| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Ned Sep 19, 2010 14:00 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Oj družba!
Savinja tukaj trenutno počasi pada, vendar kot izgleda bo noč kritična. Začela bo spet naraščati, vendar ne "iz nule" temveč iz visokega položaja.
Zame se ne sekiram, več kot pol metra kleti in kurilnice še nikoli ni zalilo. Strah me je za sosede ki so nižje, ravno dovolj da jim zalije bivalni del hiše, kot jim v preteklosti že tudi je. Bomo na straži in pomagali.
Kako pa ste družba kaj v ostalem koncu naše lepe? Ste vsi okej? | Regulacija naše bližnje hudourniške reke je prenesla tole počasno scanje, čeprav se naši protipoplavni nasipi že 20 let nižajo zaradi pogrezanja, obnavlja pa jih nihče več.
Kadar se pri nas toliko vode v dosti krajšem času zlije dol, potem smo v škripcih in zato imam vse zavarovano proti poplavam.
Je vam zemeljski plaz zasul podvoz?
Če se prav spomnim, so ga po 1945 z regulacijo Savinje na celjskem pošteno srali, tako da Celje brez črpalk in prečrpavanja, baje postane jezero ob takih poplavah.
Je možno, da so vaše visoke vode posledica zajebancije z omenjeno regulacijo Savinje na celjskem? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Sep 19, 2010 15:05 Naslov sporočila: |
|
|
mene je pošteno zjebalo,meteorne vode in greznica je udarila ven v spodnjem štuku kjer imam klet in pa zraven hlev,tako da je bilo vse pod vodo,preštemati sem moral ploščo da sem preusmeril vodo,živali so bile nažalost del noči na mokrem ,večje škode upam da nebo na prvi pogled,razen to da smo že utrujeni,drugače pa tudi do hiše nisem mogel 3 dni z avtom oz po cesti ampak kakšen km peš ob gozdu. _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Ned Sep 19, 2010 15:12 Naslov sporočila: |
|
|
Na srečo Prekmurje oz.M.Sobota ni doživela takšnega naliva oz.poplave kot je to bilo nekaj tednov nazaj. Takrat je močan kratkotrajen naliv dobesedno zapolnil fekalno kanalizacijo in vse skupaj je dobesedno izbruhnilo in poplavilo center mesta  _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
horvi

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 15:36 Prispevkov: 42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Sep 19, 2010 20:30 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | | pri meni na viču v ljubljani je celo naselje pod vodo.vse kleti imamo poplavljene.avto imam parkiran pri prijatelju.do doma -bloka sem gazil po vodi do kolen. |
... ja, Vič z okolico je pošteno nasankal ... na Vrhovcih je večino kleti zalilo, pri sebi sem z nekaj preventive uspel ohraniti klet s "samo" 3 cm vode ...
lp in mirno noč vsem, ki so še na "fronti" |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Ned Sep 19, 2010 20:44 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem jo dobro odnesel. Živim ob hudourniškem pritoku reke, ki je sicer močno narasla, a hvala bogu brez posledic za mojo hišo (sosedje so imeli manj sreče). Ta ista reka je naredila celo štalo v Ljubljani (Gradaščica). Predno je bila sezidana sedanja bajta, je predhodnjo reka odnesla kot vžigalično škatlico. Očitno so se "konstruktorji" močno potrudili pri temeljih in hidroizolaciji. Svaka čast.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tom123
Pridružen/-a: Pon Sep 2010 0:12 Prispevkov: 1 Kraj: dobrepolje
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|