| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 27, 2009 11:04 Naslov sporočila: |
|
|
@JAZZZ; ne znam citirat posebej, ampak ko me sprašuješ kateri instrumenti morajo bit, ni važno. Pač princip manj je več, kot tudi pri vseh ostalih stvareh, najbrž si ciljal da bom rekel el. kitara, bobni, bas. Lahko je ribežen in vokal, važno da je ideja zanimiva, in ta mislim da veliko bolj pritegne, če ne drugega, večjo skupino ljudi.
Sicer pa ne bova prišla skupaj, tako da na ostale stvari ne bom odgovarjal, se mi niti ne da, je pa tudi off topic. In se mi zdi da moraš imeti zadnjo besedo pri vsaki stvari, jaz pa v takem pogovoru ne funkcioniram dobro, mogoče ob kakem pivuč...
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pon Apr 27, 2009 11:52 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | | Sicer pa ne bova prišla skupaj, tako da na ostale stvari ne bom odgovarjal, se mi niti ne da, je pa tudi off topic. In se mi zdi da moraš imeti zadnjo besedo pri vsaki stvari, jaz pa v takem pogovoru ne funkcioniram dobro, mogoče ob kakem pivuč...Lp |
 _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Apr 27, 2009 12:42 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | | @JAZZZ; ne znam citirat posebej, ampak ko me sprašuješ kateri instrumenti morajo bit, ni važno. Pač princip manj je več, kot tudi pri vseh ostalih stvareh, najbrž si ciljal da bom rekel el. kitara, bobni, bas. Lahko je ribežen in vokal, važno da je ideja zanimiva, in ta mislim da veliko bolj pritegne, če ne drugega, večjo skupino ljudi. |
Če podpiraš princip manj je več, potem si verjetno pristaš minimalizma(hi hi). Jaz sem in strašno uživam v enournih "predrkavanjih". Imam tudi nekaj posnetkov take glasbe: Bojan Gorišek preigrava Phillip Glassa, Charlemagne Palestine-eden od tvorcev te zvrsti, s katerim sem preživel lepo popoldne v Brdih ...
Se počutiš ogroženega, da mi v usta porivaš el.kitaro, bobne,bas ... Če si bral moje članke, si verjetno opazil, da poslušam raznorazne godbe in nisem omejen na določeno zvrst. Kitaristi? Eliott Sharp, Marc Ribott, Eugene Chadbourne, lani preminuli Derek Bailey, prijatelji Samo Šalamon, Brdonč iz Deskel, ... so samo primerki dratarjev, ki jih z veseljem poslušam. Ti naštejem še bobnarje in basiste ... Tudi Zlatka Kaučiča, ki igra na vse možne igračke vedno omenjam, ti pa mi prodajaš o glasbi z idejo. Dej no. Kmalu bova prišla na koncept- ta ima pri Zlatku veliko vlogo, potem pa sva... kje že?
| Numb je napisal/a: | | Najboljši komadi so dolgi ravno slabe 3 minute in sestavljeni iz 2-3 inštrumentov, to je daleč večja umetnost kot pa narest 26 minutno predrkavanje osmih akademskih glasbenikov, na kateri koncert pridejo tipi da lahko potem govorijo v avdiofilski družbi da so bili tam. |
Še enkrat sem prilimal tale stavek. Govoriš o moji nestrpnosti, sam pa takole pišeš o 26 minutnem komadu in avdiofilih? Govoriš o idejah, ne vprašaš pa se o ideji teh glasbenikov, ki predrkavajo 26 minutni komad ampak ga reveža takoj obsodiš? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Pon Apr 27, 2009 19:56 Naslov sporočila: |
|
|
| Weird nightmare: meditations on Mingus |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Apr 27, 2009 20:33 Naslov sporočila: |
|
|
| The Kelly Family - Angel |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 27, 2009 20:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | The Kelly Family - Angel | Fak  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pon Apr 27, 2009 20:55 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | | Pestilence. je napisal/a: | | The Kelly Family - Angel | Fak  |
Oni majo nekaj prav luštnih komadov
Queensryche - Surgical Strike
His 4-octave range, unique tone and intense expressiveness have placed him among the finest vocalists in the heavy metal genre.
O, pa še kako! _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Puskin-1
Pridružen/-a: Pet Apr 2009 15:38 Prispevkov: 6 Kraj: Portorož
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 10:31 Naslov sporočila: |
|
|
Lep projekt
Zaj pa sem še jaz volje za kaj takega;D
Hear'n'aid - Stars _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xray80
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01 Prispevkov: 291 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 13:36 Naslov sporočila: |
|
|
| Glasbo Playing for change si tudi jaz večkrat zavrtim, mi da dosti pozitivne energije. Obvezno si morem nabavit njihov dvd. Audiofill mimogrede kako je bilo v Zagrebu na sejmu? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 14:36 Naslov sporočila: |
|
|
| xray80 je napisal/a: | | Glasbo Playing for change si tudi jaz večkrat zavrtim, mi da dosti pozitivne energije. Obvezno si morem nabavit njihov dvd. Audiofill mimogrede kako je bilo v Zagrebu na sejmu? |
Bil je majhen sejem, vendar je bilo kaj za videt in slišat. S trancijem sva združila fotke in mislim da bo odprl temo oziroma napisal članek.
Da ne zaidem preveč v offtopic, evo nekaj meni zelo simpatičnega, kar me je potegnilo notri danes:
Sampli in opis tukaj.
Na youtube se nahaja video naslovnega komada Mean blues. Evo spodaj:
http://www.youtube.com/watch?v=oZs-edBqE0A |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drmare
Pridružen/-a: Ned Feb 2009 11:24 Prispevkov: 17 Kraj: Mavčiče
|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 17:31 Naslov sporočila: |
|
|
| Joe Cocker - Now that the magic is gone |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 20:24 Naslov sporočila: |
|
|
Renaissance: Scheherazade & Other Stories
Odlična plošča progresivne rock skupine Renaissance iz davnega leta 1975. Pomembna zaradi več kot 20 minutne suite "Song of Scheherazade," z Londonskimi simfoniki in zborom. S prekrasnim glasom Annie Haslam. Ploščo sem konec sedemdesetih presnel z nacionalnega radia. Čisto zares, z nacionalnega radia ! _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 22:19 Naslov sporočila: |
|
|
Eddy Louiss - Sang mele
Evo za pokušino lušten komad s tega albuma:
Blues for klook
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu
-> CD, Vinil, DVD, Blu-ray |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 584, 585, 586 Naslednja
|
| Stran 27 od 586 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|