Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Slušalkarski sistemi
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 24, 25, 26  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benz220d

Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 08, 2015 16:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tole je nastajalo ta vikend, stojalo za slušalke, sem se odločil za preprost in čist desing, material masivni oreh debeline 3 cm, višina stojala je 25cm skupna cca 28,5cm ker so še nogice spodaj... v živo je stroktura lesa res noro lepa...

če kdo rabi je en viška, ker sem delal 2 enaka...ZS

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2015 12:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz pa čakam tole:
[/img]
http://www.fiio.net/en/products/33

LP,
Simon
Nazaj na vrh
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2015 21:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa še dva slušalkarska ekstrema. Prvi z doma izdelano "zaščito" ali pa skrivnostno skrit prototip slušalk.

Drugi pa hudo fensi in kvalitetno v parih plasteh prelakirane Sennheserice. Seveda sam izbereš barvne kombinacije. Lahko tudi v tem času modernih petdesetih odtenkih sive. Ni pa prav poceni tole, okroglo 300 USD. Je pa tudi ideja za kakšnega našega modelarja........

simon740

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2015 22:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://headmania.org/2015/02/07/ifi-idsd-micro-review/
Nazaj na vrh
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2015 22:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Simon,
luštkana stvarca ta iFi. Škoda, da nima XLR izhodov.
Nazaj na vrh
simon740

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2015 22:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
Simon,
luštkana stvarca ta iFi. Škoda, da nima XLR izhodov.

je luštkana ja...
po moje sploh ne rabiš tukaj XLR izhodov. Jaz itak ne slišim razlike Smile
Me pa prav zanima kako bo funkcioniral HTC ONE z FiiO E12A...
Poročam...

LP,
Simon
Nazaj na vrh
simon740

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2015 01:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Naložil na fonček nekaj albumov v flacu in predvajam s fensi šmensi Onkyo programčkom:

Daleč od tega kar sem slišal par mesecev nazaj, ko sem probal preko fončkovega usb izhoda na zunanji baterijski iFi Nano dac/ojačevalnik in dalje na Philips fidelio X1 slušalke:

To je vleklo notri da kar nisem mogel dat slušalk dol hehe, pa še hi-res mastre je predvajalo preko usb konektorčka Cool No tak za usput ali pa če človek kaj dela vmes pa tele TDK slušalke direkt na fonček povsem sprejemljivo. Vsaj zame.

Mislim, da zaenkrat samo LG G2 in G3 predvajata native Hi-RES posnetke...tako da se je v tvojem primeru izvajal downsampling...na 16/48 max...
Sicer programček res pokaže hi-res številke, ampak očitno "vara".
Brez zamere. Jaz sem tudi bil navdušen, kako fajn HTC ONE predvaja moje HI-RES posnetke, pa sem se zmotil Crying or Very sad Embarassed

LP,
Simon
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2015 09:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

simon740 je napisal/a:

Mislim, da zaenkrat samo LG G2 in G3 predvajata native Hi-RES posnetke...tako da se je v tvojem primeru izvajal downsampling...na 16/48 max...
Brez zamere. Jaz sem tudi bil navdušen, kako fajn HTC ONE predvaja moje HI-RES posnetke, pa sem se zmotil Crying or Very sad Embarassed

Ja res je, ne predvaja nativno hi-res. Tega tudi nisem trdil, rekel sem, da predvaja hi-res posnetke. Drugače pa ali predvaja nativno ali ne sploh ni bistveno, ker downsampling, če se izvaja kot se šika ne boš slišal nobene razlike ali pa bo ta tako majhna, da ne bo vredna sekiranja. Bistveno več od hi-res vs. 16/44 format vplivajo druge reči v reprodukcijski verigi, ki pa res naredijo razliko kot noč in dan. Recimo za foro tale Fiio, ki ga boš upiknil. Jaz osebno ne bi šel v tako omejeno low-tech varianto. Najprej v telefonu zmaliči glasbo slab vgrajen dac, potem še dodatno zmaliči slab vgrajen ojačevalnik za slušalke, na koncu pa se ta solata preko izhoda za slušalke pelje na vhod Fiio, ki po sistemu drek notri drek ven samo izvrže pojačan drek, ki ga dobi na vhodu. Veliko boljša varianta je ifi Nano, kjer iz telefona vlečeš ven digitalni signal, torej še preden ga je telefon spacal in potem pretvorbe naprej dela hi-tech preizkušena zadevšna, ki zraven nudi še marsikaj drugega. Res pa da košta kakšnih 100 eur več.

lp
Nazaj na vrh
simon740

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 14, 2015 10:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
simon740 je napisal/a:

