Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Mrežni audio predvajalniki
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, ... 15, 16, 17  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cink

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 23:51
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 08, 2013 10:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sorry sem amater, kam boš pa potem pri DDA-100 izhode iz DAC-9 priklopil? A nima DAC-9 samo analogne izhode?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 08, 2013 10:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cink je napisal/a:
sorry sem amater, kam boš pa potem pri DDA-100 izhode iz DAC-9 priklopil? A nima DAC-9 samo analogne izhode?

Dva sistema imam. DDA poganja tamali sistem, DAC-9 tavelikega. Tako DDA kot DAC-9 imata usb vhod. Ko se mi bo zaluštalo poslušat tamalega, samo preklopim usb kabel iz enega v drugega in rešeno. Ali za tamalega uporabim mac minijev optični izhod kji gre gor do 96KHz. Ali za tamalega še naprej uporabljam skviza, ki ga skrijem v regal, da ni viden. Kakorkoli.

Nazadnje urejal/a audiofill Pet Mar 08, 2013 11:05; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
cink

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 23:51
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 08, 2013 10:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Thx, sedaj je pa jasno...
Nazaj na vrh
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 18, 2013 09:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dober dan

prosim vas za mnenje o tem predvajalniku:

Raumfeld® Connector ²

http://www.teufelaudio.com/raumfeld-audio-streaming/raumfeld-connector-2-p9527.html

Highlights

HiRes WiFi network player – streaming with your HiFi
Operates with free Raumfeld App. Competitively priced entry into wireless audio
24 bit/192 kHz Cirrus Logic ™ for crystal clear sound

Extremely fast Armada processor, Wi-Fi standard operation with free App (iOS & Android) or Controller
New features added every week, which can be ordered free of charge for a limited time only!
Sofort spielbereit ohne zusätzliche Geräte – passt an jede HiFi-Anlage mit analogem oder digitalem Audio-Eingang

po obliki je naprava zelo podobna SB duetu, ki ga imam tudi sam...kakšno pa je drobovje pa prosim povejte vi

hvala

LP
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 15:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

knap je napisal/a:
dober dan

prosim vas za mnenje o tem predvajalniku:

Raumfeld® Connector ²

Nimam pojma kakšno je drobovje, sem pa na brzino prečekiral opis naprave na njihovi strani, kratek in daljši priročnik in se mi zdi zelo pošten streamer za svoj denar. Pozitivno sem presenečen kako so se vkopali notri in doterali funkcije, vse to lepo poljudno zadokumentirali, tako da ne rabiš biti noben doktor znanosti, da zakapčaš za kaj se gre, kako uporabiti, nastaviti, si prilagoditi svojim željam in potrebam. Na svoji strani tudi pišejo odgovore na največkrat zastavljena vprašanja, tako da pomoč uporabnikom očitno lepo laufa. Tu nimam kaj pripomnit, vsaka jim čast, v samem štartu zelo pozitiven prvi vtis. Cool

Zelo dobro se mi zdi, da so vkomponirali predvajanje direkt iz pametnega telefona ali tablice. Ko inštaliraš njihovo brezplačno aplikacijo za upravljanje streamerja, ta preskenira telefon/tablico in vpraša ali najdeno glasbo doda zraven k že obstoječi glasbeni zbirki. Klikneš DA in že lahko preko wifija predvajaš glasbo iz telefona/tablice. Kdaj pride prav... dobiš obisk in gostje lahko po želji predvajajo glasbo iz svojih telefonov, samo brezplačno aplikacijo si ruknejo gor. Mala malica, za par sekund je ta inštalirana gor in že fešta.

Potem LINE IN podpora. Navesiš gor analogni izvor zvoka in te streamer vpraša ali preklopi v direkt playback način preko streamerjevega analognega izhoda, ali signal streama v vse sobe še na druge streamerje, če ti obstajajo. V slednjem primeru signal seveda spremeni iz analognega v digitalno obliko. Tu vprašanje kako kvalitetno se vrši A/D konverzija. Vglavnem podpora tudi analognemu izvoru je v vsakem primeru dobrodošla, skviz tega recimo ne pozna.

Potem pišejo, da je integriran ekvilajzer, ki se ga uporabi/nastavi po želji. "vse direkt" audiofili bodo to verjetno preskočili, ostali ki jih je večina pa bodo to verjetno s pridom uporabljali.

Vidim da skeniranje kolekcije poteka samodejno vsakih 6 ur. Lahko se nastavi tudi pogosteje. Ali se da ta funkcija tudi izklopit nisem našel. Bi pa vsekakor bila dobrodošla, saj je v času skeniranja periferija dosti bolj obremenjena in s tem verjetno predvajanje v tem času (skviz naprimer je v tem času mrtev) tudi slabše odzivno, počasnejše ko ruži po vseh diskih.

Limitacija je največ 25000 pesmi, to je od oda nekih 2500 albumov. Okej, preden človek dogura do te cifre preteče mnogo vode v potokih, tako da ni panike.

Nekaj berem "lahko priklopite gor 160GB usb disk". Ne pišejo pa zraven ali je to maksimum kar streamer prepozna, ali so samo naključno napisali to cifro dejansko pa podpira več. No to bi bilo dobro da potencialni kupec prej preveri, ker 160GB glasbe se najuriš nabere, sploh če gre za hi-res.

Na koncu pa tisto kar me najbolj zbode v oči... streamer premore samo optični izhod za priklop zunanjega daca, ma zakaj za hudiča niso implementirali tudi koaksialnega. Zakaj me to moti... optika gre gor do kaj jaz vem maksimalno 96KHz, omejitev standarda pač, kar pomeni, da se nič kar je iznad tega s tem streamerjem ne da nativno pošiljat v zunanji dac. Pa vprašanje če vgrajena optika sploh gre gor do 96KHZ, da ne samo do kakšnih 48KHz kot to marsikje. Podatka o tem nisem našel. Je pa dejstvo, da vse kar je iznad tega streamer bodisi sploh ne bo ruknil ven, bodisi bo downsampliral v nižji format, ki ga optika podpira, v nobenem primeru pa 176KHz in 192KHz ne bosta šla neokrnjeno skozi v zunanji dac, pa čeprav streamer drugače predvaja ta višji format, le ven se ga ne da spravit. Če bi bil vgrajen tudi koaksialni izhod, ta gre višje, ne bi imel čisto nič proti. Sicer pa če streamer downsample vrši kot se šika tu ne vidim nekega problema, Logitech media server pri skvizu naprimer to naredi kot se šika, če pa streamer to dela po bogsdigavedi kakšnem algoritmu, pa se bojim da zna izpljunit ven šmorn.

Kako streamer dejansko deluje pa treba probat v praksi. Sploh integracijo njihove aplikacije za upravljanje preko telefona/tablice, ker bo to praktično edini način upravljanja, saj njihov remote controller za 400 eur ne verjamem da bodo ljudje kupovali, ko pa ima danes že vsak doma pameten telefon ali tablico. Na tistih par youtube videih aplikacija in upravljanje izgledata okej, ampak ko pa dobiš v roke in se začneš špilat pa kaj hitro zna izpadit hroščato.
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 19, 2013 21:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če vgrajujejo dvojedrni Armada model, kar verjetno ga, sodeč po linku, potem procesor "obvlada" multitasking, torej lahko skenira in procesira glasbene zbirke hkrati, ne da bi se to pri reprodukciji kaj poznalo.

http://www.marvell.com/products/

Škoda, da je Logitech porinil music serverje na stranski tir, namesto, da bi jih pripravil na multicore procesorje.
ciro

Pridružen/-a: Sre Dec 2008 0:46
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 01:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko se razpravlja o mrežnih predvajajnikih moram omeniti Linn, ki je po Slim Devices in Sonosu prvi ponudil naprave v zgornjem razredu in celo ukinil lastno proizvodnjo cd predvajalnikov. Cel spekter mrežnih predvajalnikov: http://www.linn.co.uk/all-products/network-music-players

Odprtokodni upnp sistem, nadgradnje, airplay, ki res dela, sinhronizacija med večimi predvajalniki... kar hočeš. Po moje trenutno vodilni v celoviti rešitvi za mrežne predvajalnike z vrhunskim zvokom.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 07:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kitajska zadevšna o kateri sem pred tremi meseci nekaj na brzino v tej temi zna biti zelo zanimiva. S tem bi se pa z veseljem pošpilčkal. Na papirju se bere kot ultimativen streamer za navadnega smrtnika z limitiranim budgetom, kako pa v praksi pa bogve.

Vidim da so vmes že predstavili nov model HDM-05, evo tukaj.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 08:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ciro &

Letos bo 4 leta, kar uporabljam Linn Majik DS z Dinamik napajanjem, lani pa tudi nadgradnja z novejšim čipom.

Zelo sem zadovoljen z vsem kar nudi. Cene za DS serijo so sicer res kar visoke, ampak zvokovno pa tudi veliko nudi.Toplo priporočam. Edina stvar, ki je na pogled slabša kot pri konkurenci, je mrežni priklop le z mrežnim kablom in ne tudi wifi. Ampak taka ziheraška je pač njihova hišna filozofija.

Muziko mi črpa z NASa, upravljam pa ga wifi z iphonom, ali pa laptopom, včasih pa kar oboje.. Po prvih manjših težavah, dela sedaj brezhibno, ker sem med tem naložil tudi že novi software. Procedura je zelo simpl.

Skratka, kupil bi ga še enkrat in zelo verjetno bom na preži za kakšno ugodno priliko za Akurat DS/1 ali pa Klimax DS/1.

LpM.
Bosty

Pridružen/-a: Sre Mar 2013 12:32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 14:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

Tale Jing Feng HDM-05 bi znala bit težava v EU dobit. Tule so eni delali group buy http://www.xtremeplace.com/yabbse/index.php?topic=126151.0 preko nekega kitajskega agenta. Se mi zdi bolj maček v žaklju. Pa še 700EUR pride, če pretvoriš iz singapurskih dolarjev.

Me pa zelo zanima tale Raumfeld® Connector ², ki ga je našel knap. Za 200EUR bi se pa bilo za poigrati. Če ga kdo že ima, bi mu bil zelo hvaležen za izkušnje in opis kvalitete zvoka.
Ravno nekaj takega iščem, pa da za predvajanje samo glasbe ne kupujem kakšnega Popcorn C-300.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 16:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bosty je napisal/a:
audiofill je napisal/a:

Tale Jing Feng HDM-05 bi znala bit težava v EU dobit. Tule so eni delali group buy http://www.xtremeplace.com/yabbse/index.php?topic=126151.0 preko nekega kitajskega agenta. Se mi zdi bolj maček v žaklju. Pa še 700EUR pride, če pretvoriš iz singapurskih dolarjev.

Vsak nakup hifija iz Kitajske je tvegan. Sem izkusil na lastni koži, ko mi je carina težila do nezavesti zaradi CE certifikata in bi skoraj ostal brez zadevšne. Potem vprašanje kako je s podporo kupcu po nakupu. Vsekakor treba probat pred nakupom in se informirat o podpori, jaz osebno na slepo ne grem, me je izučilo, razen če gre za kako poceni stvar ko se ne sekiram če ne pride ali ne funkcionira kot si zamišljam.

Bosty je napisal/a:

Me pa zelo zanima tale Raumfeld® Connector ², ki ga je našel knap. Za 200EUR bi se pa bilo za poigrati. Če ga kdo že ima, bi mu bil zelo hvaležen za izkušnje in opis kvalitete zvoka.
Ravno nekaj takega iščem, pa da za predvajanje samo glasbe ne kupujem kakšnega Popcorn C-300.

Ni straha, slej ko prej se bodo javili uporabniki ki ga bodo upiknili saj squeezebox program odhaja s prodajnih polic in ljudje bodo v skladu z recesijo iskali poceni rešitve in tale Raumfeld je prišel kot naročen. Vsakdo ki vstopa v streaming vode si ga lahko privošči, če dobro zveni bodo kupovali tudi audiofili in samo čakam, kdaj bodo že znani internetni predelovalci zavohali tržno nišo, začeli na ebayu mastno služit s takšnimi in drugačnimi Raumfeld predelavami (napajalniki, drugi kondlci, regulatorji, implementacija tudi koaksialnega digitalnega izhoda - po možnosti BNC-ja,...), kot so to najuriš izkoristili pri skvizu.

Drugače pa tudi mene zelo zanima kako dela tale Raumfeld. Za 200 eur je utopija pričakovati na analognih izhodih neko resno performanso, za kaj takega bo še zmeraj potreben dober zunanji dac, zna pa biti funkcionalen uporabniku prijazen dobro zveneč digitalni transport. Konec koncev je Teufel svetovno poznan brand ki ni od včeraj in ne verjamem, da bi na trg izvrgel nek polizdelek in se blamiral. Podpora uporabnikom kot vidim šiba dvesto na uro, kar je pohvalno.

Če ga bo kdo od kupcev lahko pogrešal za par dni, bi ga lepo zaprosil za probo.
Nazaj na vrh
Bosty

Pridružen/-a: Sre Mar 2013 12:32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 18:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

Drugače pa tudi mene zelo zanima kako dela tale Raumfeld. Za 200 eur je utopija pričakovati na analognih izhodih neko resno performanso, za kaj takega bo še zmeraj potreben dober zunanji dac, zna pa biti funkcionalen uporabniku prijazen dobro zveneč digitalni transport. Konec koncev je Teufel svetovno poznan brand ki ni od včeraj in ne verjamem, da bi na trg izvrgel nek polizdelek in se blamiral. Podpora uporabnikom kot vidim šiba dvesto na uro, kar je pohvalno.

Če ga bo kdo od kupcev lahko pogrešal za par dni, bi ga lepo zaprosil za probo.

Kot vidiš je bil tole moj prvi post na tem forumu. Prebiram ga že nekaj let, a do sedaj ni bilo potrebe, da bi se logiral.
Sem se že zasekiral z vprašanjem, ali je sigurno, da deluje, da zadaj vtakneš USB ključek z MP3 ali Flac datotekami, pa to špila? Prvi link si dal namreč na nemški PDF, pa nisem niti tega razumel. A si ga vmes popravil, da sedaj kaže na angleškega?
Drugače pa sem si inštaliral njihovo androidno aplikacijo, pa se za začetek želi povezati z napravo 'Set up system now' in se le spodaj med connectingom malo vidi, kako bi izgledal vmesnik. Je pa nekaj slik na Google Play marketu.
Me mika nakup, samo še malo se moram tenstat prej Wink
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 20:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bosty je napisal/a:

Sem se že zasekiral z vprašanjem, ali je sigurno, da deluje, da zadaj vtakneš USB ključek z MP3 ali Flac datotekami, pa to špila? Prvi link si dal namreč na nemški PDF, pa nisem niti tega razumel. A si ga vmes popravil, da sedaj kaže na angleškega?

Ja deluje z usb ključkom ali usb diskom, ravno temu je namenjena usb reža zadaj. Zdaj ali to deluje tekoče brez zatikanja in ali spozna vse ključke in diske ki jih rukneš gor pa vprašanje, treba streamer dobit v roke. Ja priročnik sem pripopal angleški, nemško ne razumem kaj dosti.

Bosty je napisal/a:

Drugače pa sem si inštaliral njihovo androidno aplikacijo, pa se za začetek želi povezati z napravo 'Set up system now' in se le spodaj med connectingom malo vidi, kako bi izgledal vmesnik. Je pa nekaj slik na Google Play marketu.
Me mika nakup, samo še malo se moram tenstat prej Wink

Na youtube je par videov upravljanja z njihovo aplikacijo na pametnem telefonu. Poglej si, si boš ustvaril boljšo sliko kako funkcionira kot pa na tistih par fotkah na google marketu.
Nazaj na vrh
ciro

Pridružen/-a: Sre Dec 2008 0:46
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 00:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bogomir 4051 je napisal/a:
Ciro &
Letos bo 4 leta, kar uporabljam Linn Majik DS z Dinamik napajanjem, lani pa tudi nadgradnja z novejšim čipom.

Bogomir 4051,
Jaz uporabljam v "ta malem" sistemu MDSM, v "ta velikem" pa ADS, bo menda že pet let od kar sem od Squeezeboxa prešel na Linn. Sinhronizacija je super, pogosto imam vklopljena oba sistema, tako da je glasba v celi hiši. Mika me, da bi ADS in AK zamenjal za ADSM, pač ena škatla manj.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 09:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ciro & pozdravljen.

O "M" varianti ne razmišljam, ker imam dober predojačevalec (AR Ref3), je pa precej hvale v testih.

Zanima me pa predvsem DS/1 verzija.

A imaš ti povezave single ended ali balasirane. Me zanima če je opazna razlika in če je, kakšna ?

LpM.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, ... 15, 16, 17  Naslednja
Stran 2 od 17

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu