| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
bigi7
Pridružen/-a: Tor Okt 2013 14:54 Prispevkov: 57 Kraj: LOGATEC
|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2013 16:03 Naslov sporočila: |
|
|
| Kako pa kaj SUGDEN zveni? |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041525054 |
|
 |
bigi7
|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2013 16:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Ima kdo izkušnje z Accuphase E 250 ali 260? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6264 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2013 17:39 Naslov sporočila: |
|
|
| bigi7 je napisal/a: | | Ima kdo izkušnje z Accuphase E 250 ali 260? |
Lahko nastaviš anketo na tem forumu. Napišeš seznam ojačevalcev in glasujemo.
Vsak ima neke svoje preference, v osnovi pa - dražje je, boljše je (dokler ne prideš do cen ki nimajo povezave s stroški izdelave).
Univerzalni ojačevalci, ki jih lahko priključiš na težka in lahka bremena, na elektrostate in troblje - stanejo 'uko' iz glave. Zato se najprej izbere zvočnike in potem nekaj kar paše. V osnovi so vsi kompromisni (recimo izpod 10.000€) ojačevalci na svoj način 'v riti'. Hvali kolikor hočeš kar hočeš, za vsakega se najdejo skupine niti ne dragih zvočnikov, ki na njih ne igrajo optimalno. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2013 19:26 Naslov sporočila: |
|
|
Ma saj vem...sem tudi jaz enkrat moral vse prodat.
Rb 870 je pa za 104/2 res preslab, 991 bi bil pa že ok. Pe pre niso bili bogvekaj.
Ja nič, najprej se ozri za zvočniki. Ambasador ima kar prav, pri univerzalnih vržeš denar v prazno. Je bolje ciljano in pametno izbrat zvočnik. Danes je na trgu morje visokoobčutljivih variant- tako da ojačevalec ni problem najti.
Accuphase meni nimajo ok zvoka. Tabu pa ja.Sugden ok.
Jaz bi šel na Danley
http://www.danleysoundlabs.com/products/loud-speakers/synergy-horn/sh50/
Zanje imaš pravih 15W (za real SPL- recimo) vrh glave. Niso velike kište, ki zasedejo pol sobe, zvok pa je superioren.
Pa Vandersteni se tj pa sem na hrvaškem dajo res poceni najt. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2013 19:34 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
stretegija iskanja ojacevalev pa tudi zvocnikov je lahko tudi preko forumskih mnenj in sugestij in ne samo na podlagi segustije prodajalcev in audio avtoritet.
Je pa res da je za to slovenska forumska scena premajhna in je treba jadrat tudi na razlicne tuje forume in dobivat odgovore tudi tam. Odgovorov na vprasanja je skozi leta in leta delovanja interneta ze zelo veliko. Na podlagi mnenj, tu pa tam si nekaj komponent vsak lahko shortlista. Tudi na primerjavi reviewjev iste stvar razlicnih avtorjev se da nekaj izluscit. Ampak jih mora biti kar nekaj. So pa se vedno ta mnenja subjektivne narave. Ce pa se dolocene karakteristike in opisi frekventno ponavljajo pri razlicnih avtorjih, pa zna bit kej na tem in lahko vzbudi zanimanje.
No po prebranem pa se gre tudi poslusat, ce je to sploh mogoce kje slisati v blizini. Ponavadi je ponudba in izbor v Sloveniji zelo limitirana, pa se to vcasih je treba koga posebej poporosit, ce te lahko povabi na dom.
Tako sem npr. pred slabima dvema letoma preko tekstov in forumov odkril ojacevalec Modwright KWI 200, ki mi je vzbudil zanimanje, letos sem ga slisal v izvensejemski prezentaciji Inteka in bi ga z veseljem odnesel domov, ce bi dal kdo nekaj zlatih cekinov. Ampak ne dajo.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2013 20:07 Naslov sporočila: |
|
|
| vojko je napisal/a: | Ma saj vem...sem tudi jaz enkrat moral vse prodat.
Rb 870 je pa za 104/2 res preslab, 991 bi bil pa že ok. Pe pre niso bili bogvekaj.
Ja nič, najprej se ozri za zvočniki. Ambasador ima kar prav, pri univerzalnih vržeš denar v prazno. Je bolje ciljano in pametno izbrat zvočnik. Danes je na trgu morje visokoobčutljivih variant- tako da ojačevalec ni problem najti.
Accuphase meni nimajo ok zvoka. Tabu pa ja.Sugden ok.
Jaz bi šel na Danley
http://www.danleysoundlabs.com/products/loud-speakers/synergy-horn/sh50/
Zanje imaš pravih 15W (za real SPL- recimo) vrh glave. Niso velike kište, ki zasedejo pol sobe, zvok pa je superioren.
Pa Vandersteni se tj pa sem na hrvaškem dajo res poceni najt. |
LP
Accuphase in Tannoy so za nekatere že kar sanjska kombinacija ... Na netu najdeš brezštevila takih hvaljenih kombinacij od cenovno dostopnih do tistih najdražjih. Še na zadnjem Zagrebškem sejmu je bila ta kombinacija med bolj opaženimi  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2013 20:21 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa kakšen ojačevalec na lampice?
Jaz sem kr' tako kupil ojačevalec na lampice, dobesedno za hec, ker mi se je zdel nekam po ceni, pa sem rekel ajd da probam. Vplačal sem preko banke, čakal 3 tedne, potem pa je poštar pozvonil na vrata.(napačno tel. št. sem napisal). Šel sem ga iskat, nedaleč od doma kr peš. Potem pa, da nisem izdahnil dušo. Cel paket skoraj 20 kg.
Da ne duljim, naročilo iz Anglije, ime Icon 25, 25 pomeni 25W. Kako pa naj to požene moje zvočnike občutljivosti 87 db? sem se vprašal. Ko sem zadevo sestavil, pustil kakšne 2 uri, da se je aklimatizirala sem prižgal. Lampice so počasi začele dobivati rumeno rdečkasto barvo, nekaj časa sem gledal, potem pa sem le dal plošček v player. Za začetek ENJA in Ballads. Gumb sem začel počasi obračati in presenečeno gledati v zadevo, ki ima samo 25 watov. Hej, pa to igra. Potem pa sem dal novi plošček v player, dal na repeat in odšel na sprehod za 4 ure. Ko sem se vrnil, so cevi že bile lepo segrete. Potem pa zamenjal plošček z Dire Straitsi Brothers in Arms, So Far Away, komad ki igra ali pa ne igra. In...ho, ho... to pa igra. Obrnil sem gumb na 10, pa 11, pa 12. Ma muzika za poslušati cele dneve. Nič popačenja, hreščanja, vse na svojem mestu in to samo 25 W. Po enem tednu poslušanja in igranja, sem zamenjal 8 ohmske zvočnike 87db z 4 ohmskimi in 89db občutljivosti, pustil čez noč da se uigra in drugi dan ponovil z Dire Straits. Opa, nekaj ne štima, pa drugi plošček, pa tretji, ne igra nekaj prav. Vse pregledam, polariteto, zamenjam kable, druge kable pa interkonekte, skratka, nekaj ne paše. In res, 4 ohmski nikakor ne gredo skupaj. Potem še zamenjam Cd player, pa nič. Končno poizkusim gramofon. Hej men, to je pa nekaj drugega. Torej, lampice, 4 ohmski zvočniki, gramofon na vinilke vse se je lepo ujelo in je vinilka Brothers In Arms prav odlično odigrala.
Pomembno je, da zvočniki in ojačevalec imata pravo sinergijo, wati niso toliko pomembni.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6264 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Nov 08, 2013 23:53 Naslov sporočila: |
|
|
Lahko pa se lotiš sestave svojega izbora glede na imidž.
Zvok bo že nekako, saj slavne naprave niso slabe. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bigi7
|
Objavljeno: Sre Dec 25, 2013 13:30 Naslov sporočila: |
|
|
| Je imel kdo priložnost primerjati Electrocompaniet eci 3 in Primare i 30? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|