Ja res je, ne predvaja nativno hi-res. Tega tudi nisem trdil, rekel sem, da predvaja hi-res posnetke. Drugače pa ali predvaja nativno ali ne sploh ni bistveno, ker downsampling, če se izvaja kot se šika ne boš slišal nobene razlike ali pa bo ta tako majhna, da ne bo vredna sekiranja. Bistveno več od hi-res vs. 16/44 format vplivajo druge reči v reprodukcijski verigi, ki pa res naredijo razliko kot noč in dan. Recimo za foro tale Fiio, ki ga boš upiknil. Jaz osebno ne bi šel v tako omejeno low-tech varianto. Najprej v telefonu zmaliči glasbo slab vgrajen dac, potem še dodatno zmaliči slab vgrajen ojačevalnik za slušalke, na koncu pa se ta solata preko izhoda za slušalke pelje na vhod Fiio, ki po sistemu drek notri drek ven samo izvrže pojačan drek, ki ga dobi na vhodu. Veliko boljša varianta je ifi Nano, kjer iz telefona vlečeš ven digitalni signal, torej še preden ga je telefon spacal in potem pretvorbe naprej dela hi-tech preizkušena zadevšna, ki zraven nudi še marsikaj drugega. Res pa da košta kakšnih 100 eur več.

lp

Se 90% strinjam s teboj.
No jaz sem šel v to low-tech varianto zaradi tega, ker je to trenutno poperformance/price najboljša izbira. Vsaj tako sem razbral iz 5 dnevnega branja na Headfi-ju Very Happy
Bomo vidli. Telefon bo pa seveda samo začasni vir. Kasneje si bom umislil X5 od Fiio. Čeprav bi že X1 bil dovolj.
Sigurno bi bil ifi Nano dsd boljša vrianta, sam meni je enostavno prevelik (čeprav je majhen) oz. mal "predebel". Robustni. E12A je ravno kot telefonček.
iFi micro iDSD je pa vreden greha ja. Samo tu bomo še malo počakali...na tvoj review Smile

LP,
Simon
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 15, 2015 16:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

simon740 je napisal/a:
Kasneje si bom umislil X5 od Fiio. Čeprav bi že X1 bil dovolj.

Letos pride ven nekaj luštnih slušalkarskih novosti. Aprila recimo začno proizvajat novo generacijo Fiio X3, ki bo izboljšana verzija zdajšnje. Pridodana bo DSD podpora, boljši vgrajen dac, izboljšan uporabniški vmesnik brez dozdajšnjih hroščev,... za kaj jaz vem nekih 200 eur. Meni ful interesantna igračka. Smile
Nazaj na vrh
simon740

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 15, 2015 16:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
simon740 je napisal/a:
Kasneje si bom umislil X5 od Fiio. Čeprav bi že X1 bil dovolj.

Letos pride ven nekaj luštnih slušalkarskih novosti. Aprila recimo začno proizvajat novo generacijo Fiio X3, ki bo izboljšana verzija zdajšnje. Pridodana bo DSD podpora, boljši vgrajen dac, izboljšan uporabniški vmesnik brez dozdajšnjih hroščev,... za kaj jaz vem nekih 200 eur. Meni ful interesantna igračka. Smile

No to bo pa zanimivo...zdajšnji x3 mi ni zanimiv ker ima preveč slabosti...ni vreden toliko več od x1.....tako da trenutno je x5 res superca. No bomo videli kako se bo obnesel ta novi x3

LP,
Simon
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 15, 2015 18:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Takle fukiš bo nova verzija z imenom X3 II:

200 prototipov X3K (preden so ga preimenovali v X3 II) se že testira okoli po svetu. Kakšen opamp je vgrajen na izhodu je zaenkrat še skrivnost. Evo novo igračko v živo:

https://www.youtube.com/watch?v=QwICL61S93s
Nazaj na vrh
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 15, 2015 21:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@audiofil
Vidim, da pogosto uporabljaš besedo "fukiš". Glede na to, da ne vem kakšen parameter opisuješ s to besedo, prosim za pojasnilo. Če gre zgolj za cenen vulgarizem, prosim, da malo paziš na svoj jedilnik.
Nazaj na vrh
nek_do

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 15, 2015 22:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Besedica fukiš je pač samo ena od besed žive slovenščine oz. razvezanega jezika tako, da tukaj ne gre za cenen vulgarizem. Lahko bi tudi spadala med popačenke ali zmerljivke. Pač pomeni v prenesenem pomenu, da je nekaj ali nekdo izzivalen ali seksi.
nek_do

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 15, 2015 23:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole pa so ene od najbolj fukiš vintage slušalk vseh časov. Sansui ss-100.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 24, 25, 26  Naslednja
Stran 9 od 26

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu