Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Vaš prvi večkomponentni sistem je bil..?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 21:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
bravo.....jaz sem bil takrat v glavnem drugače usmerjen...(malce kasneje )....na bmw -je sem bejbe lovil....jebat ga.... Rolling Eyes
ampak zdaj imam že velike otroke.....tud to je nekaj... Laughing

Cool Good for you!

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 21:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audio

Sona sem skupaj z Thoebe praktično podaril prijateljici za lokal, ji zrihtal zvočnike in porihtal sound v "O" za bagatelo. Ni imela denarja, hotela pa je v lokalu dober zvok, pa obljubila da bo gojila kulturo dobre reprodukcije in glasbe- mije še dans žal. Tam je bil en pametnjakovič ki je imel zvok čez , sem mu razložil kaj imajo, kaj še morajo naredit-tip je vse obljubili, potem pa so zadaj dal olupljene žice, premetaval po pultu za dj-je, v enem mesecu zadaj jasno staknili kratek stik, popravili, potem prekurli zvočnike (mikrofonija), skratka moroni.
Sem jo pa tukaj poceni prodajal , pa ni nihče kupil.

Nekaj res dela izjemno prav (v muzikaličnem smislu), tudi sam nekaterih stvari nisem slišal bolje kot na njej (porihtani jasno). Predvsem dinamika in barva inštrumentov je naturalistično veristična, s čimer ima veliko novejših ojačevalcev resne težave (Accuphasse je za moje pojme tovrstno popolnoima "slep" recimo). Zelo naravno. Cello je temen, kot mora bit in zares "zareže", flavto sem slišal najboljšo na Sonu- flavta ima lahko strahovito dinamiko, pa je noben feršt ni sposoben sproducirat. Pa prat je fenomenalen. Inštrumenti so "zdravi", in odnosi med njimi so v realistično pravilnem razmerju. Pa da se razumemo, proti novodobnem high-endu nima toliko "picajzlanja" notri, ima pa nenadjebljivo zdravo jedro glasbe in komunikacije med muskontarji. Za rock je pa itak zakon.

Je pa pomoje to velika zasluga Thoebe, je izjemen predojačevalec. Thaedra pa eden najboljših, kar sem jih slišal. Pomoje tudi povozi Mc 2205I. 'Wink'

Ima pa Thoebe pomoje(nisem ekspert) višji tok na izhodu in nasavljen bias, kot je običajno, se greje, pomoje je A klasa. Po mojih izkušnjah Son ne dela "zares" skoraj z nobenim predojačevalcem razen njihovih. Tako da res priporočam Thoebe, še bolj pa Thaedro.

Nazadnje urejal/a vojko Tor Jan 04, 2011 22:31; skupaj popravljeno 4 krat
Nazaj na vrh
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 21:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cca. trideset let nazaj ....
Thorens TD 320 + dynavector DV-50x
Nakamichi BX 125e
Marantz 2210 tuner
Kef C60
Diy Marshall Leach končna
Diy Hafler preamp

po nakaj letih je prišel...
Technics SL-P370 CD MASH
vse je še danes v pogonu pri bratu
marantz

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18
Kraj: ILIRSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 22:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
drago67 je napisal/a:
dober spomin imate......za 30 al pa več let nazaj se spomnim samo ,da so bili zvočniki ei niš,kasetofon hitachi,....za ostalo.......kdo bi vedu? Rolling Eyes
oboje še imam....zvočniki so bili previti in zamenjani kondenzatorji na kretnici.....so še zmeraj občasno v pogonu....
prenosni hitachi je zadnjič "napol" izdihnil.....gumice so itak sprhnele,zdaj je pa še tuner skoraj nehal lovit....ampak zaradi nostalgije ga bo dobil mojster miloš v roke... Laughing

Laughing Ja, dober spomin podkrepljen z še skoraj vsemi navodili za uporabo. Laughing

Jaz osebno iz prve linije (dobrih 20 let nazaj) dobesedno vsa navodila + original sheme + računi + original škatle. Xebi ga, sem pač neke vrste zbiratelj (bolj kot audiofil), podstrešje pa je veliko in koristno za nekoristno odlaganje stare šare.
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 00:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fjaka je napisal/a:
Technics SL-P370 CD MASH

Laughing ... tudi veliko mojih komponent je pristalo pri bratu.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 00:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
fjaka je napisal/a:
Technics SL-P370 CD MASH

Laughing ... tudi veliko mojih komponent je pristalo pri bratu.

bemu....to je izgleda nalezljivo.... Wink
tud moj brat ima še nekaj mojih bivših komponent... Laughing
sploh tisti sonyev receiver noče crknt v tistmu prahu v delavnici.... Rolling Eyes
Nazaj na vrh
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 13:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67

imaš ZS Very Happy

LP
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 16:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cca. 10 let nazaj:
Yamaha surround reciever + JBL zvočniki in Yamahin sub.
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 16:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
cca. 10 let nazaj:
Yamaha surround reciever + JBL zvočniki in Yamahin sub.

Jst isto, samo, da je bil sub tut od JBL! Very Happy Drgač (zaenkrat) ostajam zvest surroundu. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu