| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Simke
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:38 Prispevkov: 7 Kraj: Litija
|
Objavljeno: Ned Maj 25, 2008 23:10 Naslov sporočila: Sistem |
|
|
Kupujem novo music opremo. Prej sem imel ojač. + mešalka+cd komp. in stereo zvočnike (Raveland ). To je blo vse tko bol robustno in grdo.
Zdej bi kupil en reciver 5.1 in neke zvočnike, ki bi lahko bili skupaj za:
-DVD
- Muska (Računalnik)
- TV
- Filmi
Gledal sem nekaj in našel tole :
RECIVER:
http://www.bolha.com/oglas3049846
ZVOČNIKI:
http://www.bolha.com/oglas3099266
Zanima me nekaj, sicer predvidevam da je ta wofer aktiven in ne rabi dodatnega ojačevalca. Kaj mislite? Se splača kupit to dvoje ...ali raje nič oz bo tole sploh skupaj pasalo glede na to da so zvočniki woofer 8Ω, sateliti 8Ω in pa reciver ax Power (6 ohms, 1 kHz, 10% THD) 135W x 5 /
Min.RMS Power (6 ohms, 1 kHz, 0.9% THD) 100W x 5
Bi tole špilalo? Zanima me kvaliteta zvoka in ne jakost. Do sedaj sem res imel močno zadevo oz je špilalo naglas. Sedaj bi bol umirjeno in lepo varianto za dnevno sobo.
Hvala lepa |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19 Prispevkov: 223
|
Objavljeno: Ned Maj 25, 2008 23:24 Naslov sporočila: |
|
|
na kratko... NE!
poglej malo po tem forumu, nekdo prodaja tannoy 5.1 komplet, 10000x boljsi zvocniki kot teli geniusi (ki so za racunalnik) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Simke
|
Objavljeno: Ned Maj 25, 2008 23:44 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor ampak kaj NE!.
Je reciver zjeban, ok zvočniki si povedal. Sam imam doma nekaj podobnega temu
in stari Technics ojačeavalec in je špilalo kr hudo. Zato me zanima kaj to ne paše skp al so to j***a. Malo sem bral in pravijo da so te zvočniki ok, seveda pod pogojem da imaš tok denarja. Se pravi vse skupaj 260 € ali pa 300 bi še dal. Več pa NE!.
Če se da bi prosil malo več informacij okol tega |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Maj 26, 2008 12:43 Naslov sporočila: |
|
|
| Edini kolikor toliko OK paket za računalnik ki mi pade na pamet so višje serije Logitecha. Tam, od 300€ naprej, rabljene pa dobiš nekaj cekinov ceneje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Simke
|
Objavljeno: Pon Maj 26, 2008 13:18 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče nism bil jasen al pa sm čudno napisal. To zadevo ne bi koristil na računalniku temveč bi samo od kompa dobival signal do reciverja in potem na prej na zvočnike. bi pa na reciver priklopil še DVD enoto in pa televizijo, za 5.1 zvok.
No če je to sploh izvedljivo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pon Maj 26, 2008 13:37 Naslov sporočila: |
|
|
HI
Za ta denar je potem najbols nabavit kaksen System Fidelity kompletek in cim cenejsi receiver. Vseeno bi priporocal, da vlozis nekaj vec denarja.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pon Maj 26, 2008 14:35 Naslov sporočila: |
|
|
Za ta denar... Yamahini recieverji so poceni, recimo RX-V440RDS ali nekaj podobnega(Jaz sem mojega za 150€ prodal), potem pa nek paket zvočnikov, ampak za 150€ ne dobiš ravno nekaj hudega.
Tisti Logitechi ki sem jih omenil so meni še najbolje igrali za ta denar, mogoče tebi ne bodo všeč, vseeno pa jim lahko daš možnost. Imajo svojo kontrolno konzolo(z ekranom, coax ter optičnim vhodom, stereo vhod, ter čudo dekoderjev). Za njih daš tam okoli 300€ za rabljene. Zvok pa je bolj na trši strani.
čeprav bi ti tudi jaz priporočal nekaj denarja več za vsaj normalno stvar. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pon Maj 26, 2008 14:51 Naslov sporočila: |
|
|
http://www.bolha.com/oglas2791130
Tole pa je edina taka stvar ki sem jo našel. Tudi ti zvočniki niso nevemkaj, so pa.
Z takim budgetom kot ga imaš ne boš čisto nič izboljšal sistema (: |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Simke
|
Objavljeno: Pon Maj 26, 2008 16:46 Naslov sporočila: |
|
|
Pa sploh lahko aktivni woofer priklopiš na reciver?
Kaj pa kakšni zvočniki do 150€ ? Na kaj moram biti pazljiv da se bo reciver ujemal z zvočniki? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

|
Objavljeno: Pon Maj 26, 2008 16:48 Naslov sporočila: |
|
|
HI
Vsi surround receiverji imajo pre out za aktivni sub, tako da ja, lahko priklopis aktivni sub na receiver.
Have a nice Day
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Simke
|
Objavljeno: Pon Maj 26, 2008 16:49 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala lepa !  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

|
Objavljeno: Pon Maj 26, 2008 17:03 Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam ti da za začetek kupiš receiver in dva normalna HI-FI zvočnika. Ostale zvočnike lahko dodaš kasneje. Za 300eur še receiver in dva zvočnika komaj dobiš, kaj šele cel komplet, tako da najbolje da razmisiš o kakšni stereo varianti zaenkrat, al pa dodaš še nekaj denarja, se ti bo na dolgi rok obrestovalo. Marsikdo namreč kupi nekaj nahitro en šrot sistem, ker si misli ah to je zame dobro...dobro je do tistega dne ko v človeku splahni tisto veselje do nove stvari, potem pa...
Have a nice Day
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pon Maj 26, 2008 18:45 Naslov sporočila: |
|
|
| Podpis. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
djpiky
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 20:55 Prispevkov: 62 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Maj 26, 2008 23:00 Naslov sporočila: |
|
|
glede genius, ne vem sicer zakaj bi kupuval še poleg reciver, ker ta paket že vsebuje ojačevalnik v wooferju. Genius ne moreš priklopiti na ojačevalik oz. lahko sam potem moraš drug woofer kupiti. Za ta denar so najboljši nakup in igrajo dokaj solidno, ampak ker smo na forumu kjer so tudi audiofili je ta sistem igračka.
Sedaj je vse odvisno od denarja.
- do nekje 120€ so najbolši Genius SW-HF5.1 5005(za ta denar ni boljših)
- lestvico višje je logitech z5500, ki ima absolutno veliko več moči bolj udarn skratka najboljši in najdražji računalniški zvočniki. Mislim da je cena okoli 300€.
Potem pa ni dolgo nič pol se pa začnejo pravi hi-fi sistemi. Ampak mislim da je nek vstopni razred vsaj 1000€.
Sam sem imel namen kupiti
http://www.bolha.com/oglas2675183 in pa
http://www.mimovrste.com/artikel/1760019731/komplet-zvocnikov-51-system-fidelity-sf-3305-hruska
Vendar sem se po premisleku odločil da kupim isti ojačevalec in pa Jamo zvočnike. Bo še treba mal našparat sam ko pa bo pa upam da bo za neki časa mir. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|