| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
canyonn
Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53 Prispevkov: 642 Kraj: kanal
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 16:12 Naslov sporočila: |
|
|
zame je na LP ju zapis mehanski
cd ji so AAD,ADD,DDD
razlika pri cd ju je še en umesnik več
SPEC zgodbo pa si lahko vsak po svoje naslika,kar jaz razumem ,je ustvarjalec aparature hotel obdržati dobre atribute 300B in dodati nekaj svojega,npr. večjo moč in dinamiko....
na forumu ne pišem da bi bil pameten temveč da bi se dogajalo |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 16:24 Naslov sporočila: |
|
|
Sicer je tole total off topic, ampak vseeno, SPEC ipd. D class, nima čisto nobene zveze z 300B ojačevalci. Skupno jim je le to, da oba ojačujeta audio signal, in delujeta na električno energijo.
Torej vsaka primerjava je brezpredmetna.
@Zuluf,
vzemi si čas, in poslušaj nekje resnično dober analog sistem (LP). Poskusi se osredotočit le na glasbo, in način podajanja le te, in za trenutek odmisli pomanjklivosti, mankajoče ekstreme ali šume in občasno pokanje, kar je bolj izjema kot pravilo, pri vrhunskem gramofonu.
V resnici, je to še vedno ultimativen medij, ni pa to za vsakega, sploh ne začetnika.
Se pa strinjam, glasbo, ki je posneta digitalno, nima smisla poslušat na LP.
Nazadnje urejal/a jacoby Pet Jan 24, 2014 16:39; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16 Prispevkov: 967 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 16:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Opa, mislim, da vem, da omenjen D klas in 300b nimata nobene zveze..(neko "zvezo" - z določenim namenom navaja angl. pisec...) Predlagam , da bolje preberete, v čem je bil point mojega predhodnega posta.... Ne gre se tu za nobeno pametovanje...Štosev pa, na te vrste forumu, ne podajam.. lp |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 030-353370 |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6270 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 16:56 Naslov sporočila: |
|
|
| Zuluf je napisal/a: | | No izgleda, da so ljubitelji analognega zvoka konec koncev samo ljubitelji šuma in prasketanja. Pa zakaj tega že v osnovi ne poveste, ampak teme lepite med hajend, čeprav se zavedate zablode. Saj razumem, da je vse to lepo in romantično. Zraven postaviš še čb tv letnik 63 pa si zmagal. |
Po mojem ti je sound zakurac in je potrebno zagreniti užitek tistim ki v miru uživajo sadove dobrega hifi-ja, hahaha - Edina logična razlaga za razliti žolč.
Pravkar sem se vrnil z obiska pri frendu. Smo poslušali Stabi 1. verzija s Stogi/ MicroBenz 20 High output na Srpp phono moje gradnje. Zunanja motorska kontrola Kuzma, predelan glavni ležaj. Užitek. Ko smo prešli na CD, ajme majko, prehod je bil traumatičen - revščina od sounda. Potem smo na isti mašini dali SACD - e to je že bilo prebavljivo, se je že dalo uživati. Mašina je nov Marantz 7007. Če bi SACD igral tako od samega začetka, bi bil popularen format. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 19:06 Naslov sporočila: |
|
|
| rad bi slišal tole Stabi 1....Stogi.. pa da igran neštetokrat slišano igralo pa vedno za zehat ali žile rezat, tu verjamem da je vsak koliko toliko spodoben cd vsaj enak če ne bistveno boljši |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AUDIO TRALALA
Pridružen/-a: Sre Apr 2011 19:37 Prispevkov: 3 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 19:55 Naslov sporočila: |
|
|
| canyonn je napisal/a: | zame je na LP ju zapis mehanski
cd ji so AAD,ADD,DDD
razlika pri cd ju je še en umesnik več
SPEC zgodbo pa si lahko vsak po svoje naslika,kar jaz razumem ,je ustvarjalec aparature hotel obdržati dobre atribute 300B in dodati nekaj svojega,npr. večjo moč in dinamiko....
na forumu ne pišem da bi bil pameten temveč da bi se dogajalo |
Pri CD-jih ti manjka še oznaka DAD.
Tehnično gledano je zapis na LP-ju res mehanski, karakteristike zapisa pa so lahko AAA, ADA, DAA, DDA. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 21:30 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | | rad bi slišal tole Stabi 1....Stogi.. pa da igran neštetokrat slišano igralo pa vedno za zehat ali žile rezat, tu verjamem da je vsak koliko toliko spodoben cd vsaj enak če ne bistveno boljši |
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 21:55 Naslov sporočila: |
|
|
Teme na forumu me včasih spominjajo na:
[/img] _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16 Prispevkov: 967 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 22:05 Naslov sporočila: |
|
|
Ambasador - samo "udri", kaj drugega naj rečem glede ugotovitev audiofrika in ajke.. Mogoče bi lahko uporabila še kak bolj pester opis...
Ne vem jaz, kaj pa mislite ostali glede tega: - ponavadi, kadar kdo zeha - si mu ne reže žil...
Meni si ob podobni kombinaciji - ne zeha.., bolj se mi je zehalo ob nekaterih "opletajočih" Thorensih s "scinganimi" ročicami (zato sem nekaj časa rabil Technicsov DD - pred Kuzmo.. Aja - mogoče si pripovedujete en drugemu tisto "staro": - Kuzma ubije zvok itd... Dvomim, da je bil danes ambasador "gluh", kar ga poznam..Seveda je tu tudi vprašanje v katera "j***a" od pre(phono) so včasih vtaknjeni kabli..
Torej, da skrajšam - če se komu zeha oz spi - vabljen na poslušanje..
Spanje zagotovljeno... lp |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 030-353370 |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Jan 25, 2014 18:41 Naslov sporočila: |
|
|
| o nekdo recimo proda gramofon za x denarja s katerim je bil kar zadovoljen, potem pa da 5x ali več za tak gramfon, misleč da bo to oh in sploh boljše pa ni to to ali samo malo drugače...potem razen da zeha ali ne uživa v poslušanju ampak.......koliko denarja se je po nepotrebnem rešil, da zato reže žile je seveda pretirano ampak v tem smislu je bilo mišljeno |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 25, 2014 23:55 Naslov sporočila: |
|
|
Probala sva stari vintage gramofon iz kleti. Vse še dobro dela, nobenega lufta v lagerjih, teža in protraktor ok, le kontakti na glavi so bili za premigat, rele pod krožnikom za očistiti in dela optimalno. Po eni uri se je zadeva s cantileverjem premigala in začela peti kot nekoč. Pela je izvrstno kot le zmore vinil, z vsemi pokanji, šumi in kolikor je pač posnetek dober, zvočna slika dobra, bas vinilsko gladek, visoki toni tipično tapravi. Nekaj dobrih starih plošč je še v arhivu in so kar dobro ohranjene. Potem pa sva probala še iste posnetke v SACD, pa ni primerjave, to je pač velik korak naprej, pa kakorkoli komentirate.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 00:35 Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to da je na forumu toliko tem o gramofonu ,se mi še zdaleč ne zdi da je mrtev format.Drugače pa kakor komu, recimo pri meni pa
vinil herbie hancocka igra veliko bolje kot izdaja na cdju.Mogoče bi na cdju bolje zvenela če bi jo spustil skozi kak TC finalizer .Skratka možnosti je miljon ,nič pa nam ne bo igralo kot v živo.To je dejstvo. _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NCC2000
Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28 Prispevkov: 591 Kraj: Slovenia
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 01:43 Naslov sporočila: |
|
|
| joztom je napisal/a: | | Potem pa sva probala še iste posnetke v SACD, pa ni primerjave, |
res jo ni, isti posnetek je za različne medije različno obdelan, mi itak poslušamo produkcije, ne pa "posnetkov" ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 02:44 Naslov sporočila: |
|
|
TOLKO...
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Ned Jan 26, 2014 09:10 Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|