| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Piksi
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 22:21 Prispevkov: 7 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Sep 23, 2008 22:45 Naslov sporočila: izbira low budget 5.1 sistema |
|
|
Pozdravljeni,
Sem lastnik 5.1 sistema genius home theater na katerega imam priključen računalnik in dvd predvajalnik xoro. Ker bi si rad kupil mrežni predvajalnik popcorn hour ki ga je potrebno priklopiti na surrond sistem z dekorderjem, in ker moj zvočni sistem nima dekorderja sem se odločil zadevo zamenjati.
Soba v kateri bodo zadeve je velika 4 metre dolga in 2,5m široka. zvočniki bodo tvorili kvadrat 2,5m x 2,5m. Na zvočnike bo priključeno: računalnik 5.1 zvočna preko činčev, xoro preko hdmi in popcorn hour tudi preko hdmi. Največji problem je sestaviti sistem za denar ki je razpoložljiv in sicer 450€. Ne vem kaj bi bilo bolje gledati all in one sisteme ali posebej receiver in zvočnike... Receiver sem gledal Yamaha rx-v363, mogoče celo v kompletu z zvočniki ki jih ponujajo v BB. http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=A843D637-FEA5-FD25-E95E-487D6AE2F527&linkid=15
Opcija je tudi Yamaha rx-v463 ki se jo v avstriji dobi za 240€ vendar glede na to da na uradni strani nima usb vhoda tista ki se jo pa vidi v BB za 350€ pa ima usb vhod predvidevam da gre za 2 različna modela verzije rx-v463. Prav tako imajo v BB verzijo v363 ki naj bi imela samodejno konfiguracijo zvočnikov kar na uradni strani ne piše... Zvočnike sem gledal tudi pioneer http://www.itsvet.com/proizvod/pioneer-s-sp50/comp_tehn_speakers/19/713.
Predvsem me zanima kaj mi predlagate glede na moje potrebe, ne izklučujem tudi zadeve all in one. Vem da gre za zelo low budget zadeve ampak mislim da bi bila vsaka od naštetih zadev veliko bolša od obstoječih zvočnikov s katerimi sem pa zaenkrat čisto zadovoljen. Gledal bi predvsem filme in poslušal mp3je preko računalnika.
Hvala za odgovore |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Sep 23, 2008 23:17 Naslov sporočila: |
|
|
Ločene komponente bodo vsaj v nižjem razredu bolje igrale.
kaj drugega kot poceni Yamahe ti ne preostane, ker mislim da je to najcenešje...
Bi pa ti priporočal kaj rabljenega. Za 150€ dobiš kak RXV-440 reciever, za 300€ pa že dobiš kake solidne zvočnike...
Sicer pa lahko na reciever priključiš tudi zvočnike ki si jih imel zraven Genius kompleta, le na glasnost boš moral pazit.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Sre Sep 24, 2008 00:02 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen na portalu.
Vabljen si na Multimedia HI-FI Show, na katerem bomo tudi ostali člani portala, tam pa boš lahko videl in slišal različne zvočnike, pa tudi v naši sobi bo marsikaj za slišat v normalnem cenovnem rangu.
Kakorkoli že, sam bi ti definitivno priporočal receiver in pa komplet zvočnikov oz. na začetku lahko samo dva, potem pa dopolnjuješ, namesto da bi takoj na začetku kupil slabše zadeve.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Piksi
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

|
Objavljeno: Sre Sep 24, 2008 12:40 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | Zvočniki na katere bom zadevo priključil bodo pa po vsej verjetnosti
JBL CS460 5.1 oz. JBL SCS 200.5. močnejših definitivno ne potrebujem ker vidim pri fotru, ki jih ima v dnevni sobi (je večja od moje), da ne posluša skor nikoli več kot na tretjini jakosti. |
HI
Lahko ti povem le to, da razlike med zvočniki niso samo v jakosti, zato nekateri preden kupimo, poslušamo in ne gledamo podatke po katalogih. Drugo je, v kolikor potrebuješ mini zvočnike za res majhno sobo, potem si pač obsojen na take zvočnike. Nihče ne pravi, da spilajo slabo, le vsakomur najprej svetujemo, da gre poslušat nekaj različnih sistemov, da lahko vsaj približno oceni kaj naj bi bilo dobro in kaj ne. Kmalu bomo online postavili nekaj bolj podrobnih ocen receiverjev in zvočnikov. Na HI-FI Showu bomo imeli tudi receiver TX-SR606, tako, da ste vabljeni, da se nam pridružite.
Have a nice Day
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Piksi
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Sep 24, 2008 16:45 Naslov sporočila: |
|
|
Marantz je drugačen.
Bi pa rekel da JBL bolj paše na Yamaho. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
TRIROG
Pridružen/-a: Tor Jul 2008 17:09 Prispevkov: 60 Kraj: Križ
|
Objavljeno: Sre Sep 24, 2008 18:05 Naslov sporočila: |
|
|
takole bom rekel ... če misliš po večini gledati filme v DD načinu yamaha ni zgrešena ... če bi pa rad poslušal tudi glasbo ... potem definitivno marantz ...
Sam imam doma yamaho ... 430 ... sem poslušal tudi zadnjo 663 ... vendar je v primerjavi z marantzom 5002 pogorela ... saj kar se glasbe tiče ...
ko pride pa do filmov bom rekel pa takole ...
sem mnenja da je treba DTS/DD poslušati tako kot sta posneta ... brez obdelav ... še karkoli sem doslej gledal mi je najbolj sedlo z ugasnjenim DSPjem na yamahi ... iz tega sledi da potrebujem samo DD dekoder in ojačevalec za vseh 5 kanalov ... to pa vsak 5.1 receiver ima ... ergo ... ob priliki naročim marantza ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29 Prispevkov: 206 Kraj: Miklavž na dr. polju
|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2008 00:08 Naslov sporočila: |
|
|
JBL-i ti bodo z Harmanom (avr155, cca. 450€) delali boljše kot z Yamaho ali Marantz-om. Glasba in kino zvok bosta super. Sicer pa lahko to kombinacijo slišiš v BB. Imajo komplet v katerem so JBL SCS200.5 + AVR137 + DVD27 za 599€ (imenuje se Cinelife/Cinestart 200) - probaj jih nažicat, da ti jo priklopijo.
Vedeti moraš, da je Harman lastnik JBL-a in Infinity-ja in njihovi produkti že od nekdaj odlično pašejo skupaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mac
Pridružen/-a: Čet Jun 2008 15:19 Prispevkov: 108 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2008 12:30 Naslov sporočila: |
|
|
Piksi, mogoče te zanima, da bo v kratkem tudi pri nas možno dobiti novega Marantz 4003, kot so mi zatrdili na "prednakupni paši". http://us.marantz.com/Products/2513.asp
Mene kuri v kombinaciji s KEF IQ50, bi pa rad slišal, preden odprem tošl. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Piksi
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

|
Objavljeno: Pon Sep 29, 2008 01:02 Naslov sporočila: |
|
|
Piksi, koliko receiverjev si do sedaj preizkusil? Doma imam še enega zapakiranega Onkyo TX-SR505, z njim nimaš kaj zgrešit. Za tvoje potrebe je odličen, v srebrnem alu finišu:
http://www.eu.onkyo.com/products/product_en_2008_5875516.html
Crossover Adjustment at 40/50/60/80/100/120/150/200 Hz for Bass Management
A/V Synchronization Function (Up to 100 ms in 20 ms Steps)
40 FM/AM Random Presets
Compatible with RI Dock for the iPod
Front Panel Auxiliary Input (for Camcorders, Game Consoles, etc.)
Preprogrammed RI (Remote Interactive) Remote Control with Mode-Key LEDs
OTHER FEATURES
Double Bass Function
Non-Scaling Configuration
Tone Control (Bass/Treble) for Front L/R Channels
4 Composite Video Inputs and 2 Outputs
4 A/V Inputs and 1 Output
2 Audio Inputs and 1 Output
Late Night Mode (High/Low/Off)
Digital Upsampling
Display Dimmer (3 Modes)
RDS (PS/RT/PTY/TP)
Headphone Jack
Sleep Timer (via Remote)
Battery-Free Memory Backup
Aluminum Front Panel
* A separate audio connection is necessary to process multichannel audio.
130 W/Ch Minimum into 6Ù, 1 Channel Driven, IEC
DTS®-ES™Discrete/Matrix, DTS® Neo:6, DTS® 96/24, Dolby® Digital EX™, Dolby® Pro Logic IIx
H.C.P.S. (High Current Power Supply) Massive High Power Transformer
192 kHz/24-Bit DACs for All Channels
HDMI Pass-Thru (1080p Compatible; 2 Inputs and 1 Output)*
HDTV-Capable (50 MHz) Component Video switching (3 Inputs and 1 Output)
WRAT (Wide Range Amplifier Technology)
Advanced 32-Bit Processing DSP Chip
Audyssey 2EQ to Correct Room Acoustic Problems and to Calibrate Speakers
4 Digital Inputs (2 Optical/2 Coaxial)
3 S-Video Inputs and 2 Outputs
Subwoofer Pre Out
CinemaFILTER™
Pure Audio Mode
A-Form Listening Mode Memory
Optimum Gain Volume Circuitry
Color-Coded 7.1-Multichannel Inputs (Receive 7.1 Surround Sound from Compatible Blu-ray and HD-DVD Players)
Speaker A/B Drive
Color-Coded Dual Banana Plug-Compatible Speaker Posts (Except Speaker B) _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Piksi
|
Objavljeno: Pon Sep 29, 2008 09:19 Naslov sporočila: |
|
|
Kok sm jih že poslušal? ene par različnih pa sm že...edino marantza mi ni ratal nikjer najdt.
Sej sm gledu tud podobno zadevo kakor mi jo ti ponujaš in sicer onkyo sr 506. In kolk je star ta tvoj in kolk hočeš zanjga? SR 506 je v mediamarketu 250€.
Aja pa še neki me zanima... Sr 506 ma HDMI verzije 1.3 za 505 pa ne najdem kera verzija so HDMI konektorji. A ti maš kje ta podatek? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

|
Objavljeno: Pon Sep 29, 2008 10:29 Naslov sporočila: |
|
|
Ce nisi opazil, sem napisal, da je nov, zapakiran. Na receiver imas garancijo eno leto, Mediamarket ni uradni uvoznik, kako je z garancijo pa...
V kompletu s samostoječimi zvočniki Jamo E750 (5 let garancije) lahko dobis komplet za 500eur. S temi zvocniki za elektronsko musko ne rabs subwooferja .
Sicer pa je to off topic. Pridi na sejem in bomo tam kakšno rekli, pa tudi sprobali. Navoljo bo tudi Onkyo, NAD....
Have a nice Day
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Piksi
|
|
| Nazaj na vrh |
|