Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Sabre dac by Matej & Sandi
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
borisov57

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 10:08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 22:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo,

Kot zadnje je DAC dobil poenostavljen enoten usmernik za vse sklope vezja na eni tiskanini. Oba novopečena lastnika sta zelo zadovoljna.
Enega izmed teh dveh dac-ov sem pred dnevi poslusal v lastnikovem sistem. Meni je bilo fenomenalno, res pa je , da sem tudi čustveno vpleten.
Več ali manj sva projekt pripeljala h koncu, kar pa ne pomeni, da se bo tu zgodba koncala.

Pozdravljen izdelovalec "po ceniku predragih DAC-ov".
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2010 07:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stylos je napisal/a:
ProJet, strategijo si tudi dobil...............mogoče je čas da prenehaš tavati "malo vamo, malo tamo"...........................mogoče pa kdaj prideš celo do cenika Laughing

Očitno imaš obute pretesne čevlje Very Happy

Do cenika, nikoli, te cajti so za mano, ampak never say never ... Twisted Evil

That's me! Wink
Nazaj na vrh
arthro

Pridružen/-a: Ned Feb 2009 16:26
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 08, 2010 00:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Sem lastnik novega sabre - daca oz. playerja, ki sta mi ga naredila Matej in Sandi. Prej sem imel Marantzov Cd 6000 Ki. Najprej sta mi v njega vgradila nov clock in uredila regulacijo napetosti na transportu in zvok se je občutno izboljšal. Potem pa sem stari CD "žrtvoval" za transport in ga vgradil v novo ohišje (8mm aluminij), Matej in Sandi pa sta mi dogradila/vgradila komponente Daca. Sedaj je to v bistvu CD player, ima pa tudi optični digitalni vhod. Digitalni prenos iz CD transporta v dac gre preko SPDIF.

Zvok je sedaj res fenomenalen, čisto druga dimenzija - tonalno vse štima tako, kot mora, basi so neverjetni - sliši se vsak detajl (namesto nekega bobnenja, ki se je slišalo prej, se sedaj sliši jasno artikuliran zvok). Srednjetonci in visokotonci so prva liga, zvok je odprt, mehak, inštrumenti imajo naraven zvok in odzvenijo tako, kot je treba! Dinamika je 1A! Prostor se nenormalno dobro začuti, glasbeni oder je širok, inštrumenti so zelo dobro ločeni, prostorsko jasno razporejeni po globini, horizontali in vertikali. Zvok je zelo zelo podoben naravnemu zvoku (kar je verjetno cilj audio reprodukcije), zvočniki nekako izginejo in imaš občutek, da stojiš na odru!

Skratka, vsaka čast Sandiju in Mateju, naredila sta zares enkratno mojstrovino, ki je po mojem mnenju sposobna pokazati še več, čeprav se to zdi skoraj neverjetno (z boljšim transportom, visoko resolucijskimi HD posnetki - ta dac baje sprejme 24bitne 352.8 kHz posnetke - http://www.diyaudio.com/forums/digital-source/142562-microsd-memory-card-transport-project.html)!

Ob priliki bom prilepil še kako fotko novega CD playerja,
lp, Uroš
Nazaj na vrh
George Luni

Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49
Kraj: Druga vrata levo

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 08, 2010 11:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsekakor zahtevamo fotke Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Stran 8 od 8

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu