| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2011 10:02 Naslov sporočila: |
|
|
| mitko je napisal/a: | Še se spomnim občutka  | Škoda, da te ni bilo zraven, ko sva ponoči s soforumašem šla z obiska pri drugem soforumašu in sem se malo za hec dajal na AC vso pot do LJ z nekim nafrzenkanim Focusom in je sopotnik hotel pobegnit iz avta, čeprav nisva šla čez 180km/h, ker je padal dež..  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2011 11:52 Naslov sporočila: |
|
|
| Upam da ne primerjaš Mondea z Audijem RS4? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1502 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2011 12:09 Naslov sporočila: |
|
|
| Žalostno da najdeš take kot si sam, da se v dežju podijo po avtocesti z tako kripo tako hitro, če ti je zase vseeno vsaj druge nedolžne pusti pri miru in tega ne počenjaj več |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2011 13:34 Naslov sporočila: |
|
|
Ljudje smo pač malce različni.
V vseh desetletletjih na cesti svojega niti tujega avta niti oprasnil nisem, pa ne vozim vedno po reglcih.
Na avto sem prešaltal z malce močnejšega motocikla in ne iz bicikla, kot 70% avtomobilistov, ki prav zato delujejo malce zgubljeno na cesti in v avtu se zadeve dogajajo ohoho dolgočasneje in počasneje kot na motorju.
Glede Audijev in kaj je kripa, pa samo toliko. Doma smo imeli do sedaj vse mogoče, BMW5, Audi A6 Quattro, Mazdo Miato, itd, tako da imam malce pojma kaj kakšen avto "zna ali zmore" zaradi svoje zasnove in vsi navadni Audiji A serije ali Passati nekako ne premorejo legendarne skoraj popolne vodljivosti Mondea, enako kot Golfi ne morejo parirat vodljivosti Focusa ..
Nisem kriv, če večina kupcev Audijev v SLO vbode najbolj oskubljene in podhranjene primerke, samo zato, da imajo Audi in tako šaro pospravit s "kripo" res ni problem.
In zato ostajajo zadaj, jih je pa zabavno gledat kako se obupno matrajo in delajo neumnosti, pa "kripa" vseeno elegantno zdrsne mimo in jim zgine izpred oči.
Za v piko vzdrževan Mondeo(moj mehanik si lasti dva Lancerja EVO, tako da očitno nekaj zna) na dobrih gumah, 180 po števcu, kar znese realnih cca 165, v vožnji naravnost na AC, v dežju ali po suhem, ni nikakršen problem.
Samo tercijalke in avto stereotipneži tega ne vejo, to pač razumem.  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1502 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2011 14:24 Naslov sporočila: |
|
|
mestn pu
avtocerte niso poligon za izživljanje frustracij takih kot si ti in tebi podobnih, ampak so namenjene vsem, zato upoštevaj da so na njih tudi taki ki si želijo samo pripeljati se čim bolj varno iz kraja v kraj, ki ob tem upoštevajo predpise in ne ogrožajo drugih kar jih ti sigurno s tako vožnjo, marsikdo se takega bedaka preprosto prestraši in naredi kaj nepredvidljivega in lahko tudi usodnega.
Raje čaraj doma svoje triturbo in podobne bedarije samo na cesti pusti tudi drugim živeti. še vedno pa mislim, da ti obisk psihijatra lahko koristi, daj vsaj poskusi dokler ne bo prepozno |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2011 14:51 Naslov sporočila: |
|
|
Očitno je Mondeo samo pod tvojim vodenjem taka zver, kot tudi tvoj hi-fi. Sam ga imam tudi in vem da se vozi tako kot se taka kanta pač lahko, in po suhem vremenu je ta avto varno voziti 140 po števcu, več pač ne. Kar gre tudi nekako v skladu s predpisi, vse kar je več je ogrožanje sebe in drugih udeležencev v prometu.
Kot sem že enkrat rekel, očitno si res v vsem najboljši, pa ne samo to, tudi stvari ki si jih lastiš postanejo veliko boljše. Se mi zdi kot nekakšen kompleks? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2011 16:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | Očitno je Mondeo samo pod tvojim vodenjem taka zver, kot tudi tvoj hi-fi. Sam ga imam tudi in vem da se vozi tako kot se taka kanta pač lahko, in po suhem vremenu je ta avto varno voziti 140 po števcu, več pač ne. Kar gre tudi nekako v skladu s predpisi, vse kar je več je ogrožanje sebe in drugih udeležencev v prometu.
Kot sem že enkrat rekel, očitno si res v vsem najboljši, pa ne samo to, tudi stvari ki si jih lastiš postanejo veliko boljše. Se mi zdi kot nekakšen kompleks? | Rekel bi samo tole o "V vsem najboljši".. Danes sem ravno o tem debatiral z prijateljico, ki ima črn pas v karateju" in deva popeni na folk, ki otresa take nebuloze kot ti, ker pravi, da ima poln kufr povprečnežev-mediokritet, ki se menijo v nedogled med sabo eno in isto, eno in isto, ker so leni za učenje novega..Se popolnoma strinjam z njo.
Nekateri smo pač učljivi..Ukini nas, če moreš.
Kupi si novejšega Mondea, z več konji in več opreme in dodatkov, gume menjaj pred zakonsko predpisano obrabo, enako velja za diske in zavorne ploščice in ne dajaj nanj nalitih gum, olje in filtre menjaj na predpisane intervale in usedi se kdaj na kako Aprilio RS, kjer se zadeve sučejo malo hitreje.
Domnevam, da na delih za tvojega ne piše-made for Mondeo and Jaguar XJ type, ampak gre za bolj zgodovinski primerek.
Jaguar konkurira v drugačnem segmentu kot Mondeo in če je Mondeo Jaguarju "posodil" ne samo podvozje in veliko sklopov, celo armaturo(kar je bil tržni nesmisel) in ne obratno, očitno drži, da je izjemno vodljiv in ima odlično lego pri katerikoli hitrosti.
Mondeo je samo špartanski "Jaguar" z veliko več volumna v kabini kot bolj načičkani-dražji avti in osebno sem ljubitelj vsega špartanskega.
Sin ima neko hudo Alfo 156 in kadar mu dam Mondea, si da duška na zelo podoben način, kot z svojo Alfo, drugi sin ima A6 Quattro in štorija je enaka..
Lahko kakemu od njiju rečem, da ti da lekcijo kako se pelje Mondeo "kanta", samo, fanta imata malo časa, ker delata non stop.
Koliko % sistema si izdelal sam? Jaz preko 50% in pot signala je v mojem sistemu krajša kot v raznih "Shiny happy people" sistemih- špartanska. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2011 16:55 Naslov sporočila: |
|
|
Zgolj potrjuješ moje trditve.
Ja, tisti Jaguar je sramota za znamko. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2011 17:33 Naslov sporočila: |
|
|
Nočem se hvalit, ker se mi to ne da, ampak vseeno bom povedal, da v svojem Audiju nimam 1.6 mašine, in 3.0 značko gor. Je notri skoraj vsa možna oprema za tisti čas, quattro pogon, mašina pa 2.7 V6, ter 2 turbini, torej serijsko nekje 380KM, pa ker je malo modificirano, sem na cca 450KM. Torej, naberem 180 km/h fajn hitro, in še kaj več.
Ne rečem da je Mondeo slab avto, pa vendar je to podobno, kot bi jaz lastniku Enzota ropotal kako super hiter je moj avto, in ni boljšega. Nesmisel.
Jaguar, zame so vsi novejši Jaguarji v bistvu Mondeo z drugo značko. Pravi Jag je bil uni stari, podolgovat.
Mi poveš katero mašino imaš v Mondeu? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2011 17:48 Naslov sporočila: |
|
|
Moj sosed je ravno danes pripeljal domov novega Ford Mondea... bele barve.  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2011 18:43 Naslov sporočila: |
|
|
| Danes je njegov srečen dan. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2011 18:57 Naslov sporočila: |
|
|
| dr.sah je napisal/a: | | Danes je njegov srečen dan. |
Saj mu privoščim, pa čeprav mi je prevzel primat najboljšega in najnovejšega Forda na dvorišču.
Ne bi pa preživel, če bi kdo od sosedov imel boljšo feršterkarijo od mene...  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2011 19:56 Naslov sporočila: |
|
|
Modeo je fajn avto za vozit, to pa je tudi to. Mislim, ni ga treba kovat nevemkam. Ali primerjat z nevemčim.
Je pa dejstvo, da se večina fordov kar lepo pelje. Mogoče niso najudobnejši, ampak vozil sem focusa(tega, zadnjega), monea, 2 fiesti.. pa res nimam pripomb. Ne bom pa šel primerjat z lim bolj eksotičnim^^
Sam pa vozim Hondo. In spet nimam pripomb. 260.000km, problemov ni.. čez ovinke pa ko gokart. Ni pa to križarka za dolge razdalje:) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 00:57 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | Glede Audijev in kaj je kripa, pa samo toliko. Doma smo imeli do sedaj vse mogoče, BMW5, Audi A6 Quattro, Mazdo Miato, itd, tako da imam malce pojma kaj kakšen avto "zna ali zmore" zaradi svoje zasnove in vsi navadni Audiji A serije ali Passati nekako ne premorejo legendarne skoraj popolne vodljivosti Mondea, enako kot Golfi ne morejo parirat vodljivosti Focusa . |
Poudarek na "ste imeli".
Verjetno si lego, tako kot večina internetnih poznavalcev, ocenjeval kot sopotnik.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 22:42 Naslov sporočila: |
|
|
Moraliziranje okoli hitrosti ali 'prehitre voznje' je ravno nekaj takega kot nase ministrice blefirane krokodilje solze.
Menim, da je clovek odgovorna bitje in izjeme vedno so in bodo obstajale.
Zal je promet nekaj kar se da zelo dobro regulirati in predvsem polniti drzavno blagajno. Verjetno ga ni voznika, ki se ni bentil nad tem, da so ga policaji zaustavili zaradi nekaj kilomereov prehitre voznje ceprav nikjer ni bilo nikogar?
Ne more biti bistvo, da je clovek avtomatsko kriv, ko se vsede za volan, kar je danes ze cisto normalno. Zakaj potem clovek ze ni avtomatsko kriv, da bo koga ubil (sploh v Sloveniji) cim se rodi, lovci s puskami, kaj vem kaj se vse. Pristop za discipliniranje voznikov je zares neumen.
Veliko bolje bi bilo, da bi vsi znaki omejitev hitrosti bil modri, torej taki, ki priporocajo neko doloceno hitrost. Od tu naprej bi bila 'prehitra' voznja v domeni voznika, sam bi sam ocenil kako in kaj vendar bi se moral zavedati posledic ob povzrocitvi nesrece pri povisani hitrosti. Zakon bi moral urejati samo ta del po povzrocitvi nesrece v sled prevelike hitrosti. Seveda ni pardona za alkohol in droge.
Sem prepircan, da bi veliko vec ljudi vozilo previdneje in odgovorneje saj si nihce ne bi zelel nositi posledic po nesreci. Vsekakor bi bil mogoce tudi kaksna nesreca manj, ko voznik nebi kar naprej gledal na stevec. Cisto enostavno in predvsem samokontrolno ter brez obcutka po odvzemu gibalne 'svobode', ki nam je v krvi. Poslusne ustvari sistem, tako kot v vojski.
Zal pa nehumani zakoni iztrebljajo cloveka in terajo industrijo v drugo skrajnost, kamere v avtomombilih, ki berejo znake, jutri bo sistem ze avtomatsko omejeval najvisjo hitrost, pojutrisnjem bomo vozili v konvojih in kmalu ne bomo vec imeli svobode gibanja.
(Cipe v glavo bodo tako kot nase zivali dobili kmalu tudi nasi zanamci, to bo kot ID, pasos, prstni odtis, rozenica, tvoja telefonska stevilka, kreditna kartica, davcna stevilka,... Hja, cip bos dobil tudi kar tako, da ti bodo razsirili memorijo, da bos imel vse resitve problemov v glavi, da ti bodo lahko z enostavnim pritiskom na gumb racunalnika podaljsali delavnik (nic se ne bos bunil, ker itak ne bos vedel), da bos pac delal po 'nalogu' kar koli ze.
Ja, clovek bo vedno bolj podoben robotu in robot cloveku in to bo kmalu. SHIT, vse to za 'mir' na svetu.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|