Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Poplave
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 19, 2010 14:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Oj družba!

Savinja tukaj trenutno počasi pada, vendar kot izgleda bo noč kritična. Začela bo spet naraščati, vendar ne "iz nule" temveč iz visokega položaja.

Zame se ne sekiram, več kot pol metra kleti in kurilnice še nikoli ni zalilo. Strah me je za sosede ki so nižje, ravno dovolj da jim zalije bivalni del hiše, kot jim v preteklosti že tudi je. Confused Bomo na straži in pomagali.

Kako pa ste družba kaj v ostalem koncu naše lepe? Ste vsi okej?
Regulacija naše bližnje hudourniške reke je prenesla tole počasno scanje, čeprav se naši protipoplavni nasipi že 20 let nižajo zaradi pogrezanja, obnavlja pa jih nihče več.
Kadar se pri nas toliko vode v dosti krajšem času zlije dol, potem smo v škripcih in zato imam vse zavarovano proti poplavam.

Je vam zemeljski plaz zasul podvoz?
Če se prav spomnim, so ga po 1945 z regulacijo Savinje na celjskem pošteno srali, tako da Celje brez črpalk in prečrpavanja, baje postane jezero ob takih poplavah.
Je možno, da so vaše visoke vode posledica zajebancije z omenjeno regulacijo Savinje na celjskem?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 19, 2010 15:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mene je pošteno zjebalo,meteorne vode in greznica je udarila ven v spodnjem štuku kjer imam klet in pa zraven hlev,tako da je bilo vse pod vodo,preštemati sem moral ploščo da sem preusmeril vodo,živali so bile nažalost del noči na mokrem ,večje škode upam da nebo na prvi pogled,razen to da smo že utrujeni,drugače pa tudi do hiše nisem mogel 3 dni z avtom oz po cesti ampak kakšen km peš ob gozdu.
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 19, 2010 15:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na srečo Prekmurje oz.M.Sobota ni doživela takšnega naliva oz.poplave kot je to bilo nekaj tednov nazaj. Takrat je močan kratkotrajen naliv dobesedno zapolnil fekalno kanalizacijo in vse skupaj je dobesedno izbruhnilo in poplavilo center mesta Twisted Evil
horvi

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 19, 2010 20:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
pri meni na viču v ljubljani je celo naselje pod vodo.vse kleti imamo poplavljene.avto imam parkiran pri prijatelju.do doma -bloka sem gazil po vodi do kolen.

... ja, Vič z okolico je pošteno nasankal ... na Vrhovcih je večino kleti zalilo, pri sebi sem z nekaj preventive uspel ohraniti klet s "samo" 3 cm vode ...

lp in mirno noč vsem, ki so še na "fronti"
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 19, 2010 20:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem jo dobro odnesel. Živim ob hudourniškem pritoku reke, ki je sicer močno narasla, a hvala bogu brez posledic za mojo hišo (sosedje so imeli manj sreče). Ta ista reka je naredila celo štalo v Ljubljani (Gradaščica). Predno je bila sezidana sedanja bajta, je predhodnjo reka odnesla kot vžigalično škatlico. Očitno so se "konstruktorji" močno potrudili pri temeljih in hidroizolaciji. Svaka čast.
V.
Nazaj na vrh
tom123

Pridružen/-a: Pon Sep 2010 0:12
Kraj: dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 20, 2010 00:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Takole je bilo v Dobrepolju. Naša vas je imela srečo, ker je nekoliko dvignjena, sicer pa je en potok, ki sicer ponikne pet kilometrov stran poplavil celo dolino.

http://www.zelnik.net/cez-hrib-sitemap/61-dobrepolje/753-vode-ne-manjka

http://www.zelnik.net/cez-hrib-sitemap/61-dobrepolje/754-dogodek-v-mestu-gogi
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu