navsezadnje tudi s tistimi kitajski paneli, ki so vsako leto prisotni na sejmu v Mhotelu (ne vem kako se imenujejo ... Kings audio ali nekaj podobnega).
Seveda pa so tu potem "detajli" (manjši, večji in bistveni), ki razlikujejo posamezne modele med sabo. Logično.
PS: @ajka: to je moje mnenje in lahko se strinjaš ali pa me negiraš, jaz pri tem ostanem in pika.
Gremo rajši nazaj na ZU!!!
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Čet Jan 27, 2011 13:08 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | | Oblikovno se meni zdijo nekaj svežega, novega in predvsem so všečni in pašejo v marsikatero novejše opremljeno stanovanje, kar večina drugih proizvajalcev ne ponuja. |
LP
"Ameriški turist" v "naših stanovanjih"  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Čet Jan 27, 2011 15:05 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | | ajka je napisal/a: |
Kateri ima tipičen "zvok" Sonus Fabra  |
SF imajo skupni imenovalec - igrajo sladkobno, dopadljivo. Če je to prav ali ne, naj presodi vsak posameznik, ampak za vse Sonuse, kar sem jih doslej slišal bi lahko trdil enako. Najbolje doslej so se mi zdele Cremone na ljubljanskem sejmu v AK sobi pred 3 leti na Burmester elektroniki. Z Iztokom (jazzz-om) sva bila oba začudena, kako nevtralni so bili, ampak tisti - sweet karakter je bil še vedno prisoten. Ob tem, da dajejo po mojem mnenju vsi večji in dražji sonusi nekako izumetničeno podobo muziki - muzika ni več naravna, ampak nekako predelana tako, kot bi svinjsko stegno sfaširali in zapakirali v lepe šajni vrečke in to plasirali ljudstvu. Kakor za koga ... jaz imam rajši svinjski zrezek kot polpet iz faširanca , kekemu atu s slabimi zobmi pa paše obratno.
Podobno je z zvokom panelov. Vsi magneplanarji od SMG do 20.1 imajo skupne točke, ki delajo zvok MG razpoznaven. Enako ML, čeprav ima drug karakter kot MG. Kljub temu ima ML nekaj stičišč z MG in navsezadnje tudi s tistimi kitajski paneli, ki so vsako leto prisotni na sejmu v Mhotelu (ne vem kako se imenujejo ... Kings audio ali nekaj podobnega).
Seveda pa so tu potem "detajli" (manjši, večji in bistveni), ki razlikujejo posamezne modele med sabo. Logično.
PS: @ajka: to je moje mnenje in lahko se strinjaš ali pa me negiraš, jaz pri tem ostanem in pika.
Gremo rajši nazaj na ZU!!!
V. |
Se popolnoma strinjam ,da ima vsak zvočnik svoj "tipični" karakter ampak to velja za vse, povdarjam za vse zvočnike ... Nekateri zvočniki s spremembo sistema ohranijo bolj nekateri manj svojega karakterja ampak "bistvo" ostane ...
Primer Sonus Faber je specifičen, ta se je skozi svojo zgodovino "bistveno bolj spremenil" kot večino "vrstnikov" ... Naprimer SPENDOR, B&w, ProAc, Magneplanar ali kaj podobnega ... Vprašajte "stare oboževalce SF" (Minima,Electa,Extrema ...) kaj mislijo o "današnjih modelih" ,verjetno ne bodo govorili samo o "spremembi detajlov"
~~~
Še nekaj iz moje zbirke "slišanega ZU"
@hi_musica ... Saj si "dec" da svojo "piko" "imaš" in "pika" _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
|
Objavljeno: Čet Jan 27, 2011 22:20 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: |  |
Ajka, ti vedno plasiraš zanimive fotke. Jaz se "pasem" ob tejle zgornji (ZUAudio + Opera Consonance). Čisto spodaj, poleg Dropleta je Consonance 300b ojačevalnik. Tega bi lahko dobil iz Kitajske s poštnino in EU uvozno delkaracijo za jurčka. Ampak o tem ojačevalniku ni bilo napisanega popolnoma nič. Kakor, da ne bi obstajal. No pa vendarle obstaja!
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 10:24 Naslov sporočila: |
|
|
Mene tole spominja na obdobje Missiona v začetku osemdesetih, ko je vsak Mission zvočnik imel tweeter in BR port pod midwooferjem in ker enega teh, večjih Missionov imam, se lahko vedno prepričam, da ravno zaradi te upside down zasnove tak zvočnik včasih sonično deluje zanimiveje in bolj sveže za ušesa, ki so navajena "klasičnega", obratnega niza driverjev.
To domnevam zato, ker se tega zavedam in namenoma uporabljam nekaj podobnega, ker s tako postavitvijo večji driver nekako "prevlada" in ker vemo, da na live koncertih vedno stojimo pred večjimi driverji, si do neke mere tudi doma večkrat podzavestno želimo in pričakujemo dominacijo sočnega zvoka velikega driverja nad standardno postavljeno fokusiranju namenjeno tweetersko malenkostjo in kar se mojih ušes tiče, ravno zaradi live posnetkov zavestno uporabljam high end derivat klasičnega kitarskega driverja, postavljenega v višini ušes, tako da, kot je to pokomentiral prijatelj, "se vidi, kako se Mark Knopfler sprehaja med igranjem po odru."
Upal bi si stavit, da če bi pri ZU twit postavili klasično, nad midbas, njihovi zvočniki ne bi "zveneli" toliko drugače od drugih v istih cenovnih razredih.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 10:32 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | | Numb je napisal/a: | | Oblikovno se meni zdijo nekaj svežega, novega in predvsem so všečni in pašejo v marsikatero novejše opremljeno stanovanje, kar večina drugih proizvajalcev ne ponuja. |
LP
"Ameriški turist" v "naših stanovanjih"  | Misliš tip, a la, plastične šlape in šarasta havajska srajca?
Art deco a la Rutar?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 11:03 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | | Numb je napisal/a: | | Oblikovno se meni zdijo nekaj svežega, novega in predvsem so všečni in pašejo v marsikatero novejše opremljeno stanovanje, kar večina drugih proizvajalcev ne ponuja. |
LP
"Ameriški turist" v "naših stanovanjih"  | Misliš tip, a la, plastične šlape in šarasta havajska srajca?
Art deco a la Rutar?  |
LP
Ja,ja in potem po možnosti na vrh še "rjav karirast reklic"  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 11:09 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | | Numb je napisal/a: | | Oblikovno se meni zdijo nekaj svežega, novega in predvsem so všečni in pašejo v marsikatero novejše opremljeno stanovanje, kar večina drugih proizvajalcev ne ponuja. |
LP
Art deco a la Rutar?  |
LP
Ja,ja in potem po možnosti na vrh še "rjav karirast reklic"  | In k temu še škotske dude in nagačena losova glava.
Kaj meniš? Se motim, da bi ZU zvenel manj zanimivo, če bi twit postavili na midwoofer? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 20:37 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | | Numb je napisal/a: | | Oblikovno se meni zdijo nekaj svežega, novega in predvsem so všečni in pašejo v marsikatero novejše opremljeno stanovanje, kar večina drugih proizvajalcev ne ponuja. |
LP
Art deco a la Rutar?  |
LP
Ja,ja in potem po možnosti na vrh še "rjav karirast reklic"  | In k temu še škotske dude in nagačena losova glava.
Kaj meniš? Se motim, da bi ZU zvenel manj zanimivo, če bi twit postavili na midwoofer? | Mestni, poglej si slike svojega ambienta in skladnice zvočnikov, potem pa komentiraj dizajn in razglabljaj o okusu.
Sej človek ne more verjet.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 10:19 Naslov sporočila: |
|
|
Misliš, ko človek sliši kako to dela?
Zvok in zasnova tega sistema bi na marsikaterem showu obračala glave, pa ni bil nikoli niti najmanj mišljen za to.
Zame bi bil najmanjši problem zavleč floore in minije na stojalih v dnevno sobo, ki je popolnoma enake barve kot zvočniki, ampa, DAC in Skviza na police in bi to zgledalo ohoho QL , zvok bi bil odličen, ko bi to prilagodil drugi sobi in seveda bi to pomenilo konec uvajanja vedno novih idej in tehnologij v sistem in vnuki bi se igrali in veselo pritiskali na kalote twitov in na trakove ribbonov.
Čista SLO klasična idila za pomirit in fascinirat ženo in sosede.
Ni zame.
Kot bi rekel nekomu, ki navija avtomobile, da je njegov Lancer EVO grši od Merca SE in je zato slab avto. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|