Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

modificiranje zvočnikov
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Goran_82

Pridružen/-a: Pet Jul 2008 21:35
Kraj: štajerska

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 01, 2008 15:06    Naslov sporočila: modificiranje zvočnikov Odgovori s citatom

Zanima me, kaj menite o zamenjavah kablovja v samem zvočniku (od konektorja do kretnice in od kretnice do driverja). Namreč, od ojačevalca do zvočnika ima večina napeljane dobre kable, v samem zvočniku so pa od kretnice do driverjev napeljani (na videz!) zelo poceni in tanki kabli. A bi bilo smiselno razdreti zvočnik in zamenjati te kable za malo boljše? Ali pa naj zaupam(o) proizvajalcu, da je za izdelavo uporabil dovolj dobro kablovje?

Vaše mnenje?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 01, 2008 16:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Boljši zvočniki imajo kar hude kable.
trancedeejay mi je pravil, da imajo system audio višji modeli celo Nordost.
Če zvočnikov nimaš v garanciji te nič ne stane odpret jih, ter zamenjat Smile

V podpisu vidiš da imaš JBL-e. Jaz sem v mojih zamenjal notaernje ožičenje z VDH Clearwater, ki je karakterno čisto nasprotje navadnega bakrenega kabla, pa skorajda ni bilo razlike. Gre pa za nek manjši in cenejši model(200€). Ko sem odprl neke System Audio doma, sem notri našel.. spet navaden kabel. Pa se nisem lotil menjave ker.. Enostavno, zvočniki igrajo tako da si človek ne bi želel kaj spreminjat.

Upam da ti moja izkušnja kaj pomagal.

lp, matej
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 01, 2008 19:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko misliš, da imaš vse ostalo "pošlihtano", se vsekakor lahko spustiš tudi v ta tweaking.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 02, 2008 09:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem zamenjal kable pri vseh zvočnikih,ki sem jih imel. Se je vedno obrestovalo. Hkrati sem tudi zamenjal kondenzator na kretnici za visoke,ker so pogosto slabe kvlitete. Ponavadi uporabim Mundorf Supreme ali boljše.

LP,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 14:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem danes zamenjal notranje ožičenje. Sicer samo na visokih.
Za 20€ vsekakor vredno. Se splača, glede na to potrebuješ samo kake pol metra ali meter kabla, kar ni nek finančen zalogaj v primerjavi z ostalimi nekaj metri od ojačevalca do omaric.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 14:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
Za 20€ vsekakor vredno. Se splača, glede na to potrebuješ samo kake pol metra ali meter kabla, kar ni nek finančen zalogaj v primerjavi z ostalimi nekaj metri od ojačevalca do omaric.

Torej lahko pričakujemo tudi, da boš v kratkem poročal kaj opažaš glede zvoka Question Exclamation

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 15:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Pestilence. je napisal/a:

Torej lahko pričakujemo tudi, da boš v kratkem poročal kaj opažaš glede zvoka Question Exclamation

Lahko.
Zvočniki pa niso najbolj transparentna stvar kar se je da dobit(budget), ampak se vseeno nekaj pozna.
Bom čez dan poslušal, pa jutri napišem:)
Nazaj na vrh
Goran_82

Pridružen/-a: Pet Jul 2008 21:35
Kraj: štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 16:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na kerih zvočnikih si se lotil tega podviga?
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 17:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Goran_82 je napisal/a:
Na kerih zvočnikih si se lotil tega podviga?

Mission M71. Mislim da tebi kar dobro poznan zvočnik Very Happy
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 18:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uporabljam isto firmo solid srebrnih core kablov različnih premerov za zunanje in notranje povezave v komponentah na liniji signala in seveda kot notranje ožičenje v zvočnikih in se mi lepo obrestuje..

Avtor kablov, prekaljen, svetovno priznan pisec člankov o audiu, mi je vedno na voljo z nasveti...
Kabli so izdelani po njegovih specifikacijah pri srebrarju, stalno izpoplnjevani na State of the art opremi in v več kot 15 letih, avtor beleži samo en primer, da mu jih je nekdo poslal nazaj.

Mundorf Supreme..
Odličen kondenzator, ki na tweetwrju še lepše "zadiha" v kombinaciji z Jantzen Superiorji na liniji signala v komponenti(bypass kondenzator za tweeter je seveda obvezen, Mundorf supreme upori pa so odličen partner Mundorf kondiju), seveda pa je Mundorf Silver Oil "tisti" kondenzator, ki premore še malce večjo mero fluidnosti in glasbenega šarma kot Supreme.

Je pa Jantzen Superior Z verjetno skoraj edini kondenzator, ki poslušalca ne trpinči z stotinami ur ulafavanja(tu so Mundorfi velik pain in the ass, saj lep čas zvenijo obupno), preden se zapeče..

Superior Z je že kar prvi dan prijeten za poslušanje, takoj naslednji dan pa navduši, ko že pokaže kaj zmore....
Visoki toni so zračni in se razprostirajo še kanček višje kot pri Mundorfih in tudi za spodnje območje velja enako..

Proizvajalec navaja, da jim je bil cilj izdelati kondenzator, ki ga poslušalec sploh ne bo zaznal in dejansko jim je to več kot odlično uspelo.. Laughing

Jantzen je na tržišču šele slabi dve leti in se še ni uspel uveljavit, mislim da predvsem po zaslugi izredno velike popularnosti Mundorfa.

Zvočno se Superior Z lahko brez problema kosa z Mundorf kondiji, saj je, ko primerjaš zvok enih in drugih, skoraj nemogoče reči, kateri bolj navdušuje..

Se pa potem, ko sem si že nabral malce izkušenj z Mundorf Supreme in Silver oil in Jantzen Superior Z, kar strinjam z Tommyem Geejem,

http://www.humblehomemadehifi.com/Cap.html

da so Superior Z, po razponu in prezenci in karakterju bližje Mundorf Silver Oil, kot pa Mundorf Supreme.
Nazaj na vrh
matejS

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:07
Kraj: Tabor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 18:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naboljsi kondenzator je tisti, ki ga ni (beri brez kretnice oz. DC coupled design).
Vsekakor pa dam pet zvezdic Mundorf Silver Oil kondenzatorju (sem ga uporabljal v svojih projektih z lampami) in ga priporocam.

Matej
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 24, 2009 19:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matejS je napisal/a:
Naboljsi kondenzator je tisti, ki ga ni (beri brez kretnice oz. DC coupled design).
Vsekakor pa dam pet zvezdic Mundorf Silver Oil kondenzatorju (sem ga uporabljal v svojih projektih z lampami) in ga priporocam.

Matej

Recimo, da je aktivna kretnica najboljša rešitev, ko pa je govora o pasivni, so dobri kondenzatorji bistveni in Superior Z dejansko zveni blizu "ga ni" trditvi njegovega proizvajalca..
Pri lampaških predojačevalcih je bistvena kvaliteta link kondenzatorjev in tudi MKP kondenzatorjev na napajalnih kondenzatorjih in zame tu Silver oil in Supreme Z predstavljata daleč najboljšo rešitev..

Ravno tu je razlika najbolj slišna in zaradi majhnih vrednosti link kondijev, tudi malce dražji kondenzator ne stane veliko..

Čim ga zalotamo in tovarniški MKP iz predojačevalca odroma v pozabo, nam je že ob prvih tonih kristalno jasno, da je tistih nekaj deset EU kolikor stanejo ti Mundorfi ali Jantzni, dejansko daleč najboljša investicija v setup..
Žal je treba pri Silver oil še lep čas potrpet, da se zapeče, kar ti zelo greha vredni kondiji seveda nagradijo z zvokom, ki ga njihovi ljubitelji cenimo in nas stalno navdušuje..

In enako se je težko upret zvoku Superior Zjev, ki se v vsem lahko kosajo z Silver oil, le da namesto neogotskega karakterja SO, SZ ponujajo kanček več zračne frivolnosti in, kot da dihajo nekakšen joie de vivre, kot ga premorejo Opera mini monitorji(modela se žal ne spomnim) ..

Kot, da Superior Z ne bi zasnovali Danci.. Laughing
Nazaj na vrh
anton

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 13:09
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 25, 2009 15:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matejS je napisal/a:

M
at ej

Priporačam ti ,da poskusiš enkrat ruske vojaške PIO kondelce...ki verjetno deklasirajo drago bižuterijo....lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031-246-212
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2009 17:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, sklepna misel.
Izboljšava je podobna kot pri menjavi vseh ostalih kablov. Pač, karakter kabla se še bolj opazi(oz. izniči če je kabel transparenten).
Če se nekomu da igrat se mi zdi da ni take škode zapravit še tistih nekaj € za notranje ožičenje. Je pa res da mam trenutno samo na visokih nove kable.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2009 22:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

anton je napisal/a:
matejS je napisal/a:

M
at ej

Priporačam ti ,da poskusiš enkrat ruske vojaške PIO kondelce...ki verjetno deklasirajo drago bižuterijo....lp

Par nizov ruskih PIO K-42Y-2 imam v predalu in vsekakor bodo še dobili priložnost, ko bom vse kretnice preselil ven in jih zlotal point to point....

Jantzni in Mundorfi pa mi že igrajo in zvočno dokazujejo, da konstrukcija dveh kondijev v enem, deklasira vse klasične MKPje.

Ravnokar lotam prva dva od 12 novih superior Z, ki sem jih dobil par dni nazaj, danes pa me je poklical prijatelj, ki je v lampaša zalotal in preizkusil svoje prve Superior Z je in ves navdušen skače po hiši..
Drugače uporablja v DACu in zvočnikih Mundorf Silver oil in Superiorji gredo odlično skupaj z njimi..

O ruskih PIO je tule nekaj...
Za moj okus, eden boljših testov kondlcev..

http://www.head-fi.org/forums/f21/orgy-capacitors-cap-thread-284863/
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu