| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 25, 2011 16:46 Naslov sporočila: |
|
|
včasih bi se lahko ....glede na to kaj se da iz nekaterih komponent po predelavah potegnit napisalo tudi...
chi-high -fi.
men je to tud simpatično...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2011 13:28 Naslov sporočila: |
|
|
Nisem hotel odpirat nove teme, čeprav tudi semle ne sodi povsem.
Gre za to, da sem na Bolhi par dni nazaj odkril oglas za CD player Emotiva.Na sliki je izgledal kot high-end aparat, je pa cena bila daleč od tega.Ko sem malce pobrskal na netu, se je pokazalo, da gre za ameriško firmo, ki naredi inženiring aparata, sama proizvodnja pa poteka na Kitajskem.Od tam aparati zopet pripotujejo v ZDA, od koder jih firma distribuira brez posrednikov direktno s svojega skladišča.V bistvu gre topogledno za nekako kombinacijo Vincenta in Teufla.
Aparati izgledajo dobesedno bogovsko in kot je nekdo zapisal spominjajo na McIntoshe.Cena je senzacionalno nizka, je pa seveda treba vedeti, da na izhodiščno ceno pridejo gor še transportni in carinski stroški.A tudi tako ostajajo cene še naprej dovolj atraktivne.
Sedaj si lastim omenjeni CD player in kar se mene tiče, lahko vse hi-fi naprave izdelujejo na Kitajskem!Naprava izgleda in se čuti kot pravi high-end, zvoku pa tudi nimam nič očitat, čeprav aparat ni priključen preko XLR, kar bi naj dalo optimalni rezultat.
Tako sem se zagrel, da planiram nakup njihovega predojačevalnika in izhodnega ojačevalnika.Zanima pa me, ali ima morda tule kdo izkušnje s temi komponentami?Jasno je, da določeno tveganje obstaja, v prvi vrsti kar se reklamacij tiče. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2011 14:21 Naslov sporočila: |
|
|
Sem si šel pogledat kako zgleda to ''čudo'' in ni slabo !
pa še par recenzij ... ni slabo !
Potem pa naletim na komentarje po članku spodaj:
http://reviews.audioreview.com/emotiva-erc-1-cd-player-review
torej previdno !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2011 14:37 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, sem tudi jaz naletel na to!Sicer so same pohvale na kulantnost firme(jih je le treba kdaj "spmnit"), a nekaj drugega je aparat zapakirat in poslat nazaj, če si iz ZDA, nekaj drugega pa iz Slovenije!In ali bi bila firma tako kulantna ob vračilu par 100$ transportnih stroškov?
Po drugi strani je sicer res tudi to, da za vsakogar velja "shit happens" in iz posamičnih slučajev ne gre delat panike.A če se zgodi...
Stvar je pa res narejena kot tank, z malce pretiravanja je samo daljinec težek kot marsikak "pofl" CD player!
Ker pa nisem pretiran ziheraš, se kar lahko zgodi, da se bom odločil za naročilo.Plača se preko pay-pala, pošiljka pa pride v dobrem tednu(tako pravi tudi prejšnji lastnik playerja).Najprej še pričakujem njihovo ponudbo.
Šel pa bi v nakup predojačevalnika USP-1, D/A konverterja XDA-1 in pa stereo močnostnega ojačevalnika XPA-2(zverina tehta neto 36kg!).V ZDA tole sedaj v akciji ne stane kaj več kot 1320$ franko domov(senzacionalno!), k nam pa pričakujem bruto kakih 1800€.Absolutno gledano to za marsikoga ni več "kitajska" cena, relativno pa je! 
Nazadnje urejal/a krokar Tor Nov 29, 2011 14:58; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2011 14:53 Naslov sporočila: |
|
|
Ma, ja saj ni panike ! Komentarji so eno leto stari tako, da upam, da so to ''poštimali'' !?
pa še praznične popuste majo !!!
http://emotiva.com/erc2.shtm _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Dec 17, 2011 21:58 Naslov sporočila: |
|
|
Tisti kupljeni v Mercatorju tudi igrajo boljše kot oni iz Špara  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Ned Dec 18, 2011 12:35 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, se na veliko sliši, da so bolj transparentni!Razlika je pa taka, da verjameš, da igra en čist drug sistem!Se izplača kupit en mikro sistem, potem pa zamenjaš šuko vtičnice in vtikače, napajalni in zvočniški kabel in ugotoviš, da si vlagal v čist narobe komponente, saj bo zvok tak, da se ti bodo naježile kocine!
Pogoj seveda je, da so stvari iz Amerike in je tako doživljanje zvoka res drugačno kot s kitajskimi droti!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Ned Dec 18, 2011 15:18 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Ja, se na veliko sliši, da so bolj transparentni!Razlika je pa taka, da verjameš, da igra en čist drug sistem!Se izplača kupit en mikro sistem, potem pa zamenjaš šuko vtičnice in vtikače, napajalni in zvočniški kabel in ugotoviš, da si vlagal v čist narobe komponente, saj bo zvok tak, da se ti bodo naježile kocine!
Pogoj seveda je, da so stvari iz Amerike in je tako doživljanje zvoka res drugačno kot s kitajskimi droti!  | Super ideja.
Daj na avto nalite ali "ugodne" zimske gume, potem greva na fajn nespluženo cesto.
Jaz bom za tabo peljal z svojim (Goodyear Ultragrip) in ko bova tvoj avto z mojim avtom vlekla iz grabna, lahko kako rečeva, zakaj razmerje cena-kvaliteta in kako prasci, ki testirajo zimske gume, lažejo, saj so vse enako dobre.
Monstre vse delajo na Kitajskem, od firme je ostalo samo ime.
Boljši od večine takih "kablov" made in kjerkoli tega cenovnega razreda je navaden Burklin wire wrap, žici rahlo oviti ena okoli druge in na koncu najcenejši Neutrik RCA. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
suntrace1
Pridružen/-a: Pon Okt 2009 20:52 Prispevkov: 57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 23, 2011 19:27 Naslov sporočila: |
|
|
Trenutno sem v iskanju primernega predojačevalca za novo igračo McIntosh MC2205 V uč mi je padla Primaluna Prologue 3, ki bi se po mojem mnenju lahko lepo ujela z MC2205, ne vem pa ali me občutek vara. Torej, kupiti ali ne kupiti, to je sedaj dilema.
http://www.primaluna-usa.com/product-main/prologue/prologue-three |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 14:45 Naslov sporočila: |
|
|
trenutno pri meni igra predelan hibrid vk2100 ...močna zadeva....
lahko igra (pri manjših glasnostih) kot zelo kulturen stereo ojačevalec z veliko detajli..
lahko je manjša končna stopnja.....zanimivo.... tudi predojačevalec marantz 3250 mu zelo paše....
predelava je bila z jantzen superior z cap 0,47 uf800v in audyn cap q6 0.1 uf 600v kondiči (predojačevalna -lampe)....
kupil sem (kar sem potreboval) tam kjer je bilo najbolj ugodno... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 21:05 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | trenutno pri meni igra predelan hibrid vk2100 ...močna zadeva....
lahko igra (pri manjših glasnostih) kot zelo kulturen stereo ojačevalec z veliko detajli..
lahko je manjša končna stopnja.....zanimivo.... tudi predojačevalec marantz 3250 mu zelo paše....
predelava je bila z jantzen superior z cap 0,47 uf800v in audyn cap q6 0.1 uf 600v kondiči (predojačevalna -lampe)....
kupil sem (kar sem potreboval) tam kjer je bilo najbolj ugodno... |
Pri nakupu si me prehitel samo za nekaj ur .....
Veliko užitkov pri poslušanju, pri meni se je zelo dobro obnesel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|