Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nakup stereo sistema z ojačevalcem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 01, 2011 22:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na glasbeni okus in znatno energijo pod 40Hz sem skoraj preprican, da bos tule rabil se subwoofer. Za 1000+++ bi se dal kaj scumprat skupaj, ampak po mojem mnenju vse 2nd hand, da bi bilo vsaj kolikor toliko na spodobnem nivoju.

- stereo ojacevalec (glej da ma preout)
- zvocniki, niti ni nujno da so samostojeci, edino ce to iz drugacnih razlogov preferiras,
- subwoofer
- kabli; kak entry level priznanih firm bo cist okey (se ne bi na zacetku prevec ukvarjal s tem)

lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
UserName

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 21:46
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 01, 2011 23:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Do zdaj sem imel te bookshelf/nearfild (trenutno yamahe hs80m) varjante, si pa že dolgo želim samostoječih. To je v bistvu glavni razlog.

Recimo da subwooferja ne štejem med teh 1k€ in ga naknadno kupim. Subwoofer je koliko, 500-800€ zraven?
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 01, 2011 23:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z primernimi zvočniki nizkotonec ne bo nujen. Je pa opcija, z vsemi svojimi plusi in minusi.

Pojdi poslušat kakšne B&W, Klipsch.. zvočnike, pa boš ugotovil ali to zadovolji tvojo željo
po basih ali ne: )
delfinus

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 01, 2011 23:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na d'n'b in ostalo tech house glasbo bi skoraj tezko rekel, da bi se dobilo spodoben, avtoritaren globok bas z dveh relativno budget pasivnih samostojecih zvocnikov. Ampak je to zelo subjektivna stvar vsakega posameznika. Ce ti hisa oz stanovanje dovoljuje bi js gledal v smeri suba, ki ga aktiviras ko ga pac rabis. Kak second hand Rel Strata zna delat cuda ze ob spodobnih monitorckih. Teh pa se 2nd hand spet dobi malo morje v rangu 500EUR. To pa govorim kot alternativno zato, ker imam filing, da bodo spet Klipschi priplaval na povrsje, ki so bili poudarjeni na tem forumu ze n-x, hehehe Wink.

lp, d.
Nazaj na vrh
UserName

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2011 00:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hehe, čeprav poslušam takšne zvrsti mi presežek basa ni všeč. Dosti več dam na uravnovešen sistem, z veliko dinamiko, širokim odrom, kjer se vseeno razloči posamezne instrumente,,,, Koliko se, da tole udejanit z denarjem ki ga imam na voljo pa je zgodba zase..
Nazaj na vrh
UserName

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2011 03:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pravite na tole;
Monitor Audio Bronze BX6
Yamaha A-S 500 -vidim da ima sub out, kar zna prit v povštev..
približno 1k€ + kablovje.
-------------------------------------------------------
Recimo tole kablovje. Manka še PC-->ojačevalec.

Kako je z KEF C7 in NAD C 356BEE/Cambridge Audio Topaz SR10?

Ko je že govora o Klipschih Very Happy
Klipsch RF-82 II
Cena se mi zdi nekam mala, to je cena po kosu ali?
Kaj je z klipsch-i, eni jih samo hvalijo drugi samo grajajo?! Shocked

Od B&W ne pride v povštev, je predrago. Sad
Gledam tega, Bowers & Wilkins 684
Tole je spet po kosu a ne?
No koliko berem po forumu se tudi splača pogledat Jamo... torej, ta?
Jamo C605. Baje da Jamo in onkyo gresta dobro skupaj?

Kaj je štos "Speaker A, B or A+B selection" pri A-S 500?

Torej kater ojačevalec s katerimi zvočniki? Še kakšna druga ideja?
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2011 07:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

UserName je napisal/a:

Kaj je štos "Speaker A, B or A+B selection" pri A-S 500?

Imaš možnost priklopit 2 para zvočnikov (A in B) in s tem reguliraš kateri par ti igra, torej A, B ali A + B.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2011 10:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ce bi jaz kupoval v tem rangu bi vzel nekaj takega

Canton Vento 802DC (zelo ugodno trenutno na audiomarktu 400EUR; 2nd hand)
Rel Strata 5 (cca 400EUR; 2nd hand)
Ojacevalec pa bi na nemskem ali pa UK ebayu spremljal licitacije kaksnega Marantza PM-16, Marantz PM-17 MK2, Marantz PM-14, Sony TA-F707ES ali se bolje Sony TA-F808ES ali pa pa kak Musical Fidelity A1, A300 ali pa Elektra.
Kable bi vzel kasneje, kak 2nd hand in sicer: Nordost Superflatline (kabel, ki z mojih sistemov nikoli ne bo odsel), Cardas Crosslink 1S, kak cenejsi Audioquest ali pa kak Kimber.

Tole bi bilo svetlobna leta pred novo robo, ki si jo navedel zgoraj. S Cantoni bi dobil dinamiko, odprtost, sirok stage in detajle. Rel Strata ti da vse tisto kar Canton nima in se vec. Zreguliras si bas glede na prostor in zelje. En res ornk ojacevalec, da vse to skupaj poganja je pa must. Zgoraj nasteti bi bili v tem rangu preverjeno odlicni. Razpon je pa med 400 - 700EUR. Je pa pri teh ojacevalcih cenovnost variabilna, glede na trenutke in je treba zadeve spremljati in odreagirat v pravem casu.

lp, d.
Nazaj na vrh
UserName

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2011 19:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se bom držal tvojega nasveta, bom poskušal dobiti,

Canton Vento 802DC, Rel Strata 5 ter Sony TA-F808ES.

Rel bi naj šel celo pod 20hz Shocked 18Hz pri -3dB!

Nisem še pregledal vseh ojačevalcev ki si jih omenil, se mi pa zaenkrat najbol dopade Sony. Največkrat sem naletel na komentarje, da je konkreten ('ni' clipping-a) in mu amperov ne manka.

Nekaj še mi ni jasno, kater je Canton Vento 802DC. Namreč ga tudi na uradni strani nisem našel, pač pa Canton Vento 802.
http://www.canton.de/de/hifi/vento/produkt/vento820.htm

Predvidevam da "DC" na koncu predstavlja drug zvočnik oz. si mislil tega z linka?
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2011 20:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj Canton Vento je zelo dobra rec, sploh pa za ta denar. Sem imel njegovega vecjega brata kar lep cas in sicer Canton Vento 807 DC. Zvocniki imajo velik stage, zvok je zelo odprt, super je za vokale, akustiko in imajo odlicno mikro dinamiko. Seveda optimum potegnes z njih s pravimi kabli in ne neko navadno znoro. Kar se tice modela 802 DC je generacije kot moj bivsi zvocnik. Izdelovali so ga do 2009. Nova serija bookshelfov pa ima oznako 820. Kot pa lahko tut kje se najdes so karakteristike iste. Sicer pa pri bookshelfu nisem nasel kaj so sploh spremenijali razen high glossa. Pri prosto stojecih so spremenili samo bass reflex odpritino, ki ni vec spredaj, ampak je ta zdaj na podnu zvocnika in vse so dali v high gloss, kar pa so zgolj samo kozmeticni popravki.

DC pa pri Cantonu pomeni Dispacement Control, ki je tehnologija, ki preprecuje nekontrolirano ekskurzijo membrane. Vec pa ce ubacis v google "Canton DC technology". Mogoce sem naredil napako in mozno, da mali 802 tega nima, ampak to tako ali tako ni eksistencialno, sploh pa ne pri malih bookshelf zvocnikih ne.

Rel sem samo slisal in zal nisem bil nikoli lastnik in me je zelo impresioniral, sploh kako dobro se ga da integrirat v glasbo. Sicer pa je na forumu pomoje tudi kak lastnik te reci in ti lahko pove kaj vec. Pa tut se mi zdi, da so teme ze tekle o tem.

Kar se pa Sonyev tice pa naslednje; kot mi je namrec znano bi naj bil Sony TA-F 808ES najboljsi integrirc kar jih je Sony kdajkoli naredil. Sicer pa imamo na forumu strokovnjake, sploh za ES serijo in ti lahko povedo znatno vec kot jaz. V enem momentu sem imal ta integrirc v ozjem izboru.

S to kombinacijo se da za moje pojme dobit zelo dober in velik zvok, sploh pa za tako nizko ceno. Pomoje veliko bolje kot pa, ce bi vzel zgolj prosto stojece zvocnike.

lp, d.
Nazaj na vrh
UserName

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2011 22:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tile 802 so že prodani.
Malo gledam po 807 DC, je pa to nekje 300€ zraven. Kaj meniš koliko bi se poznala razlika?

Sem se ravno kar spomnil, da nimam kam dati bookshelf-ov, brez stojal oz. imam ene cenene ki so v uporabi.
Toliko sem imel florstanderje v glavi da sem pozabil. Rolling Eyes my bad. Embarassed

Za stojala je dobro če so polnjena z mivko/peskom da ne resonirajo, če se prav spomnem?

EDIT:

oz. pri audio-markt je en prodajal 809DC za 300€ več..
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2011 22:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Razlika bi se ziher poznala v srednjem basu, ker imas se en driver poleg, pa mal vec globine bi ti dal se bass refleks. Drugace pa sta to karakterno identicna zvocnika. Ampak tu se gre ze po cenovni lestvici gor. Glede na to, da sem tudi sam bil kar nekaj let v tech house sceni se vedno sami zvocniki niso dovolj. Se rabi en kakovosten sub tu, da ti da tisti pravi kick.

Glej tudi nemski E-bay ventoti se vsak teden pojavijo. Je nemska roba in so siroko razsirjeni v nemsko govorecem delu Evrope.

lp, d.

edit: evo enga KLIK me pa kar zalosti na kaj ima tipson prikljucene te zvocnike. Tut js sem jih imel na zacetku kak teden dva tako in, ko sem jih doma prikljucil na te tanke licne sem mislil, da se je kaj pokvarlo pri transportu, ker pri prodajalcu je to zvenelo cisto drugace z mojim forsterkerjem in njegovimi kabli. Rabjo ene solidne znore in se ti krasno odprejo.

lp, d
Nazaj na vrh
Metrodusa

Pridružen/-a: Sob Jun 2010 2:51
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2011 02:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

UserName je napisal/a:

Od B&W ne pride v povštev, je predrago. Sad
Gledam tega, Bowers & Wilkins 684
Tole je spet po kosu a ne?

Technotop še zna imeti akcijo B&W 684 za 850 po paru, kar je še vedno zelo ugodno.

Sicer pa, nekje moraš začeti, pa lahko potem gradiš na tem. Sam sem recimo prihranil cca 400 €, ker se mi ni mudilo in sem imel priložnost dobiti nov nerabljen ojačevalnik, ga preigraval na sposojenih zvočnikih, in potem čez nekaj mesecev kupil še zgoraj omenjene B&W.
UserName

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2011 22:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za razlago in pomoč. Wink

Uf, uf! Sony TA-F808ES Very Happy

Trenutno stanje je takšno;

Ojačevalec Sony TA-808ES ali Musical Fidelity A300.

Pri zvočnikih, trenutno izbiram med Canton vento 807DC/809DC ali B&W 684. Čez 850€ za zvočnike ne morem iti ker nebom imel za ojačevalec in kablovje.
B&W sem nazaj dodal če jih bojo res znižali na 850€.

Subwoofer pride 100% zraven, žal kasneje. Zaenkrat je v izboru samo REL Starta 5. Med ostalim sem na tem forumu sem prebral kar nekaj dobrega o omenjenem subu.

Marantz PM-16, Marantz PM-17 MK2 in Marantz PM-14. Podobno berem za te, da niso slabi se bi pa dalo dobiti kaj bolšega oz. nekako sem dobil občutek da jih bi pri večji jakosti na vrhuncu pesmi (drum n' bass naprimer) zmankalo pri nižjih tonih.

Musical Fidelity Elektra, 'linijo' sem samo spreletel.

Je pa stvar taka, da sem 500€ preko začetne ideje, upam da do konca leta spravim tole skupaj. Confused

Metrodusa, kater ojačevalec pa si kupil k B&W 684?
Technotop je odstranil svojo stran? Meni je ne odpre.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2011 22:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tule imas se nekaj za veselo branje na Stereophilu, ce se nisi, da vidis kam zadeve sodijo. Videl bos tudi meritve, in lahko ocenis kje vkomponiras sub s svojim topnistvom Wink.

lp, d.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu