Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nasveti za izboljšanje zvoka obstoječega sistema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2014 09:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uzitek123 je napisal/a:
aja, kar se pa tiče zvoka iz prenosnika na hdmi ali slušalke ,khm, je pa dvd zakon proti temu. Verjetno zvočna kartica odigra veliko vlogo ?

Seveda, pa ne samo da je odvisno od zvočne kartice, cela kišta je smetišče. Bolj ko smeti zminimaliziraš (boljši napajalnik, iz računalnika izvržeš vse kar ni nujno potrebno za predvajanje glasbe, vibrirajoče ventilatorje zamenjaš za pasivne, nastavitve delovanja,...) manj se bo negativno odražalo na zvok. Če je to prenosnik lahko neko izboljšavo narediš že samo z napajanjem preko vgrajene baterije namesto poceni svičerskega napajalnika, ki pride v kompletu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pipster123

Pridružen/-a: Sre Mar 2012 14:27
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2014 09:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po tem kar si napisal bi sklepal, da ti ojačevalec slabše odkodira signal kot dvd player. HDMI pošlje (passtrough) digitalni signal na odkodirnik (verjetno tvoj ojačevalec/receiver), kjer ga ta potem obdela. Če imaš nastavljen pa analogni output, potem pa seveda laptop nima za burek.
Nazaj na vrh
uzitek123

Pridružen/-a: Sob Dec 2013 16:12
Kraj: OPLOTNICA

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2014 19:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovore.
V četrtek menda dobim Yamaho 580 z novim laserjem, po testu poročam.... trenutno poslušam aktual preko interneta in je zelo velika razlika (bolje) kot preko tunerja. Cd pa nima boljše štime od dvd predvajalnika.
Če bodo moja skromna ušesa zadovoljna z 580 brez predelav, verjetno ne bom prčkal, kajti čez par mesecev bom že lahko nabavil kaj novega, če ne pa gre po hitrem postoku mojstru v izboljšavo.

Trenutno imajo prednost registracije vozil, pnevmatike itd, nato pa si dam duška Very Happy

Najbolj pa me itak jezi dnevni prostor, saj je nemogoča izboljšava postavitve zvočnikov in ostale krame Mad
Teški so tile začetki, droga je huda, brez financ pa še hujša Wink
Nazaj na vrh
uzitek123

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2014 13:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sad Zgleda da bo minil še kakšen četrtek, preden dobim iz servisa cd player.
Trenutno vse predvajam iz hišnega računalnika povezanega iz 3,5mm (izhod za slušalke) na ojačevalec. Imam pa sledeči problem :

V zvočnikih se sliši brum, ko izklopim anteno za tv- kabelsko pa preneha, torej me zanima ,kaj storiti, da ne bom za vsako moral izvlačiti antene za tv.
Nekaj sem bral o masi, a bi rabil bolj natančne napotke.

Hvala........
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2014 17:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Brum z anteno. Tole resi problem.

klik

lp, d.
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2014 17:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mase imaš na različnih potencialih, kot si že ugotovil. Naredi domačo nalogo, poišči "ground problem tv antenna buzz" in podobne besedne zveze na Googlu.
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2014 17:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O tem je bilo že govora, poglej si temo

http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?p=72970

Brnenje se pojavi zaradi izenačevalnih tokov, ki tečejo po zaščitnem vodniku v maso "zemljo", Masa - ozemlitev oziroma oklop audio kabla je običajno na istem potencialu kot je zaščitni vodnik v omrežju prav tako je ozemljen oklop kabla Kabelske TV, ki nima enakega električnega potenciala (ozemljen je na povsem drugi lokaciji), zato steče izenačevalni tok. Ta tok povzroči padce napetosti, ki sicer niso veliki, so pa za avdio signale zelo moteči. Zato je potrebno ločiti mase, če nisi elektrik, je najboljša rešitev kupljen kos kot je na sliki v zgornjem linku.
Ker je hišni računalnik ozemljen preko šuko vtičnice, se ti pojavi brum, če bi priključil prenosnika napajanega na baterije, tega ne bi bilo.
Nazaj na vrh
uzitek123

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 23, 2014 23:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok, Hvala za hitre odgovore. Jutri kupim to zadevo in poročam.
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2014 13:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če greš meriti, boš videl, da je razlika med masami antene in električnih vtičnic lahko tudi čez 200V. Torej izenači/poveži maso antene z maso vtičnice, pa vse izgine in tudi treslo te ne bo, kar je zdaj primer, ko se prvič dotakneš.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 03, 2014 08:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živčne violine pri reprodukciji iz gramofona?
Morda vam nagajajo priključki na phono vhod.
Poskusite med priklopljene priključke zabasati neoprensko spužvo ali mehko gumo. Ta bo tiščala konektorje narazen in preprečila/dušila vibriranje in s tem degradacijo kontaktov.

Tudi če imate občutek da so konektorji dobri, vibracije prežijo izza vogala in lahko degradirajo kontakte. Posebej občutljiv je phono signal, ki je zelo nizek. Običajen simptom je, da violine pri tihem igranju špilajo kot mora, ko pa masivno navalijo na večjo jakost, izpade živčno.

Trajna rešitev je naprimer Eichmannov Bullet plug, ki je kar imun na tresljaje in dobro stisne kontakt tudi na slabših vtičnicah. Res dober konektor stane, pa še je vprašanje če je samo vtič problem. Lahko je tudi vtičnica vhoda.
uzitek123

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 03, 2014 09:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Very Happy Very Happy Danes sem vesel ,kot otrok ,ki dobi prvi psp.
Končno sem dobil cdx580 iz popravila, priklopim in Shocked .
Na začetku meni dobro znanega komada, se zasliši šumenje valov morja ,ki ga do sedaj nisem mogel definirat, tolkala, basi, celo glas pevca.....čisto druga zgodba.
Sploh ,ko preklopim na PURE DIRECT.
Do sedaj sem bil dokaj zadovoljen z kvaliteto zvoka ,kar se pač tiče vloženega denarja - nisem pričakoval več, toda sedaj so svočniki pokazali ,da zmorejo veliko več z poceni dodatkom ( cd player me je stal 35€).
Kot ste mi že napisali ,res bere posnete cd-je, ga pa zmoti najmanjši ris na cdju, tako da danes presnemavam......
Čez vikend pride tudi do spremembe postavitve zvočnikov in kompletnega pohištva, tako da sem v pričakovanju sprememb (upam na bolje).Za zvočniške kable še ne vem,morda bom uporabil obstoječe,če bom potrgal zaključne lajsne,da jih dobim ven.

Edini problemček se pri sistemu pokaže,ko več kot eno uro poslušam na glas - nekaj čez polovico (recimo na 14,če bi gledal kot na uri) takrat yamaha rx497 ugasne,kot da se pregreje,nato lahko takoj nazaj vžgem...
Zračenja je dost,na njej ni nič,tako da so reže odprte.
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 03, 2014 11:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

če boš še tako navijal ubogo yamaho bo šla kmalu tudi ona na servis..
če cdp zmoti vsak manjši ris na cd -ju je res občutljiv na to..meni moji cdp-ji igrajo tudi na precej boge cd-je..
Nazaj na vrh
uzitek123

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 03, 2014 12:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mah, saj ne navijam, kadar se posluša radio je bil naglas, al pa dokler sem vrtel preko rač. Sedaj ni potrebe, saj je že pri majhni glasnosti veliko bolj izrazito in glasno.
Občutljiv je pa zgleda res maximum Confused
Nazaj na vrh
uzitek123

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 06, 2014 18:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mad Mad Mad Danes sem si nasmel cd-je, za mojo cdx580 in glej ga zlomka, izvrže vsakega. Vstavim original in ista zgodba. Po zamenjavi laserja, je odvrtela 20 komadov, sedaj pa spet ne dela. Jutr grem nazaj mojstru ,ki mi je menjal laser (cele tri tedne) Uh, bo pestro.
Nazaj na vrh
uzitek123

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 07, 2014 19:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Confused tip pravi da bo verjetno treba menjat še motorčka, počasi bo komplet obnovljena, jaz sumim na laser, čeprav je bil menjan.kajti cd zasuče, nato pa ga izvrže, kot da ga ne prebere.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 4 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu