Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nakup "analognega" gramofona

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ribv23

Pridružen/-a: Pon Apr 2013 0:11
Kraj: Ljubjana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 29, 2013 00:23    Naslov sporočila: Nakup "analognega" gramofona Odgovori s citatom

Spoštovani!

Sem nov na forumu, registriral sem se, ker vidim, da je velika večina med vami pravih strokovnjakov na področju audio tehnologije.

Želim kupiti stari, analogni gramofon (simbolična slika za predstavo, kaj imam v mislih).

Žal pa nimam pojma, kje lahko kaj takega dobim v Sloveniji. Zainteresiran sem predvsem za nizko cenovne modele, zato v poštev pridejo (tudi) replike.

Brskal sem tudi po eBayu in našel dva primera, vendar se dokaj skeptičen pred nakupom, ker ne vem, če je poštnina res brezplačna, če aparat deluje, če ni vse skupaj le nateg ... Kakšne imate izkušnje s tem? Tukaj sta linka od ogledanih naprav:

http://www.ebay.com/itm/281034860051?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
http://www.ebay.com/itm/221154409297?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

Hvala za vse odgovore in pomoč!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 29, 2013 06:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj vse piše v oglasih:

Citiram:
THE GRAMOPHONES ARE REPRODUCTIONS WHICH ARE MORE OF A DISPLAY ITEM RATHER THAN A QUALITY PHONOGRAPH,

THEY ARE WORKING THOUGH

please note:

our free shipping is for mainland uk only.

Čemu bi pa to naj služilo? Ker kupiti kaj takega za POSLUŠANJE je približno toliko smiselno kot kupiti kočijo za prevažanje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 29, 2013 11:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na sejmu starin vidim kakega bednega. Sicer pa izlet v starinarnice Londona omogoči res veliko izbiro. RyanAir ali kaj podobnega za mali denar - and off You go.. Pa še plošče si lahko nabaviš, da ne boš samo sedel v kočiji brez konj.
Pa rezervne igle ne pozabit, ker se hitro obrabljajo.
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 29, 2013 11:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

za začetek se nauči brati oglase-pjasno piše da gre za repliko in da je poštnina zastonj v UK za evropo pa preveri

to je poceni kitajska kopija enake delajo za malo več denarja na slovaškem in jih vsak teden dobiš tudi pri nas na bolšjaku za kakih 30 eur

V angleških starinarnicah in tudi kje drugje med dugim tudi na naši bolhi se najde kak original ampak ti štartajo na par sto eur ali funtih da ne bo pomote za drobiž ne boš dobil originala splog ne delujočega
Nazaj na vrh
mcnaget

Pridružen/-a: Čet Nov 2012 12:28
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 29, 2013 12:55    Naslov sporočila: Re: Nakup "analognega" gramofona Odgovori s citatom

ribv23 je napisal/a:
Spoštovani!

Sem nov na forumu, registriral sem se, ker vidim, da je velika večina med vami pravih strokovnjakov na področju audio tehnologije.

Želim kupiti stari, analogni gramofon (simbolična slika za predstavo, kaj imam v mislih).

Žal pa nimam pojma, kje lahko kaj takega dobim v Sloveniji. Zainteresiran sem predvsem za nizko cenovne modele, zato v poštev pridejo (tudi) replike.

Brskal sem tudi po eBayu in našel dva primera, vendar se dokaj skeptičen pred nakupom, ker ne vem, če je poštnina res brezplačna, če aparat deluje, če ni vse skupaj le nateg ... Kakšne imate izkušnje s tem? Tukaj sta linka od ogledanih naprav:

http://www.ebay.com/itm/281034860051?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
http://www.ebay.com/itm/221154409297?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

Hvala za vse odgovore in pomoč!

http://trgovina.mercator.si/tehnika/avdio-video-zabava/drugi-izdelki-avdio-video-zabave/drugi-izdelki-avdio-video-zabave-10254--1/gramofon-hyundai-rtcc411rip-804866

tukaj je nekaj podobnega samo ni poceni.

lpz
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 29, 2013 14:42    Naslov sporočila: Re: Nakup "analognega" gramofona Odgovori s citatom

http://trgovina.mercator.si/tehnika/avdio-video-zabava/drugi-izdelki-avdio-video-zabave/drugi-izdelki-avdio-video-zabave-10254--1/gramofon-hyundai-rtcc411rip-804866

tukaj je nekaj podobnega samo ni poceni.

lpz[/quote]

oprosti ..ampak tole ni gramofon ,ampak nekaj gramofonu podobnega....za tole je po moje škoda vsakega eura....
mogoče se motim ...ampak a ti od gramofona pričakuješ kolikor toliko soliden zvok?
ker iz tehle plastik fantastik zadev,ki jih omenjaš ga ne boš dobil....
za ta denar ,kot ga zahtevajo za tistole plastiko lahko dobiš že kar solidno klasično rabljeno zadevo..
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 02, 2013 00:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Starinski gramofoni so nekaterim lepi in primerni za okras. Če imaš kaj plošč da še zaigra in obudi prastare spomine..
Če gre samo za okras so sodobne replike ravno tako primerne. Lahko imajo notri tudi radio, da so tudi vsaj malo uporabni. Poleg brisanja prahu.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu