Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HD TV (plazma, lcd, led lcd, oled...)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 84, 85, 86 ... 89, 90, 91  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Simon Limon

Pridružen/-a: Sre Apr 2013 16:08
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 10:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

blazheny je napisal/a:
...za Berganta, Bobovnika in Rosvito ob 10h zvečer pa, oprostite, me HD prej moti kot ne Smile

Sam imam T2 in RTV SLO informativne oddaje niso v HDju. To sem izvedel tudi od ljudi z RTVja, ki delajo na tem področju. Razne debatne (Tarča, Nočni klub...) pa so. SLO HD oddaja s 14Mbit/s, T2 pošlje to samo naprej. Hecno, pri kolegu Telemach HD izgleda kot DVD upscale na HD plus ostrenje, torej en sam zmazek.
Bi bil pa res vesel, če bi kje ponujali možnost ogleda istega programa od več operaterjev na popolnoma enakih televizorjih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole s HD Telemachom je zanimivo. Eni raportirajo fantastična slika, drugi zmazek. Težke variacije iz enega ekstrema v drug.

Predpostavljam troje...

1. Ali Telemach ne nudi vsem naročnikom enakega HD pretoka in s tem nimajo vsi naročniki enakih pogojev.

2. Ali nudijo vsem naročnikom približno enak pretok, pa so te hude variacije samo v glavah naročnikov. Namreč kar je za nekoga dobra slika je lahko za drugega nikakršna, pač enako kot pri hifiju.

3. Da so takšna huda razhajanja zaradi različno kvalitetnih televizorjev in digitalnih sprejemnikov.

Ali pa mix vsega opisanega pa še kaj zraven. Bogsigavedi. No kakorkoli, bil danes tam, naročil, čakam na priklop za kar rabijo bojda tri tedne do meseca. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
blazheny

Pridružen/-a: Pon Mar 2011 0:50
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 16:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Tole s HD Telemachom je zanimivo. Eni raportirajo fantastična slika, drugi zmazek. Težke variacije iz enega ekstrema v drug.

Pri nas (Bled) je slika zelo OK. Od kanala do kanala različno sicer, opažam.

Pomojem bo držala prva teorija, ker kolikor vem je Telemach rastel tako da je kupoval že izgrajena omrežja lokalnih ponudnikov, ki so bila v različnih stanjih. Za tega našega Zgornjesavskega vem, da je bil pred prevzemom zelo na nivoju.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 16:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dve leti in pol imam v hiši Telekomovo optiko. Na koncu optičnega kabla v kleti je Siol modem, od tam je v dnevno sobo napeljan UTP kabel v Siol box, naprej na Pioneer Kuro 60" dober HDMI, na AV receiver pa digitalni audio signal iz Siol boxa.

Izkušnje so pozitivne. Slika je zelo resolutivna, gibljivi objekti brez smiringa, torej zelo ok za športne prizore. Standardna resolucija je taka, da jo je težko kritizirati, HD pa še izrazito stopnico boljša.

Težave pa seveda tudi so. Slika večkrat zamrzne (recimo 2 krat na teden), včasih se Siol box potem kar izklopi, res pa je, da se po nekaj sekundah tudi sam od sebe zopet vklopi. Zvok HD vsebin (filmi) pa se včasih za delec sekunde tudi prekinja, ampak je najbrž problem v AV receiverju, ki je starejšega datuma, in še nima dovolj zmogljivega procesorja.

Zaključek : v primerjavi s prejšnimi tv signali gre za velikanski korak naprej.

LpM.
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 19:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

za Grosuplje iz prve roke vem (106 cm HD LED TV), da je preko digitalnega sprejemnika HD slika kabelskega ponudnika Telemach odlična.

Kljub temu, sem pred letom šel na cenovno ugodnejšega operaterja T2 preko Telekomove parice, torej na SD kakovost, predvsem zaradi odlično delujoče T2 časovne funkcije - do sedaj mi klub kompromisu v kakovosti slike še ni bilo žal. Sicer je na razdalji 1200m od telefonske centrale slika (106 cm HD plasma TV) v glavnem OK, malenkost občasno kocka, predvsem zvečer pozimi, verjetno zaradi vlage in mraza (težava kontaktov paric).

Glede kakovosti SD slike pa je ta očitno zelo odvisna tudi od izvornega signala posameznega programa. Npr. pri TVSLO1 TV dnevniku slika zame ni zadovoljiva, ne vem pa zakaj. Predvidevam, da je težava pri pretvorbi na RTV iz HD v SD signal, saj tega v mpeg2 T2 menda nespremenjenega samo posreduje naprej. Na nekaterih programih oz. oddajah pa je slika kljub SD kakovosti zame odlična.

Druga težava T2 VDSLa preko parice pa je omejitev interenta na 10 Mb/s, saj potrebe trenutno kažejo že na hitrost 20Mb/s. Upam, da bo čimprej potegnjena optika.

Poudaril bi svoje zadovoljstvo s T2 časovno funkcijo, ki dela res dobro. In to je ugodje, da gledaš priljubljene vsebina takrat ko imaš čas in lahko preskakuješ moteče reklame!

lp MAre
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 25, 2014 00:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozabi na HD preko ponudnikov pa naj bo to IPTV, kabel, ali optika.
Pri vseh treh si opeharjen da se ti sanja ne.
Velika večina operaterjev črpa signal iz Celjske regije kjer ga nudi Planet 9 firma. Nekje z ceste se vidi celo gorovje anten ki zajemajo kanale iz satelitov. Optimalni pretok naj bil za HD sliko in zvok 23 mb/s. Ga ni ponudnika v državi ki bi to omogočal. Povprečje je tam 4 MB/s pa tja do 6 Mb/s za sliko in zvok skupaj. Plačuje se pa HD. To je zame en navaden šmorn. To je tako kot če bi kupil avto samo z dvemi kolesi.
Tudi pri optiki je prisotno ožanje pasovne širine.
Smetana pa je še fiksna hitrost pretoka, ki bi morala biti variabilna.
Če nisi zahteven je to za uporabnika dovolj da nasede.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 25, 2014 01:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če je temu res tako, potem je to sveda goljufija in goljufije so po moje kaznive.

Gotovo obstaja standard, ki govori o količini prenosa podatkov za HD TV.

Gotovo se naši ponudniki v pogodbah zavezujejo za kvaliteto signala, ki ga bodo dobavili.

Gotovo tudi obstaja način, da se ta količina prenešenih podatkov na našem inputu da izmeriti.

Torej, v primeru kakšne večje diskrepance med obljubljanim in danim, se za goljufijo pač goljufa toži. In dobi bodisi odškodnino ali pa boljši signal. Če bi to naredil en sam sloveček, ne bi imel velikih šans za zmago. Danes so zmagovita kombinacija korporativne tožbe.

Tole je v razmislek. Na forumu imamo tehnično zelo izobražene ljudi, pa tudi sposobne pravnike. Kaj mislite ?

LpM.
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 25, 2014 07:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaznivo dejanje goljufije po 211. členu kazenskega zakonika bi lahko šlo skozi ali pa tudi ne, odvisno kako je sestavljena naročniška pogodba.

Predpostavljam, da so se operaterji v vsem tem času nudenja interneta, kabelske, optike, vdsl,... že toliko zverzirali, da točno vedo kaj morajo napisati v naročniško pogodbo, da so zavarovani. En tak haklc njim v prid so nagruntali že zdavnaj in sicer ono ko naročiš kaj jaz vem 20 Mbit hitrost interneta pa ti v pogodbo namesto 20 Mbit uturijo do 20 Mbit oziroma po tehničnih zmožnostih omrežja. S tem lahko če jim paše čisto kamot zbijejo hitrost dol na 16-17 Mbit.

Če bi v takem primeru kot oškodovanec, ki je z lažnim prikazovanjem ali prikrivanjem dejanskih okoliščin zapeljan ali spravljen v zmoto, na policiji podal predlog za pregon kaznivega dejanja goljufije po 211. členu kazenskega zakonika, bi po moje policija zadevo zaključila le v obliki poročila na tožilstvo in ne s kazensko ovadbo. Za goljufijo gre kadar je ob sklenitvi posla (v tem primeru naročniškega razmerja) imela ena od strani goljufiv namen, kar pa v tem primeru ni enostavno dokazati med drugim zaradi zgornjega haklca v pogodbi, kjer operater nudi pretok po tehničnih zmožnostih omrežja, ki pa vsled različnih obremenitev različno niha, kar operaterja vleče ven.

Tako človeku v primeru spora ostanejo instituti varstva potrošnikov (ZPS, mediji, inšpekcijske službe,...) in v skrajnem primeru civilna tožba. Slednja je dolgotrajna, ni poceni, rezultat pa negotov, saj v tej zvezi če mi je prav znano še ni izoblikovane neke sodne prakse, kar vse skupaj za naročnika storitev predstavlja riziko. Verjamem, da se operaterji te okoliščine v svoj prid dobro zavedajo.

Ista analogija je s HD-jem. No tu bi mogoče znalo iti lažje skozi, glede na to, da na veliko reklamirajo oh in sploh HD sliko, po reglcih pa se točno ve kakšen pretok mora biti za tapravi HD, oni pa pasovno širino namenoma fejst stiskajo na vsega 5MB/s in tak šmorn reklamirajo za hud HD. Ni dvakrat za reči da tudi tu niso pogruntali kake finte v naročniški pogodbi. Jo bo zanimivo prebrat ko mi jo ob prestopu dajo v podpis.

lp
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 27, 2014 14:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Špilam se s funkcijami novega televizorja. Adijo pamet kam je šla tehnika napram dozdajšnjem osem let staremu lcd-ju. Če je tisto še bil tipičen televizor - torej televizor in čisto nič več, je novi hudič pravi multimedijski center. Verjetno imajo vsi novi televizorji vse to in še več, le uporabniški vmesniki se od firme do firme razlikujejo. Slika, funkcionalnost, fun faktor,... čisto drugi svet napram starem.

Tale dirkačina me je starega cepca čisto potegnila notri in se dajemo s tamalimi. Stari drifta na polno hehe:

http://www.youtube.com/watch?v=Iw2SceRzwak

Pazi ob 04:00 nočno dirko v dežu. Na youtube se ne vidi dobro, v resnici je v HD 1920x1080 nora grafika. Pa kako realistično.

Kako ti lahko spremeni življenje en klinčev televizor. Laughing
Nazaj na vrh
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 27, 2014 19:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

Kako ti lahko spremeni življenje en klinčev televizor. Laughing

http://www.youtube.com/watch?v=n4ZTIsJKq-0 Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 13, 2014 13:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Priklopljen na Telemach do konca aprila v sklopu akcije za nove naročnike probavam odprte vse programe ki jih premorejo, med njimi jih 33 v HD-ju.

V paketu prišel nov modem za internet, ki je zdaj za razliko od prej modem + brezžični ruter v isti škatli. "All in one" torej. V štartu imel pomisleke v zvezi dometa, saj nima zunanje antene, kar se je izkazalo za upravičeno. Wifi domet ni takšen kot s prejšnjim ločenim ruterjem z dvema zunanjima antenama. Sicer se ne pozna veliko, no dovolj da opazim. Je pa dobra stvar, da gre za proizvajalca Cisco, ki ga cenim in sem novo zadevšno glede na poznavanje prejšnjega Cisco ruterja, prilagodil svojim potrebam v par minutah in moram reči, da zaenkrat deluje zelo lepo. Razen wifi dometa nimam pripomb. Še vedno mu lahko izklopim wifi funkcijo, nanj navesim star ruter in na tistem koristim wifi, pa bo kot prej.

Internetna povezava stabilna. Večkrat izmerjen pretok kaže na maksimalno odprto pipico glede na izbran naročniški paket.

HD TV programi... na 50 palčnem televizorju med istimi programi v standardni (576i) rezoluciji in HD (1080i) rezoluciji razlika na bolje očitna. HD programe kot so Travel, Viasat nature, Animal, National geographic, Discovery science je užitek gledat.

Tudi TV Slovenija se v HD-ju lepo vidi. Pravkar prenašajo tek na smučeh iz olimpijskega Sočija in razlika napram standardnemu TV Slovenija kanalu je velika.

Pri športnih HD programih tudi očitna razlika. Naprimer pri nogometu, košarki, rokometu,... je dovolj da pogledaš samo leteče reklame na ogradi okoli igrišča ali številke na hrbtih hitro premikajočih se igralcev. V SD resoluciji se kot zablurano vidijo bolj kot ne samo neki orisi številk in črk, dočim se v HD-ju ne rabiš čisto nič matrat, vse razločno vidno. Tenis... pred HD-jem sem mislil da je slika solidna, zdaj da sem prej gledal nek zamegljen zmazek.

Zdaj koliko je ta stiskani HD slabši od tapravega HD-ja ki bi moral biti nimam pojma, je pa slika napram istim programom v standardni rezoluciji opazno čistejša in ostrejša.

Na dveh HD programih sem opazil kocke. Bom spremljal ali do tega prihaja samo občasno ali skoz. Če konstantno se bom obrnil operaterju za pojasnilo. Mogoče se da kaj uredit na daljavo (povečat pretok ali kaj jaz vem).

Da ne dolgovezim preveč... prvi vtisi pozitivni.

Me je pa treba jemati kot video laika. Video me nikoli prej ni zanimal, mu nisem nikoli posvečal pozornosti in z njim nimam izkušenj, tako da niti pod razno nisem merodajen osebek za določanje kvalitete slike. Meni se zdi dobra, komu s kilometrino in večjim apetitom pa to isto mogoče za en drek slika.
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 13, 2014 13:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi js sem sedaj ze tri tedne iz Turnska na Telemachu. Poleg sem vzel pri njih tudi internet in dobil Cisco EPC3925 modem/router.

SD programi se mi zdijo nekoliko bolj kompresirani kot pa pri Turnsku. HD so dokaj solidni in je fajn gledat. Neprimerljivo boljse od SD. HBO ima dost suma, ampak OK. Se najboljsi so HD Slo 1 in HD Slo 2, ko je pravi HD material v rabi.
Mnogi uporabniki ugotavljajo, da se modem/router jajcka od Cisco EPC3925 samodejsno resetira. Sam po svojih logih na mojem Asus routerju vidim, da WAN pade dol po cca 35 do 36 urah in to vedno. Ali je bug v Ciscotu ali pa problem z lease timom DHCPja na Telemachu se moram ugotovit. To se prej na T-2 ni dogajalo.

Prav tako ugotavljam, da bivsi Turnskovci nimamo programov, ki so na frekvencah od 242MHz - 282MHz. V LJ in MB te programe imajo. Pri nas se zacnejo programi sele pri 290MHz. Vir: Frekvence Telemach

lp, d.
Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 13:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

odkar ni več panasonic plazem Crying or Very sad , ne spremljam več hd tv-jev
vem da prihaja 4k, oled ipd...

ali morda veste kateri 50" ekran ima dobro razmerje med ceno/kvaliteto slike ter da ima dobro smart platformo...

hvala

LP
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 14:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še vedno lahko kupiš Panasonic plasmo serije 60, do aprila Panasonic še oblublja dobavo prodajalcem (baje).
Jaz sem za novo leto vzel to serijo.
Razmerje cena kvaliteta je po moje najboljša pri Panasonic GT seriji, dobiš ga za 1300eur.če hočeš še malo prišparat pa ST serija za 900eur.
Je pa res, da Panasonic nima naj. smart platforme, tu je Samsung baje boljši.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
ciro

Pridružen/-a: Sre Dec 2008 0:46
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 26, 2014 21:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ob začasni selitvi v tujino sem ravno ta teden nabavil Panasonic TX-P55VT60 in moram reči, da je slika res fenomenalna. Zanimivo da sta mi moja 10 in 11 let stara otroka rekla "ati, slika je tako zelo resnična, kot da bi bilo res".

Smart funkcij še nisem raziskal in me ne zanimajo preveč, ker imam xtreamer, ki zmore vse, kar rabim.

Televizor je po moje vreden vsakega eura.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 84, 85, 86 ... 89, 90, 91  Naslednja
Stran 85 od 91

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu