Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

LED TV LG 47SL90 in Hišni kino HTS7200
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Kiki

Pridružen/-a: Ned Sep 2010 17:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 12, 2010 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najlepša hvala! Si pomagal full... Bomo probal še to Very Happy Hvala še enkrat!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 12, 2010 21:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kiki je napisal/a:
Imamo telemach (škatlica in kabel v televizijo)....

LP

Fantje ne komplicirat ... Iz TVja ni potrebno nobenih kablov !!!
Iz "Telemach škatlice", ne vem kateri "sprejemnik imate " samo pelješ "digitalni signal".Škatlice ponavadi imajo "optični digitalni" izhod ...
Tako dobiš najboljši zvok.
Če pelješ iz TV nazaj samo poslabšaš signal, ker je še nekaj kablov in TV vmes ... Če ima TV možnost lahko tako sprejemaš "analogni" in "digitalni" signal ...
Pa še pozor ,pazite na Philipsove TV, ki ne podpirajo večino digitalnih standardov in ravno tako pri nekaterih ni moč sprejemat "analognih" TV signalov ... Večina "kabelskih" operaterjev" ne bo ukinila "analognega" signala še dolgo časa !!!
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 13, 2010 07:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ajka , ne boš verjel a obstajajo sistemi, ko ni možnosti da bi šel prvo na HT in potem na TV..če se recimo uporablja antenski prikluček...
Saj sem napisal , da je prva varianta priklop na ht in potem na tv, ne pa obratno...
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 13, 2010 09:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:
@ajka , ne boš verjel a obstajajo sistemi, ko ni možnosti da bi šel prvo na HT in potem na TV..če se recimo uporablja antenski prikluček...
Saj sem napisal , da je prva varianta priklop na ht in potem na tv, ne pa obratno...

LP

Vse je odvisno od "sprejemne" škatle kaj ponuja ...
Če le ta ima antenski izhod je ta pri nas za "analognoTV in radio".Če ima še Scart ali Hdmi(Hdmi večina starejših sprejemnikov nima,kar potem tudi ne omogoča HD sprejema) sprejemaš digitalno .Sočasno ju lahko priklopiš(moj LG to omogoča) in spremljaš oba TV signala....Zvok pa posebaj z optiko iz "sprejemne" v "HT ali DAC" ...
Če ima sprejemnik analogne izhode (audio,video) je to kvalitetno slabša varianta ...Če uporabiš audio izhod in scart sočasno pa se lahko dogaja ,da zvok in slika nista "sinhro" .
Če pa ni sprejemne škatle pa pride direkt antenski kabel in je potem odvisno kaj ponuja TV ! Sad Sad
berni

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 13, 2010 13:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In ravno ta zadnje je bilo pri začetniku teme.. Itak drugače ne bi predlagal audio out analogni , pa še preko scarta... Wink
Jaz uporabljam hdmi izhod na sprejemniku, z njim grem direktno na AV , iz AV pa spet HDMI na tv in je stvar zaključena..
Nazaj na vrh
navi

Pridružen/-a: Sre Jul 2008 17:57
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 13, 2010 14:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz uporabljam hdmi izhod na sprejemniku, z njim grem direktno na AV , iz AV pa spet HDMI na tv in je stvar zaključena..[/quote]

Berni: kaj ko pa želiš gledati samo TV (brez vklopljenega AV resiverja)?
Brez vklopljenega resiverja verjetno ne gre?
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 13, 2010 14:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ga ne gledam, ker imam vedno Ht vklopljen, pa tudi moja Pioneer plazma je brez zvočnikov.
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 24, 2010 23:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem ce sem prav razumel,ampak zakaj ne priklopis zvoka direktno iz skatlice od Telemacha na Philipsa.Skatlica ima gotovo audio izhod.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 24, 2010 23:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A sele sedaj sem videl da ste ji ze odgovorili.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu