| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
xray80
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01 Prispevkov: 291 Kraj: Koper
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Nov 15, 2008 22:42 Naslov sporočila: |
|
|
Pa kaj ti rabiš slušalke za skype ali poslušanje glasbe?
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xray80
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JEREMIJA

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 22:37 Prispevkov: 97 Kraj: LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xray80
|
Objavljeno: Ned Nov 16, 2008 08:54 Naslov sporočila: Re: Hi-end slušalke sistem |
|
|
Če greš na njihvovo spletno stran boš videl audiofile serijo. Med vsemi naštetimi modeli, je najboljši če se ne motim model hd 650.
http://www.sennheiser.com/sennheiser/home_en.nsf/root/private_headphones_audiophile-headphones
Ta orpheus pa je limitiran celoten sistem na 300 kosov pa še cena je daleč previsoka za normalnega uporabnika. Če ne drugega vsaj cenovno gre za top model sennheiser-ja.
Da ne govorimo samo o podjetju Sennheiser, konkurenca so tudi beyerdynamic ter AKG pa verjetno še kej bi se našlo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JEREMIJA

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 22:37 Prispevkov: 97 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Nov 16, 2008 10:48 Naslov sporočila: Re: Hi-end slušalke sistem |
|
|
| xray80 je napisal/a: |
Če greš na njihvovo spletno stran boš videl audiofile serijo. Med vsemi naštetimi modeli, je najboljši če se ne motim model hd 650.
http://www.sennheiser.com/sennheiser/home_en.nsf/root/private_headphones_audiophile-headphones
Ta orpheus pa je limitiran celoten sistem na 300 kosov pa še cena je daleč previsoka za normalnega uporabnika. Če ne drugega vsaj cenovno gre za top model sennheiser-ja.
Da ne govorimo samo o podjetju Sennheiser, konkurenca so tudi beyerdynamic ter AKG pa verjetno še kej bi se našlo. |
Seveda saj so tudi slušalke same povsem drugačne(princip delovanja)od njihovih drugih modelov.Beyerdynamic in AKG nimata v tem rangu konkurenčnega artikla...Mogoče bi se Stax lahko primerjal.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
borisov57
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 10:08 Prispevkov: 53 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 09:40 Naslov sporočila: |
|
|
" Kasneje sem celo ugotovil, da se najdejo nekateri kateri kupujejo dodatne ojačevalce, dace ter kable za slušalke"
A bo tole na sliki dovolj orto? AKG K701 z Equinox balansiranim kablom, hud DAC in diferencialni diskretni non-feedback ojacevalnik-I/V converter. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 12:03 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa lahko rečem da sem malo nezadovoljen lastnik Sennheiser HD590.
So se mi zdele Grado Labs boljše. Basi mi sploh niso všeč pri sennheisercah. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
borisov57
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 12:14 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz se že dalj časa trudim, da bi mi bile kakšne Sennheiser tako všeč, da bi jih imel,pa jih še nisem našel. Grado pa so mi zelo všeč. Bas je hiter in lepo definiran. Pa tudi v srednjih in visokih delajo zelo lepo.
Sedaj pa poslusam tole:
http://www.stax.co.jp/Export/SR001mk2e.html
Cool stvarca, ki se je po pol leta še nisem naveličal. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 13:38 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz enako nisem nikoli bil zadovoljen z Sennheiser. Vedno sem imel občutek,da igrajo točno v moji glavi. Grado so bistveno bolj zračne,ter nimaš občutka,da poslušaš slušalke oz. vsaj ni to tako moteče.
So pa Stax zakon. Sem pred leti imel možnost preizkusit in sem bil navdušen nad zvokom. Nisem pa prepričan,če želim dalj časa nositi elektrostatične panele na glavi. Ne vem,če je ravno zdravo ali pa samo bluzim?
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xray80
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 19:47 Naslov sporočila: |
|
|
Če koga zanima vse v zvezi s slušalkami naj si pogleda ta forum:
http://www.head-fi.org/
Od Grado firme hvalijo model rs1. Drugače pa hvalijo kombinacijo Sennheiser hd-650 z ojačevalniki:
little dot mk IV
Zana Deux
balanced B22
DarkVoice 332
Darkvoice 337
WooAudio WA6
WooAudio WA3+
Za kable se največkrat omenja znamko cardas.
http://www.cardas.com/content.php?area=products&content_id=15&pagestring=Headphone&product_id=43
Mogoče ve kdo, kako je z dobavo DarkVoice ter WooAudio ojačevalcel v Sloveniji? V Big bangu v Kopru vem, da so imeli možnost nakupa znamke Sennheiser, vendar samo cenejše modele. Moje eh 250 sem moral celo naročiti, čeprav gre za nižjo serijo. Me prav zanima, če imajo za poiskusit tudi boljše modele? Sem pa videl, da pri nas se da dobiti v kar nekaj spletnih trgovinah tudi model hd-650. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
borisov57
|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2008 10:18 Naslov sporočila: |
|
|
Pa še prijateljček od K701 - RS1 z equinox kablom. Super slušalke, ki ne razočarajo niti iz discmana.
Rudistor ojačevalnikov še nisem slišal, verjamem pa, da bi mi bili všeč, ker sem tudi jaz s svojimi ojačevalniki pristal pri skoraj identični zgradbi kot njihov NX-33:
class A,differential single ended, brez feedbacka, brez kondelcov v poti signala.
Rad bi pa slišal HD650 na nekem ojačevalniku, ki naj bi imel dobro sinergijo z HD650. Res jih nekateri na head-fiju zelo hvalijo, obenem pa poudarjajo, da je zelo pomemben ojačevalnik in nadomestni kabli namesto originalnih Sennheiser špagic.
Sennheiserce se dobi v Big Bangu v LJ (BTC). Prav tako AKG K701. Za Grado pa je zastopnik Intek v Kranju.
Lep pozdrav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2008 13:08 Naslov sporočila: |
|
|
Pozabil sem povedati, da Rudistor se nahaja v Trstu, Dr. Rudi Stor pa tudi ne zveni prav "italijansko" , prav komot bi lahko bil "zamejec". (to si sicer izmisljujem, pa bi lahko bilo tudi res).
LP
Miran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xray80
|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2008 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
| kraljmatjaz je napisal/a: | Pozabil sem povedati, da Rudistor se nahaja v Trstu, Dr. Rudi Stor pa tudi ne zveni prav "italijansko" , prav komot bi lahko bil "zamejec". (to si sicer izmisljujem, pa bi lahko bilo tudi res).
LP
Miran |
Kje pa je točno ta trgovina v Trstu? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|