Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ukvarjanje s HI-FI sistemom ali poslušanje glasbe?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mito11

Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 18, 2014 23:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko smo že pri bluesu, rad poslušam Melvin Taylora, vendar ne morem trditi, da je dober kitarist, ker mimam pojma o igranju kitare. Važno, da se kvalitetno predvaja in da mi je njegova glasba všeč.

Nazadnje urejal/a mito11 Čet Sep 18, 2014 23:09; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041955456
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 18, 2014 23:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mito11 je napisal/a:
Ma ne, me nisi prav razumel. O glasbi se učiš v glasbeni šoli in na akademiji...
Jaz, ki nimam pojma o lestvicah, notah, tercah... vseeno vem kako se sliši triangel, boben, violina, klavir. Po drugi strani pa ne znam kvalitativno razlikovati interpretacije Pogoreliča od Dubravke Tomšič Srebotnjak.

od tebe nobeden ne zahteva da kvalitativno razlikuješ interpretacije...nisi ne pijanist ne tekmovalna komisija...še sami med sabo se skregajo če ni posebnih interesov...o glasbi se učiš z vsakim posnetkom ki ti pritegne pozornost...za to ti ni treba imeti nobene šole....še najmanj glasbene...
fjaka

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 18, 2014 23:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mito11 je napisal/a:
Ko smo že pri bluesu, rad poslušam Melvin Taylora, vendar ne morem trditi, da je dober kitarist, ker mimam pojma o igranju kitare. Važno, da se kvalitetno predvaja in mi je njegova glasba všeč.

torej Robert Johnson za te nikoli ne bo dober blueser ker so posnetki za kujac ?!?....odlično...spoštujem...
mito11

Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 18, 2014 23:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Robert Johnson je lahko najboljši blueser, če ima slabe posnetke ga ne bom zbrano poslušal na Hi-Fi. Tako jaz razumem HiFi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041955456
fjaka

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 18, 2014 23:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

torej ti ne razumeš muske...pa smo prišli do konca...over & out...
prepozno sem skapiral zakaj se noben ni prheftal v to brezizhodno debato...dva pira sta bila preveč...
drgač mi nov Buddy Guy divja okoli glave...nove sluške...nova doživetja...cheers...
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 19, 2014 08:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tovrstna debata bi se na ta način najbrž odvijala tudi, če bi se pogovarjali o ženskah.

Eni bi prisegali na lepe dolge noge, drugi na super joške, tretji bi se topili ob globokem pogledu v sinje oči, četrti bi hoteli vse to v paketu, peti tudi, pa čeprav bi bila zanemarjena in bi malo smrdela, šesti pa bi sanjali o notranji lepoti, za kar pa se večinoma itak ne ve, kaj to je.

No, tukaj pa nas, moška goveda, ženske močno prekašajo. Prvič, audiofilija jim dol visi, aparature so najlepše, če so mikroskopskih dimenzij, kabli pa, če jih sploh ni. Tudi ni debate, da pri moških predvsem cenijo notranjo lepoto. Njihove denarnice seveda.

Temu se reče pragmazija, ki je moški pri naših hobijih pač ne premoremo.

lpm.
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 19, 2014 09:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo moški smo taki idijoti, da iščemo resnico,bi radi stvarem prišli do dna, etiko, ...pa še koljemo se okoli tega. Ženske so v nasprotju z sprejetim mnenjem povsem racionalna bitja, emocionalni butelni smo mi.
Njih zanima samo funkcija-uporabnost. Dlakocepimo s povsem nepomembnimi stvarmi, namena, funkcije pa ne vidimo. Ne poznam nobene, ki bi jo audio sploh zanimal-to so povsem drugi možgani.

Najlepše povedano z anekdoto:
Durex je 2009 naredil globalno anonimno svetovno raziskavo, da končno pride do dna magičnemu vprašanju-ali je dolžina ženskam res pomembna, s kakšno so povsem zadovoljne, ali se sprenevedajo da jim ni, itd. Podatke, povprečne dolžine, željene, so obdelali po posameznih državah, ter kontinentih(etnične skupnosti). Sproti pa so naredili še raziskavo, katerih nacionalnosti moški so po mnenju žensk najboljši ljubimci.

Rezultat je bil skrajno presenetljiv. Od države do države so bili rezultati različni, statistično pod črto pa je bilo 9 cm že dovolj, da jih popolnoma zadovolji. Bolj pomembna od dolžine se jim je zdela debelina.

Prav tako se jim ni zdelo pomembno, oz jim je bilo povsem vseeno, ali gor piše Visa, Diners, American Express.............

Mi bi se pa v neskončnost dlakocepili o znamkah, jih v neskončost analizirali in se na mrtvo prepirali...samo do tu nam seže.
To je ta razlika, ne razumemo pointa, namena in smisla. Ne vidimo gozda, funkcije.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 19, 2014 09:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, tukaj so imele mehka kolena tud brez denarnic... Wink

http://www.youtube.com/watch?v=jyd7Vs7YA0s
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 19, 2014 10:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Mi je všeč kako se debata odvija.

Kakorkoli - očitno ne samo po mojem - na boljšem sistemu se več uživa in v širšem izboru glasbe. Tudi če avdiofilstvo ni v ospredju.

Res pa se neredko dogaja to, da se zaradi dreves ne vidi gozda, ali drugače povedano - da postane sistem in iskanje boljšega zvoka samo sebi namen. Tega ne obsojam, še več: mislim da je logična posledica zgrešenih usmeritev, talec audiofilskih predsodkov, stereotipnih predstav, reklamnih oglasov itd.
Zato po svojih močeh pomagam, skupaj s kopico soforumašev. Stereo sistem mora doseči končni cilj, da te osredotoči na glasbo in da čimbolj pogosto pozabiš na seciranje zvoka.

Trdonja si ti Smile
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 19, 2014 10:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

'Cool' True, true...

Jacoby, tud njih se da dobit na levi nogi, ampak ponavadi se zelo hitro resitirajo...za večerom vedno pride jutro, al kako že pravijo...En moj prijatel je rekel, da ti vedno izstavijo račun, vprašanje je samo čas-kdaj. Pri enih si v oblakih, ker se zdi da bo trajalo večno in ti ga ne bojo nikoli, druge pa to povejo direkt takoj. Tisti prvi je logično potem toliko višji, drugi pa "sprot". Samo tehniko imajo različno-Smile

Ampak kdor zna zna....včasih je moški, ki je znal res lepo zapet, pa še kaj zaigrat res silovito in na hitro pokrajšal enačbo, danes pa tudi to ne dela več čudežev.

Al sem pa samo črnogled?
Nazaj na vrh
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 19, 2014 11:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tud njih se da dobit na levi nogi, ampak ponavadi se zelo hitro resitirajo...za večerom vedno pride jutro, al kako že pravijo...En moj prijatel je rekel, da ti vedno izstavijo račun, vprašanje je samo čas-kdaj.

true...true... Wink

Ampak kdor zna zna....včasih je moški, ki je znal res lepo zapet, pa še kaj zaigrat res silovito in na hitro pokrajšal enačbo, danes pa tudi to ne dela več čudežev.

Njihov (ladies) problem... Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 19, 2014 11:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mito11 je napisal/a:
Ma ne, me nisi prav razumel. O glasbi se učiš v glasbeni šoli in na akademiji...
Jaz, ki nimam pojma o lestvicah, notah, tercah... vseeno vem kako se sliši triangel, boben, violina, klavir. Po drugi strani pa ne znam kvalitativno razlikovati interpretacije Pogoreliča od Dubravke Tomšič Srebotnjak.

Ma lahko sodiš katera interpretacija ti je bolj všeč.
Lahko pa sodiš o tem, kje se lepše slišijo violine, kje je več lufta med glasbeniki, kje je bolj očitna razdalja med solisti in orkestrom, kje je "slika" vokala večja (da mu dejansko vidiš v grlo), kje je celoten stage bolj pristen, kje dobiš boljšo iluzijo živosti, ki je najbolj opevana, al pa kje se bolj sliši škripanje stolov.... Ko si enkrat pri slednjemu poti nazaj ni Smile

Tudi meni je všeč muska od Melvina Taylorja btw. Še posebej dirty pool. Pa tudi zvok mi je všeč, bas je prav "kremast" Laughing Ni to Reference Recordings, ampak dovolj dober zvok, da te "pogreje".
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 22, 2014 16:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V končni fazi se HIFi uporablja tudi za poslušanje zvokov. Svojčas so na RAIradio3 v redni rubriki predvajali posnetke ljubiteljev zvočnih pejsažev. O tem smo se že razpisali v namenski temi.
Pa raba za ozvočenje filmov in morda še česa: poslušanje poročil, radijskih iger, literarnih prispevkov itd. S Hi-Fi-jem je lepše. Je kdo opazil, kako fino se na radiu obnesejo razni intervjuji na terenu: kot bi bil v avli ali hodniku ali dvorani, ali na prostem v prometu, kjer se novinar pogovarja. Velikokrat je noro dober realizem.

PS: glih Pogorelič je bil omenjen, ki ima verjetno daleč najbolj prepoznavno / značilno interpretacijo. Drugače pa ni tako enostavno, moraš biti presneti poznavalec.
Je pa nekaj neverjetnega, česa vse so sposobni najbolj nadarjeni: ne vem če sem že pisal o tem - na berlusconijevem privatnjaku so pred leti imeli tovrstno oddajo/tekmovanje med poznavalci. Samo par primerov:
- med nekaj sto CD-ji različnih izvedb 5.Beethovenove simfonije izbrali 10 naključnih CD-jk in tip po samo treh predvajanih taktih glasbe povedal ime orkestra, dirigenta, založbe, letnice snemanja.
-po klik-u foto kamere je frajer vedel proizvajalca in model, izbor pa med nekaj sto modeli.
Isto tako je sloviti Bebo Moroni po zvoku na slepih testih prepoznal firmo in model ojačevalcev uporabljenih za teste.
Še kar zlata ušesca (in spomin od konja in slona skupaj).
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 23, 2014 18:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Munle, mumle, mumle. ne zdaj, ma ob priliki, pa se ti maščujem. Very Happy Very Happy Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Stran 9 od 9

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu