Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gradnja HTPC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 31, 32, 33  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cink

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 23:51
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2014 12:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fuego je napisal/a:
Kakšno ohišje pa potem imaš? Jaz sem si mislil sestavit tudi čisto tihega samo so bila precej draga silent ohišja, tega HP-ja pa sem dobil za tako smešen denar.

http://www.shuttle.eu/fileadmin/resources/download/docs/spec/barebones/XS35GTA_V3_e.pdf
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2014 14:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tale ohišja sem že gledal, samo jaz rabim spdif, ker Dacmagic podpira preko USB-ja samo 16/44. Zato, sem dal v HP-ja PCI-E Asus Xonarja, ki ima optiko. Sicer sem pa že v nabavi tihih ventilatorjev, ki jih bom vezal na 5V.
audiowire

Pridružen/-a: Ned Okt 2011 16:49
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2014 16:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa to ohišje za HTPC ?

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=12303
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2014 16:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tko nekako zgleda nafilan.

Pazit moras le pri nakupu hladilnika za CPU. Posledicno se to pozna na nizji slisnosti in boljsem hlajenju.
Jaz sem vzel visjega ravno zaradi tega razloga, da lahko dam v ohisje vecji hladilnik in vecji vent in da lahko v HTPC vtaknem prakticno vse komponente, ki so na trgu in ne zgolj low profile. Ampak tudi tole ohisje se mi zdi dokaj solidno.

lp, d.
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2014 19:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfinus je napisal/a:
Pa XBMC imas instaliran? S cim drugace predvajas filme trenutno? Instaliraj XBMC pred odinstaliranjem driverjev, ker se mi zdi, da so bolj problem kodeki v povezavi s trenutnim playerjem, ce ti maze filme.

lp, d.

Trenutno z VLC mediaplayer, bom poiskusil instalirat xbmc.
Pozneje pride kolega do mene (se bolje spozna) pa bova probala.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2014 19:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z VLC po mojih izkušnjah ne boš dobil max kvalitete slike, je pa precej prijazen do uporabnika, pa še kodeke ima vgrajene, tako, da dejansko ne rabiš nič inštalirat. Je pa malo težje nastavit bitstreaming za DTS in DD, za DTS-HD in DD-TrueHD pa nisem prepričan, če sploh ponuja to možnost.
Za začetek se odloči, ali boš na htpc uporabljal xbmc kot frontend, ker kar se tiče predvajanja imaš tam bolj ali manj že vse vgrajeno, če boš pa stvari počel iz Windowsev potem pa rabiš player ali več-le teh, par aplikacij, kodeke,...
Nazaj na vrh
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2014 22:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravno nalagam xbmc.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 12, 2014 02:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A evo ga, to je pa druga popevka, to je pa že skoraj to.Hvala vsem za pomoč.
Zdej jo moram pa še "fino" nastavit, kot si mi delfinus napisal.Pol gremo pa na zvok, še zmeraj dobim samo stereo.Uglavnem kartica ima potencijal, kot si rekel delfinus.Zato bo ostala pri hiši, brez vas soforumašev, bi jo gotovovo vrnil, zraven pa pametoval, kako v reklamah za grafične pretiravajo.
Sem pa še daleč, preden bo vse delovalo.Med drugim mi je odkar imam inštalirano novo grafično nehala delovati Xsonar STX zvočna.Jo pa rabim, ker kljub temu, da trenutno uporabljam digi out. igra dosti bolje.
Delfinus, glede na to da imaš isto zvočno, kateri media player pa je naj. za glazbo, preko te zvočne.Pa da predvaja tudi Hi.res.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 12, 2014 09:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MitjaF,
jaz uporabljam Winamp najvec, ker poslusam veliko internet radio. Drugace pa lahko tudi Foobar za predvajanje vse mogocih datotek. Upravljanje imam jaz urejeno preko tablice v obeh primerih. Lej, ce te bo kaj zezalo, se lahko cez vikend zmeniva in ce zelis se ti lahko daljinsko na tvoj HTPC prijavim in ti porihtam par nastavitev.

Ti imas sedaj v HTPC tri zvocne. Onboard kartico je tako najbolje disejblat ze v biosu. Potem ti ostaneta se Asus in pa AMD na graficni. Dve hkrati ti ne bosta delovali in to bos vedno moral izbirat kdaj katera. Zato jaz te v HDMI ne uporabljam vec, ker se mi ne da venomer presaltavat. Lahko pa naceloma naredis tako, da imas pod XBMC AMD zvocno. Na desktopu pa ASUS, a tudi v tem primeru bos vedno moral na A/V receiverju vedno preklapljat med HDMI digitalnim inputom in SPDIF oz opticnim inputom, da bos dobil zvok ven. V glavnem jaz uporabljam kar vse na ASUSu. TrueHD in dts-MA pa pac ignoriram, ker niti nimam filmov v tem formatu.

lp, d.
Nazaj na vrh
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 12, 2014 20:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala delfinus, se javljam za weekend, samo javi kdaj imaš čas.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 13, 2014 09:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Detajli na ZS. lp, d.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 14, 2014 19:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj, sem dobil tvoje zasebno sporocilo, js sem ti pa poslal tudi ze dva zs-ja. Ampak, kot vidim so se neodprti. Imas problem z odpiranjem?

lp, d.
Nazaj na vrh
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2014 16:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

imam vprašanja za tiste, ki imate kot izvor zvoka PC oz. HTPC.
Trenutno namreč imam HTPC z sledečo konfiguracijo:
plata: ASUS P5B
procesor: QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz
spomin: 4gb DDR2
HDD: Hitachi HDT725032VLA360 (298 GB)
TOSHIBA MK8052GSX (74 GB)
Optiarc DVD RW AD-7170A ATA Device
grafika: AMD Radeon HD 6450
ohišje: SilverStone SST-LC13B-E "LaScala"

V prihodnosti potrebujem nov tišji napajalnik, ker je zdajšnji že precej v letih in je glasen, SSD disk bom nabavil za OS (hiter zagon OS-a), morda tudi boljši in tišji hladilnik za CPU..
Sedaj pa me zanima: se da zgoraj omenjeni quad core Q6600 downclockat, da bi bila poraba energije manjša (zdaj je max TDP 105W, EVEREST včasih pokaže tudi 168W Shocked
Skratka porabi veliko preveč energije, posledično se greje in potrebno je "zračit" z povečanimi hitrostmi ventilatorjev (hrup).
Kateri CPU priporočate za 95% uporabe za predvajanje glasbe?
Uporabjam Jriver in občasno foobar2000..
pa USB dac Sabre...

LP,
Simon
Nazaj na vrh
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2014 16:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z underclockanje in undervoltanjem boš zelo malo pridobil v primerjavi z nabavo novejšega kompleta proc+matična+ram. Če želiš imet malo močnejši računalnik, potem predlagam i3/5 konfiguracijo. I3 se brez problema pasivno hladi, tudi pod daljšo obremenitvijo, vgrajena grafična je lahko močnejša od hd 6450 (odvisno od modela), napajalnik se tudi da pasiven dobit, le na ohišju ni slabo imet kak vent na minimalnih obratih (ni pa obvezno). SSD je pa tudi pametna nadgradnja, ker izredno pohitri sistem.
Nazaj na vrh
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2014 17:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

strumf666 je napisal/a:
Z underclockanje in undervoltanjem boš zelo malo pridobil v primerjavi z nabavo novejšega kompleta proc+matična+ram. Če želiš imet malo močnejši računalnik, potem predlagam i3/5 konfiguracijo. I3 se brez problema pasivno hladi, tudi pod daljšo obremenitvijo, vgrajena grafična je lahko močnejša od hd 6450 (odvisno od modela), napajalnik se tudi da pasiven dobit, le na ohišju ni slabo imet kak vent na minimalnih obratih (ni pa obvezno). SSD je pa tudi pametna nadgradnja, ker izredno pohitri sistem.

Ja saj to mi je jasno, da novejša matična in procesor lahko porabita veliko manj energije...jaz sem pač trenutno imel doma nekaj starejše robe in zaenkrat igra vse solidno. Ne bi pa rad zaenkrat kupoval nove plate in procesorja, saj bo denarnica takoj lažja za približno 260€.. Saj verjetno tudi strarejši core 2 duo 775 procesorji porabijo veliko manj kot pa zgoraj omenjeni. Grafika ostaja ta, ker delajo filmi 1080p in 3d čist normalno. Ni potrebe po boljši grafiki, saj je HTPC prvotno namenjen za poslušanje glasbe - vsaj moj.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 31, 32, 33  Naslednja
Stran 27 od 33

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu