Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Receiver in zvočniki
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mopedist

Pridružen/-a: Sre Maj 2014 17:45
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 14:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mopedist je napisal/a:
Najlepša hvala za tvoj odgovor, torej bom šel z receiverjem in najprej dva zvočnika kvalitetna spredaj. Hvala ti

Tako evo sem kupil receiver Denon 1513 AVR (upam da je vredu?!) mislim da po zelo ugodni ceni 130e. Sedaj pa bi rabil se ene zvočnike za zraven. Kaj priporocate?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 14:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mopedist je napisal/a:
mopedist je napisal/a:
Najlepša hvala za tvoj odgovor, torej bom šel z receiverjem in najprej dva zvočnika kvalitetna spredaj. Hvala ti

Tako evo sem kupil receiver Denon 1513 AVR (upam da je vredu?!) mislim da po zelo ugodni ceni 130e. Sedaj pa bi rabil se ene zvočnike za zraven. Kaj priporocate?

Vzel si bolj začetni model Smile Za takšen resiver ni potrebno imeti kakšne hude samostoječe.
Nazaj na vrh
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 16:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kasičen primer zakaj bolj izkušeni audiofili v takih temah ne svetujejo ker je itak đabe.
Nazaj na vrh
mopedist

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 16:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

habo66 je napisal/a:
Kasičen primer zakaj bolj izkušeni audiofili v takih temah ne svetujejo ker je itak đabe.

sej ste napisal da je bolj primeren receiver v takem primeru.kaj zdej pametujes prej pa enga odgovora ni blo od tebe?
Nazaj na vrh
CRV

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 18:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Novi resiverji do 300 evrov so začetni modeli.Rabljeni in nekje polovica cene okoli 300 evrov so pa že kar spodobni in to sem ti jaz predlagal. Stereo ojačevalci so pa za isti denar kot resiverji bolši za glasbo,tudi to sem napisal.
Ti si šel v skrajno najcenejši resiver. Je pa tako,za resiver nisi dal veliko denarja in ko ga boš prerasel boš šel na dražje varijante,ker glede na to,da si začetnik verjamem da je težko dat celo plačo za musko.
Nazaj na vrh
mopedist

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 20:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CRV je napisal/a:
Novi resiverji do 300 evrov so začetni modeli.Rabljeni in nekje polovica cene okoli 300 evrov so pa že kar spodobni in to sem ti jaz predlagal. Stereo ojačevalci so pa za isti denar kot resiverji bolši za glasbo,tudi to sem napisal.
Ti si šel v skrajno najcenejši resiver. Je pa tako,za resiver nisi dal veliko denarja in ko ga boš prerasel boš šel na dražje varijante,ker glede na to,da si začetnik verjamem da je težko dat celo plačo za musko.

http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/zvocniki/dvosistemski-zvocniki/bowers-wilkinson-dm-610-1293316568.html?aclct=1400002316&kw=zvo%C4%8Dniki

http://playroom.si/Indiana-Line-Tesi-240-par-kompaktnih-zvocnikov

http://playroom.si/Zvocniki/Indiana-Line/Indiana-Line-Nota/Indiana-Line-Nota-240-par-kompaktnih-zvocnikov
Nazaj na vrh
CRV

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 13, 2014 22:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja teli zvočniki so cenovno primerljivi z tvojim resiverjem,zdej moraš kupiti seveda komplet center dva fronta ,dva souraunda in en sub. Vkolikor pa še ne želiš vse kupit na enkrat, pa samo dva fronta. Verjetno boš rabil nekaj časa,da naštudiraš nastavitve na resiverju,tako da kar lepo uživaj in spoznavaj to zadevšno. Wink
recimo komplet za tvoj cenovni resiver http://playroom.si/Zvocniki/5-1-sistem/Jamo_A102_HCS_6
Nazaj na vrh
MaxO

Pridružen/-a: Sre Maj 2014 0:07
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2014 00:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo forum!

Da nebom začenjal nove teme bom moje vprašanje napisal kar tu.

Jaz sem lastnik dveh zvočnikov Klipsch RF 52. Nora zadeva! Res navdušen. Trenutno jih poganjam na nekem starem ojačevalcu. Sedaj pa sem v precepih kakšen ojačevalec naj kupim, da bo zadeva res polno izkoriščena. Se pravi ali naj grem v stereo ojačevalec ali AVR?

Moje zahteve pa so:
-imel bi priklopljen gramofon
-zvok prek optičnega kabla iz TV
-Zvok Prek optike iz Media boxa.
-še kakšno komponenot za radio ali CD

Se pravi lahko vzamem stereo ojačevalec in preko DAC priklopim TV v sistem. Ali pa AVR in imam vse v enem. Ali je res taka razlika v zvoku med stereo in AVR?

Če bi se odločil za stereo ojačevalec bi najverjetneje šel za Marantz pm7001 ali podobno.
Bi mi znali svetovati kateri ojačevalec bi se dobro paril s Klipschi in kaj so ZA/PROTI argumenti za AVR in stereo.

Uporabljam pa samo 2 zvočnika in tudi najverjetneje nikoli nebom 5.1.

Budget bi bil tja do 300€.

Sem nov na forumu in v avdio zadevah Smile Odličen nov svet se mi je odprl.

Hvala za nasvete!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2014 08:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ce nimas namena nikoli sestavit 5.1, potem je A/V receiver brezpredmeten. Tudi povezava TVja preko optike ni nujna saj lahko peljes z navadnimi cinchi na ojacevalec. Kakovost TV zvoka ne bo tako nic kaj trpela. Stereo ojacevalec je boljsi za glasbo in tudi lazje se ga spravi naprej, ce se ga navelicas, kot pa nek A/V receiver. Ti se tako spreminjajo vsako leto, vedno vec nekih dodatkov, zvok pa vedno slabsi.

Marantz PM7001 bi se znal lepo ujeti s Klipschi, ker bos lahko z njim mal zdresiral kricavost visokotoncev.

lp, d.
Nazaj na vrh
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2014 11:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rabljen stereo ! Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
mopedist

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2014 20:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes priklopim receiver Denona na fotrove zvočnike JBL, sploh ni neke čiste zvočne slike, saj to ne morš verjet, prekaša ga fotrov Harman Kardon star 15 let za šalo. Sploh nevem kaj nej nardim
Nazaj na vrh
CRV

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2014 20:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali si priklopil na stereo opcijo ? Povezati moraš na front izhode!
Nastavi bass in treble do konca!
Nazaj na vrh
mopedist

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2014 21:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CRV je napisal/a:
Ali si priklopil na stereo opcijo ? Povezati moraš na front izhode!

Ja nisem nič, a to pod nastavitami verjetno. Sem povezal na front izhode drugače...A bass so Herzi mora bit do konca?
Nazaj na vrh
CRV

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 07:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hz so nastavitve reza basa,bas-treble je nekaj drugega.Boš moral naštudirat nastavitve.Najprej na front izhode pravilno z kabli plus in minus,potem predvajanje v stereu naćinu,nato nastavitve zvoka.
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2014 09:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj naj bi pa to pomenilo?
Citiram:

Običajno se te zadeve pustijo v nevtralenm položaju, če pa ima receiver opcijo pure direct (vsak proizvajalec to drugače imenuje), se pa vklopi slednja funkcija, ki omogoča, da gre signal mimo tonskih kontrol.

Pri boljših integrircih so navoljo le gumb za vklop, volume in pa input selektor.

Have a nice Day

Matt
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu