Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kupujem hi-fi po komponentah, rabim pomoč ...
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sovdat

Pridružen/-a: Pet Avg 2008 14:46
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2008 14:59    Naslov sporočila: Kupujem hi-fi po komponentah, rabim pomoč ... Odgovori s citatom

Živjo,

mene zanima en nakup hi-fi sistema po komponentah, ampak glede na to, da bo to prvič, bi prosil za nekaj nasvetov:

(za začetek bi rabil samo CD predvajalnik + zvočnike, LP predvajalnik pa bi dokupil enkrat pozneje)

- koliko bi približno stal en tak soliden sistem?
- na katere stvari moram pri nakupu še posebej paziti?
- obstaja kje na Štajerskem koncu kakšna specializirana hi-fi trgovina s kvalificiranimi prodajalci (Maribor, Celje)?
- mogoče zna kdo predlagati kar kakšen konkreten sistem?
- pa še to, se mogoče splača kupovati tudi rabljene, ali (in zakaj) ne?

hvala in lp!
Boštjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2008 15:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spet isto vprašanje kot za vse Very Happy !!!

KOLIKO DENARJA SI PRIPRAVLJEN VLOŽITI V HI FI?

Če imaš v žepu 10.000€, potem ti lahko povem, da se za ta denar da dobiti tako dober HIFI, da ti bo vzdigoval kocine po telesu! Razz

Če boš kupoval kvalitetno robo, se ne boj kupovati rabljene. Audiofili navadno na svoje komponente pazijo bolj kot na svoje ženičke!
Nazaj na vrh
sovdat

Pridružen/-a: Pet Avg 2008 14:46
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2008 16:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nimam 10000€ Very Happy

Ne vem, ajde recimo da imam 1000€?
Nazaj na vrh
frodo

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29
Kraj: Miklavž na dr. polju

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2008 23:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj omiljeni sistem za nekaj-čez-1000€ je:

Marantz PM 6002 ojačevalec
Marantz CD 6002 CD player
B & W 685 zvočniki

Sistem je primeren za vse glasbene zvrsti in te komponente so dobile tudi
odlične lovorike v hi-fi revijah (zvočniki celo EISA nagrado).
Marantza lahko slišiš v Big Bangu, B&W pa mislim, da v Canyon Audiu. Če imaš gotovino si probaj za par dni sposodit na akontacijo te komponente v omenjenih trgovinah, da jih slišis v svoji sobi.

Če pa se lahko "stegneš" do cca. 2000€ pa spet priporočam iste proizvajalce, vendar višje modele:

Marantz PM 7001 ojač
Marantz SA 7001 CD player
B&W 684

Najboljše pa bo seveda, da se sam malo sprehodiš po slo trgovinah, s svojimi CD-ji (Canyon, Big Bang, Vklop, ipd.) in si pustiš svetovati in demonstrirati njihovo ponudbo.

LP
Nazaj na vrh
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 08:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede Marantza in B&W ti lahko povem iz lastnih izkušenj, da se ta kombinacija dobro obnese, vendar računaj samo na to, da bo obvezno potrebna menjava interkonektov, po možnosti kaj posrebrenega, saj sta oba proizvajalca v omenjenem cenovnem rangu rahlo podvržena basom in boš s takšnimi interkonekti malo umiril zadevo.
Pri meni srebrni interkonekti (posodil Audiofill) niso povzročili kakšne dodatne razlike v zvoku, tako da menim, da bi znal biti to samo začetni odvečni strošek.
Nazaj na vrh
Alpinelinx

Pridružen/-a: Tor Jun 2008 15:29
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 17:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Prosil bi vas za komentar za naslednjo kombinacijo:
- Cambridge Audio integriran ojač. 540A v2
- Cambridge Audio cdp 540c
- B&W 685

Bo to špilal? Slišal sem komentar, da je to zelo slično setu z Marantzom - smooth oz. mehko?

Hkrati bi prosil za komentar zvočnikov Dali Concept 6. V Big Bangu sem jih poslušal priklopljene na Marantz PM7001 in je bilo slišat kar dobro. Zanima me sploh primerjava z B&W 685.

pozdrav vsem!
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 18:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Alpinelinx je napisal/a:
Pozdravljeni!

Prosil bi vas za komentar za naslednjo kombinacijo:
- Cambridge Audio integriran ojač. 540A v2
- Cambridge Audio cdp 540c
- B&W 685

Po mojem mnenju... ostani kolikor se da proč od tega.
Zadnjič smo pri meni poslušali to kombinacijo(sicer brez CDP), pa to ni to. Ojačevalec je veeeeeliko presvetel za ta zvočnik. Prav tako ni igralo z NAD-om. Ta zvočnik po mojih izkušnjah zahteva temen pogon, ali pa vsaj ojačevalec z ne preveč izrazitimi visokimi toni. To pa CA ni.

Mogoče pa bo tebi všeč.

Sam si že mesec, dva lastim B&W 685, in če te zanima kaj določenega ti lahko poskušam odgovorit.

Glede B&W 685 vs. Concept 6... Meni je razlika kot dan in noč. V prednost B&W.

V tem razredu pa bi si jaz ogledal še Dynaudio Audience 42. Odličen zvočnik za kak Jazz, mirnejši rock, akustiko, klasiko... Kakšen metal, elektronika pa mu ne paše ravno.
Nazaj na vrh
frodo

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29
Kraj: Miklavž na dr. polju

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 19:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, ne kombiniraj B&W in Cambridge. Probaj raje z Marantz-om. Je mehkejši in bolj muzikalen kot CA. CA dela solidno z recimo KEF IQ serijo, ki so precej temni po zvoku.
Sicer pa grem sam ta teden poslušat v BB Tannoy Mercury F4 Custom. Stanejo cca 550 € in so samostoječi. Bom poročal, kako se bo obneslo.

LP
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 20:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dejstvo je da ima 685 metalen visokotonec in zna igrat včasih malo agresivno. CA je tudi sam svetel in zadevo še dodatno povdari. Ko smo primerjali najnižji model NAD, se je izkazal za močnejšega kot CA, pa tudi igralo je občutno bolje. Da ne sede z omenjenimi Bowersi se nebi čisto strinjal, sam bi vzel mogoče kakšen kabel, ki umiri vokal in pa močnejšo verzijo ojačevalca za boljšo kontrolo. Sam bi si v takem rangu probal omislit varianto Rotel ali NAD in Audiopro zvočnike, ki so pri nas dokaj neznani, spilajo pa kar fajn. Probat ni greh pravijo.
http://www.audiopro.com/

Kakšno sobo imaš?
Have a nice Day

Matt
Alpinelinx

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 21:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prostor je približno 3,5m x 6m. žal je dnevni prostor koriščen tako, da moram uporabljati le širino (3,5).

Torej, če odmislimo B&W 685 za trenutek, kakšne zvočnike bi priporočali za kombinacije: CA 540a v2 + CA 540c oz. Marantz 7001, 6002 + Marantz cd?

Ali bodo bookshelfi pričarali "polno sobo"? Poslušam zelo različne zvrsti glasbe od jazz-a, nujazz-a, rock-a in elektronike (house).

Skratka, mal basa bi že bilo fino. Ne rabim tuc-tuc prevladajočega basa, samo da bo in da bo koliko toliko natančen in definiran.

Če so mi ta trenutek B&W 685 mal dragi, bi bil budget za zvočnike nekaj manj kot za 685-ke.

Hvala vnaprej vsem!
Nazaj na vrh
xray80

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2008 10:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če imaš možnost pejdi v Tift, oni so zastopniki za Ca pa poiskusi kombinacijo z Kef zvočniki. Z kef iq 3 zna bit dobra kombinacija, xq pa je verjetno že predraga, vem pa da so imeli xq 20 model za preiskusit. V Inteku pa imaš Ca+Dinaudio zvočnike na raspolago. Žal pa cena Dynaudio zvočnikov je kar visoka, pa rabijo tudi dober amp za jih poganjat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
streki

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 17:09
Kraj: Lukovica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 17:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lep pozdrav vsem malce sem bral vaša mnenja o hi fi pa vas naj spomnem da obstajajo tudi monitor audio zvočniki
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 18:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Monitor Audio me malo spominjajo na B&W z malo manj življenja. Pa že B&W niso ravno živi.
Nazaj na vrh
streki

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 17:09
Kraj: Lukovica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 18:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

oj pestilence
odvisno katero serijo misliš
Nazaj na vrh
Alpinelinx

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 09, 2008 19:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kaj pa pravite na Monitor Audio RS6? v navezavi z Cambridge-om?

Pa MA RS6 vs B&W 685? predvidevanja?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu