Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Sub+reciever bi-amp?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
brunoland

Pridružen/-a: Tor Jan 2014 15:26
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2014 21:56    Naslov sporočila: Sub+reciever bi-amp? Odgovori s citatom

Zdravo.
Ker bolj malo vem, se obračam na vas.
Mogoče, bi moral celo v hi-fi tole uvrstiti, ampak ker je reciever zraven sem kar sem dal...
V štartu sem zafrknil in sem kupil reciever, za solidnega integriranca pa še ni dosti denarja.
Ugotovil sem da moj pinoeer sploh ne da nobene moči od sebe za wharfdale diamond 10.1 zvočnike. Sploh sedaj, ko sem v menjavi bananc in imam trenutno priklopljen samo en zvočnik se pozna razlika, da bolje diha sam zvočnik (bolje je dihal že na posebaj setu predojačevalcu-ojačevalcu).
Tako sem prišel na idejo, ker imam aktivni basovec wharfdale 10.mx, da bi visoke dal na basovec, nizke pa na reciever.
Pije ta ideja kaj vode?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2014 11:11    Naslov sporočila: Re: Sub+reciever bi-amp? Odgovori s citatom

brunoland je napisal/a:
Zdravo.
Ker bolj malo vem, se obračam na vas.
Mogoče, bi moral celo v hi-fi tole uvrstiti, ampak ker je reciever zraven sem kar sem dal...
V štartu sem zafrknil in sem kupil reciever, za solidnega integriranca pa še ni dosti denarja.
Ugotovil sem da moj pinoeer sploh ne da nobene moči od sebe za wharfdale diamond 10.1 zvočnike. Sploh sedaj, ko sem v menjavi bananc in imam trenutno priklopljen samo en zvočnik se pozna razlika, da bolje diha sam zvočnik (bolje je dihal že na posebaj setu predojačevalcu-ojačevalcu).
Tako sem prišel na idejo, ker imam aktivni basovec wharfdale 10.mx, da bi visoke dal na basovec, nizke pa na reciever.
Pije ta ideja kaj vode?
http://www.stereophile.com/content/wharfedale-diamond-101-loudspeaker-specifications imajo kot so imeli vsi modeli Diamonda nizek izkoristek(dB/m) in ni veliko ojačevalcev, ki jih pognali kot se zagre.
Edina varijanta bi bila, da bi navrtal amp zadaj in zalotal še en par činč vtičev, ampak v tem primeru bi izhodna napetost padla in bi sub igral dovolj glasno, zvočniki pa bi igrali še tišje.

Aktivni sub je namenjen AV receiverjem, ki imajo za to primeren variabilen izhod za sub.

Zvočniki z 90db/m in več občutljivosti bi igrali "normalno".
Meja za večino ojačevalcev, da poženejo zvočnike brez problema je po mojih izkušnjah nekje pri 88db/m.
Najboljše izkušnje pri pogonu požrešnih zvočnikov sem do sedaj imel pri CD coupled topologijah ojačevalcev. No sweat. Tudi, če je šlo za samo 2X20W sin.

Napisano pomeni, da bo od hiše moral ali receiver ali zvočniki.
Upam, da bo tole koga spodbudilo, da bo povedal še kakšen možen scenarij.
rudyy

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:37
Kraj: izola

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2014 12:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pozdraw...

tvoja ideja mi ni powsem jasna...
kaj bi priklopu na aktivni sub...

lp...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslovTelefon: 031342455
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2014 14:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da te res vsi ne bi kregali po nepotrebnem, kaj bi sploh rad vprašal? Receiver in integrirec sta običajno podobna, le prvi ima not tudi tuner. Aktivni sub ima razen samostojnega signalnega vhoda, ki mora biti ustrezno krmiljen, samo pasivni prehod zvočniških kablov preko in jemlje signal za sub v odvisnosti od glasnosti. Obenem imajo boljši tipi prilagoditev reza ali celo obračajo fazo po potrebi. Če sateliti ne pojejo zaradi počasnega, lenega receiverja, ne pomaga nobeno pretikanje, ampak zasnova na novo. Povej kaj bi rad dosegel, pa ti lahko razni mojstri marsikaj povedo.
Nazaj na vrh
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2014 14:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Wharfdale 10.mx je podpora za nizke tone, takoimenovani Aktivni SUBwoofer nanj ne moreš priklopit dodatnih zvočnikov!
Ker nisi napisal kateri reciver imaš, je to bolj ugibanje. Če je to AV reciver je to najbrž 5.1 ali pa kaj več. V tem primeru priključiš daimond 10,1 na priključke za front zvočnike, SUB 10.mx pa na predvideni izhod na reciverju za sub. Na reciverju potem izbereš frekvenčni rez med subom in zvočniki pri 80Hz ali višje, tako bodo daimondi 10,1 manj bremenili izhod reciverja. Na ta način boš maksimalno izkoristil reciver, če ne bo dovolj dobro pa boš kasneje nadgradil.
V primeru, da imaš stereo reciver, zgornja varianta odpade!
V primeru, da imaš 7.1 reciver , ki omogoča BI-amping, bi sprobal tudi to varianto.
Nazaj na vrh
brunoland

Pridružen/-a: Tor Jan 2014 15:26

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2014 10:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovore.
Rad bi, da zvočniki zadihajo (so leni tukaj, nakar dobro špilajo na ojačevalcu), ker nikakor ne igrajo v redu na tem recieverju.

Imam vsx 521-k pioneer (drek od recieverja).
Je klasični 5.1 in nima bi-ampinga.

Bom probal, tako kot je jože napisal.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu