Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

B&W in ostale stvari....
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benz220d

Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2012 20:50    Naslov sporočila: B&W in ostale stvari.... Odgovori s citatom

Lep pozdrav vsem Hi-Fi navdušencem....

Sem odpru kar novo temo, ker bom tu povpraševal ko bom nadgrajeval sistem...

Počasi gradim Hi-FI trenutno imam Marantz PM4200 ojačevalec in CD4000 predvajalnik ter kvalitetne DIY zvočnike...

Ogledane imam B&W DM601 S2 zvočnike, od prvega lastnika in v top kondiciji...edino me je zmotilo da je frekvenčni razpon 70Hz do 20kHz +-3dB on reference..

novejše DM601 serije se spustijo do 50Hz in gredo do 22kHz se bo ta razlika opazila?

Če si je kdo lastil ali pa pozna omenjene zvočnike bom vesel mnenja...

Ta sistem se bo verjetno drugo leto preselil v prostor za druženje, ali pa se bo razširil v 5.1 sistem in bodo ti zvočniki za rear pozicijo, dnevni prostor pa bo dobil eno kvalitetno Hi-Fi opremo za poslušanje glasbe...

hvala za vse informacije!

Nazadnje urejal/a benz220d Pet Avg 24, 2012 22:52; skupaj popravljeno 4 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2012 21:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moji 602 S3 gredo tja do 49 hz to je odličen definiran bas.
To so stroji za detajle, in ločljivost zvoka.
Odlično uravnotežen zvok po celotnem spektru.
Razlika med 70 in pod 50 hz se bo vsekakor slišala.
Kar se pa tiče visokotonskega spektra ga človek sliši največ tja do 15 khz.
22 khz slišijo le živali (netopirji).
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2012 21:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala, saj 602 S3 bi mi bili veliko ljubši ampak že en čas nisem zasledil nobenih naprodaj...v torek grem te poslušat pa bom videl kako je z basi...

Na kateri ojačevalec pa imaš priključene?
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2012 21:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Denon AVR 3310 receiver.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 27, 2012 19:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tale tema meje spomnila, da sem nekoč na tem forumu videl post o B&W rezervnih delih. Ker sem si takrat pozabil zapisati kje to je, prosim, če se kdo spomni, da mi pove. Rad bi namreč menjal visokotonec na 602 S3, ker je nekoliko pomečkan.

Hvala in lp Miro.
sim31

Pridružen/-a: Pon Nov 2010 18:13
Kraj: CE

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 27, 2012 20:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bogomir 4051 je napisal/a:
Tale tema meje spomnila, da sem nekoč na tem forumu videl post o B&W rezervnih delih. Ker sem si takrat pozabil zapisati kje to je, prosim, če se kdo spomni, da mi pove. Rad bi namreč menjal visokotonec na 602 S3, ker je nekoliko pomečkan.

Hvala in lp Miro.

Sam z dobavljanjem teh delov pr nas je vse skup en kUr*c.
Jst sem iskal in povpraševal pr vseh teh prodajalcih za te gumice ( so že malce obnucane in napokane in bi rad zamenjal) v katere pride potem mrežica zvočnika. Imam 603 S2 črne. Je pa bla cena za eno tisto kur*evo gumico 5€. Pa bi vzel takrat 25 kos.
Pa se nobenmu zgleda ni dal pogledat in so me sam nategaval, da se ne dobi.

http://www.bwgroupsupport.com/parts/partslist-bw

Je pa cena visokotonca cca. 75€

P.S. Če ima kdo kakšne te gumice viška oz. lahko tudi od poškodovanega zvočnika za prodat, kupim . Lahko na ZS.
Rabil pa ene 5 kom. oz vsaka bi mi prav pršla

LP
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 27, 2012 22:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sim31#
Hvala za pomoč, točno ta link sem imel v mislih. Spomnim se tudi, da si iskal gumice.Vidim, da ne uspešno, jaz jih žal nimam.
Hvala in lep pozdrav Miro.
Jan.

Pridružen/-a: Čet Jun 2012 13:37

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 27, 2012 23:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

poglejte na Ebay
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2012 00:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sem sel poslusat zvocnike, zvokovno so mi bili vsec, detajli so se lepo slisali, uravnotezeni, basa dovolj ceprav je tezko ocenit ker je bil precej manjsi prostor kot pri meni, poganjal jih je pa Marantz Pm4200 ojacevalec....vzel jih nisem ker je lastnik vanje vsraufal vijake namesto nogic, je macek poskodoval mrezico na enem in ker so bili vec let v sobi kjer se je kadilo je bil les ze kar lepljiv visokotonec pa je po robu namesto srebrne dobival ze rumenkasto barvo... Smile

Iscem dalje ce kdo prodaja kaksne b&w (dm602 s3) ali pa kaksne prostostojece me lahko kontaktira....
Nazaj na vrh
obojan

Pridružen/-a: Čet Jun 2012 8:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2012 09:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A tole kaj pomaga ?
http://www.ebay.de/itm/B-W-602-S2-Schaumstoff-Sickenset-Kleber-Loser-F170-/230621958638?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item35b223d1ee#ht_3386wt_1159
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2012 09:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne ne pomaga, ker iščem cele zvočnike ne po delih Very Happy
Nazaj na vrh
obojan

Pridružen/-a: Čet Jun 2012 8:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2012 09:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo sem bil neroden. Embarassed Embarassed Embarassed
Tebi sem poslal mail glede zvočnikov
Link je bil pa namenjen nekomu drugemu.
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 03, 2012 11:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dobil sem par ponudb za zvočnike, tako da ko bo malo časa grem na slušne teste Laughing

trenutno najbolj aktualni b&w CM2 in eni Dynaudio...

treba bo mal preuredit dnevno sobo. dodat kak tepih itd....

ker je prostor velik cca 30 kvadratnih metrov se nagibam k prosto stoječim ali pa večjim zvočnikom na stojalih...še vedno čakam na DM602 S3 ali pa kakšne prostostoječe B&W do 1000€ kaj menite vi je za tako veliko sobo bolje imete prostostoječe?

cd komponenta trenutno ogledana

http://eu.harmankardon.com/harman-kardon-product-detail-eu/hd-990.html

ojačevalec če bo kje kakšen rabljen

http://eu.harmankardon.com/harman-kardon-product-detail-eu/hk-990.html

gramofon bo trenutno Numark TT200 dokler ne najdem boljše rešitve...

Hišni kino pa bo ker ni tako aktualen kot Hi-Fi reševal kakšen soundbar z wofferjem....

Kakšen predlog iz vaše strani?
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 14, 2012 11:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

danes je božič Laughing

sem šel poslušat 705-ke in sem padel dol to je to...so že doma..

hvala vsem za ponudbe, nekatreih zvočnikov še nisem šel poslušat ampak, ti so me prepričali v prvem komadu Wink tako da hvala vsem za ponudbe in brez zamere če nisem prišel do vsek s katerimi smo se menili...

zvočnike sem kupil 4km od mojega doma Laughing v uporabi so bili vsega 4 mesece potem pa shranjeni v omari ker se je fant preselil k punci v blok kjer jih ni mogel uporabljat, ohrajenost 10/10 ! z vsemi papirji računom itd... Razz

evo par fotk da vemo o čem govorimo

zraven sem dobil še 3 metrske Van den hul kable, višja serija...

torej lov se nadaljuje za dobrim ojačevalcem, 100W, Rotel, Harman kardon, eventuelno lampaš ampak ne nad 1000€..ipd... če kdo prodaja kaj podobnega naj mi da na ZS
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 14, 2012 12:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni so B&W 685 zelo lepo igrali z cenejšim NAD-om.
Mogoče bi tvoji šli skupaj z

http://audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=993
http://audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=8896

Zadovoljen sem bil tudi z B&W+Rotel kombinacijo ampak je po mojem mnenju igralo bolje z NADom. Mogoče samo zato ker je bil NAD močnejši. Z kakšnim boljšim rotelom pa bi znalo bit super.

Mi pa je znanec omenil (sedaj si lasti 685) da lepo igrajo z.. no, ne morem se spomnit podjetja, se pa je že govorilo o tem tu na forumu. Neka cenovno ugodna zadeva (pa spet ne poceni) ki zveni podobno Naim-u.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Naslednja
Stran 1 od 12

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu