| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Sre Jul 14, 2010 12:26 Naslov sporočila: Avtomobilski kotiček |
|
|
Oj družba!
Ker je tema Za "Alfiste" zašla, sem jo razdelil na dve ločeni temi. Na splošno o jeklenih konjičkih debatirajmo naprej tukaj.
lp
Audiofill
Tole je hiend fantje ne pa dizel
Dizel je bolj za neko zmerno, varčno vožnjo. Ne boš pa šel dizlerja terat in gnat v visoke obrate... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Jul 14, 2010 14:32 Naslov sporočila: |
|
|
Seveda imajo dizli neko drugo karakteristiko, a je treba določene predsodke lepo kar na klin obesit!Še 10 let nazaj je veljal bencinc z 2000ccm skorajda kot navit, če je razvil 150KM, danes pa so redki dizli, ki so izpod, neredki pa imajo 170KM in celo več!In ne pozabimo, da je v LeMansu že bil zmagovalec ravno dizelaš!
Zame osebno pride bencinc v poštev le še kot športni coupe ali kabriolet, pa še to izključno zaradi sounda.
Meni je sicer Alfa 164 2.0V6 T z 205KM žrla med 9-11l, kar ni hudo!Res pa nisem človek, ki bi s polnim plinom drvel na rdeč semafor!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Sre Jul 14, 2010 14:42 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: |
Dizel je bolj za neko zmerno, varčno vožnjo. Ne boš pa šel dizlerja terat in gnat v visoke obrate... |
DOLAR, pojdi kdaj na testno vožnjo s kakim novim tdi v6. pozabiš, da imaš pred sabo dizla. prej raketo. dizli že dolgo niso samo za stare počasne sivolase gospode ... pa še v obrate jih ni treba terat, kot si omenil.
Tudi sam sem bil proti dizlom, dokler se nisem nekih 10 let nazaj prvič zapeljal z 2.4jtd ...
... za šminkerijo pa je aston martin seveda top of the tops. se strinjam, krasen avto!
v. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Sre Jul 14, 2010 14:58 Naslov sporočila: |
|
|
Ma sej jaz nisem ljubitelj avtomobilov, prej nsprotno. Sploh me ne ganejo avtomobili, razen mogoče AM, ampak za AM itak nikol ne bo denarja.
Kot rečeno pa, če si "dirkač", ne moreš dirkat pri 3 jurjih obratov, treba je avto gnat do konca. To daje nek užitek, ko avto rohni kar se ne razčehne. Šaltanje na 3-4 jurjih, no ne vem no, to se ne sliši najbolj športno.
Dizelski motorji so bistveno bolj učinkoviti od bencinarjev, konec koncev so vsi delovni stroji na dizel, ampak za žgat pa to ni. No vsaj zame ne. Že sama štima spominja na Zetorja Če bi hotel varčevat bi raje vzel bencinarja pa uštimal plin, še bolj ekološko je vse skup. Za divjanje se mi zdi najprivlačnejši benz.
Ma ne me sploh resno jemat, nimam blage veze o avtih.
@ Hi musica
460 konjev je kar dosti za šminkerijo, kolk ma alfa? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Jul 14, 2010 16:42 Naslov sporočila: |
|
|
Well, nisem hotel sprožit debat o dizlu proti bencinarju, niti se it superlativov. Za mojo uporabo(100km na teden, ali nekaj podobnega), ne vem koliko bi se splačalo. Mam slabe izkušnje z Golf V TDI, mi pa je jasno da so moderni dizli lahko dobri(330d mi je lep primer).
Starejše JTD, ne JTDm se splača probat? _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jul 14, 2010 18:42 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz tudi ne grem več na bencinarja, pa imam navadno dizel družinsko kanto, ampak kdo bo čakal bencinarja tja do 5500 obratov da bo imel pedal za gas sploh smisel. Pa navor, pa udobje, pa poraba...nima smisla.
Razen če bi si lahko privoščil kakega moparja, potem pa niti ne povoham dizla
Glede alf, o katerih teče tema pa nimam izkušenj, razen kolega me je peljal enkrat iz osnovne šole v Giulleti (upam da sem prav napisal), mater je bil jebački avto s šibedahom, pa nekaj elektrike, metalic temno siv, letel pa ko sneta sekira.
Je pa zanimivo da meni 159 sploh ni všeč, mi je pa zelo Mito, gtv mi je še zmeraj noro lep avto, novejši in starejši, mogoče celo Alfetta vzbudi kako nostalgijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1774 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Sre Jul 14, 2010 20:23 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | | Jaz tudi ne grem več na bencinarja, pa imam navadno dizel družinsko kanto, ampak kdo bo čakal bencinarja tja do 5500 obratov da bo imel pedal za gas sploh smisel. Pa navor, pa udobje, pa poraba...nima smisla. |
To ne bo držalo. Sodoben bencinski motor ima bistveno bolje razporejen navor, širše uporabno območje, je tišji, mirnejši, zanesljivejši in hvaležnejši. Morda porabi nekoliko več (pri zmogljivejših motorjih je ta razlika bistveno manjša), a je na dolgi rok brez dvoma prijaznejši: ni občutljiv na vrsto goriva, nima pokvarljive periferije - šobe, črpalke, dodatni termostati, lopute in turbinskega polnilnika, ki je sicer resda vedno pogostejši tudi pri bencinskih motorjih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
andrej
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:47 Prispevkov: 121 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Sre Jul 14, 2010 20:59 Naslov sporočila: 33 quadrifoglio |
|
|
meja med dizli in bencinarji se tanjša predvsem s strani slednjih: downsizing mašin, uporaba turbine in direktnega vbrizga je prinesla marsikatero prednost predvsem pri porabi in navoru.na bencinca se vrnem samo če bo imel zgoraj naštete elemente torej direkten vbrizg in turbino (prevedeno : nižjo porabo in ugodnejši navor).
če se vrnemo na alfe: 33ka od kolega z boxer mašino na karburatorje je imela edinstven zvok. porabo tudi še dobro da je bencin stal takrat 120sit/liter... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Sre Jul 14, 2010 21:56 Naslov sporočila: |
|
|
V zadnjem letu dni sem naredil cca 80000km, od tega več kot 95% z dizli, ampak verjemite, da nobeden od njih ne zveni na Zetorja(Audi A6 3.0TDI, BMW 530d, Citroen c5 136, Ford Mondeo 2.0 TDCI in Galaxy 2.0TDI).Je pa res, da malce spominja na traktor hladen Clio 1.5dci, a ko se ogreje, postane zvok kar prijeten.In čisto realno v večini lastnosti gladko poseka kako Alfo 147 in to celo v športnih užitkih(le pozabiti je treba na ime!).
Kar pa se samega zvoka tiče, pa je zame neponovljiv tisti iz starih ameriških V8 mašin.Nekaj časa sem vozil Jeepa s 5,9l V8 mašino in vsakič so se mi ob tem soundu dvigale kocine.No, res pa je, da na črpalki tudi lasje!
Če pa gremo nazaj na Alfe in Alfiste:pri tem ljubiteljstvu je dosti subjektivnosti in nima prav nobenega smisla mahati z objektivnimi kriteriji!Tudi sam sem bil zaljubljenec v SAAB-e, pa so mi delali kar veliko sivih las...Tako pač je!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Sre Jul 14, 2010 22:04 Naslov sporočila: |
|
|
Dej no krokar, ni važno koliko se trudiš zanikat, vedno bo pri dizlerju pa naj bo še tako izoliran, v ozadju slišen prizvok po zetorju  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Čet Jul 15, 2010 08:03 Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

|
Objavljeno: Čet Jul 15, 2010 08:16 Naslov sporočila: |
|
|
Še to moram dodati, ker gre nedvomno za tipično slovensko lastnost, da se špara za vsako ceno.
Dizelski avto, ki porabi cca. 4 litre manj na 100 prevoženih kilometrov, je pri povprečni slovenski letni kilometrini mesečno cenejši za okroglih 50 €. To, da je nakup (rabljenega ali novega) dizelskega avtomobila dražji, prej naštete potencialne okvare pa redko stanejo manj, kot 1000 €, seveda nihče ne pomisli. In pri zmogljivejših motorjih je razlika v porabi skoraj za pol manjša!
Da ponuja manj užitka, je manj zmogljiv, manj prijazen za uporabo, glasnejši, ekološko bolj sporen in nenazadnje tudi smrdljiv, pa je seveda sekundarnega pomena. Samo, da se špara ...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Čet Jul 15, 2010 08:32 Naslov sporočila: |
|
|
| Temo smo sicer uničili ampak a res toliko manj porabi? Sem mislil da četrtino manj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|