| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiowire
Pridružen/-a: Ned Okt 2011 16:49 Prispevkov: 11 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Pet Mar 07, 2014 15:08 Naslov sporočila: |
|
|
| dr.sah je napisal/a: | najbolje da greš v Intek, in vprašaš. oz če ti ga posodijo.
Jaz sem ga nekaj časa gledal, pa se potem premislil. |
Sem upošteval nasvet. Šel sem v Intek, dobil informacije , kupil in doma priklopil v par potezah. Zelo praktična zadeva. Povezal sem ga preko zunanjega DAC pretvornika in routerja na NAS. Zanima me če je kdo delal primerjavo priklopa katerega koli stramerja preko routerja (NAS) s priklopom zunanjega diska na USB vhod streamerja.
Hvala in lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40 Prispevkov: 291 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 07, 2014 15:57 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem zgolj da preverim če se moram ubadat s tem preveril:
- NAS povezava na sonos in na dac, ter
- neposredno usb na DAC (in sicer datoteke apple lossless format iz ipoda ... torej nevrteči nosilec podatkov).
V mojem sistemu nisem opazil nobenih razlik očitno jitterja jaz ne slišim, ali pa je za moje uho zanemarljivo to kar iz nas-a prihaja v sonos.
Ali pa moj sistem nima zadostne kapacitete.
Mi pa to ustreza, ker je navigacija preko sonosa otročje lahka in pregledna, na usb vhod pa komplicirano krmiljenje, zato veselo uporabljam nas-streamer-dac kombinacijo.
V teoriji pa seveda je razlika ali ti priklopiš vrteči izvor ali ne. Če pa imaš enaka diska (vrteča) pripeljana, pa po mojem ne bi smelo biti razlike ali je na mrežnem (tudi če gre preko routerja) ali usb priklopu. Imaš pa na to temo o tem kako se digitalni signal "kvari" kar nekaj nasprotujočih menj na tem forumu, zato je najbolj merodajno da samo poskusiš različne priklope seveda identičnih datotek.
pa še nam poročaj prosim o tem testu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiowire
Pridružen/-a: Ned Okt 2011 16:49 Prispevkov: 11 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Pet Mar 07, 2014 16:06 Naslov sporočila: |
|
|
Ne slišim razlike med priklopom NAS-streamer-DAC in zunanji USB HD
priklopljen direkt na streamer. Za obe povezavi sem uporabil Audioquest
kabel (USB in mrezni kabel) v vrednosti cca 100 EUR. Sliši pa se razlika
med tem kar sem opisal in direkt USB priklopom SSD diska na streamer z enakim Audioquest USB kablom. Ali ima še kdo podobne izkušnje |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2014 17:55 Naslov sporočila: |
|
|
Tale je še pa cenejši. Me zanima kakšna je kvaliteta in kakšne je app za Androida. _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2014 23:28 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz sem tudi nekaj časa točil sline po teh streamerjih...vendar sem se končno odločil, da je še vedno ceneje soliden HTPC z USB dac-em, Jriver + Gizmo na tablici ali smartphonu ali pa Foobar2000 + foobar controler..Zadeva deluje odlično. HTPC pa je dovolj tih, da ne moti poslušanja glasbe. Moje skromno in začetniško mnenje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
|
Objavljeno: Tor Mar 11, 2014 10:27 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam trenutno na probi en PC kar v spalnici in preko optike povezan do DAC-a. Vse skupaj kontroliram s Foobarjem preko tablice ali telefona. Do računalnika pa pridem s tablico preko teamviewer-ja. Z foobarjevo aplikacijo lahko potem tudi ugasnem PC ali ga dam v hibernacijo. V dnevni sobi je tišina.  _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
|
Objavljeno: Tor Mar 11, 2014 14:12 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa rabljenega Squeeza se še splača kupit ali je to že stara tehnologija? _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Tor Mar 11, 2014 17:29 Naslov sporočila: |
|
|
@Simon740
Koliko pa te je stal tak htpc, ki je dovolj tih, da ti ni moteč in seveda, da je stabilen (tu mislim predvsem, da je lahko stalno prižgan in ga ni treba vedno znova restartat)?
hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Čet Apr 24, 2014 22:24 Naslov sporočila: |
|
|
Kljub temu, da sem zaenkrat zadovoljen z HTPC, me zanima če je kaj novosti na področju streamerjev? A res samo kakšni Naim-i vredu delujejo?
Vse ostalo je tako tako...hmm |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2014 06:59 Naslov sporočila: |
|
|
| Čez 1 mesec bo uradno predstavljen Auralic Aries, cena bo cca 1000 eur. Mislim da bo huda zadeva. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2014 07:00 Naslov sporočila: |
|
|
Js uporabljam kar mojga Thinkpad-a preko Dacmagica in zame dela v redu. Thinkpad pa tut ni tolk glasen, da bi me motil. Preko displayporta ga mam priklopljenega še na TV za video, upravljam pa preko tablice ali pa preko brezžične miške. Včasih laufam tut kak youtube. Ena naprava za vse, zaenkrat mi zadostuje. Če kdo rabi kakega ugodnega rabljenega notesnika z original Windows 7 Pro licenco:
HP Elite book 8540p _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2014 08:23 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sicer drgnem Sonosa in Intel NUC. A to ni to. Rad bi imel nek streamer, podoben kot Sonos, le da je bolj zmogljiv, in to pričakujem od Auralica.
Z PCje, pa se mi enostavno ne da več ukvarjat- za muziko.
Drgnil sem mac minija (3), NUC, kak notebook se je vmes našel. Na koncu sem spoznal da vedno poslušam preko sonosa, ker je hitro dostopen, in dela. Zato sem se odločil kupiti boljši streamer. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2014 13:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Kaj pa te moti na Sonosu? Kaj bolj zmogljiv? misliš hires ali kaj druga? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2014 15:39 Naslov sporočila: |
|
|
Hires in večje število pesmi. Sonos ima limit 65.000 pesmi.
Ostalo je super, dela k šus. Sedaj pride ven še izpiljena aplikacijamza ios in android. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
|
Objavljeno: Pet Apr 25, 2014 17:31 Naslov sporočila: |
|
|
| Aha. Hires me ne moti ker ne slisim divolj. Za limit pa splih nisem vedel |
|