| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sob Sep 26, 2009 23:07 Naslov sporočila: "Poceni" zvočniški kabli |
|
|
Evo, ko sem tole čital, sem se takoj spomnil, da lahko nekaj fantov in možakarjev tule zelo hitro dobro zasluži glede na slušne sposobnosti, s katerimi razpolagajo!
http://most-expensive.net/speaker-cables
So pa na strani še nadaljne povezave do dovolj zanimivih podatkov, ki kažejo, do kakšne dekadence na koncu pripelje pretiran fetišizem v audiofilstvu!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Ned Sep 27, 2009 00:32 Naslov sporočila: Re: "Poceni" zvočniški kabli |
|
|
| krokar je napisal/a: | Evo, ko sem tole čital, sem se takoj spomnil, da lahko nekaj fantov in možakarjev tule zelo hitro dobro zasluži glede na slušne sposobnosti, s katerimi razpolagajo!
So pa na strani še nadaljne povezave do dovolj zanimivih podatkov, ki kažejo, do kakšne dekadence na koncu pripelje pretiran fetišizem v audiofilstvu!  |
Vsaj Nordost Odin je dražji od teh kablov, tako da to ni najdražji zvočniški kabel ... Ampak, da bodo razni krokarji še bolj z veseljem brali, potem je novici potrebno dodati "najdražji". Nas, ki imamo dobre kable ,take novice sploh ne zanimajo. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megane
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28 Prispevkov: 152 Kraj: Benedikt
|
Objavljeno: Ned Sep 27, 2009 09:10 Naslov sporočila: |
|
|
Če bi dobro prebral tekst v povezavi katero je dal krokar, bi vedel kaj je hotel povedati. Včasih je treba prebrati celotno besedilo in ne samo do prve $ vsote, potem pa bit pameten.
LP, Dejan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Ned Sep 27, 2009 09:41 Naslov sporočila: |
|
|
| megane je napisal/a: | Če bi dobro prebral tekst v povezavi katero je dal krokar, bi vedel kaj je hotel povedati. Včasih je treba prebrati celotno besedilo in ne samo do prve $ vsote, potem pa bit pameten.
LP, Dejan |
Naslov je čisto jasen. Tudi tebi. In v odgovorih so tudi drugi to povedali.
Kdo išče take "bombastične" strani pa se tudi ve. In taki naj v tem uživajo še naprej. Jaz raje poslušam glasbo na dobrih komponentah. Med njimi so tudi kabli.
En od komentarjev (verjetno si ti prebral samo druge?):
The editor knows nothing about this market, if he calls these cables “the most expensive” than what did I listen last week?? was costing around $40000 per pair 5ft. I think I was dreaming… sorry editor, the life is not that much easy. you have to digg more…
Kaj ti to ne pove dovolj o uredniku? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bellerophon
Pridružen/-a: Pon Sep 2009 20:58 Prispevkov: 6 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Sep 27, 2009 11:18 Naslov sporočila: |
|
|
No, no.
Tole je precej "straight forward contest". Nobenega okolišenja, nič. Direktno pod pas vsem, ki trdijo da imajo "neke nadnaravne sposobnosti", ki presegajo nam poznane fizikalne okvire" (ne leti samo na hi-fi srenjo).
Obešat se na to, da obstajajo "dražje" zadeve je "mal mim".
Če bi jaz imel sposobnost ločit med sabo dober DIY kabel za male pare in kakšne "marketinške" zadeve za par 10 tisoč ojrov, bi bil že na poti tja. Absolutno. Kdo, ki že nima enega blamaznega imperija za sabo ali pa ima vplačano zmagovito kombinacijo lota, pa še zasluži tako veliko v tako malo časa?
Nima smisla bit užaljen. Kvečjemu vesel, da ti nekdo ponuja "zastonj" denar.
P.S.: Pa ne brat enih X strani. Greš direktno na JREFovo uradno stran in tam prebereš "pogoje" tekmovanja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Ned Sep 27, 2009 12:00 Naslov sporočila: Re: "Poceni" zvočniški kabli |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | krokar je napisal/a: | Evo, ko sem tole čital, sem se takoj spomnil, da lahko nekaj fantov in možakarjev tule zelo hitro dobro zasluži glede na slušne sposobnosti, s katerimi razpolagajo!
Vsaj Nordost Odin je dražji od teh kablov, tako da to ni najdražji zvočniški kabel ... Ampak, da bodo razni krokarji še bolj z veseljem brali, potem je novici potrebno dodati "najdražji". Nas, ki imamo dobre kable ,take novice sploh ne zanimajo. |
True..
Indikativno je, da sem s svojimi DIY kabli popolnoma zadovoljen, čeprav so nastali v kuhinji nekih Old pfarts Diyerjev v NY...
In čeprav gre za top end kable zelo zmerne cene, sem doživel enako reakcijo v stilu "jatopaženemorebit" od srenje, kot bi hvalil Nordoste , nato pa je ista srenja kupovala skoraj identične z EBaya in jih hvalila v iber.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Ned Sep 27, 2009 13:26 Naslov sporočila: |
|
|
| Bellerophon je napisal/a: | | Obešat se na to, da obstajajo "dražje" zadeve je "mal mim". |
Stran ima naziv MOST-EXPENSIVE ... kaj se ne bi raje obesil na to ? Kakšen pomen imajo take strani?
| Bellerophon je napisal/a: | | Če bi jaz imel sposobnost ločit med sabo dober DIY kabel za male pare in kakšne "marketinške" zadeve za par 10 tisoč ojrov, bi bil že na poti tja. |
Spet malo lutate! Nihče ne govori, da dober DIY kabel ne more igrati lepo ! Dejte fantje, prinesite te dobre DIY kable v Vransko ! Tudi nihče ne govori, da najdražji kabli igrajo najbolje. Kako igra dober kabel pa lahko slišiš samo na dobrem sistemu.
Sam sem imel kar nekaj časa hvaljene DIY napajalne kable. Danes nimam nobenega.
| Bellerophon je napisal/a: | | Nima smisla bit užaljen. Kvečjemu vesel, da ti nekdo ponuja "zastonj" denar. |
Spet eden, ki poriva naprej užaljenost. Čigavo? Od Krokarja, ki nima takih kablov?
| Bellerophon je napisal/a: | | P.S.: Pa ne brat enih X strani. Greš direktno na JREFovo uradno stran in tam prebereš "pogoje" tekmovanja. |
In kaj tam piše takega? Gospod se je "usral", ko je nekdo(vemo kdo) stavo sprejel. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Ned Sep 27, 2009 14:05 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz jih bom kupu na lizink ne zato ker dobro zvenijo apak da jih bom imel |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bellerophon
Pridružen/-a: Pon Sep 2009 20:58 Prispevkov: 6 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Sep 27, 2009 14:20 Naslov sporočila: |
|
|
Uf, človek. Da povem preprosto. Da ne bo nesporazumov.
Če bi vsaka mačka tako mjavkala, ko bi ji stopili na rep, bi verjetno že uzakonili prepoved hoje po mačjih repih. Nenamerno ali namerno.
In zato se omenja užaljenost.
Seveda se ponovno obešaš na nepomembne pojme. Koga briga dražje, most expensive, least expensive, ipd. Poanta leži v praktično paranormalni sposobnosti nekaterih, da v kablih "slišijo" fizikalno nemerljive lastnosti.
Glede na tvojo reakcijo bi rekel, da si precej užaljen ob tem, da je ta "sposobnost" postavljena pred preizkušnjo. Kaj je razlog temu?
P.S.: No, razsvetli me, ob komu se je g. "usral". |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Sep 27, 2009 16:47 Naslov sporočila: |
|
|
To o "usranju" si lahko prebereš na tem forumu v drugi temi.
Pa ljudje, nehajte se že podjebavat. Sicer pa če nekaj ni merljivo ne pomeni da ne obstaja. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Ned Sep 27, 2009 18:04 Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem začel tole temo, sem seveda že v naprej predvidel reakcijo nekaterih!Prazaprav na enega še čakam, ne vem, kaj tokrat zamuja! Vsekakor še nisem tozadevno obupal!
V dobro voljo me predvsem spravljajo tudi jazz-ova namigovanja(ne prvič), da me žene zelena zavist, ker se sam ne morem hvaliti s kabli!
Ampak prava poanta vsega je, da so pač kabli za več 1000€ ali gramofon za 100000€ ali zvočniki za 1000000€ ena navadna dekadenca(stvar razprave, kje se ta prične).Nekaj podobnega kot zlate pipe v kopalnici in če bi potem še razpravljal ali je voda, ki priteče iz njih, okusnejša.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Ned Sep 27, 2009 19:14 Naslov sporočila: |
|
|
Seveda je okusnejša, sploh če ima berilijeve dihtunge in diamantne okraske
Ok, malce heca more bit.
Vrjetno bo potrebno res narest kakšne A : B slepi test tako za vernike, kot nevernike.
Kar se mene tiče, sem slišal majhne razlike, ampak nič takega, kar bilo vredno nekaj sto, kaj šele tisoč evrov in nič takega, da bi se človek s tem ukvarjal cele dneve.
Kdor pa misli, da je vredno, pa kar.
Bi pa morda ne bilo slabo, ko bi kabljeljubci svoja dognanja kdaj fizično predstavili širši javnosti. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Sep 27, 2009 19:54 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj še niste dali primerjave skozi?
Je ja bilo dogovorjeno, da se pri Tranciju izvede slušna primerjava z navzočnostjo tako vernika Jazzza, kot nevernika Krokarja. Sem mislil, da ste to dali že zdavnaj skozi glede na to, da je bil zadnje čase v "kabelski sferi" blažen mir. Pa vidim da sem se motil.
Dajte za božjo voljo že enkrat to izvedit, pa da se na račun tega klinčevega kablovja že enkrat končno neha z medsebojnim forumskim podjebavanjem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Ned Sep 27, 2009 20:10 Naslov sporočila: |
|
|
| In kdo bo sodnik???Usak samemu sebi... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Ned Sep 27, 2009 20:34 Naslov sporočila: |
|
|
Glede primerjave sem za to, le ne vem, kdo bo pri tem poskrbel za ves ostali hardware?!Na ojačevalniški strani že mora biti kak PassLabs, Kronzilla, Mark Levinson ali kaj podobnega, pa kot digitalni izvor kak(recimo) Accuphase, pa za analogijo najmanj Kuzma;koncemkoncev moramo presoditi, kako kabli zvenijo s transistorji in elektronkami, s CD-ji in platami.Gor pa bi tudi bilo potrebno potem priključiti kake Avalone(taprave!), Nautiluse, Martin Logane ipd.!Pod temi pogoji bistvenejšega vpliva kablov na zvok celo jaz SPLOH NE IZKLJUČUJEM!
Mi pa lahko obljubite zlate kable, pa jih ne pridem poslušat, če bodo gor priključene neke škatle za par 100€, pa v morda še v akustično ubožnem okolju.Kar za zapravljat časa spet nimam!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|