Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

H/K AVR 355+Dali Concept 8 - Kaj dokupiti?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
robibrk

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 18:32
Kraj: Lendava

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 09, 2009 07:42    Naslov sporočila: H/K AVR 355+Dali Concept 8 - Kaj dokupiti? Odgovori s citatom

Pred nekaj tedni sem si nabavil H/K AVR 355+Dali Concept 8. Zdaj me pa zanima kaj bi bilo najbolj smiselno najprej dokupiti: Zadnji par ali SUB.

Prosim za konkretna priporočila.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 09, 2009 08:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na to, da je conceot 8 konkreten zvočnik z dovolj basa, bi najprej dokupil center zvočnik, če misliš gledat filme. POtem pa še zadnji par in nato, če se pokaže potreba, še woofer!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 09, 2009 08:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Center je osnova za home cinema sistem.
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 09, 2009 09:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na tebi je za kaj se boš odločil. Ali hočeš imeti že takoj surround ali ne. Če kupiš samo zadnja dva nisi nič naredil, potrebuješ še center. Nekateri receiverji imajo narejeno tako, da če ne začutijo breme na izhodu (zvočnik) na vsakem od petih kanalov, ne priklopijo v Dolby Digital mode. Torej ali kupiš zadnja dva in center ali pa samo aktivni subwoofer.
Have a nice Day

Matt
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 09, 2009 10:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Subwoofer ti je najmanj pomemben v tem hipu!Nabavi en soliden center, pa ene boxe za zadaj(tu so zahtevki še najmanjši).Če si tako na tesnem s financami, lahko za oboje skupaj prideš skozi že za 200€.Neumno bi bilo, da imaš soliden AV receiver, pa ga ne moreš poslušati v surround načinu.
Nazaj na vrh
robibrk

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2009 07:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za hitre odgovore. Bom se kar odločil za center+zadnja 2 zvočnika. Skupni proračun je 400€, lahko tudi več, če ne gre drugače.

Center: http://www.bigbang.si/zvok/zvocniki/center-zvocniki/323339-dali-concept-center-cherry

Zadnja 2: http://www.bigbang.si/zvok/zvocniki/stereo-zvocniki/313425-dali-concept-2-cherry

Obstaja kakšna boljša varianta za približno podobno ceno?
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2009 07:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Takšen center imam tudi sam in je povsem spodoben.
Sploh:će kompletiraš kot si tule opisal, boš imel povsem solidno in uravnoteženo stvar, ki bo dobro igrala!
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2009 08:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To bo ok. Pri surroundu se mi zdi fino imet vse zvočnike enakega podjetja in serije, ali vsaj podjetja. Za zadaj bi pomoje šli tudi Concept 1, če je sila z denarjem.

Tak komplet je meni zelo dobro igral:)
robibrk

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2009 08:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.bigbang.si/zvok/zvocniki/stereo-zvocniki/416979-dali-concept-1-white

Concept 1 stane pol manj kot Concept 2, je dejansko takšna razlika tudi v praksi?
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2009 11:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Concept 1 ima manjši basovec kot Concept 2. Malenkost manjši zvočnik je, z malo manj basa. Za zadnji zvočnik bi moral bit OK.
robibrk

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 11, 2009 08:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nabavil sem si Concept 2 + Concept Center. Mogoce posreduje kdo od vas H/K 355 ali 255? Imam eno specificno vprasanje glede priklopa in nastavitve.
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 11, 2009 10:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Do nedavnega sem še imel HK-645, pa bi morda vedel(sem pa kupcu predal tudi navodila, receiver oa tudi nisem uporabljal vsaj leto-torj žal nisem več siguren).Vprašaj, pa bomo videli! Wink
Nazaj na vrh
DaniOcean

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 11:56
Kraj: Destrnik

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 11, 2009 11:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz mam HK 355, mogoče lahko pomagam.
LP
robibrk

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 11, 2009 22:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zadnja zvočnika sem priklopil na št.25 v navodilih stran 8, piše surround back.

Ko pa nastavim v nastavitvah zadnja zvočnika na ON, ni signala, ko pa nastavim tista 2 stranska na ON pa začneta igrat. Zdaj me pa bega, kaj če sem narobe zvezal. Embarassed

Še nekaj me zanima: Kateri način odkodiranja je najboljse uporabljat? Trenutno imam na Dolby pro logic II.
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 11, 2009 22:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Surround back pride v poštev pri 7.1 sistemu zvočnikov. Ti imaš 5 zvočnikov, se pravi 5.0! Veži surround zvočnika na surround L & R (levo in desno) in boš imel normalno zvok.

Dolby Pro Logic II je tehnologija, ki iz stereo (dvokanalnega) zvoka naredi navidezni 5.1 zvok. Receiver sam določa kaj bo poslal na določen zvočnik.
Moj nasvet je: Uporabljaj kar ti najbolj odgovarja!

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu