| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 21:34 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | bravo.....jaz sem bil takrat v glavnem drugače usmerjen...(malce kasneje )....na bmw -je sem bejbe lovil....jebat ga....
ampak zdaj imam že velike otroke.....tud to je nekaj...  |
Good for you! _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 21:51 Naslov sporočila: |
|
|
audio
Sona sem skupaj z Thoebe praktično podaril prijateljici za lokal, ji zrihtal zvočnike in porihtal sound v "O" za bagatelo. Ni imela denarja, hotela pa je v lokalu dober zvok, pa obljubila da bo gojila kulturo dobre reprodukcije in glasbe- mije še dans žal. Tam je bil en pametnjakovič ki je imel zvok čez , sem mu razložil kaj imajo, kaj še morajo naredit-tip je vse obljubili, potem pa so zadaj dal olupljene žice, premetaval po pultu za dj-je, v enem mesecu zadaj jasno staknili kratek stik, popravili, potem prekurli zvočnike (mikrofonija), skratka moroni.
Sem jo pa tukaj poceni prodajal , pa ni nihče kupil.
Nekaj res dela izjemno prav (v muzikaličnem smislu), tudi sam nekaterih stvari nisem slišal bolje kot na njej (porihtani jasno). Predvsem dinamika in barva inštrumentov je naturalistično veristična, s čimer ima veliko novejših ojačevalcev resne težave (Accuphasse je za moje pojme tovrstno popolnoima "slep" recimo). Zelo naravno. Cello je temen, kot mora bit in zares "zareže", flavto sem slišal najboljšo na Sonu- flavta ima lahko strahovito dinamiko, pa je noben feršt ni sposoben sproducirat. Pa prat je fenomenalen. Inštrumenti so "zdravi", in odnosi med njimi so v realistično pravilnem razmerju. Pa da se razumemo, proti novodobnem high-endu nima toliko "picajzlanja" notri, ima pa nenadjebljivo zdravo jedro glasbe in komunikacije med muskontarji. Za rock je pa itak zakon.
Je pa pomoje to velika zasluga Thoebe, je izjemen predojačevalec. Thaedra pa eden najboljših, kar sem jih slišal. Pomoje tudi povozi Mc 2205I. ' '
Ima pa Thoebe pomoje(nisem ekspert) višji tok na izhodu in nasavljen bias, kot je običajno, se greje, pomoje je A klasa. Po mojih izkušnjah Son ne dela "zares" skoraj z nobenim predojačevalcem razen njihovih. Tako da res priporočam Thoebe, še bolj pa Thaedro.
Nazadnje urejal/a vojko Tor Jan 04, 2011 22:31; skupaj popravljeno 4 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 21:59 Naslov sporočila: |
|
|
cca. trideset let nazaj ....
Thorens TD 320 + dynavector DV-50x
Nakamichi BX 125e
Marantz 2210 tuner
Kef C60
Diy Marshall Leach končna
Diy Hafler preamp
po nakaj letih je prišel...
Technics SL-P370 CD MASH
vse je še danes v pogonu pri bratu _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marantz
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18 Prispevkov: 122 Kraj: ILIRSKA BISTRICA
|
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 22:02 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | drago67 je napisal/a: | dober spomin imate......za 30 al pa več let nazaj se spomnim samo ,da so bili zvočniki ei niš,kasetofon hitachi,....za ostalo.......kdo bi vedu?
oboje še imam....zvočniki so bili previti in zamenjani kondenzatorji na kretnici.....so še zmeraj občasno v pogonu....
prenosni hitachi je zadnjič "napol" izdihnil.....gumice so itak sprhnele,zdaj je pa še tuner skoraj nehal lovit....ampak zaradi nostalgije ga bo dobil mojster miloš v roke...  |
Ja, dober spomin podkrepljen z še skoraj vsemi navodili za uporabo.  |
Jaz osebno iz prve linije (dobrih 20 let nazaj) dobesedno vsa navodila + original sheme + računi + original škatle. Xebi ga, sem pač neke vrste zbiratelj (bolj kot audiofil), podstrešje pa je veliko in koristno za nekoristno odlaganje stare šare. _________________ lp
Tomislav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sre Jan 05, 2011 00:27 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | po nakaj letih je prišel...
Technics SL-P370 CD MASH
vse je še danes v pogonu pri bratu |
... tudi veliko mojih komponent je pristalo pri bratu. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 05, 2011 00:30 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | fjaka je napisal/a: | po nakaj letih je prišel...
Technics SL-P370 CD MASH
vse je še danes v pogonu pri bratu |
... tudi veliko mojih komponent je pristalo pri bratu. |
bemu....to je izgleda nalezljivo....
tud moj brat ima še nekaj mojih bivših komponent...
sploh tisti sonyev receiver noče crknt v tistmu prahu v delavnici....  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 05, 2011 13:42 Naslov sporočila: |
|
|
drago67
imaš ZS
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Jan 05, 2011 16:28 Naslov sporočila: |
|
|
cca. 10 let nazaj:
Yamaha surround reciever + JBL zvočniki in Yamahin sub. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Sre Jan 05, 2011 16:37 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | cca. 10 let nazaj:
Yamaha surround reciever + JBL zvočniki in Yamahin sub. |
Jst isto, samo, da je bil sub tut od JBL! Drgač (zaenkrat) ostajam zvest surroundu.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|